Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

עשן מהדשבורד (Take you'r time, אני סבלני)

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7114 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נכנסתי היום לאוטו כהרגלי והתנעתי את האוטו.

בהילוך סרק ועם אמברקס לפני תחילת נסיעה הדלקתי את האור המרכזי כי חיפשתי מברג שנפל לי..

יש לי מנורה עגולה עם אור כחול(כן הזו של הערסים אבל של בעלים קודמים).

המנורה לא מהודקת טוב ובגלל זה שהאוטו עומד הרעידות שלו גורמות לרעש מעצבן מהמנורה.

מה שאני עושה לרוב זה מסובב אותה או נותן לה מכה ככה ההידוק שלה "מסתדר" לזמן מה והרעש נעלם. היום כשסובבתי את המנורה בידי יצא ניצוץ והיא כבתה.

אמרתי לא נורא סוף סוף סיבה להחליף אותה ועמדתי להתחיל בנסיעה כאשר לאחר 10 שניות התחיל לצאת לי עשן מהדשבורד הנורות באוטו נדלקו פתאום(אורות פנימיים לא פנסים)

ונכבו.

יצאתי מהאוטו בבהלה מהירה והספקתי לראות שמקופסת הנתיכים יצא לי יום העצמאות של זיקוקים.

מכך אני מסיק שנשרף לי שמה משו.

אפשר לדעת מה נשרף ?

מה עושים ובאיזה מחיר ?

והכי חשוב אם בטוח ליסוע במצב כזה ?

השאלה של הבטיחות נובעת מכך שהדפנות של האוטו ממש רותחות(אין לי מושג למה)

והאם להחליף את המנורה שגרמה לכך ?

פורסם

שהדפנות של הרכב הגיעו לרתיחה כמו שאתה מציין אז כנירה ששרפת ים של כבלי חשמל שצריך להחליף ההצעה שלי היא לנתק מייד את המצבר מהרכב על מנת שלא יהיה לך שרפה ברכב!!

פורסם

נתק את אחד מהידוקי המצבר , במצב כזה ראוי רצוי, אף חובה, שהמצבר יהיה מנותק.!!

יש להעביר את האוטו לחשמלאי בגרירה!!

בברכה

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

קרה מקרה כזה לאוטו של החברה. עשן עלה מהדשבורד הנהג הודיע והמשיך ליסוע,

באמצע כביש החוף האוטו עלה בלהבות כול האוטו נשרף קליל חוץ מהמנוע שנשאר שלם

פורסם
יש לי מנורה עגולה עם אור כחול(כן הזו של הערסים אבל של בעלים קודמים).

נשמע כמו משהו בטוב טעם.

המנורה לא מהודקת טוב ...מה שאני עושה לרוב זה מסובב אותה

וגורם לחוטים של ה + וה - להתלפף עוד קצת זה בזה, ולהימתח ולהתנתק לאט לאט ממה שהם מחוברים אליו.

היום כשסובבתי את המנורה בידי יצא ניצוץ והיא כבתה.

כי סוף סוף הצלחת לגרום לשני החוטים ליצור קצר בינהם. הזרם עובר ישירות מהכבל של ה + (שמחובר למצבר דרך תיבת הנתיכים) לכבל של המינוס.

לאחר 10 שניות התחיל לצאת לי עשן מהדשבורד
כי המצבר והאלטרנטור הזרימו דרך הכבל המקוצר את כל ה 80-100 אמפר שלהם. וכבל רגיל לא מסוגל לעמוד בזה. אז הוא מתלהט עד שהבידוד הפלסטי שלו נמס ומתחיל להישרף. הרבה לפני השלב הזה אמור להישרף הפיוז, אבל המתקין הגאון של מנורת הערסים בטח כבר שרף אותו בהתקנה, הוציא אותו, ועשה איזה מעקף במקומו.

אפשר לדעת מה נשרף ?

אם יש לך מזל, חיווט חשמלי שקל להגיע אליו. אם אין לך מזל, חיווט חשמלי בתוך צמת חשמל שקשה להגיע אליה.

השאלה של הבטיחות נובעת מכך שהדפנות של האוטו ממש רותחות(אין לי מושג למה)

אני מניח שלא כל הרכב לוהט, אלא בנקודה ספציפית, אולי כזו שקרובה למקום בו כבל המינוס של המנורה מחובר לגוף הרכב, ושדרכה זורמים עכשיו כמה עשרות אמפר.

אם היית מבין מה אתה עושה, הייתי מציע לך לוודא שהכבל של המנורה הדקורטיבית שלך אינו מזין מעגלים אחרים (בגלל איזה מעקף שעשה המתקין), לנתק מצבר ואז לחתוך אותו, להעיף את המנורה לקיביני... ולשים בידוד נאה על כל אחד משני הגידים.

אל החשמלאי רצוי להגיע בגרירה, כפי שציין דני. אין לך מושג אם יש בשאר החיווט של הרכב נקודות נוספות בהן נמס הבידוד, והן עומדות לעשות קצר עם כבלים אחרים לידן. נקווה שלחשמלאי יהיה מושג כזה.

פורסם
קרה מקרה כזה לאוטו של החברה. עשן עלה מהדשבורד הנהג הודיע והמשיך ליסוע,

באמצע כביש החוף האוטו עלה בלהבות כול האוטו נשרף קליל חוץ מהמנוע שנשאר שלם

אני חייב להגיד שגרמת לי להוריד דמעות מצחוק

על תגע באוטו תגרור אותו לחשמלאי אם אתה מאזור נתניה יש לי מישהו שעושה עבודה בגרושים

אדם אמין מאד

פורסם
אני חייב להגיד שגרמת לי להוריד דמעות מצחוק

על תגע באוטו תגרור אותו לחשמלאי אם אתה מאזור נתניה יש לי מישהו שעושה עבודה בגרושים

אדם אמין מאד

זה בדיוק מה שהוא לא צריך, על מנת שמקרים כאלו לא יחזרו אצלו בעתיד.

איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה - העוגה ?

פורסם

למה לא? אני מכיר כמה וכמה חשמלאים שעובדים בתור "חפארים" מחוץ לשעות העבודה ועושים עבודות מיקצועיות מאוד.

פורסם

אני לא קובע רמת עבודה של אדם לפי המחיר..

במיוחד לא בענף הרכב

לדוגמא סיפור אישי על אותו חשמלאי שדיברתי עליו

נסעתי איזה 10 דקות עצרתי כיבתי

דקה אחרי אני בא לדליק לא שומע סטרטר

ידעתי שהוא נדפק אבל גם המצבר לא היה משהו אז הבאתי כבלים ולא הדליק בסוף גררתי

החשמלאי הזה החליף לי כמו יחידה שנראה לי קוראים לה רזיסטור או שזה משהו מחוטי הצתה לא משנה זה כמו לוח פיקוד כזה הרכיב לי אחד חדש ולקח לי 250 שקל ...

חבר שלי חשמלאי בצבא

סיפרתי לו אמר לי שדבר כזה עולה איזה 500 שקל

הוא גם ניקה לי פחמים וסידר לי רגל שבורה... משהו כזה

פורסם

עדיין לא הבנתי על איזה רעיון כללי אנחנו מדברים פה..

זה קצר ? מה זה אומר ?

ואם כן מה העלויות של סידור בעיה כזו, ומה הסיכונים הכרוכים באי סידור ?

תאמת אני כבר נוסע 3 ימים וחוץ מזה שאין לי מנורה בפנים האוטו לא נראה לי שיש בעיה.

פורסם

קצר לעניין זה אומר שיש בעיה. את גודלה, דחיפות, מחיר תיקונה וסיכוניה לא ניתן לאבחן מהפורום. יכול להיות שתוכל להמשיך לנסוע ככה עד סוף החיים ויכול להיות שיום אחד תקום בבוקר ותמצא את הרכב שרוף.

השאלה היא איזה סוג בנאדם אתה ולפי זה תחליט עם עצמך מה לעשות.

• תוכן חדש...