Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8410 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רק תיקון קטן אחד.

רק כ 30% מהאנרגיה הפוטנציאלית של הדלק הופכת לכוח שמניע את האוטו.

היתר מתבזבז באופנים שתארת, אבל בעיקר בצורת חום דרך הרדיאטור.

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

וואי תודה לכם -נהניתי לקרוא 8)

אז עכשיו הבאתם אותי לשאלה הבאה : :lol:

אז מה נסיעה בצהריים חסכונית יותר בגלל שאני לא צריך להשתמש באורות ועדיף לכבות את הרדיו דיסק? :smilecol: :roflmao:

(וואי יש מצב שמישהו רוצה לחנוק אותי עכשיו)

פורסם

צרכני החשמל ברכב אכן מבזבזים דלק בעקיפין (האלטרנטור מייצר את החשמל הזה, והוא מופעל ע"י המנוע), אבל מדובר בצריכה זניחה כמעט לחלוטין.

רדיו, אורות, איוורור (לא מזגן), חימום, איתות, פלאפון, --> כל אלו זניחים.

לעומת זאת:

מזגן: משמעותי בגלל שהמדחס גוזל כוח (לא מעט) ישירות מהמנוע

משקל עודף: משיקולים ברורים (מדובר על משקל משמעותי, לא על עוד 10 קילו)

חלונות פתוחים: פגיעה באוירודינמיות (איפשהוא קראתי שמזגן מבזבז 10% יותר בעיר אבל רק 5% יותר מחוץ לעיר שם השפעת החלונות גדלה)

כל אלו משמעותיים.

וכמובן הכי משמעותי עניין הנסיעה הרגועה במהירות כמה שיותר קבועה כמו שנידון פה.

אה כן, וגם עדיף להישאר בהילוכים הגבוהים (להעביר כמו סבתא ב-3000 סל"ד ולא כמו 20VT ב-5500 סל"ד) (אגב - זה לא רלוונטי לבלימת מנוע, שם אין בזבוז דלק דווקא)

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

גם לי נראה כל מה שאמרת..

מוזר לי קצת התיקון שג'רמי הוסיף שרק 30 אחוז מהדלק הולכים לדחיפת הרכב והיתר לכוחות החשמל וכד' (כולל קירור המנוע כמובן)

ג'רמי תסביר לנו בבקשה :lol:

פורסם

ועוד טיפ קטן: בירידה תעלה הילוך ותן לאוטו לגלוש בלי לתת גז. תנצל את הירידה לטובתך...

וגם אל תמשוך את ההילוך לסלד גבוה. בסלד נמוך אתה תצרוך פחות דלק אך אל תעמיס על המנוע - כלומר אל תהיה על סל"ד נמוך מדי שבו אתה תשמע שהמנוע שלך מתאמץ.

פורסם
גם לי נראה כל מה שאמרת..

מוזר לי קצת התיקון שג'רמי הוסיף שרק 30 אחוז מהדלק הולכים לדחיפת הרכב והיתר לכוחות החשמל וכד' (כולל קירור המנוע כמובן)

בערך 30 אחוז מהאנרגיה הכימית של הדלק מגיעה לניצול של הסעת הרכב קדימה.

היתר מתחלק בין:

1. הרוב המוחלט - התחממות המנוע (חום מיותר שאינו מועיל)

2. התקנים שונים כמו: משאבת שמן, אלטרנטור, הגה כוח וכו' (אחוז קטן למדי). משאבת מים+מאוורר רדיאטור גם כלולים פה והבזבוז שלהם קטן יחסית.

3. מזגן, אם פועל. (10%-15% שמעתי פעם)

4. הפסדי כח בתיבת הילוכים (בידני אחוזים בודדים, באוטומט אפילו 10%+)

5. הפסדי כח בדיפרנציאל(ים) - רכב 4על4 מפסיד עוד 10% בגלל כל הדיפרנציאלים.

6. הפסדי כח בצמיגים - מתחממים בזמן נסיעה

לסיכום, רכב פרטי זו אחת המכונות הכי לא יעילות על כדור-הארץ, הרוב המוחלט של הכח מתבזבז על תופעות לא-מועילות ואף מזיקות (התחממות המנוע) שצריך לבזבז עוד (קצת) אנרגיה כדי לקזז אותן (מערכת הקירור).

בעולם אידיאלי, היינו נוסעים לעבודה בת"א ברכבת התחתית ונוהגים על מכוניות אך ורק במסלול מירוצים סגור בשביל הכיף (כן, זה מבזבז אנרגיה ומזהם אבל ככה כל תחביב שמכבד את עצמו, נניח צניחה חופשית)

פורסם

סתם אנקדוטה

נניח, אבל רק נניח, שאני נוהג עם חלונות פתוחים ומגיע למהירות הנסיעה המקסימלית של הרכב.

ברגע שאני סוגר אותם - המהירות עולה בעוד 20 קמ"ש.

כמובן שהכל היפוטתי, אבל בכ"ז, חומר למחשבה.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

בארצות הקרות נצילותו של המנוע גבוהה יותר (ואין לי כוח להסביר למה...)

וככה לא צריך הרבה דלק ליצור הפרשי טמפ"....

אז או שתתחיל ליסוע בלילה או שתעבור לרוסיה (שם תהיה איגור :lol:)

instead of bieng pussy whiped...WHIP THAT PUSSY!

פורסם
סתם אנקדוטה

נניח, אבל רק נניח, שאני נוהג עם חלונות פתוחים ומגיע למהירות הנסיעה המקסימלית של הרכב.

ברגע שאני סוגר אותם - המהירות עולה בעוד 20 קמ"ש.

כמובן שהכל היפוטתי, אבל בכ"ז, חומר למחשבה.

לא הבנתי :loco:

אתה מספר על משהו שקרה למישהו (היפותטי כמובן :) ),או שתיאורטית זה מה שאתה חושב שיקרה ? 20 קמ"ש נשמע לי קצת הרבה.

My responses are limited. You must ask the right questions

פורסם

המצב:

הרכב מגיע למהירות המקסימלית שלו, עם חלונות פתוחים וסאן רוף פתוח.

הרבה רעש, הרבה רוח, לא נעים בכלל. (היפוטתי).

יותר מזה הוא לא מאיץ.

סוגרים את החלונות והסאן רוף - והמהירות עולה בערך ב-20 קמ"ש (על השעון).

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם
גם לי נראה כל מה שאמרת..

היתר מתחלק בין:

2. התקנים שונים כמו: משאבת שמן, אלטרנטור, הגה כוח וכו' (אחוז קטן למדי). משאבת מים+מאוורר רדיאטור גם כלולים פה והבזבוז שלהם קטן יחסית.

לסיכום, רכב פרטי זו אחת המכונות הכי לא יעילות על כדור-הארץ, הרוב המוחלט של הכח מתבזבז על תופעות לא-מועילות ואף מזיקות (התחממות המנוע) שצריך לבזבז עוד (קצת) אנרגיה כדי לקזז אותן (מערכת הקירור).

בעולם אידיאלי, היינו נוסעים לעבודה בת"א ברכבת התחתית ונוהגים על מכוניות אך ורק במסלול מירוצים סגור בשביל הכיף (כן, זה מבזבז אנרגיה ומזהם אבל ככה כל תחביב שמכבד את עצמו, נניח צניחה חופשית)

לדעתי יש לך מספר טעויות.

30% זה מה שאנחנו מקבלים כתוצאה משריפת הדלק.

שאר ה70% אנחנו "זורקים" דרך האגזוז כגזי פליטה.

אז מה שהמנוע מפיק זה בעצם את אותם ה30%, ומהם אתה כבר יכול להתחיל להחסיר דברים.... גל ארכובה, גלגל תנופה, דרייב שאפט לאחורה (אם יש), דפרנציאל......

אפשר בעצם להגיד, כשאתה מתדלק ב100 ש"ח, 30 ש"ח אתה מבזבז לנסיעה ועוד 70 אתה מבזבז לזיהום הסביבה. מה לעשות, הטכנולוגיה שלנו בנתיים לא מסוגלת ליותר.

טורבו למשל עוזר לעלות את אחוז נצילות המנוע כי הוא בעצם משתמש בגזים שהיינו צריכים "לזרוק".

פורסם

טורבו למשל עוזר לעלות את אחוז נצילות המנוע כי הוא בעצם משתמש בגזים שהיינו צריכים "לזרוק".

תגיד את זה לבעלי האימפרזות...

לפי זה אימפרזה טורבו צריכה לעשות 17 ק"מ לליטר ו-STI איזה 25 :roll::lol::roll::lol::roll::lol::roll:

פורסם

הטורבו לוקח את הגזים האלה ודוחף אותם לתןך המנוע יחד עם עוד דלק כדי שהכל ישרף בפיצוץ גדול יותר ובעצם לא ממש חוסך בדלק ומאפשר למנוע 2 ליטר לשרוף דלק כמו מנוע 8 ליטר .

פורסם
הטורבו לוקח את הגזים האלה ודוחף אותם לתןך המנוע יחד עם עוד דלק כדי שהכל ישרף בפיצוץ גדול יותר ובעצם לא ממש חוסך בדלק ומאפשר למנוע 2 ליטר לשרוף דלק כמו מנוע 8 ליטר .

הטורבו לא דוחס את הגזים לבוכנות אלא משתמש בהם (או באנרגייה הטמונה בהם) על מנת לסובב טורבינה (טורבו) שדוחסת אוויר טרי מבחוץ לתוך הבוכנה.

החולמים הגדולים אינם מגשימים את חלומותיהם, הם מתעלים עליהם - אלפרד לורד וייטהד

פורסם
גם לי נראה כל מה שאמרת..

היתר מתחלק בין:

לדעתי יש לך מספר טעויות.

30% זה מה שאנחנו מקבלים כתוצאה משריפת הדלק.

שאר ה70% אנחנו "זורקים" דרך האגזוז כגזי פליטה.

אז מה שהמנוע מפיק זה בעצם את אותם ה30%, ומהם אתה כבר יכול להתחיל להחסיר דברים.... גל ארכובה, גלגל תנופה, דרייב שאפט לאחורה (אם יש), דפרנציאל......

אפשר בעצם להגיד, כשאתה מתדלק ב100 ש"ח, 30 ש"ח אתה מבזבז לנסיעה ועוד 70 אתה מבזבז לזיהום הסביבה. מה לעשות, הטכנולוגיה שלנו בנתיים לא מסוגלת ליותר.

לא מדויק...

כ- 30% מהפוטנציאל של הדלק יוצר הספק מהמנוע.

יתר ה 70% מתבזבזים דרך צינור הפליטה וקרינת חום בעיקר מהרדיאטור, אבל גם משאר חלקי המנוע.

מתוך ה 30% הנותרים, מתחילים להוריד אחוזים על ההפסדים במערכת ההינע, אלטרנטור, מזגן וכו' וכו'

ולגבי ההצעה (התאורטית?) של רז - היה לי העונג לקחת הביתה פעם פורד טרנזיט דיזל מהצבא.

עם חלונות קדמיים פתוחים היה קשה מאוד לעבור 100 קמ"ש עם הדוושה ברצפה.

עם סגירת החלונות, המהירות המירבית טיפסה לכמעט 115 קמ"ש.

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

• תוכן חדש...