Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7322 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

ביום שישי שעבר הלכתי לחתום על מסגרת אשראי מכיון שמה-1 ליולי, אי אפשר יותר להכנס למינוסים ויש צורך לחתום על טפסים של מסגרת אשראי.

כאשר הלכתי לפקידת הבנק, דרשה לשלומי הציעה מה לעשות עם המעט כסף שהצטבר לי בעו"ש והמשכנו הלאה. עד כאן הכל טוב ויפה. לאחר שסגרתי מעט זוטות בפק"ם, הפקידה בדקה האם באמת חתמתי על טפסי מסגרת אשראי. שימו לב, פה קבור הכלב בעצם. התרמית מתחילה כך: הפקידה טוענת שלא חתמתי על מסגרת אשראי למרות שקיימת לי מסגרת אשראי של 1200 ש"ח. היא טענה שלפי תלוש המשכורת האחרון שלי אני צריך להגדיל את המסגרת למשל ל-2000 ש"ח. דבר אחד היא שכחה להגיד לי. (בהמשך).

כאשר פקידת הבנק משנה את מסגרת האשראי שלך מסכום אחד לסכום אחר, המחשב אוטומטית גובה עמלה שנקראת: "ע. עריכת מסמך", זוהי עמלת עריכת מסמך שכאשר הינך משנה את מסגרת האשראי שלך אפילו במאה ש"ח - כבר יצאת מופסד בעמלה מכובדת של 45 ש"ח.

איך עליתי על כל הסיפור הזה? אני לקוח בבנק דיסקונט, נכנסתי לחשבון של דרך הטלבנק באנטרנט ורציתי לראות האם באמת השתנתה לי מסגרת האשראי. מיד שמתי לב לחיוב של 45 ש"ח ולא הבנתי על מה ולמה.

היום בבוקר התקשרתי לפקידה וספרתי לה את כל הסיפור, הפצרתי בה וטענתי שזה לא בסדר ככה לשנות את מסגרת האשראי שלי (ועוד בטענה שאני צריך?!) מבלי להגיד לי שזה עולה לי כסף. היא טענה שהיא לא חשבה שהמחשב יקח את העמלה הזאת (ציטוט שלה: "אוייי, זה לקח לך עמלה נו").

הפקידה עדיין מנסה לחפות ולא להחזיר בטענה ש:"אתה יודע שזה סכום חד פעמי, לא תצטרך לשלם אותו יותר". אמרתי לה שלא ציפיתי לשלם ולו שקל אחד בשביל מסגרת האשראי שלי ולא מעניינת אותי המסגרת שגדלה לי כי גם ככה אני לא חורג אף פעם. אמרתי לה שזה מיותר ושאני רוצה שהיא תזכה אותי על הכסף שנגבה לי ללא ידיעתי, וכמובן המסגרת אשראי תחזור לסכומה המקורי של 1200 ש"ח.

מוסר השכל - תמיד שאתם הולכים לבנק, לא משנה על מה אתם חותמים או איזשהו דבר שהפקיד אומר לכם, אל תשכחו אף פעם לשאול: האם זה עולה לי? אם כן, כמה?

רק שתדעו שהבנקים עומדים לעשות מיליונים אם לא מיליארדים על "תרגיל מסגרת האשראי הזה", אמנם אני לא פראייר ובדקתי, תחשבו שעל כל אחד שבודק, יש 7 אנשים שלא בודקים. אז אל תגידו שלא אמרתי לכם, שלא הוזהרתם ושלא התרעתי. אז, שלא יעבדו עליכם! (בקול של נחמיה שטרסלר).

ליאור

Twincharger Stratified Injection

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

"תרגיל מסריח" - כבר חשבתי לקחו לך את החסכונות לפנסיה.

כולה לקחו לך עמלה, אז נכון שזה מעצבן אבל זו העלות של להחזיק חשבון בנק.

(דמי ניהול ועמלות למיניהם)

כשתתחיל לעשות הרבה כסף תתעצבן יותר........

לדוגמא ידעת שעל הפקדת מזומנים מעל 10000שח יש עמלה של 75 שח?

STI 2004

פורסם

ידעתי. למען האמת, עבדתי בבנק כשנה (לא בתור טלר) אבל עדיין, יש רקע.

אולי אתה עם 45 ש"ח יכול לנגב את התחת, בשבילי זו ארוחת צהריים לשלושה ימים, בגט איכותי עם סלטים אם אתה באמת סקרן.

יותר מזה, את עמלות הניהול חשבון, זה דבר בסיסי שלוקחים לכל בעל חשבון פעיל, ככה שאני לא מתרעם על העמלות הרגילות. אני יודע טוב מאוד אילו עמלות צריך לשלם מדי חודש, והעמלה שאני שלמתי ומה שבקרוב עוד המון אנשים ישלמו - היא ממש אבל ממש לא אחת מהם. (זוהי עמלה שאפשר להימנע ממנה, ואפילו מיותרת).

ליאור

Twincharger Stratified Injection

פורסם

ביום שישי שעבר הלכתי לחתום על מסגרת אשראי מכיון שמה-1 ליולי, אי אפשר יותר להכנס למינוסים ויש צורך לחתום על טפסים של מסגרת אשראי.

כמו שאמרת, הבנקים פשוט מנצלים את מי שלא מבין את משמעות החוק.

אין חובה להגיע לבנק ולחתום על מסגרת אשראי, בטח שלא מי שנמצא בפלוס בעו"ש. מסגרת האשראי

נועדה להמשיך את חגיגות משיכת היתר- הציבור מושך כסף שאין לו, הבנקים מרוויחים את הריבית.

ילדים הורגים נמלים בצחוק- נמלים מתות ברצינות

כל יום אני משכר את עצמי מחדש

בצי המשפחתי- סיויק האצ'בק 96, E30 87

פורסם

אמרת דיסקונט אמרת הכל.

הייתי לקוח שלהם, ברחתי כל עוד נפשי בי אחרי שכמעט ונעלמו לי 10000 ש"ח מהחשבון ונמאס לי לשלם את העמלות שלהם.

היום אני באוצר החייל. אפס עמלות.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

גם לי לא לקחו על זה עמלה.

"הדבר זר לרוחנו. המשיכה לתיירות לארצנו היא בכותל המערבי, בקברי אבותינו, במערת המכפלה ובקבר רחל. לא מסלול מירוצים!"

-1970, ח"כ מנחם פורוש אל שר התיירות, בנוגע לקיום גרנד פרי ישראלי ראשון.

פורסם

אני לא בטוח שאתה חייב להגדיל את המסגרת. אתה מגדיל רק אם בא לך. לי הייתה אפשרות להגדיל מסגרת מסכום של חייל 800 ש"ח לסכום מאוד נכבד. שוב לא הייתי חייב אבל התאפשר לעשות זאת.

בבנק הפועלים יש אופציה לקבל SMS על מצב החשבון ועוד כל מיני עידכונים. ההטבה ניתנת חינם לחודשיים בלבד. לאחר חוודשיים ההטבה לא מבוטלת אלה אתה צריך להתקשר ולבטלה.

כמה מאיתנו זוכרים לבטל אחרי חודשיים משהו נסיוני? בוא נגיד שלא כל אחד.

כידי להצטרף להטבה פקידות הבנק בתחנות השונות ממש התחננו בפני.

פורסם
ידעתי. למען האמת, עבדתי בבנק כשנה (לא בתור טלר) אבל עדיין, יש רקע.

אולי אתה עם 45 ש"ח יכול לנגב את התחת, בשבילי זו ארוחת צהריים לשלושה ימים, בגט איכותי עם סלטים אם אתה באמת סקרן.

יותר מזה, את עמלות הניהול חשבון, זה דבר בסיסי שלוקחים לכל בעל חשבון פעיל, ככה שאני לא מתרעם על העמלות הרגילות. אני יודע טוב מאוד אילו עמלות צריך לשלם מדי חודש, והעמלה שאני שלמתי ומה שבקרוב עוד המון אנשים ישלמו - היא ממש אבל ממש לא אחת מהם. (זוהי עמלה שאפשר להימנע ממנה, ואפילו מיותרת).

ליאור

האמת שלא - 45 שח זה מטבעות, אני מנגב עם 50 ומעלה

(כן אני יודע שיש שטרות של 20)

STI 2004

פורסם
אמרת דיסקונט אמרת הכל.

הייתי לקוח שלהם, ברחתי כל עוד נפשי בי אחרי שכמעט ונעלמו לי 10000 ש"ח מהחשבון ונמאס לי לשלם את העמלות שלהם.

היום אני באוצר החייל. אפס עמלות.

ולי יש רק טוב לומר על דיסקונט.

ויש לי גם חשבון ביהב שם אינני משלם עמלות למעט בעניינים מסויימים.

עמלות נגבות ע"י כל הבנקים שאינם קשורים לסקטור מסויים שלו נותנים הטבות,אבל כשאני צריך שירות מהיר באמת,הלוואה ללא מיליון ערבים ואין סוף טרטורים,אני פונה לדיסקונט,כשאני צריך לבצע כל מיני פעולות קטנות שמצריכות תשלום עמלה,אני עובד עם יהב.

אין לי מניות בדיסקונט,טעויות יכולות לקרות בכל בנק ובכל סניף ואני לקוח מרוצה מזה 25 שנים.

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם

כל פעם אני מתעצבן בבנק אחד, פותח חשבון בבנק אחר אבל לא סוגר את הקודם.

ודעו לכם שכולם אותו ח%@.

כרגע אני עם 4 חשבונות ב4 הבנקים הגדולים ועוד מספר לא ידוע של כרטיסי אשראי.

אני מתקשה להחליט לאיפה לרכז הכל, כי עם כל אחד אכלתי מרור אחר.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

לי היה חשבון צעיר (ואח"כ חייל) בדיסקונט.

היו בסדר.

באיזשהו שלב גיליתי שאני לא מקבל ריבית טובה על הפק"מים שלי - בתור חייל משוחרר היה שם בסה"כ קצת פחות מ-20K ש"ח הכל כולל הכל.

דיברתי עם הפקידות, דיברתי עם מנהל הסניף - לא עזר כלום. הסבירו לי שמתחת ל-100K לא יכולים להתגמש איתי בכלל.

עברתי לאוצר החייל, קיבלתי שם ריביות טובות בהרבה, לא משלם עמלת שורה (כל עוד אני בפלוס), לא משלם דמי ניהול חודשיים, מקבל 50% הנחה משמרת ני"ע, ומתייחסים אלי מעולה.

את החשבון בדיסקונט סגרתי.

הפסידו לקוח - הפסד שלהם. אני משוכנע שאוצר החייל לא מפסיד עלי כסף למרות שאני בקושי משלם עמלות.

כרטיס אשראי, אגב, הנפקתי חוץ בנקאית מול לאומי-קארד. לא משלם שום עמלה/דמי חבר/דמי תפעול לשנתיים.

צריך לעשות שופינג, אמנם מדובר בכמה שקלים בכל פעם אבל הכסף לא גדל על העצים ובסופו של דבר חסכון של 7 שקלים דמי תפעול חודשיים זה 84 שקל בשנה, על כלום.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

• תוכן חדש...