Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ברלינגו 99, מהירות VENTA.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7302 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
החשמלאי.

כאשר מוציאים את החיישן של הטמפרטורת מים מהפלג

המאווררים אמורים לעבוד במהירות 2.

כך לפחות הסבירו לי במוסך

נכון מאוד - ובמצב כזה יש לך 3 אפשרויות (וחשמלאי טוב יעשה את העבודה מהר - ולא יקר יחסית);

1. ממסר\ים לא תקינים

2. חיווט לא תקין

3. מחשב מאווררים מקולקל.

איציק

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
נכון מאוד - ובמצב כזה יש לך 3 אפשרויות (וחשמלאי טוב יעשה את העבודה מהר - ולא יקר יחסית);

1. ממסר\ים לא תקינים

2. חיווט לא תקין

3. מחשב מאווררים מקולקל.

איציק

אני יחליף את שלושת הממסרים.

כמה כבר עולה ממסר...

פורסם

איציק, הכיצד תסביר שהיום אחרי שהדלקתי מזגן (טמפ: 85) נכנסו המאוורים במצב השני, (יצאתי מהאוטו עמ לבדוק) וקיררו את המנוע עד הקו השני למטה, ומאז לא שמעתי מהם, גם לאחר שהטמפרטורה עלתה ל 90?

אחרכך שהנעתי מחדש שוב הם נכנסו, קיררו ל 75 יצאו, ונשארה מהירות נמוכה.

פורסם
איציק, הכיצד תסביר שהיום אחרי שהדלקתי מזגן (טמפ: 85) נכנסו המאוורים במצב השני, (יצאתי מהאוטו עמ לבדוק) וקיררו את המנוע עד הקו השני למטה, ומאז לא שמעתי מהם, גם לאחר שהטמפרטורה עלתה ל 90?

אחרכך שהנעתי מחדש שוב הם נכנסו, קיררו ל 75 יצאו, ונשארה מהירות נמוכה.

כל עוד המערכת תקינה לחלוטין -> מאווררים שנכנסים למהירות שניה מבלי שהמנוע יתחמם עושים זאת ע"י פקודה מהחיישן לחץ של המזגן - המעיד על כך שקיים לחץ גבוה במעבה ונדרש קירור מהיר\יעיל יותר של הגז.

מעבר לכך התיאור שלך תואם לחלוטין את ההגדרה למערכת תקינה ברכב הזה.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

רגע איציק, אז אם אני מבין נכון יש בעיה כלשהי במעבה?

מה זאת אומרת לחץ גבוהה?

למה זה קורה רק לעיתים רחוקות, בעבר (שנה אחורה כזכור לי) הוונטות במצב השני היו נכנסות כהרגלם ב 85 +- ומקררות ל 75, כפי שאתה מצייר זאת כעת זה לא היה קורה כתגובה לחום המנוע, אלא כתגובה למעבה?

פורסם
רגע איציק, אז אם אני מבין נכון יש בעיה כלשהי במעבה?

מה זאת אומרת לחץ גבוהה?

למה זה קורה רק לעיתים רחוקות, בעבר (שנה אחורה כזכור לי) הוונטות במצב השני היו נכנסות כהרגלם ב 85 +- ומקררות ל 75, כפי שאתה מצייר זאת כעת זה לא היה קורה כתגובה לחום המנוע, אלא כתגובה למעבה?

כשאתה נותן גז והמזגן פועל, המדחס של המזגן בונה לחץ גבוה (מערכת המזגן מורכבת, בגדול, מ-2 קווי לחץ; האחד לחץ גבוה והשני לחץ נמוך. זה הנמצא במעבה הוא לחץ גבוה) יותר מאשר בסרק - וברגע שהחיישן לחץ מזהה זאת, הוא מפעיל את המאווררים על מהירות שניה בשביל לפצות על החום הרב שנוצר במעבה כתוצאה מהדחיסה החזקה. זה לא קורה תמיד וזה יכול להיות ריגעי לחלוטין (כמה שניות) עד שהמערכת מתייצבת והשסתום בלוק פותח מעבר גדול יותר לקרר.

הטרמוסטט המותקן במכוניות הללו הוא טרמוסטט שמתחיל להיפתח ב 83 או 89 מעלות, שזה רחוק מאוד מ 75 והוונטות לא אמורות לעבוד בטמפרטורות נמוכות שכאלה.

המהירות הראשונה אכן מתחילה לעבוד באיזור ה 95-97 מעלות - והמהירות השניה באיזור ה 105 מעלות. אם אתה מוטרד מזה, תמיד אפשר "לעבוד" על המחשב ולאפשר לוונטות להידלק מוקדם יותר מהנורמה.

טיפ קטן נוסף בעניין הזה; המחוגים בלוח השעונים בהחלט יכולים לזייף, לכן לא להסתמך עליהם ב 100%.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

קיבלתי את הטיפ שלך איציק, תודה אתה 10.

מצטער שאני מציק לך פה, אבל המשפט הזה

"המהירות הראשונה אכן מתחילה לעבוד באיזור ה 95-97 מעלות - והמהירות השניה באיזור ה 105 מעלות. אם אתה מוטרד מזה, תמיד אפשר "לעבוד" על המחשב ולאפשר לוונטות להידלק מוקדם יותר מהנורמה."

עניין אותי מאוד, איך אפשר לעבוד עליו ? כי אני אוהב לראות את המחוג מתחת לקו השני. לא רוצה שיגיע לחצי עם מזגן.

פורסם

קניתי היום 3 ממסרים חדשים (בלי לבדוק את הישנים)

סה"כ עלות של כ 75 ש"ח לפני מע"מ (קניתי מהמוסך מורשה),

החלפתי אותם, וקם לתחייה המהירות 2, וגם המזגן עובד ללא בעיות!.

תודה לכולם...

פורסם

בדוק את תושבות הממסרים , הן נוטות להתפחם ועקב כך יש מגעים רופפים - אין פעולה של הממסר.

ה"עבודה" על הביטרון (היח' האלק' שאחראית על טמפ' ההפעלה של המאווררים) היא באמצעות הוספת נגד.

ראה בקישור הבא:

http://www.psi.co.il/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=8957

למרות זאת - אני חושב ש If it works, don't fix it. הנערכת עובדת כראוי , עזוב אותה.

• תוכן חדש...