Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7091 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אחרי צרות צרורות בהנעה, כיבוי הרכב תוך כדי נסיעה ובעמידה - הפתרון.

חוט שחובר שלא כהלכה, ברשלנות מזוויעה, (אני חושב שזה המתקין של הקודנית ברכב),

גם לכל הצרות, ולסכנה ממשית בשעת הנסיעה, וכמו כן לסכנת שריפה, ואין צורך להאריך יותר מזה.

לשיפוטכם!

AP1260019.JPG

AP1260022.JPG

P1260022.JPG

פורסם

זאת לא אונו??

נראה לי מוכר..

נתק את המצבר שמור את התמונות..ותבודד חוטים עם אזולירבנד.

כי לי כבר נשרפה פיאט..זה לא היה הכי נעים.

Suzuki Jimny

פורסם
זאת לא אונו??

נראה לי מוכר..

נתק את המצבר שמור את התמונות..ותבודד חוטים עם אזולירבנד.

כי לי כבר נשרפה פיאט..זה לא היה הכי נעים.

ניחשת נכון . זאת אכן אונו פייר , שנקנתה לפני כשנה, והתקנת הקודן והחיבור הרשלני של צמת החוטים בחיבור למתג ההצתה,

היתה אצל בעל הרכב הקודם, לכן לפותח השרשור קשה כמובן לאתר אותו, אך מידע אישי פותח השרשור עבר מסכת תקלות

רבות מאז קניית הרכב, שניתן למלאות איתם שני עמודים בספר לפחות, התקלה האחרונה היתה בקרבורטור, והרכב הגיע מירושלים אלי, וטופל לשביעות רצונו של פותח השרשור, אך הצרות לא הפסיקו ותקלה בסטרטר, חייבה אותו לחפש סטרטר אחר,

בעל מקצוע אחד הציע לו סטרטר מחודש תמורת 700שקל, , אצל אחד הכפרים בסביבות ירושלים, נמצא סטרטר במחיר 250 שקל בלבד, כולל אחריות.

המשך הסאגה בקרוב....

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

תמונה נוספת להבהרת הענין.

במקור שלושת החוטים הנראים בתמונה אמורים להיות בתוך ראש אחד מפלסטיק.

כפי הנראה - המתקין שבר את הפלסטיק, וחיבר בנפרד את שלושת החוטים.

החוט הכתום, הראשון מצד ימין, חובר יחסית טוב, וחוזק עם הבאנד השחור מפלסטיק כדי שלא יזוז.

החוט האדום, הראשון מצד שמאל, חובר ברשלנות, והיה רופף, וראשו היה עדיין מונח בחלק

מהפלסטיק המקורי, והיה שרוף לחלוטין.

החוט האמצעי, החום, חובר ברשלנות, והתנדנד וקיצר עם החוט האדום, וראשו היה שרוף.

כמו כן חובר לו באמצעיתו חוט אדום שמגיע מהשד יודע איפה, חיבור שנעשה בצורה חובבנית ביותר,

מכוסה בדבק חשמל ומחוזק עם באנד פלסטיק, וכנראה שהוא האשם בבעיות העיקריות, כיון שבכל נגיעה בו

נוצר חיבור וניתוק של החשמל.

P1260021.JPG

פורסם

דבר ראשון, לא צריך להתרגש כי רכב לא נשרף כל כך מהר לשם כך נועדו הנתיכים (פיוזים).

דבר שני - אם עבר זמן רב מאז ההתקנה אז אין לך קייס לגבי תביעת המתקין - הוא תמיד יכול לטעון שמשהו נגע בזה אחריו.

פורסם
דבר ראשון, לא צריך להתרגש כי רכב לא נשרף כל כך מהר לשם כך נועדו הנתיכים (פיוזים).

דבר שני - אם עבר זמן רב מאז ההתקנה אז אין לך קייס לגבי תביעת המתקין - הוא תמיד יכול לטעון שמשהו נגע בזה אחריו.

את הרכב קניתי במצב הזה, ואני לא הולך לכלות את ימי בחיפוש אחר האשם במצב.

אם הבעלים הקודם היה ממשיך באותה צורה רשלנית, ובהמשך גם במקום להחליף פיוז הוא היה שם גשר, המצב כבר לא היה כל כך בטוח....

אני מעלה את תיאור הענין לפורום, לתועלת החברים - משתי סיבות.

האחת - חשיבות ביצוע כל עבודה ברכב אצל בעל מקצוע אחראי, או לחילופין בעבודה עצמאית - עבודה יסודית מתחילה ועד סוף,

ללא חיפופים וקיצורי דרך, לפעמים משלמים על זה ביוקר בסוף.

השניה - למען המודעות, שלעיתים בעיות כמו שהיו ברכב שלי - גמגומים וכו', יכולות להגרם עקב בעיה חשמלית מסוג זה,

שלא היתה ניתנת לבדיקה כמעט בשום צורה.

הרכב עבר בדיקה של מערכת ההצתה בצורה ממוחשבת במוסך, וכיון שהרכב לא היה בתנועה וממילא החוטים עמדו ללא תזוזה

לא נתגלתה כל בעיה, ורק בנסיעה הבעיה היתה חוזרת.

פורסם

אלו החוטים המתחברים אל מתג ההצתה ואינם עוברים כלל דרך נתיכים (פיוזים).

חלק גדול מתקלות חשמל ברכב נגרמות ביד אדם ואפילו תקלה הנובעת ממצתים (פלאגים) לא מתאימים שייכת ל"תקלת יד אדם".

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

אל החוט החום חיברו חוט אדום (בתמונות למעלה) שכנראה שייך למערכת הקודנית.

כשהחוט האדום הזה נע ממקומו הרכב כבה.

ז.א. הסדר הכרונולוגי שהביא אותי לבדיקת החוטים -

בתחילה הרכב גמגם בנסיעה ולעיתים כבה בעמידה.

אח"כ הגיע למצב שלא הניע עם הסטרטר אבל הניע ע"י דחיפה.

אח"כ נכבה בנסיעה ולא הניע אפילו בדחיפה.

אח"כ עם נסיונות שונים נתן סטרטר ולא הניע כלל.

שמתי לב כשאני מניע כשדוושת הגז לחוצה המנוע מסתובב יותר זמן, מה שאמר לי שהבעיה במצב החשמל כשהרכב לא על מצב הסטרטר.

כדי לוודא את הנ"ל, נתתי שוב סטרטר ולא שחררתי, ואז המנוע נשאר פועל.

פתחתי את המכסה על ההגה, ואלו היו התוצאות.

לפי הבנתי, מערכת הקודנית פועלת בשני מישורים.

האחד ניתוק החשמל לסטרטר, ז.א. ללא הקשת הקוד אין סטרטר.

והשני ניתוק מערכת החשמל למנוע, ז.א. לא ניתן להניע את הרכב בדחיפה ללא הקשת הקוד.

החוט שחובר אל החוט החום שבתמונה, לכאורה אחראי על ניתוק הסטרטר ולא על ניתוק מערכת החשמל לרכב, ואם כן מדוע תזוזה בחוט הזה גורמת לכיבוי הרכב?

אודה לך על הסבר.

פורסם

החוט החום (30) הוא זה המביא זרם ישר מהמצבר אל מתג ההצתה ואליו חיברו את הזנת האימובילייזר הרופפת ואז כשיש חוסר מגע האימובילייזר מדומם המנוע.

החוט הכתום (15/54) הנו החוט המוציא זרם אל מע' ההצתה כשמתג ההצתה מופעל וחשוב שהוא יהיה תקין וחזק בחיבורו.

החוט האדום (50) מוציא זרם אל המתנע (סטרטר) רק בסבוב הנוסף להנעה שבמתג ההצתה ובזמן שהמנוע פועל אין לו כל פעולה.

פורסם

חלק גדול מתקלות חשמל ברכב נגרמות ביד אדם ואפילו תקלה הנובעת ממצתים (פלאגים) לא מתאימים שייכת ל"תקלת יד אדם".

רפי, אתה בטוח שאין נתיכי הגנה לחוטים האלו? כיום כבר לא ניתן למצוא חווט ללא הגנת נתיך -נתקלתי אפילו בנתיכים של 300 אמפר למתנע.

פורסם

שלום.

כאשר אני אומר שרוב אם לא כול החשמלאי רכב ומתקני האביזרים הם "חפיפנקים"

לזה אני מיתכון.

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

• תוכן חדש...