Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7336 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני לא מבין כל כך איך צמיגים אסימטריים לא חייבים להיות גם כיווניים. יכול להיות שאני עושה קצת סלט במושגים, אבל אשמח אם תוכלו להבהיר לי את הסוגיה.

זה מה שהבנתי עד כה:

צמיגים כיווניים (כמו ה-Goodyear F1 GS-D3) - שיש להם תבנית חריצים סימטרית , אבל צריך להתקין אותם "בכיוון הנסיעה". אפשר להחליף צמיגים כאלה על אותו ציר, בתנאי שמורידים אותם מהג'אנט ומתקינים אותם בצד השני כאשר הם עדיין פונים לכיוון הנסיעה (הצד שהיה חיצוני יהיה עכשיו הצד הפנימי).

למשל אפשר לראות בתמונה הזאת את הסימון שמראה לאיזה כיוון הגלגל אמור להסתובב-

http://www.tirerack.com/tires/BigPic.jsp?tireMake=Goodyear&tireModel=Eagle+F1+GS-D3&sidewall=Blackwall

צמיגים אסימטריים (כמו ה-Dunlop Sport SP-01) - שיש להם תבנית חריצים לא סימטרית, ויש להם צד חיצוני וצד פנימי בהגדרה (ויש גם סימון על הדופן שאומר לאיזה צד הכוונה).

למשל אפשר לראות בתמונה הזאת את הסימון שמראה איזה צד צריך להיות "חיצוני" -

http://www.tirerack.com/tires/BigPic.jsp?tireMake=Dunlop&tireModel=SP+Sport+01&sidewall=Blackwall

ואם הבנתי נכון (ותקנו אותי אם לא...), האסימטריים הם לא בהכרח כיווניים, כלומר את אותו צמיג אפשר להתקין על צד ימין ועל צד שמאל של הסרן, כל עוד דואגים שהצד המסומן בחיצוני יפנה באמת החוצה.

מה שלא מסתדר לי זה שהצמיגים בצד ימין ובצד שמאל בעצם אינם סימטריים ביחס למרכז הסרן - גם אם מתקינים אותם נכון, הם עדיין לא תמונת ראי זה של זה (החריצים פונים בצד אחד "קדימה" ובצד שני "אחורה"...).

איך זה לא מפריע לפיזור המים ולאחיזה של הצמיג?

סליחה על הבורות...

ניר

פורסם

מצאתי פה שרשור שדן בסוגיה דומה, וצירף תמונות שמבהירות את הנקודה הרבה יותר טוב משיכולתי לתאר במילים -

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=867913

הצמיגים המצולמים הותקנו כשהכיתוב OUTSIDE פונה החוצה, אבל כיוון החריצים שונה.

שם בשירשור השאלה היתה אם ההתקנה תקינה, וכנראה שכן, למרות שמישהו כתב שם שלצמיגים שלו היו "ימניים" ו-"שמאליים", אבל כנראה שהצמיגים שלו היו כיווניים.

והשאלה נשארת - זה לא מוזר שצורת החריצים שונה בשני הצדדים כלפי כיוון הנסיעה?

זה לא משפיע על אופן פיזור המים?

ניר

פורסם

למרות ההתעניינות המרובה בשירשור הזה (:-)), רציתי רק לסכם ולומר שמסקרנות זרקתי את השאלה לגודייר לראות אם יהיה להם משהו מעניין לחדש לי/לנו, ולהלן תגובתם:

"...

You are correct about the tread pattern pointing differently on each side of the car.

On asymmetrical tread pattens, that fact has no bearing on wet surface grip because total performance, including traction and grip has to do with the entire tread face and pattern, not just one edge. The tread pattern will channel water out. It simply moves it in different directions.

..."

ניר

פורסם

אם צמיגים אסימטריים היו גם כיווניים היה צריך לייצר צמיגים לצד שמאל השונים מצמיגים לצד ימין, מה שמייקר מאוד את העסק. לא הגיוני?

:turn-l:
  • תוכן חדש...