Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7215 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

308 אלף ק"מ על גיר אוטומטי זה מכובד ללא שום ספק.

סתם שאלה, לאחר שהזכרת שהרכב טופל במוסכים המורשים כל חייו ואתה יד ראשונה - האם הוחלף אי פעם שמן גיר?

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
כשמדובר על קרסו הם יאבחנו לך מחשב תקול על פיוז שרוף.

:D

אני שומע הרבה טענות כלפי קרסו, אבל מלבד מחירים בשמיים לא ממש נתקלתי בבעיות נוספות. אבל, אולי זה בכלל הרכב...

נהג רגוע,

ממש אין לי טענות כלפי הרכב, שירת אותי נאמנה ואני מאוד מרוצה מימנו באופן כללי לא רק מבחינת האמינות. אבל בכל זאת, אני יכול לחשוב על הרבה דברים אחרים שבהם אוכל להשקיע 8000 ש"ח. אבל, אם אין ברירה אז אין ברירה, אתקן את הרכב בלב שלם.

לגבי הבנה מה בדיוק לא תקין, אני ממש לא יודע. יש לי אפס הבנה בתחום. אין לי ברירה מלבד לסמוך על המוסכים ועזרתם האדיבה של חברי הפורום...:)

WIL,

עיינתי בקבלות, ואני רואה שהוחלף שמן גיר כל 60000 ק"מ כמו שעון.

פורסם

אם ההחלטה היא שיפוץ גיר - אפשר בהחלט ללכת למכון לגירים אוטומטיים שייעשה את העבודה.

המוסך ממילא מפרק את הגיר מהאוטו (ולוקח מחיר נאה על העבודה), שולח את הגיר למכון (ומגלגל את עלות המשלוח עליך), משלם למכון, מקבל את הגיר בחזרה, ומרכיב.

בכל האלמנטים המוסך גוזר איזשהו קופון.

אני בטוח שכמה מחברי הפורום הוותיקים ישמחו להמליץ לך על מכון לגירים אוטומטיים בקרבת מקום מגוריך.

חפש גם בשרשורים אחרים, היו כבר המלצות למכונים האלו.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם
היי

צר לי על התקלה, ואכן זה תקלה בגיר כשהוא מתחמם קצת הוא ננעל על ההילוך הקיים באותו הרגע

לפי דיווחו, התקלה מתרחשת ברגע ההתנעה, לפני שהגיר הספיק להתחמם.

שיפוץ גיר מבצעים כשיש בלאי - סרטי בלימה, אטמים וכו'.

בדרך כלל בלאי כזה גורם לגיר שלא לתפקד כראוי, כל הזמן.

אם הגיר מתפקד חלק מהזמן באופן תקין לחלוטין (וזה המצב כאן), החשד הוא שהתקלה חשמלית (או שסתום\חיישן שעובד יום-כן-יום-לא), ולכן להיטותו של המוסך לשפץ גיר לא צריכה להתקבל כ"תורה מסיני".

פורסם

אתמול החזרתי את הרכב מהמכונאי בדיר אל אסד, ולהפתעתי הרבה הבעיה נפתרה!

כמו שרובכם חשדתם אכן מדובר בבעיה חשמלית. כל שהיה צריך לעשות זה להחליף מצבר.

כמו שציינתי בתחילה גם המצבר הוא עדיין מקורי וכנראה שתפקד באופן לקוי.

כרגע אני נוסע עם מצבר זמני שהמכונאי התקין. הוא ביקש ממני לנוסע מספר ימים לוודא שאכן התופעה לא חוזר, ואז פשוט להחליף למצבר חדש. נכון לעכשיו, לאחר כבר משהו כמו 20 התנעות מאתמול שברובן יזומות, התקלה נעלמה!.

לדבריו זה קורה בדרך כלל עם מצברים איכותיים בשנים מתקדמים לחייהם. בדיקה של המצבר אומנם תראה שהוא תקין, אבל ניתור בזמן ההתנעה יראה משהוא שהוא קרא לו "בור" הגורם לשיבוש חיישנים המשתמשים בזרם משתנה(אל תשאלו אותי למה... אולי אני לא כ"כ מדויק במינוח הטכני, אבל זה הכי טוב שאני יכול להסביר).

אם לומר את האמת, אני הייתי מאוד ספקן לגבי פתרון של הבעיה בקלות יחסית, ובטח במוסך המנוהל בחנייה של המכונאי. מאוד סמכתי על שירותי המוסך המורשה ומבחינתי הוא היה הסמכות העליונה לאבחון הרכב.

עכשיו אני נמצא בדילמה לא קטנה:

כיצד יתכן שמוסך מורשה לא יכול לאתר תקלה שכזו? הרי הדבר הראשון ששאל אותי המכונאי שאבחן את התקלה הוא מה שנת הרכב ומתי החלפתי מצבר לאחרונה(לא הבנתי בהתחלה מה הקשר), כך שאני מניח שהתקלה פשוטה ויחסית מוכרת. הרי אפילו כאן בפורום היה לכם(דניאל, ארנון ואחרים) מושג שכנראה לא מדובר בשיפוץ, למרות שאני לא ממש סמכתי על מה שנכתב, אבל זה רק מחוסר הניסיון, חוסר הבנה וביטחון כמעט מוחלט במוסך המורשה.

עכשיו אני חוזר למציאות של בעצם על מי אני יכול לסמוך? הרי אם לומר את האמת, בקלות הייתי מחליף מחשב ומשפץ אם העלות הייתה קצת יותר סבירה. אבל עדיין זה היה לחינם.

אני מניח שמעכשיו כל תיקון אני לא אקבל כמובן מאליו... אולי אני הופך ללקוח נודניק ומעיק, אבל אני עדיין לא ממש תופס כיצד מוסך מורשה לא יכול להתמודד עם הבעיה הפשוטה יחסית. יכול מאוד להיות שאולי יש למוסך אדם אחד שמתמחה ברכב זה והוא לא היה באותו יום או משהו דומה. בכל מקרה אני אגש מחר למוסך לנסות לזכות באמון המוסך בחזרה.

אני שמח שנחשפתי כאן לפורום זה. יתכן, שללא חוות דעתכם דרך המקלדת הייתי בכל זאת נכנס להוצאות מיותרות או מוקדמות מהצפוי.

ושוב תודה,

יניב

פורסם
הרי אפילו כאן בפורום היה לכם(דניאל, ארנון ואחרים) מושג שכנראה לא מדובר בשיפוץ, למרות שאני לא ממש סמכתי על מה שנכתב
נעלבנו. אבל רק קצת.

יכול מאוד להיות שאולי יש למוסך אדם אחד שמתמחה ברכב זה והוא לא היה באותו יום או משהו דומה. בכל מקרה אני אגש מחר למוסך לנסות לזכות באמון המוסך בחזרה.

שימו לב תלמידי פסיכולוגיה שנה א'. הנה הדגמה חיה של דיסוננס קוגניטיבי.

ליניב, מוסכים מתמחים בלהסביר לך למה מלכתחילה הם ידעו שזו הבעיה (או לחילופין, שזו לא הבעיה, ו"חכה חכה, אתה עוד תחזור לשיפוץ גיר").

מוסכים מורשים מושתתים על ההנחות הבאות:

1. רוב התיקונים באחריות ומכוסים על ידי היצרן.

2. רוב הלקוחות לא מסוגלים להטיל ספק באבחון שנעשה ע"י "מחשב" ו "דיאגנוזה".

==> מכאן נובע שברוב המוסכים המורשים מועסק כח אדם לא מיומן במיוחד, שיודע רק לפרק מודול (מחשב, גיר וכו') ולהרכיב אחר במקומו.

ואם הבעיה לא נפתרה?

נסביר ללקוח שההחלפה היתה מחוייבת המציאות, נגבה כסף עליה, ונמשיך להחליף.

בסוף נצליח.

או שהלקוח יפשוט רגל ויעוף לנו מהעיניים... וגם זה סוג של הצלחה.

8)

פורסם

סיפור מעניין.

אני חושב שכשיש בעייה ברכב יפני צריך להתחיל מהבעיות הכי פשוטות, לא להפך.

יכול להיות שנרשמה איזו תקלה במחשב ניהול מנוע (משום מה) וניתוק המצבר והחלפתו גרמו לאיפוס המחשב ולהעלמות הבעייה. אם הבעייה באמת נעלמה לבלי שוב - כנראה שזה באמת מה שקרה.

כמו כן יכול להיות שהמוסכניק פשוט עבר על כל המגעים וחיזק אותם.

רכב יפני בנוי מאוד בפשטות ולדעתי מאוד קל להבנה ולאיתור בעיות בעזרת הגיון פשוט. מעלה לי את הסעיף לשמוע סיפורים של "אמרו לי להחליף מחשב, 8000 שקל" בלי לבדוק ולבצע פעולות בסיסיות יותר קודם.

אני שמח שהבעייה שלך נפתרה.

(בכלל, אם היית מראה את הת'רד הזה למוסך של קרסו היו צריכים לתת לך מחשב + עבודה בחינם לאור היחצ"נות שעשית לרכב הזה :wink:)

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
סיפור מעניין.

אני חושב שכשיש בעייה ברכב יפני צריך להתחיל מהבעיות הכי פשוטות, לא להפך.

יכול להיות שנרשמה איזו תקלה במחשב ניהול מנוע (משום מה) וניתוק המצבר והחלפתו גרמו לאיפוס המחשב ולהעלמות הבעייה. אם הבעייה באמת נעלמה לבלי שוב - כנראה שזה באמת מה שקרה.

כמו כן יכול להיות שהמוסכניק פשוט עבר על כל המגעים וחיזק אותם.

רכב יפני בנוי מאוד בפשטות ולדעתי מאוד קל להבנה ולאיתור בעיות בעזרת הגיון פשוט. מעלה לי את הסעיף לשמוע סיפורים של "אמרו לי להחליף מחשב, 8000 שקל" בלי לבדוק ולבצע פעולות בסיסיות יותר קודם.

אני שמח שהבעייה שלך נפתרה.

(בכלל, אם היית מראה את הת'רד הזה למוסך של קרסו היו צריכים לתת לך מחשב + עבודה בחינם לאור היחצ"נות שעשית לרכב הזה :wink:)

איתמר.

מה כ"כ פשוט באלמרה? לי לפחות הרכב נראה לא פחות מורכב ומסובך מכל רכב אחר...

לפי מה שהבנתי שלפחות במוסך הראשון הם ניתקו גם את המצבר(הם שיבשו לי את כל התחנות ברדיו...) הם גם פירקו כלמיני חיישנים מתחת לרכב.

אני בספק אם קרסו יתנו משהו למישהו בחינם...

פורסם
אל תתלהב כלכך מהר.

גם אצלי באוטו בעיה דומה, וגם אצלי ניתוק המצבר לכמה דקות גורם לה להעלם בערך לשבוע.

הכל חוזר בסוף.

תחזיק אצבעות

אני מאוד מקווה שזה לא המקרה.

בכל מקרה, כעצתך אני באמת לא אקפץ משמחה עדיין. אני רוצה לנסוע עוד יום אחד עם המצבר הזמני לראות שהכל בסדר, ואז להחזיר את המצבר שלי לראות שבאמת זה המצבר החוליגן...

עד עכשיו זה עובד יופי.

חוץ מזה, זיאד(המכונאי) חשד בתקלה כבר משיחת הטלפון הראשונה, הוא היה משוכנע עוד טרם ראה את הרכב שהפתרון פשוט, מה שלי בהתחלה גרם לחשוב שמדובר בשרלטן, אבל כנראה שהבעיה מוכרת. כל מה שהוא עשה זה להחליף מצבר, בדיקת טעינה ובדיקת מייסב(מזגן אני חושב) שרועש.

אני לא חושב שהוא ניסה "לעבוד" עליי. על אבחון הבעיה שלמתי בסה"כ 80 ש"ח ובנתיים אני עם המצבר של המכונאי, כך שקשה לי להאמין שיש כאן "עוקץ" של 80 ש"ח.

פורסם
תעלה את פרטיו של המוסכניק.
אולי עדיף שמי שרוצה יפנה ליניב בה"פ.

אם הוא לא מוסכניק מסודר הוא עלול עוד להנזק מה"פרסום"

פורסם

zvih,

אין לי כל כוונה להכנס לעניין הפרסום, בטח ובטח ללא רשותו של המכונאי.

מה גם, אני חושש שתחום פעילותו מאוד מוגבל, אין שם יותר מידי ציוד.

עדכון ושאלה:

חזרתי להחליף למצבר המקורי שלי ובאמת התקלה חזרה כבר בהתנעה השנייה.

שמתי לב שהמצבר שלי הוא 55AH והמצבר הזמני שהותקן היה 60AH. האם יכול להיות שבגלל זה התקלה חלפה?

בסה"כ הרכב נסע מצויין עם מצבר 60AH, יכול להיות שנגרם נזק בגלל השימוש במצבר בעל נתונים שונים מהמקור?

תודה,

יניב

פורסם

כל מצב התקלה של הגיר לא מאריך את חייו - תזרוק את המצבר הקיים לפח (ממילא לא נשאר לו יותר מדי זמן) ותקנה מצבר חדש (אפשר גם 60Ah אם לא יועיל גם לא יזיק)

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7215 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...