Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

לימודי משפטים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7246 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני עובד כבר עבודה שניה בQA , לא ממש מבין למה צריכים תואר בזה.

היכן שאני עובד לא נראה לי לאף אחד יש הסמכה "בודק תוכנה"

ברגע שיש ידע וכיוון בנושאים הנבדקים , ועדיף נסיון - זה מה שצריך.

תואר במדעי מחשב מאוד עוזר.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

ליביו

איפה למדת אם מותר לשאול?

*pontiac tempest 1992 V6 3.1 liter

Pontiac - we are driving excitement

פורסם

ליביו

תשאל אותם (את מי שאתה עובד איתם) אם יש להם או אין להם הסמכה. קשה לי להאמין, שלאנשים בכירים שמקבלים משכורות גבוהות שם אין הסמכה, בד"כ החברות בעצמן שולחות אנשים למכללות על מנת שיקבלו הסמכה. מובן שניסיון זהו דבר טוב אבל קשה להאמין שהבכירים שם ללא הסמכה כזו או אחרת. אבל יכול להיות שאני טועה, היות ואני לא ממש מתמצא בבדיקות תוכנה, אני יותר איש של אלקט' ושונא תכנות. :2gunfire:

ROOONEEYY

פורסם

ליביו

ליביו, תוכל להסביר בבקשה?

אם אין צורך בתואר למעשה, אז מדוע תואר במדמ"ח מאוד יעזור ולא רק עשוי לעזור?

פורסם

לפני שאתם קובעים מה צריך או לא צריך QA, כדאי שתעשו את ההבחנה בין סוגי הQA.

יש את הסוג הראשון, שזה ילדי PC או סטודנטים בחברה קמצנית שיושבים כל היום ומדמים משתמשים בצורה רפטטיבית. ככה היו עובדים פעם כולם.

ויש את הסוג השני, שזה אנשים קצת יותר יקרים שיושבים וכותבים את אסטרטגיית הבדיקה ואת הקוד המתאים לה בכלי בדיקה אוטומטיים.

בשביל הסוג הראשון מספיק להכיר מחשבים ומישהו שעובד בכזו חברה.

בשביל הסוג השני רצוי ידע בכתיבת קוד, הבנה מערכתית ונסיון קודם. תואר מאוד עוזר.

ואני מתבסס על היותי איש QA משני הסוגים בשנים 97-05, עד שהחלטתי לעזוב את המקצוע כפוי הטובה והשוחק הזה.

פורסם
לפני שאתם קובעים מה צריך או לא צריך QA, כדאי שתעשו את ההבחנה בין סוגי הQA.

יש את הסוג הראשון, שזה ילדי PC או סטודנטים בחברה קמצנית שיושבים כל היום ומדמים משתמשים בצורה רפטטיבית. ככה היו עובדים פעם כולם.

ויש את הסוג השני, שזה אנשים קצת יותר יקרים שיושבים וכותבים את אסטרטגיית הבדיקה ואת הקוד המתאים לה בכלי בדיקה אוטומטיים.

בשביל הסוג הראשון מספיק להכיר מחשבים ומישהו שעובד בכזו חברה.

בשביל הסוג השני רצוי ידע בכתיבת קוד, הבנה מערכתית ונסיון קודם. תואר מאוד עוזר.

ואני מתבסס על היותי איש QA משני הסוגים בשנים 97-05, עד שהחלטתי לעזוב את המקצוע כפוי הטובה והשוחק הזה.

אישפוז אז המקצוע הזה לא כדאי?

*pontiac tempest 1992 V6 3.1 liter

Pontiac - we are driving excitement

פורסם

עידן, אתה יכול להסביר עוד טיפה?

אני יודע שישנם שני סוגי בדיקות אוטומטיות ובדיקות ידניות שהולכות ונגוזות. האם הבודקים השניים הם אלה שמשתמשים בQTP ,WINRUNNER ושאר התוכנות?

אני סתם מתעניין מכיוון שגם אני שמעתי שQA נחשב לדיי קל ושכל אחד מתקבל לשם, אבל משיחה עם אנשים אחרים הבנתי שצריך ידע ב C שארפ, בסיסי נתונים, לינוקס יוניקס וכ"ו, ושזה לא כך פשוט.

אם לא קשה לך להרחיב קצת, לא שאני אעבוד בזה או אלמד את זה, אבל לא יזיק לדעת. :)

ROOONEEYY

פורסם

הסוג השני של בודקי תוכנה עושה עבודה מענינת יותר לדעתי. עובדים עם כלי בדיקה, אבל החוכמה היא לא לדעת להפעיל אותם, אלא לתכנן את הבדיקות בהתאם למערכת התוכנה שאתה בודק. מערכות גדולות ומורכבות עם בסיסי נתונים שמתממשקים למערכות של ספקי צד שלישי דורשות ראיה מערכתית יותר, והבנה של הרבה תחומים. כמובן שחייבים ידע בסיסי בתכנות, והרבה פעמים גם לדעת לחפור בקוד כדי למצוא במדוייק איזה מודול לא מתפקד כמו שצריך.

קיים גם הנושא של unit testing שזה בעצם פיתוח תהליך בדיקות לפני / תוך כדי הפיתוח של המוצר, ובשביל זה צריך לדעת לתכנת.

תואר במדמ"ח חשוב, כי חוץ מידע קל בתכנות (והוא באמת קל) הוא נותן לך ראיה מערכתית, המון ידע מסביב, אלגוריתמים וגם רקע במתמטיקה. בשביל בדיקות מהסוג הראשון, וגם כדי להפעיל כלי בדיקה הוא לא נחוץ. אבל הרבה מקומות דורשים את זה כתנאי מוקדם.

למען הסר ספק, אני מפתח אלגוריתמים - שזה אפילו יותר מעניין לדעתי :)

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

משפטים זה 3.5 שנים, ואין אפשרות ללמוד בפתוחה. באוניברסיטאות יש דרישה לפסיכומטרי שמגרד את 700 לפחות. לאחר הלימודים יש צורך בסטאז' של שנה ובבחינות הלשכה.

במכללות הדרישות יותר נמוכות ודי מקובל בחלקן (כולן?) לא להגיע ממש ללימודים, אבל מן הסתם גם המעסיקים יודעים את זה.

שי

פיספסת אה הו, אה הו, פיספסת, אה הו. פיספסת, נפלת על פז'ו.

אתה רוצה להתאבד נסה ליפול על שברולט.

פיספסת, פיספסת אה הו.

• תוכן חדש...