Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב אספנות-כראות עיניי.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7069 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

לאחרונה אנו עדים למגמות שונות בתחום רכבי האספנות .

סה''כ,כולנו בעלי תחביב דומה,ומטרה משותפת וחבל לי לראות התנצחויות כאלו ואחרות,אבל לא זו מטרת השירשור(ואני מקווה שזה לא יהפוך לכזה).

בכל מקרה,רציתי להראות לכם את הצד שלי בעניין,שלדעתי עומד קצת באמצע.

מי שמכיר אותי ומי שלא,אני שיפצתי פורד קורטינה לשימוש יומיומי.

מראש ידעתי שהרכב עומד לשרת אותי בשירות קבוע לפחות עד הגיוס ,שזה אומר ברך 20 אלף קילומטר של נסיעה (בקירוב).

בכל מקרה,רשימת השינויים שאני עשיתי ברכב היא כזו:

חוץ-

1)הוספת פס קישוט לאורך הרכב

2)מגיני בוץ

3)מראה שמאלית

4)סמל אחורי של פורד

זהו בעיקרון,שאר הרכב נשאר מקורי.במבט כולל השינויים הם מינוריים.

מכאני-

זה השיפור היותר גדול שעשיתי ברכב:

1)חריטה של המנוע למידה גדולה יותר

2)החלפת גיר לגיר ידני של סיירה חמישה הילוכים

3)הרכבת מזגן

4)בולמי זעזועים על גז

פנים הרכב:

1)הגה בעל קוטר קטן יותר (13 אינ'ץ)

2)מושבים עם משענות ראש מרופדים סקאיי קוביות זהה לדגם שלי

3)מערכת שמע איכותית

4)קיצור ידית הילוכים

זהו,אלו השינויים שאני אישית עשיתי על מנת להתאים את הרכב לצורכי נסיעה יומיומית.

לדעתי,רכב אספנות ובכלל כל רכב צריך לשרת אותך ולא אתה אותו.

אומנם הרכב לא נשאר צמוד למקור,אבל במצב המקורי לא ניתן להתנייד איתו כרכב ראשי(כדוגמאת הקורטינה הצהובה).

זו הגישה שלי בכל הנוגע לאספנות,של אבי היא הצמדות למקור כמה שיותר.של אחר הוא שינוי מקצה לקצה.

איש איש וגישתו יחייה.

סתם רציתי להראות עוד גישה בתחום האספנות,לא משהו מעבר:wink:

לירון

פורסם

שימוש יומיומי - ואתה נוסע בין השעות 7-9 בבוקר?

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

פורסם

שמע, כל התחום הזה מתחלק למספר של קטגוריות ותתי קטגוריות.

יש כאלה שלא יעיזו לשים בורג שהוא לא מקורי, ויש כאלה שהדבר היחיד שהם ישאירו מקורי באוטו זה רק הצורה הכללית, ויש את כל אלה בין לבין.

אני, לדוגמא, אוהב את הפוזה שיש לרכב יחודי, קרי- קסטום. מנוע לא מעניין אותי, ביצועים לא מעניינים אותי, מעניין אותי שיראה טוב יסובב כמה שיותר ראשים. לראות כמה עשרות אנשים מתקהלים מסביב לאוטו ומתפעלים ממנו, עושה לי את היום.

כנ"ל גם לגבי אופנועים- כמה שיותר גדול, כמה שיותר צעקני, כמה שיותר רשע.

כמובן, יש דברים שאני לא הייתי משנה- אני אומנם לא סובל פורדים כעניין עקרוני, אבל הייתי רוצה מוסטנג קבריולט משנות השישים, אדומה, מקורית, ועם פנים מעור לבן.

אבל זה רק אני...

:evil: לא תצליחו לעצור אותי, לא תצליחו להשתיק אותי! :evil:

פורסם

הרכב שלך - תעשה מה שאתה רוצה. ערך כספי לא יהיה כי זה פורד, ונאמנות למקור לא מעניינת אותך אז איפה כאן השאלה ?

אגב אתה עם 1.6 ליטר ? למה לחרוט ?

תרום לסוחר ברזל ותביא משהו נורמלי, ועדיף עם יותר מ-4 צילינדרים אם אפשר.

אלוהים נמצא בפרטים הקטנים :mmangel:

פורסם

לא יפה להגיב בצורה שכזו, כל רכב חשוב לבעליו במידה כלשהי בין אם היא חומרית ובין אם היא סנטימנטלית.

אין זה מתפקידך לקבוע לו מה עדיף לו, ולמי הוא "צריך לתרום" את הרכב בכדי להביא משהו "נורמאלי", בבקשה פעם הבאה תגיב בצורה יותר יפה - למרות שהרכב אינו שלי ואני גם לא מכיר את הבעלים אני בטוח שאני לא הייתי רוצה לראות תגובות כאלה בפורום.

HARD WORK BEATS TALENT WHEN TALENT

DOESN'T WORK HARD

1353594600_28_1_USD_7_dark.png

פורסם
הרכב שלך - תעשה מה שאתה רוצה. ערך כספי לא יהיה כי זה פורד, ונאמנות למקור לא מעניינת אותך אז איפה כאן השאלה ?

אגב אתה עם 1.6 ליטר ? למה לחרוט ?

תרום לסוחר ברזל ותביא משהו נורמלי, ועדיף עם יותר מ-4 צילינדרים אם אפשר.

מצדד בBLAVIE

לא נחמד מצידך, ולא הייתי רוצה שיתייחסו אל האוטו שלי ככה.

פורסם

נראה לי שהגעתי לפורום פוצי מוצי בטעות במקום לפורום אספנות. כל עוד הביקורת היא במסגרת תרבותית, אין שום בעיה להעביר אותה כאן.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

תעצרו את הדמעות, דיברתי על המנוע. האוטו נחמד מאוד אבל אני חושב שמי שלא חשובה לו מקוריות ורוצה בכל מקרה יותר כח, צריך להיות יצירתי ולמצוא מנוע ראוי לשמו ולא מנוע שרק שותה דלק ולא נותן כוח. וציינתי זאת באופן ספציפי בגלל הרעיון לחרוט את המנוע שנשמע כמו לא יותר מבזבוז כסף.

אגב, הערה קטנה, רשמת:

"לאחרונה אנו עדים למגמות שונות בתחום רכבי האספנות"

לאחרונה בשבילך אבל המגמות הללו קיימות כמעט מאז שיש מכוניות על הכביש.

אלוהים נמצא בפרטים הקטנים :mmangel:

פורסם

אוטו שלך תעשה מה שאתה רוצה בו

מה אכפט לך מה אנשים אחרים יגידו

אם אתה שלם עם זה, זה הכי חשוב ולא מה שאחרים חושבים

אז האוטו שלך לא מקורי נו אז ?

אני במוסטנג את כל הפנים הולך לעשות קסטום ואת כל המערכת מתלים שלי שיניתי

ובעתיד אני הולך גם להנמך והחלפתי מנוע וגיר

חוץ מהפח החיצוני כמעט בהכל יהיה טאץ שלי , ואפילו יש סמלים שאני לא הולך לשים באוטו

עכשיו גם אם כולם יגידו לי שהרסתי את האוטו והכל , שיגידו לא מעניין אותי , ככה אני אוהב אותו.

בקיצור מקווה שהבנת את הנקודה

mustang 67 GT, 302 engine t5

פורסם

אז ככה:

ירון-בבוקר אני בבית ספר ,אז ככה שאני לא נוסע בין 7-9.

גרשון-המנוע היה צריך לעשות שיפוץ מקיף,אז על הדרך עשיתי חריטה.

דודי-אין ספק,סתם רציתי להראות את הצד שלי בעניין.

פורסם

היות והשאלה היא כללית הרי שכל אחד מאיתנו נוהג כראות עיניו.

אני דווקא מקפיד לשמור על מקוריות (למעט רדיו דיסק) ברכבים שלי אך אני חושב שמקוריות יכולה לכלול גם שיפורים ותוספות שהיו נהוגות או מקובלות לרכבים הספיציפים באותה תקופה כמו למשל מגן שמש קדמי חיצוני,גגון כיסוי הגה וכיו"ב. יש רכבים בעיקר רכבי ספורט ששיפור מסויים לגביהם היה מקובל מאד (החלפת קרבורטור למשל) וכל עוד השיפור "מקורי" גם הוא,זה בסדר מבחינת נקודת ראותי. כך למשל אם הייתי מתקין שיפורי "אבארט" בספיידר שלי,לא הייתי רואה בכך שינוי הפוגע במקוריות האספנית של הרכב.

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

• תוכן חדש...