Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7243 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

ממש משעמם לי בחיים ובא לי לעשות משהו מרתק, חשבתי אולי מישהו פה שמבין באלק' יוכל להעלות לי סכימה איך בנוי אקולייזר גראפי. אם יש סרטוט מושלם עם רכיבים והכל - פעמיים כי טוב. לדעתי זה לא אמור להיות מסובך יותר מדי, פשוט דיי הרבה עבודה, ואם אני באמת אצליח לעשות כזה דבר נדמה לי זה יהיה שווה, אפילו שהאקולייזר שיש לי בHU לדעתי יהיה יותר יעיל אבל לא משנה הסיבה אלא סתם שבא לי לעשות את זה.

תודה רבה,

רותם

רותם

פורסם

רותם,

תחפש לך הרפתקאה אחרת. זה לא כל כך פשוט כמו שאתה חושב. יש לך בכלל ידע באלקטרוניקה?

שלו.

ליום יום: יונדאי סונטה 1998 3000 סמ"ק V6

אסקורט MK1 בהמתנה לשיפוץ ?

פיג'ו 504SR אוטומטית 1983.

פורסם

עם אתה לא מבין באלק' ועפילו אין לך מושג ממה להתחיל,ואיפה לחפש ( אני בטוח שדרך גוגל ניתן למצוא הכל היום) אז אני הייתי מציע לוותר.. אם יש לך זמן פנוי אתה מוזמן להחליף לי את החיוט ברכב :D

פורסם

שלו כן יש לי ידע באלק', הייתי אומר שהוא דיי ברמה של ידע תיכוני, אבל בשביל מה יש לי אח מהנדס ואבא הנדסאי? שיעשו משהו מועיל.. וזאת הרפתקה נחמדה נראה לי, אם יש לך משהו אלקטרוני יותר פשוט ומועיל לבנות אז תגיד לי אני אשמח לשקול את זה..

חח ובכיף אני אבוא לעזור לך להחליף תחיווט גם אני צריך להחליף וגם נדב צריך להחליף חחח נעשה מפגש החלפה.. מאיפה אתה?

עריכה: נראה לי פספסתי משהו. האות שיוצא מהHU הוא סתם אות חשמלי, לא? ז"א עם מעגל "פשוט" אני יכול לשים רכיב שיעבוד על תדר מסוים קבוע ופשוט לשים מגבר שיגביר את האות בתחום הזה? בתיאוריה זה נשמע יחסית פשוט. לא כך?

רותם

פורסם

רותם עזוב אותך שטויות עכשיו אם אתה כבר בקטע של לעזור

אז בוא תעזור לי לבנות את התיבה שדיברתי איתך עליה..

נראה לי יום חמישי אני אקנה MDF ומזרון ביצים ואתחיל לעבוד על זה.

יאללה בוא תעזור לי.

HU: JVC KDBT1 AMP:JBL Cs50.4

COMP: MTX RTS652 SUB: Magnat Xpress 1200

פורסם

חחח אחי שלחתי לך בפרטי! אבל תקשיבו רגע קרציות בסדר אני אעזור לכולכם וגם לעצמי אני צריך להחליף RCAים ולקנות סאב ולבנות לו תיבה ואני רוצה את כל זה לפני שאני טס.. כן אני טס להודו שאנטי באנטי טיול לפני צבא.. חח

בקיצרר שלו אתה איש נבון בבקשה תעזור לי.. מצידי שזה יהיה אפילו לתדר אחד בהתחלה ואז נרחיב את זה, אבל העיקרון האלק' מעניין אותי.. אני מאמין שזה משהו עם קבלים בסגנון של HPF, לא מאמין שזה דיי שונה וH\LPF למדנו אפילו בביצפר לבנות אז..

אה וחיפשתי בגוגל לא מצאתי שם משהו קשור, מצאתי רק הרבה משוואות מתמטיות בנוגע לפילטרים דיג'..

המון תודה!

רותם

פורסם

רותם יקירי

ממש משעמם לך לפני הצבא אהה?

תבוא ניפגש בסוף שבוע נחליף כבלים ונתכנן לך את המערכת העתידית

נעזור לך לכוון עוד קצת ונתכנן לך תיבה לסאב

זה נראה לי יעסיק אותך

אל תבנה סתם שטויות למערכת שעמלת קשה וחסכת בשביל לקנות

זה לא משתלם ואתה תבכה על כל נזק שתעשה...

יום טוב...

נדב

גם אני אוהב ללחוץ Ctrl+W

:twisted:

פורסם

במקום לעזור אתם רק מדכאים אותו

הוא לא שאל: "למה לא כדאי לי לנסות לבנות אקולייזר גרפי"

הוא שאל: "למישהו יש סכימה...."

רותם - תנסה את האתר bcae1.com שזה ראשי תיבות של basic car audio electronics

או שזה bcae.com אחד מהשניים

אתה תמצא שם המון חומר הדרכתי - לפי דעתי גם בטח יהיה שם הסבר על אקולייזרים ולינקים שיפנו אותך לאתרים מקצועיים יותר.

אבל אתה גם תוכל למצוא שם הסברים מפורטים מאוד ומבואים לחשמל ואלקטרוניקה שיעזרו לך בתחילת הדרך.

אם זה כל כך מעניין אותך - למה שלא תיקנה ספרים של אורט בנוגע לחשמל ואלקטרוניקה? יש להם תוכנית לימודית שלמה ואתר שבו אתה יכול לברר לגבי כל הספרים הנחוצים...

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

לאנוס תודה רבה סוף סוף מישהו תומך..

ותאמין לי יש לי בבית יותר מחברות וחומר מכל ספר שלם של אורט.. הבית ספר שבו למדתי "קצת" מעל אורט ;) לא מזלזל או משהו למרות שהמורה שלי למת' תמיד היה צועק עלינו שמה נסגר איתנו שנלך לעשות מינוס 2 יח"ל באורט..

תודה רבה..

עריכהה: טוב סיימתי לעבור על כל האתר אין שם מעגל בסגנון. הלינקים שמה לא מועילים. מישהו? או שנצטרך לזיין לאחי תמח והוא יגיד לי עזובתיי? חח

רותם

פורסם

המון תודה זה דבר ראשון, דבר שני זה דיי הסתבכתי שמה בכל המושגים, את המושג פיק שמעתי הרבה בשיעורי אלק' אבל NOTCH לא יצא לי לשמוע, הכוונה היא לפיק שלילי? וגם דיי הסתבכתי עם כל ההסברים שלו על Q אפילו שיש לו שם דוגמאות מועילות. אני מכיר בעיקר את הQ מהHU שלי שבעצם יותר Q אז הטווח תדרים שעליו אני שולט יותר רחב.

בקשר לסירטוט אני חושב שמצאתי שם את מה שחיפשתי ודווקא זה נראה לי ממש ממש פשוט:

greq.gif

עכשיו כמה שאלות שחלקן דיי טיפשיות.

1. המעגל הנ"ל יעבוד עם אילו מתחי כניסה? לא ראיתי שהוא פירט שמה לאילו מתחים זה מיועד.

2. המגברים שמסורטטים במעגל אלו מגברי שרת רגילים 741?

3. אני יכול להחליף את הקבלים שהוא נתן בקבלים בעלי ערכים אחרים ובכך פשוט לשנות את התדרים שעליהם אני שולט?

4. במידה ואכן אני אבנה אקולייזר כזה, האם הוא יכניס רעשים למערכת ויפגע באיכות הקיימת?

שוב תודה,

רותם

רותם

פורסם
עכשיו כמה שאלות שחלקן דיי טיפשיות.

1. המעגל הנ"ל יעבוד עם אילו מתחי כניסה? לא ראיתי שהוא פירט שמה לאילו מתחים זה מיועד. בשירטוט רשום מתח של 9V, אין בעיה יעבוד גם במתח של 12V.

2. המגברים שמסורטטים במעגל אלו מגברי שרת רגילים 741? ברמת העיקרון כן, אך הם המליצו על TL-071 שהוא יותר איכותי מה - 741.

3. אני יכול להחליף את הקבלים שהוא נתן בקבלים בעלי ערכים אחרים ובכך פשוט לשנות את התדרים שעליהם אני שולט? ברמת העיקרון כן.

4. במידה ואכן אני אבנה אקולייזר כזה, האם הוא יכניס רעשים למערכת ויפגע באיכות הקיימת? האיקולייזר הנ"ל עלול לגרום לרעשים ברכב, מכיוון שהוא לא "צף" , אפשר יהיה לפתור את הבעיה ע"י הוספת שנאים (משתיק RCA) בכניסה ו/או ביציאה של האיקולייזר.

רותם,

כפי שכבר כתבתי לך בתחילת השירשור הנ"ל, חפש לך הרפתקאה אחרת.

שלו.

פורסם

כן זה מה שרציתי נמו. אקולייזר גרפי.

שלו יודע מה לאוטו באמת זה אולי יהיה דפוק אז אולי למחשב לבנות כזה שיתחבר לאווטפוט של הכ.קול ולמערכת שלי. אפשר לשאול בפורום פה בכלל או שאני סוטה מהנושא? כי בעיקרון זה נראה דיי פשוט ובא לי לעשות משו.. אז בהמשך לשאלה איך אני יכול לבנות את זה למחשב? לחבר את זה לשנאי 9V רגיל? ואת הIN לחבר לפלוס של היציאה מהמחשב? זה יעבוד בצורה כזו?

רותם

פורסם

רותם,

איקולייזר כזה אמור לפעול בצורה טובה כשהוא יחובר בין היציאה של כרטיס הקול של המחשב ובין המערכת. יש צורך לחבר את האקולייזר הזה לשנאי של 9VDC מיוצב!!! אם האיקולייזר לא יחובר לשנאי מיוצב עלול להיות HUM.

רותם, למרות שהנושא כבר לא קשור לאודיו לרכב ולפורום הזה, עניתי לך על שאלתך. בא נסיים כאן את הדיון בשירשור הזה.

שלו.

• תוכן חדש...