Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7192 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן. שמתי לב שכמעט על כל BMW יש 3 ספרות מאחור, שאני מניח שמציינות את הדגם. מה שאני חשבתי עד היום זה שהספרה הראשונה מייצגת את הסדרה וה2 האחרות את נפח המנוע. לדוגמא 750- סדרה 7 מנוע 5.0 ל'. 328- סדרה 3, מנוע 2.8 ל'.

היום התברר לי שטעיתי מכיוון שראיתי בימר 316, שנת 87 עם מנוע 1.8 ל'. מה קורה פה?

אז מה בעצם מייצגות הספרות מאחור?

תודה

אורן

hagggg55 כתב:

ברשותי אייפון 3gs 32 גיג'ה בערך כ3 חודשים ואין ספק אני נהנה איתו ברמות מטורפות

אני מציע לנסות יחסי מין, לשם קבלת פרופורציה.
פורסם

הספרה הראשונה מציינת את מספר הסדרה כמובן.

השתיים הבאות בד"כ מסמלות את נפח המנוע אבל זה לא תמיד מדוייק, זה מסמן בד"כ את רמת הדגמים, ככל שהמספר יותר גבוה יש מנוע יותר חזק.

למשל ב.מ.וו 523 ו-525 הם דוגמאות מצויינת. לשניהם יש מנוע 2.5 אבל באחרונה הוא יותר חזק.

ב-550, ב-650 וב-750 אין מנוע 5.0 אלא 4.8, הניחוש שלי שהם השתמשו במספר עגול כי זה נשמע יותר טוב.

פורסם

הספרה הראשונה תמיד מציינת את הסדרה אם לדוגמא רשום 318 אז ה3 זאת הסדרה או 528 הסדרה היא 5

עכשיו כמעט תמיד שתי הספרות האחרונות מציינות את נפח המנוע לדוגמא 318 סדרה 3 מנוע 1.8 320 סדרה 3 מנוע 2.0 אבל במשך השנים ב.מ.וו שינתה את זה קצת לדוגמא 318 משנת 1998 (הצורה החדשה) סדרה 3 אבל מנוע 1.9 או לדוגמא 320 משנת 2001 סדרה 3 מנוע 2.2 ויש עוד...

זה קצת מסובך...

מקווה שעזרתי

תומר.

פורסם

באותה שיטה משתמשת גם מרצדס, רק שבדרך הכלל המספר מציין את מפח המנוע!

אבל כמו ב.מ.וו לא תמיד זה מדויק!

למשל S500 נפח מנוע 5.0 ליטר

C 230 יש בנפחים 1.9 ויש גם 2.3 ליטר בערך

SLK 320 נפח מנועו 3.2 ליטר

טויוטה קורולה 95 גיר ידני 0-100, 10.55 שניות. מקום 1 בקטגוריית ג'ימקאנה ג'וניורס(עד גיל 21), מהאירוע לקידום הספורט המוטורי 4 בלטרון

פורסם
הספרה הראשונה מציינת את מספר הסדרה כמובן.

השתיים הבאות בד"כ מסמלות את נפח המנוע אבל זה לא תמיד מדוייק, זה מסמן בד"כ את רמת הדגמים, ככל שהמספר יותר גבוה יש מנוע יותר חזק.

למשל ב.מ.וו 523 ו-525 הם דוגמאות מצויינת. לשניהם יש מנוע 2.5 אבל באחרונה הוא יותר חזק.

ב-550, ב-650 וב-750 אין מנוע 5.0 אלא 4.8, הניחוש שלי שהם השתמשו במספר עגול כי זה נשמע יותר טוב.

525 בעלת מנוע 2.8 סמ"ק, ה-525 החליפה בשם את ה-528!
פורסם

אוקיי, אז בעצם אי אפשר להסתמך על המספר על מנת לקבוע את נפח המנוע, אבל כן אפשר על מנת לדעת איזו סדרה.

עוד משהו, מה מציינת האות I שמופיעה לפעמים בסוף המספר?

hagggg55 כתב:

ברשותי אייפון 3gs 32 גיג'ה בערך כ3 חודשים ואין ספק אני נהנה איתו ברמות מטורפות

אני מציע לנסות יחסי מין, לשם קבלת פרופורציה.
פורסם
באותה שיטה משתמשת גם מרצדס, רק שבדרך הכלל המספר מציין את מפח המנוע!

אבל כמו ב.מ.וו לא תמיד זה מדויק!

למשל S500 נפח מנוע 5.0 ליטר

C 230 יש בנפחים 1.9 ויש גם 2.3 ליטר בערך

SLK 320 נפח מנועו 3.2 ליטר

במרצדס יש מקרים בהם כל קשר בין המספר למנוע מקרי בהחלט.

לדוגמא, בSLK ובE CLASS המספר 280 מייצג בעצם מנוע 3 ליטר.

כאשר הגרסא מעליו היא ה350 בעלת מנוע 3.5 ליטר.

אז למה קוראים ל3 ליטר 280 ? (כדי שיהיה אפשר לגבות על ה350 יותר כסף..)

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

אור, זה לא SI זה 318IS לדוגמא, מה זה מציין ? M לייט :) מנוע יותר חזק, גרסא ספורטיבית.

יש בארץ 325XI דגם באוור (שאריות שלה יותר נכון)

אור מעבר לדלת, שירותי פריצה לבית ולרכב 24/7

• תוכן חדש...