Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מורל CDM54 Vs. CDM88 מי מה מו?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7110 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

במסגרת חיפושים אחרי מיד-ריינג' קומפקטי, נכנסתי היום לאתר של מורל וגיליתי דרייבר (חדש?) העונה לשם CDM88. הוא נראה כמו גרסה מוגדלת של ה CDM54 מסדרת האילייט.

הנתונים שלהם די דומים, חוץ מהעובדה שה CDM88 גדול יותר.

CDM88:

components_tweeters_cdm88_1.jpg

CDM54:

components_tweeters_cdm54_1.jpg

חיפוש בשני פורומים גדולים בחו"ל לא הניב דבר, ואני משער שזה בגלל שהדרייבר חדש. כן מצאתי משהו בפורום רוסי, אבל באמת שאני לא מבין מה רשום שם.

אם מישהו שמע את הדרייבר ויודע להשוות ו\או יסכים לתרגם בקצרה את מה שמצאתי בפורום הרוסי אשמח אם ישרשר כאן.

חן חן ויום פורה,

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

הCDM88 קטן יותר מה-CDM54!!!

את הCDM54 אני מכיר טוב ולפי דעתי הוא המוצר הכי טוב שיש למורל לרכב. את הCDM88 לא שמעתי ומאחר שהוא חדש מאוד (יצא בערך עם הסופרימו החדש) לא ניתן למצוא חוות דעת בלתי תלויות עליו.

למיטב הבנתי מדובר בגירסה שמנסה לשמור על רוב היתרונות של הCDM54 רק שהיא קומפקטית יותר לצורך התקנה נוחה יותר - בדומה לרעיון מאחורי הסופרימו והסופרימו פיקולו.

אם אין לך בעיות להתקין את הCDM54 ואין לך אפשרות לשמוע את הCDM88 מותקן אני ממליץ לקחת את הCDM54 ללא כל היסוס.

"המבקר צריך שיהיה כאבן משחזת: משחיז ואינו חותך" (ר' משה אבן עזרא)

"אם אתה משבח את מה שאינך מבין בו - זה מעשה רע. אם דיברת בגנותו - מעשה רע יותר" (ליאונרדו דה וינצ'י)

Never underestimate the power of human stupidity - Robert A. Heinlein

פורסם

מה התפקיד של המיד ריינג? אני יודע שיש כזה דבר, אבל נניח טויטר ווופרים אני יודע את התפקידים שלהם. לגבי המיד ריינג אין לי ממש מושג. אז ככה לידע כללי אם מישהו יוכל לענות לי אודה לו.

בברכה,גיא.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם
מה התפקיד של המיד ריינג? אני יודע שיש כזה דבר, אבל נניח טויטר ווופרים אני יודע את התפקידים שלהם. לגבי המיד ריינג אין לי ממש מושג. אז ככה לידע כללי אם מישהו יוכל לענות לי אודה לו.אם הסקאלה של השמיעה נעה בין 20HZ ל20KHZ אזי הוופר (במצב אופטימלי) אמור לטפל בתדרים שבין 20HZ ל120-200HZ ומשם בד"כ הטוויטר , במערכת שלושה חלקים יש גם מיריינג' שמטפל בתדרים שבין 120-2000-2500HZ וכך לא מאלצים את הטוויטר לעבוד יותר מיכולת המעטפת שלו . זה נותן עקומת הענות יותר שטוחה לכול מרחב התדרים

בברכה,גיא.

מקווה שזה בסדר והובן

דרך אגב אוגי אם מותר לשאול מה באמת חוץ ממורל וסקאןספיק יש מידים טובים ואיך היית מדרג אותם?

מעניין אם יש באיזה מקום דירוג של מידים וטטויטרים כמו שיש לHU ומהם הטובים ביותר?

בברכה יהודה

בברכה יהודה

פורסם

גם לפוקל יש מידים מעולים - מסדרת פוליקבלר ו-BE ויש לעוד חברות רבות אחרות מידים (ודריברים בכלל) טובים מאוד.

דירוג דרייברים לפי מי הכי טוב זו שטות. ברור שסטים מקבילים כמ מורל אלייט ופוקל K הם מעולים אך לכל אחד מהם גוון צליל שונה, אז מי יותר טוב?

גם דירוג H/U הוא בעייתי. מה יותר טוב CD700II או HX-D2? אתה צריך פרוססור חזק או לא?

מי שאומר לך שמוצר X באודיו הוא "הכי טוב" באופן אבסולוטי הוא לא אדם שהייתי רוצה לשמוע עצות/חוות דעת ממנו.

"אם אתה משבח את מה שאינך מבין בו - זה מעשה רע. אם דיברת בגנותו - מעשה רע יותר" (ליאונרדו דה וינצ'י)

פורסם
גם לפוקל יש מידים מעולים - מסדרת פוליקבלר ו-BE ויש לעוד חברות רבות אחרות מידים (ודריברים בכלל) טובים מאוד.

דירוג דרייברים לפי מי הכי טוב זו שטות. ברור שסטים מקבילים כמ מורל אלייט ופוקל K הם מעולים אך לכל אחד מהם גוון צליל שונה, אז מי יותר טוב?אמת ויציב והיות ולפי התרד'ם שאני שומע ממך נראה לי שיש לנו טעם דומה לכן שאלתי אותך , לא שאלתי פוקאליסט , למרות שאולי כדאי לשמוע את המיד שלהם , בטוויטר שלהם לא הייתי נוגע

גם דירוג H/U הוא בעייתי. מה יותר טוב CD700II או HX-D2? אתה צריך פרוססור חזק או לא?

בא נגדיר את זה ככה אני מניח שאם ל7000 היה את הקרוס והפיצ'רים שיש ל9255 אזי הייתי יכול לחיות עם הבדל סאונד קטן (האחד 900 דולר והשני 560) . אבל תסכים איתי שע"מ שיהיה שווה להכנס לכזו השקעה אתה צריך קרוס ואיקולייזר כי אתה צריך כבר הגברה אקטיבית .

אם אתה לא הולך על זה אז הקלריון הפשוט שעולה 1700 ש"ח מספיק .

אז בהחלט שווה דירוג

מי שאומר לך שמוצר X באודיו הוא "הכי טוב" באופן אבסולוטי הוא לא אדם שהייתי רוצה לשמוע עצות/חוות דעת ממנו.

את דעותי ולמה כן כדאי לשמוע אבל עם הסבר שיניח את זה בקונטקסט הנכון ויאפשר החלטה , הסברתי באדום

בברכה יהודה

בברכה יהודה

פורסם

ה CD700II זה רדיו דיסק של NAKAMICHI לא של אקליפס

http://www.sourceoneaudio.com/index.asp?PageAction=VIEWPROD&ProdID=5180

נגן CD נטו - נטול "צעצועים".

פורסם

אוגי תודה על ההארה.

חוץ מהמיד של מורל ודיינאודיו, אתה מכיר עוד מיד שלא דורש תיבת תהודה (והוא לא אלקטרוסטטי)? הגודל לא מהווה בעייה.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
אוגי תודה על ההארה.

חוץ מהמיד של מורל ודיינאודיו, אתה מכיר עוד מיד שלא דורש תיבת תהודה (והוא לא אלקטרוסטטי)? הגודל לא מהווה בעייה.

איתמר.

למרות שלא רצית לספר לי על המערכת שלך עכשיו אני דיי מבין את הכיוון שלך :wink:

אגב מה רע במידרינג' אלקטרוסטטי? שמעתי/קראתי שדווקא בתדרים הנ"ל הדריברים האלקטרוסטטיים אמורים להיות לא פחות ממדהימים..8)

מנואל.

HU: ADDzest DRX 9255EX / Amp: Audison 4.1K / comp: Focal K2p / Sub: XXLS 10

פורסם
אוגי תודה על ההארה.

חוץ מהמיד של מורל ודיינאודיו, אתה מכיר עוד מיד שלא דורש תיבת תהודה (והוא לא אלקטרוסטטי)? למה לא אלקטרוסטטי ? האם יש בכלל אלקטרוסטטי ? הגודל לא מהווה בעייה.

איתמר.

בברכה יהודה

בברכה יהודה

פורסם

לא יודע מה רע בהם. פשוט אף פעם לא יצא לי לשמוע אחד כזה ואני לא מתלהב מטכנולוגיה ש"שוברת את הכלים". מה גם שהוא מאוד מגביל את זווית ההתקנה שלו.

כך נראה המיד האלקטרו-סטטי (ידוע גם כ Ribbon) של הרץ מסדרה המילה (Mille):

img_ml500r.jpg

אגב, מחיר סט כזה (שלושה חלקים) עולה סכום 5 ספרתי. אני אבקש ליומולדת הבא.

איתמר.

פורסם

כך נראה המיד האלקטרו-סטטי (ידוע גם כ Ribbon) ריבון הוא לא אלקטרוסטטי , ריבון משתמש בטכנולוגיה אבל הוא מזיז דיאפרגמה , אלקטרוסטטי אמיתי מזיז מעין חוטים שגורמים לשדה אלקטרומגנטי , הוא יותר גדול והפיזור שלו יותר גדול של הרץ מסדרה המילה (Mille):

אגב, מחיר סט כזה (שלושה חלקים) עולה סכום 5 ספרתי. אני אבקש ליומולדת הבא.

איתמר.

בברכה יהודה

בברכה יהודה

פורסם

:shock:

מזה כל המילים האלה? עד שחשבתי שאני מכיר כמעט את כל המושגים.

לפחות תנסו להסביר לנו, לפשוטי העם על מה אתם משוחחים

גם אני אוהב ללחוץ Ctrl+W

:twisted:

פורסם

ניתן "לעקוף" או "לעקם" במקצת מגבלות נפח של מידים (או של כל דרייבר אחר) על ידי שימוש בטכניקה שנקראת "aperiodic loading". הרעיון הוא שמוסיפים אלמנט שנראה כמו מסנן נייר או ספוג דק שיש לו התנגדות נתונה וידועה לתנועת אוויר ומשתמשים באחת או יותר מדפנות התיבה כדי לגרום להתנגדות האוויר שמוצגת לדרייבר להיות כזו שמקבילה לתיבה גדולה יותר.

דוגמה לפילטר כזה:

http://www.madisound.com/cgi-bin/index.cgi?cart_id=%25&pid=1606

המידים של מורל פועלים בעיקרון דומה - יש להם כיסוי מאחורה של חומר בעל התנגדות ידועה שנמצא שם לדמות תיבה.

ניתן להשתמש בזה במידים אחרים כאשר הם מותקנים בקורת פיבר שמהווה "צינור" אטום לשימוש המיד. ע"י ניסוי וטעיה מחוררים מספר חורים ואוטמים אותם עם ספוג. הדוגמה הזו זכורה לי מדף אינטרנט אודות תחרות IASCA איפשהו באירופה אבל אני לא מוצא עכשיו איזכורים ברשת.

כמו שכתבתי קודם, לפידעתי הCDM54 הוא המוצר הטוב ביותר לרכב של מורל. מעבר לכך שלא צריך להשתמש בתיבה חשוב לזכור שמדובר באלמנט כיפתי - DOME. דבר זה מאפשר פיזור רחב ביותר של התדרים והמאפשר ויחד עם החופש מתיבה מאפשר גמישות מעולה במיקום והתקנה.

במקרה הזה זה כמו לחפש מתחת לפנס - לא הייתי משקיע זמן ומאמצים לחפש פיתרון מיד אחר כאשר המוצר הזה נגיש כלכך בארץ. לגבי מיד-באסים וטוויטרים הסיפור שונה ושם הבחירה היא כאב ראש עצבני.

• תוכן חדש...