Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7311 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אבי... לא דיברתי על צורת מדידת הנפח בתיבה!!! לטרפז יש צורה אחת, לקוביה ולמלבן יש נוסחא אחרת ולצורה לא מוגדרת אתה בכלל תשתמש בדליי חול... מה הקשר למה שכתבתי, התייחסתי לתהודה בתדר X שנגרמת כתוצאה מתיבה בצורה Y - לא לנפח ולא לשיטת המדידה שלו

נכון, צמר סלעים זה בכדי ליצור אפקט של תיבה גדולה יותר - אני מדבר על רצועת ספוג דקה שהתפקיד שלה הוא לפזר את הגלים החוזרים של הסאב - היא נותנת השפעה בלתי שמיעה מבחינת הנפח ה"וירטאלי" שלהתיבה, אבל זה ייצור שיפור רציני בעוצמות גבוהות.

לגבי נפח של תיבה - נפח של תיבה זה נפח של תיבה ולא משנה מה הצורה שלה - זה נכון שנפח של קוביה יהיה גדול יותר מנפח של טרפז שתופס את אותו המקום אבל אלה הם לא השיקולים היחידים.

לגבי איך לפרוס את הרצועה של הספוג - סכין יפני ואקדח סיכות...

לפותח הת'רד - תיקח בחשבון שהתיבה צריכה להיות יותר מסיבית ככל שהסאב יותר כבד וגם יותר עמידה ככל שהסאב בעל הספקים יותר גבוהים. תקרא גם על עוביים מינימליים ועל סוגי עץ - שיטות חיבור - דבק, ברגים, מסמרים, סיכות וטריזים ווים ותומכות למינם...

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

OK, אני מיד הגש לעבודה. ההכנה הראשונה שלי היא הקריאה!

תודה לכל מי שהגיב בתרד הזה וניסה לעזור לי להבין מה אני רוצה לעשות :)

שיהיה בהצלחה!

נ.ב.

תקרא גם על עוביים מינימליים ועל סוגי עץ - שיטות חיבור - דבק, ברגים, מסמרים, סיכות וטריזים ווים ותומכות למינם...
סליחה, אבל איפה אני יכול לקרוא על זה? (חח)

גם שחכתי להגיד שלתיבה של הסאב הנוכחי שלי יש חור, ז"א היא לא אטומה.

פורסם

אתה יכול להוריד תוכנות ומחשבונים לחישוב נפחי תיבות

בלינק לאוטוסאונד שצרפו לך בת'רד הזה אתה תוכל למצוא את הדברים הללו.

לגבי תיבה ועובי של עץ - תחפש בגוגל how to build a speaker box

או car audio subwoofer box

וגם כאן בפורום...

בקטע של תכנון תיבה לסאב יש כאן כמה חברה טובים מאוד כמו romanx או simonltz שאולי כדאי לך להתייעץ איתם בהמשך.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

בשביל לא לפתוח שירשור חדש, אני פשוט מעלה אותו למעלה עם שאלה.

יכול להיות מצב שאני יכול פשוט לבנות מה שאני רוצה ולהשאיר את הסאב בתיבה אבל פשוט בצורה אחרת?

זה דיי קשה להסביר, להוריד מהתיבה את הבד השחור שיש עליה לחבר אליה ולהפוך אותה למעין קיר בסוף התא מטען על ידי חיבור פלטות עץ בצדדים וכך התיבה נשמרת עדין כתיבה באותו גודל, אבל רק בעמידה בצורה שונה?

הבעיה היא שיש לי גם חור (PORT) שהוא בדיוק ליד הסאב בצד ימין, וכאשר אני יעשה את הבניה זה לא יהיה יפה להשאיר אותו שם, יהיה צריך להעביר אותו לאחורה למקום שלא יראו אותו ולכן זה דורש ממני בניית תיבה חדשה.. לא?

שיאו אני מסתבך כאן, מישהו אולי יכול לעזור לי!

---

Subwoofer Type : GT4-10

Type : Bass-Reflex

Power Handling, RMS : 250W

Power Handling, Peak : 1000W

Sensitivity (2.83V/1m) : 93dB

Frequency Response : 32Hz - 300Hz

Impedance : 4 ohms

Dimensions (H x W x D) : 395 x 410 x 335mm

מה זה פה בדיוק ה-

Qts - מקדם התהודה של הרמקול

fs - תדירות התהודה של הרמקול

Vas - הנפח העצמי של הרמקול

D - קוטר הרמקול. נתון זה נועד לצורך חישוב הקוטר המינימלי של הפורט.

אני לא יודע איך בודקים את זה.

פורסם

בניה שאני וחבר שלי עשינו אצלו ברכב משהו מדהים

מצאנו קטודות קרות לתאורה שפועלות לפי קצב הבאס משהו מטורף ביותר

על מסגרת המגבר שמנו לוח פרספקס על דבק טוב וקצת ברגים ועשינו חריטה על הפרספקס

מיוחדת כזאת שהקווים שלה זוהרים בלילה ולפי הבאס מהבהבים כזה משהו טרוף

ואז על זה הלבשנו חומר כזה חתוך בדיוק לפי צורת תא המטען עם ריבוע חשוף למגבר

יצאה פגז כל ההתקנה נעשתה בידיים שלנו אוי כמה שזה יצא יפה

ואיזה כיף זה היה לעשות את זה

BNIYA.JPG

(/__\)

( O.o)

( > <)

זהו ארנב.

אנא העתיקו את ארנב אל חתימותייכם על מנת לעזור לו לכבוש את העולם!!!

מחפש סאב קיקר C12 למעוניינים למכור לפנות אלי

פורסם

אתה לא צריך לבדוק את זה - אתה צריך לפנות לאתר היצרן או לחפש בגוגל נתונים על הסאב שלך...

את הקוטר אתה יכול למדוד עם סרגל...

כל השאר מנתוני היצרן ואת זה אתה מכניס לתוכנה לבניית תיבות ואתה מקבל את התוצאה שאתה מחפש.

הקטע הכי מדהים הוא שלרוב מה שטוב על הנייר לא בהכרח טוב במציאות... ככה שאחרי כל מה שנכתב כאן אתה עדיין עלול להתאכזב אם תעשה את הכל בצורה מדוייקת.

תקרא כאן ת'רדים על סאבוופרים של קיקר ותיבות יצרן לעומת תיבות מבניה אישית - זה יעניין אותך.

Pioneer TS-X150

פורסם

דיברתי עם הבנאדם שהתקין לי את המערכת והוא אמר לי שאני יגיע אליו מחר ושהוא יעזור לי בבניה עצמה ובתכנון שלה, ואם נצטרך אפילו הוא יחליף לי את הסאב לסאב שישתלב טוב בבניה :) איזה בנאדם מותק הוא.

בכל מקרה תודה לכולם על העזרה, כל הפרוייקט כמובן יצולם ואני יעלה אותו לאיטנרנט בעזרת השם :)

תודה לכם.

• תוכן חדש...