Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7274 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם אני ממש על סף רכישת רכב משומש והשאלה שלי היא בזמן הפגישה עם מוכר הרכב איך אני יכול לגרום לו להוריד במחיר שהוא מבקש על הרכב? מה להגיד לו?

תודה מראש אבי

פורסם

עליך להגיע מוכן, ולברר מספר דברים:

כמה זמו הוא מנסה למכור ?

האם הוא לחוץ למכור ?

האם הרכב במצב טוב ?

האם הרכב מבוקש / נדיר ?

האם יש מתעניינים נוספים מלבדך ?

האם הרכב במצב תקין לחלוטין ?

האם יש דברים לתיקון מיידי ברכב ?

מה מצב הצמיגים ?

האם מותקן ברכב עץ ריחני מהודר ?

עד מתי יש לרכב טסט ?

האם לרכב ק"מ גבוה מהממוצע ?

מה מצבו של הרכב ביחס לרכבים נוספים זהים המוצעים למכירה בשוק ?

אחרי שתברר את כל הדברים האלו,

תגיד לו את כל המשפטים שאתה לא רוצה לשמוע כשאתה תמכור את הרכב.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

אני מודה על התגובה,

אך מה שבאתי לפה לברר הם בדיוק מה הם אותם משפטים שלא הייתי רוצה לשמוע[אגב זה רכב ראשון שלי:grin:]

יש משהו מומלץ?

פורסם

בתור מישהו שמנסה למכור רכב עכשיו יש 2 סוגי אנשים.

1. קונים (טרם נתקלתי).

2. מציקים - אנשים שלא באים במטרה לקנות, אלא לבזבז את זמנו של לפחות אדם אחד עסוק ואולי לקבל סיבוב נהיגה ברכב.

לסוג השני יש כל מיני טקטיקות:

1. החוקר הטוב והחוקר הרע - הקונה מתלהב, אבל מביא איתו את דוד שלו, שמראה בתנועות גוף מוחצנות את אי התלהבותו מהרכב (תוך כדי הזלת ריר).

2. האופורטוניסט - אחד שמגיע מהצד השני של המדינה ב-3 אוטובוסים, מבזבז לעצמו חצי יום (ולי 10 דקות) כשהוא מגיע כשמראש יודע שאין לו את הסכום.

3. המופתע. אדם שמגיע לקנות רכב משומש, ומתפלא שלא הכל חדש ברכב וחוזר על עקבותיו.

4. אחד שמגיע אחרי שקיבל עצות איך להוריד מחיר בפורום, וזורק לי כל מיני משפטים כגון: יש שריטה בפגוש, יעלה לי 500 ש"ח לתקן את זה, המגבים לא במצב חדש, אני לא אעבור טסט וכו'.

5. המופתע 2: "הייתי בטוח שהרכב אוטומטי".

קבל טיפ קטן - רכב חדש מגיע מהחברה, הכל בו חדש והוא באחריות.

ברכב משומש לא הכל חדש וקיים בלאי.

לכן רכב משומש עולה פחות מחדש.

אם אתה מחפש רכב שהכל בו מושלם - קנה חדש, ותחסוך לעצמך ולמוכר כאב ראש מיותר.

לא ענית על השאלות ששאלתי בהודעה הראשונה, ולכן אינני יודע איך להמשיך לענות לך.

אתה קונה רכב נדיר ? מיוחד ?, או שאתה קונה רכב שיש כמוהו עוד 50 המפורסמים למכירה באותו לוח ?

אתה קונה רכב בן שנה ? או רכב בן 5 ? או 10 ?

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

ראשית אציין שאתה משתמש איכותי ואני מודה לך על התגובות !

שנית, אפשר להגיד שאני שילוב של שני סוגי האנשים שכתבת-

אני מתכוון לקנות רכב, אבל אני לא אקנה עד שאני אהיה בטוח שאני עושה עסקה טובה. גם אם זה יכלול הצקה קטנה..

אני לא אתפלא לגלות שלא הכל יהיה חדש ברכב, ובעצם, זה לא אמור להיות ככה. הרכב הרי משומש, הוא היה כמה שנים על הכביש. אבל ממש אין לי בעיה עם זה! תאמין לי, שאם הייתי רוצה לקנות רכב חדש הייתי הולך לסוכנות ועושה את זה. פשוט נראה לי קצת טיפשי לקנות רכב חדש מהחברה לילד בן 17 וקצת[אני]. לכן בזמן הקרוב לפחות אני אהנה מרכב משומש, ויחסית זול, ואחרי הצבא אולי אני אקנה משהו קצת יותר רציני.

לשאלותיך -

אני לא הולך לקנות רכב נדיר, או מבוקש, בלוח שבו אני מחפש יש בערך 10 רכבים כאלה.

ליתר דיוק אני מחפש סיאט איביזה שנת 2001-2002, אוטומטית. התקציב שעומד ברשותי הוא 50 אלף שקל[אתה מכיר אולי בעיות מוכרות לרכב הזה, משהו ששווה לשים לב אליו?].

תודה לך!

אבי.

פורסם

לא יכול לדבר בשם כל מוכרי המכוניות המשומשות, אבל מנסיוני: מי שבא למכור אוטו, לא יוריד במחיר כי "מגיע" לך בגלל שריטה או בגלל בעיה מכנית או בגלל השם-יודע-מה. הסיבה היחידה שמישהו יוריד במחיר היא אם הוא מאמין שאם לא יוריד במחיר, הוא לא יצליח למכור את האוטו (או לפחות, שצפויים לו עוד הרבה טרטורים של קונים פוטנציאליים אם לא ימכור אותו מיד).

הנתון החשוב ביותר שיכול לעמוד לטובתך הוא מידת הביקוש לרכב שאותו אתה רוצה לקנות. אם המוכר מנסה למכור את האוטו כבר הרבה זמן, ואתה יודע את זה, או שאתה יודע שבאופן כללי מדובר ברכב שקשה למכור אותו - אז יש לכם סיכוי טוב להגיע להסכמה לגבי הורדה במחיר (המשחק המקובל הוא כזה: אם אתה רוצה להוריד 2000 במחיר, תגיד שאתה מוכן לשלם 4000 פחות משהוא מבקש, ואז תפגשו באמצע הדרך). במקרה כזה, סביר שהמוכר החליט מראש מה הסכום המקסימלי שהוא מוכן להוריד, ולכן ברגע שתתחילו להגיע למספרים שנראים לשניכם סבירים תוכלו לסגור עסקה.

לעומת זאת, אם מדובר ברכב שיש לו ביקוש גבוה מאוד, והמוכר יודע את זה, אז תגיד תודה אם הוא לא מעלה לך את המחיר תוך כדי המו"מ. מכרתי בשבוע שעבר את האוטו הישן שלי שהוא מדגם מבוקש, ותוך כדי המו"מ עם קונים פוטנציאליים הטלפון לא הפסיק לצלצל. במצב כזה למוכר פשוט אין אינטרס להוריד במחיר, אפילו אם יש לך תירוצים מצוינים. לכל היותר - להוריד כמה מאות שקלים בשביל שיפסיקו להטריד אותו עם הטלפונים של הקונים הפוטנציאליים.

(עד כאן השיעור בכלכלה, מעכשיו השיעור בפסיכולוגיה)

למרות האמור למעלה, בשביל שעסקה תיסגר, צריך לחשוב גם על כמה עניינים פסיכולוגיים. דבר ראשון, כאשר סוטים מהמחיר שהוכרז מראש - צריך תירוץ. אם לאוטו אין הרבה ביקוש ואתה רוצה להוריד אותו במחיר, אל תגיד למוכר "אם לא תמכור לי ב-2000 פחות לא תצליח למכור בכלל", אלא תגיד לו שההורדה במחיר בגלל שבבדיקה מצאו איזה פיפס. שניכם תדעו מה הסיבה האמיתית להורדה, אבל מבחינה פסיכולוגית יהיה למוכר קל יותר להשלים עם זה. בכלל, הצהרה מאיימת כזאת תעצבן את המוכר וכשרוצים לסגור עסקה כדאי ששני הצדדים יהיו במצב-רוח טוב.

מצב רוח טוב זה כלל חשוב, ויש לך השפעה על כך: אם תהיה נודניק, או סתם לא נחמד - יש סיכוי שהמוכר לא ירצה לסגור אתך עסקה, גם אם המחיר שאתה מוכן לשלם הוא בגבולות מה שהמוכר ציפה לקבל. ולהיפך: אם תהיה נחמד, תיצור רושם טוב, כאשר תגיעו למו"מ המוכר ישמח אם שאתה תהיה מי שיקנה ממנו את האוטו, גם אם בשביל זה הוא צריך להוריד כמה מאות שקלים מהמחיר שהוא חשב שיקבל. (אותה עצה אפשר לתת למי שרוצה למכור אוטו: הנחה של כמה מאות שקלים, לא הרבה אבל מספיק בשביל הרגשה טובה של הקונה, תשפר בהרבה את הסיכויים לסגור עסקה).

בהצלחה

עודד (כלכלן ופסיכולוג)

פורסם

שוב פעם גרמתם לי להעריך יותר ויותר את הפורום הזה!

תודה רבה לכם, עזרתם לי מאוד!

אם יש עוד תגובות שיכולות לעזור, בכיף..

נ.ב

אתה באמת פסיכולוג וכלכלן?:wink:

פורסם
בתור מישהו שמנסה למכור רכב עכשיו יש 2 סוגי אנשים.

1. קונים (טרם נתקלתי).

2. מציקים - אנשים שלא באים במטרה לקנות, אלא לבזבז את זמנו של לפחות אדם אחד עסוק ואולי לקבל סיבוב נהיגה ברכב.

לסוג השני יש כל מיני טקטיקות:

3. המופתע. אדם שמגיע לקנות רכב משומש, ומתפלא שלא הכל חדש ברכב וחוזר על עקבותיו.

4. אחד שמגיע אחרי שקיבל עצות איך להוריד מחיר בפורום, וזורק לי כל מיני משפטים כגון: יש שריטה בפגוש, יעלה לי 500 ש"ח לתקן את זה, המגבים לא במצב חדש, אני לא אעבור טסט וכו'.

קבל טיפ קטן - רכב חדש מגיע מהחברה, הכל בו חדש והוא באחריות.

ברכב משומש לא הכל חדש וקיים בלאי.

לכן רכב משומש עולה פחות מחדש.

אם אתה מחפש רכב שהכל בו מושלם - קנה חדש, ותחסוך לעצמך ולמוכר כאב ראש מיותר.

זה בדיוק מה שאמרתי כשמכרתי את הטיגרה, הבחור ניסה להוריד אותי בהרבה בגלל שיש שפשופים ורעשים כשפותחים את הדלת, אמרתי לו אם הוא רוצה יקח 250K ש"ח וילך לקנות טיגרה חדשה מהחברה, ואז בא בחור אחר והעריך את האוטו ורצה לקחת לבדיקה, הבחור הראשון שהתקשר התקשר שוב ושאל על הרכב, אמרתי שמחר מישהו לוקח את האוטו לבדיקה, אז הוא הציע לי על הטיגרה עוד יותר ממה שביקשתי בהתחלה רק כדי שלא אמכור, עשיתי לו חיים קשים, ובסוף שילם יותר, צריך להיות עקשנים.

• תוכן חדש...