Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7101 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

איתמר,

המערכת שלך על פלאט וככה אתה משאיר את זה?

אתה משתמש באקולייזר חיצוני? או שהכל על פלאט וככה אתה שומע כל הזמן?

איזשהו כיוון אני חושב שכן צריך, אין רכיב שהוא מושלם בהכל, ולכן צריך לתקן,להגביר/להנחית תדרים מסויימים.

אמיר

!!!205rallye -->206XS -->clio172-->fiat bravo tjet 1.4t --> Ford Focus ST

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

עם הפיוניר 9650 שהיה לי הכל היה על פלאט ולדעתי שמעו טוב.

במצב פלאט המכשיר מוציא את האות שהכי דומה למקור, אך מאחר ואנחנו בתוך רכב עם תנאים אקוסטיים ורמקולים שונים יש אפשרויות משחק בתדרים.

כרגע הרדיו טייפ נמצא עם לאודנס, טרבל +4, באסים +2 ויש קליפינג שחבל :evil:.

אם לטעמך שומעים יותר טוב עם אקולציה (ככה רושמים?) - מה טוב. אם אתה אוהב להגביר תדרים מסויימים - מעולה. הכל נעשה לפי טעמך האישי.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

מספיק כבר אם השטויות של "פיוניר זה דרק " וברגע שתעבור לקלריון\אלפיין תרגיש הבדל עצום.אם כל הכבוד לאוזן הפנומנלית שלך ברגע שHU של פיוניר\אלפיין\קלריון מחובר לרכיבים ממוצעים ,מה שיש לרובנו, עם אקולייזר על פלאט וכיוון זהה על המגבר ,אם תעשה מבחן עיוור בקושי תרגיש אם בכלל את הנייטרליות של קלריון או את מיד של אלפיין וחוסר באס שלו או את פיוניר עם באס מודגש ללא אמצע.את כל הדברים תוכל להרגיש בווליום מאוד גבוה על רכיבים איכותיים .יש לי פיוניר 6850 ואני לא חושב שהוא נחות מקלריון 646 שניהם בסיסיים ויש להתייחס אליהם כך.

gladen pro25+rs audio 100m- brax gx2400

eton ug20 -brax gx2000

gladen pro10- helix c one

fiio m11plus-brax dsp

פורסם

אתה טועה ובגדול, כ"כ בגדול, שאני לא יכול לתאר.

אם יש לך איזהי שמיעה בסיסית ביותר אתה תוכל להבחין בקלות בין מכשיר כמו קלריון 646 על פלאט,לבין הפיוניר שלך 6850 על פלאט!, כמובן ההחלפה צריכה להתבצע על אותה המערכת.

יותר קשה יהיה לזהות מכשיר מסויים כשהוא מכוון על מנת לספק בערך צליל של מכשיר אחר, דגש הוא על הבערך.

יש מושג בשבילי שאני לא יודע בדיוק להגדיר, "צליל אטום" וצליל "פתוח", לפיוניר יש צליל אטום! לא חי!( הכל מדעה אישית כמובן, לך או למישהו אחר יש את הזכות המלאה לחלוק עליי) לקלריון, או לסוני שהיה לי לפניו היה צליל מאוד חי!, ועד שלא תתקין מערכת ברמה יותר גבוהה מהפיוניר שלך ברכב יתכן שתחשוב שהכל נהדר, ואז שתחליף את המערכת ,

פתאום תגיד:

"וואו, לא ידעתי שהמערכת שלי יכולה להשמע ככה, שהטוויטר יכול להשמע מפורט יותר ממה שהוא היה, שהמיד כ"כ יותר חזק ממה שהוא היה,הכל כ"כ יותר מדוייק!". הצליל פשוט יהיה שונה!, ואם יש לך שמיעה מוסיקלית, ולו הבסיסי ביותר. אתה תשמע את ההבדל.

תשמע, אני הייתי מאוד מאוד ספקן כמוך, היתה לי מערכת בסיסית( מאוד בסיסית) וחשבתי וואלה, היא נשמעת טוב.

החלפתי את הפאנל שלי, והאיכות ממש השתפרה, אמרתי מגניב שומעים יותר טוב!( אני מדבר איתך על הרמקולים הבסיסיים של הרכב, פוקוס+מגבר וסאב קיקר C12), הרמקולים נשמעו פשוט באמת יותר טוב, וכשהחלפתי את המערכת לא ציפית לשינוי בסאונד, כולה רציתי גם MP3, ככה שלא ציפיתי לזה, ולא חיפשתי את זה.

בכל אופן יש עוד סיפור יחסית ארוך בהשתלשלות של המערכת.

כרגע אני ממש לא עם מערכת בשמיים, אבל שומעים נהדר. לפי דעתי גם יותר טוב ממערכת יקרות יותר, אבל זה כבר, כל בנאדם ומה שהוא אוהב, ואיך שהוא אוהב לשמוע.

פירוט המערכת:

-קלריוןDXZ646MP

-מורל פולס 6.5 שאני מאוד מאוד אוהב.

-סאב-פניקס גולד OCTAN ZR12

- ומגבר שהרבה אנשים ישמיצו, אבל במציאות? עוד את העבודה שלו בצורה מעולה!

זה המגבר שהתמונה שלו, זה האייקון שלי CRUNCH GROUND POUNDER 4.880

הייתי שמח, מתישהו להוסיף אקולייזר חיצוני אקטיבי, כדי לחפות על החוסר שלו בקלריון, ולסגור את הבאסטה.

אמיר(וואו איזה חפירה הבאתי.:shock: )

פורסם

אדון סאב - שיעשו לך מבחן עיוור ותיווכח לתוצאות, תתחיל לדבר אחרת כי לא יהיה לך רבע מושג איזה צליל זה הקלריון ואיזה הפיוניר, מניסיון.

Twincharger Stratified Injection

פורסם

אתה טועה, כי יכולתי להיגד למשל שכשעברתי מהבלאופונקט לסוני היה שיפור גדול מאוד.

אבל כשעברתי מהסוני לקלריון לא היה שיפור, וגם עם כן, הוא היה מינורי ביותר.

אם מה שהיית אומר היה נכון, לא היתה לאף אחד סיבה לקנות חברות כמו אקליפס, אלפיין, קלריון בגלל שהן סתם יקרות, ואין שום הבדל בינהן לבין פיוניר 6850/5850.

אמיר

פורסם

אדון סיוויק צודק.

מה שהוא רשם תקף בכל דבר בתחום האודיו. יש הבדל שמיע בין מגברים והד-יוניטים אך אוזן לא תוכל להבדיל בין מה איכותי ללא איכותי במבחן עיוור. למוח יש השפעה מאוד חזקה כאשר הוא "יודע" למה הוא מקשיב.

לאוו דווקא כאשר אנו עוברים לציוד יותר נחשב אנחנו אוהבים את התוצאה (ואם אתן דוגמה מהארסנל הפרטי שלי, כאשר עברתי ממגבר רוקפורד לטוויטרים למגבר אודיסון - מצאתי הבדלים. האודיסון היה הרבה יותר בהיר ורדוד מהרוקפורד. לא אהבתי את זה ומכרתי אותו).

אז מה?

גם לדעתי אין שום רע עם פיוניר והשם שיצא להם כאן בפורום מבוסס על שמועות וסטיגמות. פיוניר מסדרה 6 יתן ביצועים דומים לקלריון מסדרה 6. סה"כ הסדרות האלה די מקבילות ומתחרות באותו טווח מחירים.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אם זה נכון איתמר,

אז הפיוניר אמור להיות אפילו יותר איכותי מהקלריון! משום שלפיוניר עד כמה שאני זוכר יש אקולייזר מורחב, ולכן תוכל להגיע לרמת צליל יותר גבוהה.

סתם שאלה כללי, איזה מערכת אתה הולך לשים באוטו?

אמיר

פורסם
אדון סאב - שיעשו לך מבחן עיוור ותיווכח לתוצאות, תתחיל לדבר אחרת כי לא יהיה לך רבע מושג איזה צליל זה הקלריון ואיזה הפיוניר, מניסיון.

כמה שאתה צודק אך כמה.

עשיתי את המבחן הזה עם פיוניר 8500 ו865 קלריון שניהם על פלאט ממש אין הבדל.

RS3 8Y

פורסם

תגיד לי פיתה(:))...

אז למה בכלל לקנות קלריון ואלפיין?

למה לא, שכולם יקנו פשוט פיוניר? הרי זה אותו הצליל...

אני באמת שואל ברצינות.

אמיר

פורסם

וואי אני כבר יותר מידי זקן להיכנס לנושאים האלה.....אבל אני יכול להוסיף שאלפיין 9855 נישמע ממש ממש טוב בפלאט ואכן אפילו יותר טוב לדעתי מ9830...

אבל על מה אתם פה חופרים בעצם? הרי אנחנו משלמים הון כסף על רדיו דיסק בכדי לנצל את פיצרים שלהם ולא לישמוע אותם על פלאט.... רק אנשים כמו איתמר שיש להם P9 יכולים להשאיר את מערכת על פלאט... אני אישית לא הייתה משלם הון כסף על רדיו דיסק ולא מנצל אותו הרי פצרים משפרים את הצליל לא מופגעים בו במיקרים מסויימים...

אמיר,מה אמרתי לך עוד לפני שקנית משהו בכלל תקשיב לבן אדם שהוא קצת יותר ממיך בתחום תמתין בסבלנות זה ישתלם הייתה חוסך וחוסך ומביא מכשיר ברמה גבוה של אלפיין (כנס ליד 2 בפורום כבר הייתה לך אופציה מעניינת9853נ שאנבר מוכר)...

פורסם

שששששששש אדי...

אני לא מוציא שקל יותר!( טוב אולי על אקולייזר חיצוני : \ ).

אמיר

פורסם
נדב אז עכשיו אתה שומע... זה לא שהקלריון חרא של מערכת. היא נשמעת טוב מאוד! אבל! וזה אבל גדול! שילמתי עליה עוד 350 שקל שהחלפתי את הסוני(הסוני בן שבועיים וקיבלתי זיכוי מלא), ולעומת הסוני בפלאט הקלריון נשמע קצת יותר טוב, אבל בגלל האקולייזר והאפשרויות עיבוד צליל של הסוני, הוא עוקף את הקלריון בסיבוב. אם היתה לי את הבחירה מחדש... הייתי לוקח את הסוני שוב, ללא ספק. אמיר

איפה קנית, שניתנה לך אפשרות להחליף ולקבל זיכוי?

פורסם
אם זה נכון איתמר,

אז הפיוניר אמור להיות אפילו יותר איכותי מהקלריון! משום שלפיוניר עד כמה שאני זוכר יש אקולייזר מורחב, ולכן תוכל להגיע לרמת צליל יותר גבוהה.

סתם שאלה כללי, איזה מערכת אתה הולך לשים באוטו?

אמיר

לא אמרתי שהפיוניר יכול להיות יותר איכותי מהקלריון, התכוונתי שכל עוד שקונים רדיו דיסק מסדרה בינונית של חברה מסויימת מקבלים פחות או יותר אותה תמורה.

בוא נאניש זאת לתחום המכוניות: טויוטה קורולה מול מאזדה 3. שתיהן טובות, אבל במאזדה יש דברים שאין בקורולה ולהיפך.

מבחינת ביצועים, יש כ-זה הבדל? מאזדה 3 עושה 0-100 ב 5 שניות? טויוטה קורולה מרווחת באופן משמעותי מהמאזדה?

לא.

אותו דבר עם רדיו דיסקים. אם היה מכשיר שלא-רואה-ממטר מכשירים אחרים באותו סכום - כולם היו קונים אותו, אבל אם פיוניר סדרה 6 וקלריון סדרה 6 עולים כמעט אותו דבר סביר להניח שיהיו בהם פיצ'רים מאוד דומים, בדיוק כמו טויוטה קורולה ומאזדה 3.

אקולייזר ודומיו מכניסים עיוות לסאונד. אתה לוקח את סאונד המקור שמוציא הרדיו דיסק שלך ומכניס אליו עיוות. אולי תתקבל תוצאה יותר טובה באוזניים שלך, אבל בפועל מה שקורה הוא שנכנס סוג של עיוות.

אבל לא שווה להתחיל להתווכח על זה. תעשה מה שנשמע לך הכי טוב.

המערכת שתהיה לי עדיין בשלבי תכנון ובנייה. אדי כבר רמז (בלי לבקש יותר מדי רשות :evil:) לגבי ההד-יוניט.

איתמר.

פורסם
תגיד לי פיתה(:))...

אז למה בכלל לקנות קלריון ואלפיין?

למה לא, שכולם יקנו פשוט פיוניר? הרי זה אותו הצליל...

אני באמת שואל ברצינות.

אמיר

באמת שאין לי תשובה. גם אני חשבתי שקלריון טוב יותר במקרה הזה התבדיתי.

RS3 8Y

• תוכן חדש...