Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7303 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מדובר בגאסטי 1200 הזרקה שנת 93, ידנית.

אני עושה לה החלפת שמנים כל חצי שנה, השמן שאני משתמש בו הוא 10-40, מה שמומלץ גם בספר של הגאסטי.

כל בוקר לפני נסיעה אני בודק שמן ומים. היום עשיתי נסיעה של בערך 40 ק"מ, ונדלקה לי הנורה.

עצרתי, בדקתי שמן->הכל טוב, בדקתי מים גם טוב, בדקתי אם יש נזילות שמן, אם יש ריח שרוף של שמן ולא היה כלום!

התנעתי את האוטו בחזרה והמשכתי ליסוע עם המנורה דולקת עוד בערך 60 ק"מ.

הקטע הוא שזה לא הפעם הראשונה שהוא עושה לי את זה. גם לפני חצי שנה-שנה הייתה לי אותה הבעייה !

רק שזה אחרי התנעה מחדש הסתדר.

אולי השימוש בשמן הזה לא כ"כ מתאים ? כי רשום בספר גם או 10-40 או 20-50.

או אולי בגלל שהמסנן שמן הוא תחליפי (של מאזדה)?

פורסם

זה שהמדיד מראה שקיים שמן במנוע לא אומר שאתה לא הורס אותו אם אתה נוסע כשהמנורה דולקת!

השמן לא עוזר בכלום כשהוא שוכב לו בסבבה בקארטר. אם הלכה משאבת שמן, הפילטר סתום או שלחץ השמן נמוך בגלל בלאי של מיסבים - אין שימון יעיל, השחיקה והחום עולים פלאים והמנוע בדרך ללהפוך לפסולת ברזל.

כמובן שקיים סיכוי שיש קצר ביוניט לחץ שמן או שטות דומה שמדליקה את הנורה. אבל בגלל העלות של החלפת מנוע, שווה לא לשחק עם זה ולא לנסוע כשהמנורה דולקת, אפילו אם יש שמן.

ונקודה נוספת - במנוע בן 13, שווה לעבור לשמן פחות דק. כלומר - עזוב את ה-10W40 ותעבור ל20W50. זה יעזור להעלות את לחץ השמן במעט.

פורסם
אמממ לא קשור לשאלה שלך, אבל אתה בטוח שהגסטי הזרקה?

בטוח 100%,באה עם 76 כ"ס מהחברה (לפי הספר)

תודה על התגובות, אני אנסה להחליף את מסנן השמן. אך הקטע הוא שגם לפני זה מסנן השמן היה תחליפי, היה רשום עליו מאזדה ולא קרה כלום בחצי שנה האחרונה.

מישו יכול להגיד לי איפה יש חנות שאוכל למצוא חלפים מקוריים לגאסטי 1.2 באיזור רמלה-לוד,רחובות, ראשון,נס ציונה.

אני יודע שיש בקריית מלאכי, אבל אין מצב שאני אסע עד לשם.

וכנראה שבשישי אני אכנס איתה למוסך. כי אני כרגע בקורס בצבא, וזה תופס לי את היום עד 7 בערב.

פורסם

הקפצה.

הוחלף שמן ל 20-50 ופילטר שמן, המנורה לא נכבתה, פירקתי את לוח השעונים ניקיתי את כל המגעים ועדיין המנורה לא נכבתה.

היתי במס' מוסכים ואין באפשרותם לבדוק את לחץ השמן בשעון לחץ חיצוני.יש אולי המלצה למוסך?

ולכן הם רוצים להזמין לי לוח שעונים חדש ואחרי זה לעבור ולבדוק את משאבת השמן ואת הקרנבל (מה זה?)

יש לי מס' שאלות:

מהו קרנבל? וכמה עולה לתקנו בערך!

משאבת שמן , עניין יקר?

והכי חשוב להמלצה למוסך שלא ישדוד אותי כמו מוסך הילוך-שישי. שקיבלתי הלם רק מהצעת המחיר כתוצאה מתיאור התקלה בטלפון.

פורסם

אולי הכי זול להתחיל בהח' היוניט, לפחות להוציא אותה ולנקות את הפתח שלה...?

זה לא הדרך המקצועית (יש לחבר שעון) אבל כמה כבר עולה יוניט...? או .. מה ההשקעה להוציא ולנקות את הפתח שלה, אולי יש שם איזה טינופת?..

תעדכן

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

מצטרף ומחזק את דברין של דני , יש ללכת תחילה מן הקל לכבד, ויש

להחליף תחילה יוניט לחץ שמן , שכנראה מזייף, בנסיעה של 60 ק"מ , ללא לחץ שמן, המנוע היה מרעיש ונתפס כבר מזמן.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

לא מומלץ לעבוד בשיטת מצליח... תרים טלפונים למוסכים אחרים עד שתמצא מקום מקצועי שיכול לבדוק לפני שמחליפים.

כפי שדני אמר שווה לך לבדוק את היוניט בעצמך אם אתה יכול...

צביקה

...Carpe Diem

פורסם

ניסית לנתק את החוט מהיוניט?

אם הנורית נכבית -> תקלת יוניט/לחץ שמן.

אם הנורית לא נכבית -> קצר של החוט לגוף

• תוכן חדש...