Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7260 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

bugiman, אני לא עוסק בניחושים, הלכתי עם הלינק שנתת.

יש שם פרטים על הקורס ועל המחירים.

לא אמרתי שהקורס לא מקצועי, להיפך אמרתי שהוא כנראה מקצועי מדי ומיועד לנהגים פעילים עם רכבי ראלי מוכנים.

אפשר לקרוא פה פרטים על הקורס: http://www.hauglandmotorsport.com/english.htm

מחירים: http://www.hauglandmotorsport.com/prices2006-2007.htm

הם מדברים על 1350 יורו לארבעה ימי קורס ועל זה יש להוסיף בערך מאה יורו ללילה על המלון (תלוי כמה בחדר).

אם המחיר הזה היה כולל גם רכבים אז גם אם תוסיף כרטיסי טיסה זה עדיין לא נחשב מאוד יקר. אני מתייחס לכל מיני חלופות שאני מכיר ובחנתי.

ניר

פורסם

נדב, אני לא שולל את הארץ אבל גם פה זה לא זול במיוחד.

עד כמה שאני מכיר הקורסים השונים מתבססים על רכב של מלמד שהוא רכב יקר מאוד והעלות לק"מ מביאה לסכום לא מבוטל (אני לא טוען שזה מחיר מוגזם, אני לא מכיר את העלויות, אני רק מציין שהוא גם לא זול במיוחד). אם יש חלופות זולות יותר עם רכבים פחות חזקים/יקרים אני לא מודע אליהן.

אני גם לא מכיר קורסים מקיפים אלא רק משהו יומי שלדעתי נשאר כחוויה אבל לא כמשהו פרקטי (התנסיתי בכמה הקפות ודיברתי עם אנשים שעשו).

אולי בסוף החישובים והבחינות אני אגיע למסקנה לעשות את זה בארץ, כפי שאמרתי, אני לא שולל.

היתרון של חו"ל הוא בקורס מסודר ומקיף יותר עם תכנים ומדריכים ולוגיסטיקה שרצים במשך תקופה ארוכה.

חוץ מזה שספציפית הקטע של נהיגת שלג/קרח מדליק אותי בטירוף (גם כשראיתי את ההשקות האלה וגם קטעים של טופ-גיר...אח, החלקות על אגם קפוא 8-)).

זלמן, קודם כל תודה על העזרה, אני נדחפתי לשרשור הזה מתוך עניין כללי לעשות מתישהו כזה קורס שמאוד מושך אותי, כרגע בדיוק חזרתי מקורס אחר (עדכון בקרוב בשרשור נפרד) ועוד לא חשבתי מספיק קדימה. יש לי כמה חברים שמתעניינים אבל נצטרך לחשוב/לבדוק את זה. בכל מקרה יש לנו איזו חצי שנה עד החורף, לא ?

אם זה באמת מחירים באיזור של מה שציינת כולל הרכבים אז זה אטרקטיבי ביותר. למעשה עד כדי כך שאפשר כבר לשריין תאריך ככה במרץ-אפריל :wink: (נו, לשנה אחת נחליף את חופשת הסקי בחופשת שלג אקסטרימית אחרת).

ניר

פורסם

אני עברתי קורס ראלי עפר במסלולים לפני מספר שנים. למעט כיף לא נורמלי, הקורס מלמד את הבסיס- העברות משקל ומבט, כמו כן הקורס כולל תרגול מעשי של תת היגוי והיגוי יתר. הקורס עלה 2360 ש"ח ל25 ק"מ נהיגה נטו. על הקורס הזה אני יכול להמליץ רק כחוויה חד פעמית. מי שרוצה ללמוד נהיגת ראלי, בחישוב מהיר יגלה שיותר זול יהיה לבנות רכב מקטגוריה 1600 ולהתאמן עליו עם מדריך....

אדי

נ.ב

נתעלק על השרשור- מישהו יודע מתי יהיה המשך לקורס ניווט?

פורסם

הקורס הבסיסי הוא טוב! בתור קורס בסיסי!!!

אוכלים הרבה תיאוריה, נוהגים 20 קמ' ברכב ראלי של מלמד (אימפרזה WRX שהעלות שלה לקמ' לא כל כך גבוהה) ומקבלים כמה נסיעות הדגמה...

העלות היא לא גבוהה כלל! בתור אחד שמתאמן עם הרכב שלו, אני יכול לומר לך שהאבסורד הוא שלי מכמה בחינות עדיף לקחת רכב של מלמד לאימונים ולקורסים מאשר לעשות אימונים עם הרכב שלי (למרות שעוד לא עשיתי זאת)

מי שרוצה להמשיך מעבר לקורס הבסיסי, הדלת פתוחה תמיד ויש בהחלט לאן להתקדם, יש המון לאן להתקדם בארץ וזה תמיד יהיה זול יותר מבחו"ל וזה תמיד יהיה בעברית ותמיד זמין.

אגב, לדעתי לקורס של 4-5 ימים יש המון חסרונות! היה עדיף לעשות 4-5 סשנים על גבי חודש, זה נותן זמן לעכל וההתקדמות משמעותית בהרבה!!!

בברכה נדב

הפרוייקט הקטן(גדול) שלי למכירה, מכונית מרוץ ישראלית(לחצו כאן)

פורסם

אתם חייבים לעשות הפרדה בין קורס ראלי בסיסי שאמור לתת רק את הכלים הראשוניים והנכונים לנהיגת ראלי לבין אימונים יותר מתקדמים .

נכון שזה מאד טוב להתאמן עם רכב שלך ואז משיגים כמה מטרות אבל חשוב גם לשבת באוטו יחד עם אדם מקצועי , שמסתכל על הדברים מהצד ויודע לתת טיפים נכונים ותיקונים או עוד נקודת מבט .

מבחינה כלכלית...זו כבר העיה אחרת אבל כבר אמרנו שספורט מוטורי זה ספורט יקר .

דובי

הבלוג שלי- כעת ב-באזר, בלוגים של ספורט .

פורסם
bugiman, אני לא עוסק בניחושים, הלכתי עם הלינק שנתת.

יש שם פרטים על הקורס ועל המחירים.

לא אמרתי שהקורס לא מקצועי, להיפך אמרתי שהוא כנראה מקצועי מדי ומיועד לנהגים פעילים עם רכבי ראלי מוכנים.

אפשר לקרוא פה פרטים על הקורס: http://www.hauglandmotorsport.com/english.htm

מחירים: http://www.hauglandmotorsport.com/prices2006-2007.htm

הם מדברים על 1350 יורו לארבעה ימי קורס ועל זה יש להוסיף בערך מאה יורו ללילה על המלון (תלוי כמה בחדר).

אם המחיר הזה היה כולל גם רכבים אז גם אם תוסיף כרטיסי טיסה זה עדיין לא נחשב מאוד יקר. אני מתייחס לכל מיני חלופות שאני מכיר ובחנתי.

ניר

זה בכלל לא יקר,

בזמנו קיבלתי מאיתן טפסים ומידע על ביה"ס לראלי של טומי מאקינן

הדבר החם ביותר בשוק...היחידים שיכולים להרשות לעצמם ללמוד שם אלה הש'חים של ערב הסעודית...

חמישה ימים 20,000 יורו...לא כולל ביטוח:)

עוד דבר,

ללמוד את הבסיס ולחדד את הנהיגה בכמה מפגשים אפשר בארץ כמו שציינו פה אצל און יעקובסון,מסלולים או אצל יובל אם הוא עדיין עושה קורסים בכלל

אבל אם אתה רוצה לשלב טיסה לחול + ללמוד נהיגה מנהגים ברמה עולמית ואין ספק שזו גם חוויה אחרת+וגם לשלם כמה ג'ובות אקסטרה מאשר בארץ ,אז לך על זה.

קבוצת ראלי גמליאל GRT

• תוכן חדש...