Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7203 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

אבא שלי טעה בחישוב רדיוס הסיבוב ושפשף את טמבון הרכב עם קיר.:?

התוצאה היא שריטה ארוכה (ובחלקה קצת עמוקה) בכל פינת הפגוש.

בנוסף ישנה עוד שריטה קטנה קודמת בתחתית מסלע גבוה שלא נראה בזמן חניה.

בגלל מחלת פדנטיות הוחלט לסדר את השריטות-כלומר צביעה ותיקון של הנזקים.

השאלה שלי היא האם כדאי/עדיף לתקן במחלקת פחחות וצבע אצל המוסך המורשה מטעם היבואן,

או שעדיף לקחת את קוד הצבע (מאיפה אגב?)ולגשת לפחח כללי רגיל(קצת מדאיג עם גווני הצבע המדוייקים).:roll:

הפרשים במחיר אני מאמין שיהיו- השאלה אם כדאי לשלם מעט יותר כדי "לקבל אחריות" על גמר עבודה מוצלח.

או שתיקון כזה לא אמור לגרום בעיות עתידיות (כולה צביעת פלסטיק) וגם פחח רגיל יעשה זאת בקלות?!

תודה,

אמיר.

פורסם

אמיר היקר, במקרה היתה לי אותה התלבטות כמו שהיתה לך בשבוע שעבר, לבסוף החלטתי לתקן את הדפיקה בפגוש האחורי (מאזדה 3) במוסך המורשה מכיון שהפרשי המחירים היו זניחים. תעשה את הסקר שוק שלך, קפוץ לכמה מוסכים ותבקש הצעת מחיר (ככה זה היה במקרה שלי, מקווה שגם במקרה שלך זה יהיה גם כך).

עוד משהו, העדפתי לעשות במוסך המורשה מעוד סיבה, הצבע של הרכב שלי הוא בעייתי ויקר יותר (תלת שכבתי + אבקה מיוחדת) ורציתי שקט מבחינת הצבע שלא יהי והבדלי צבע ויצבעו את הפגוש בדיוק בקוד של צבע הרכב שהיה במקור מאשר שאיזה מוסך אחר ישים צבע "דומה" או "קרוב" וכך יהיו הבדלים.

ליאור

Twincharger Stratified Injection

פורסם

קודם כל לצביעת חלקי פלסטיק קוד צבע לא מספיק, צריך מיומנות של הפחח כדי שיערבב את הגוונים לפגוש. תיקון פגוש כפי שתיארת במורשה אמור לעלות כ-350 ש''ח לפני מע''מ. אני הייתי ממליץ לעשות במקום עם המלצות בטווח המחיר שציינתי, לא כל כך חשוב מורשה או לא, אלה כולם מוסכים פרטיים.

אם אתה בירושלים מוסך מאזדה "הבירה" די טובים, כמו שגם "הונדה" ברחוב האומן ליד עוז קראמירה.

בהצלחה!

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

פורסם

רועי- מדובר בפגוש קדמי. בפגוש האחורי מותקנים חיישני רוורס שנקנו עם הרכב.

רפי-תודה על העצה. קו מחשבה זהה לשלי.

THE-ONE- הפרשי מחירים יכולים להיות משמעותיים, למשל, אם מדובר בפחח שגר באיזור והוא ביצע לי 2 תיקונים קודמים ברכב שלי.

סקר השוק וטווח המחירים פחות חשוב לי, אלא איכות העבודה והתוצאה המוגמרת.

אם הדעה הרווחת אומרת שבמוסך מורשה יבצעו תיקון ראוי ואיכותי עם הצבעים המקוריים אזי אין למחיר כל חשיבות מבחינתי.

אגב, לדעתי צביעת פגוש (פלסטיק) שונה מצביעת פח (בנושא השכבות וכו') לא?

האם ללכת בדעה של רפי ושלי, שבעצם אומרת שצביעת חלק פלסטיק (שאמורה להיות פשוטה כביכול) ע"י פחח מקומי או מורשה יכולה להיות שונה מאוד באיכותה?

הדגש הוא על הקפדה בצבעי הרכב המקוריים! (העבודה עצמה תהיה זהה לבעלי מקצוע מנוסים)

עוד דעות, גם מבעלי ניסיון, יתקבלו בברכה.

אמיר

פורסם

טוב, אז אתה לא מכשיב: קוד של צבע מתייחס רק לחלקי פח, כשמדובר על חלקי פלסטיק צריך לערבב גוונים כדי להתאים לבודי. צביעת פח ופלסטיק באותו קוד צבע נותן גוונים שונים.

כל מוסך מורשה או לא מורשה משתמש בצבעים שלו, או שזה GLAZURIT BASF או שזה STANDOX או אחרים. תיקון הפגוש שלך תלוי רק במיומנותו של הפחח ושל רצונו להקדיש לרכב שלך זמן X או Y, לא משנה אם זה מוסך מורשה או לא.

לפי מיטב ידיעתי כרגע המורשים של מאזדה עוברים לצבעים על בסיס מים בתקן אירופאי שהוא ידידותי יותר לסביבה, אך יותר עדין על הרכב בהשוואה לצבעים של הדור הקודם.

בסופו של דבר אתה צריך לגשת לפחח עם המלצה, אחרת אין מצב לדעת איך יצא התיקון, אם זה במורזה מאזדה או בכל מוסך אחר.

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

• תוכן חדש...