Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7367 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חיישנים מאחורה זה רעיון טוב אבל בשביל מה צריך חיישנים מקדימה? תמיד אפשר להדליק אורות ולראות לפי איך שהאור משתקף על העצם שממול אם אפשר לעבור או לא.

• תגובות 45
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

הייתי רוצה שהחיישנים הקדמיים ישמשו אותי לשתי מטרות:

א.יציאה מחניה-לדעתי חייבים להרגיש את הרכב ולדעת לבד אבל זה לא מזיק להעזר בחיישנים

ב.שהחיישנים יתריעו לפני התקרבות יתרה למדרכה בעת חניה עם החלק הקדמי של הרכב לכיוון המדרכה,במאונך למדרכה,ולכן שאלתי איך למקם את החיישנים

תודה , יום טוב לכולם

הכל יחסי בעולם...

פורסם
ב.שהחיישנים יתריעו לפני התקרבות יתרה למדרכה בעת חניה עם החלק הקדמי של הרכב לכיוון המדרכה,במאונך למדרכה,ולכן שאלתי איך למקם את החיישנים
זה בעייתי כי גובה המדרכה רק 10 ס"מ. אם החיישנים יפנו טיפה נמוך מדי, אפילו בגלל נטיית המכונית קדימה בזמן בלימה או בגלל שאתה בירידה תקבל גילוי של הכביש וצפצוף שווא. אם האוטו קצת עמוס מאחור או שאתה בעליה הם לא יגלו את המדרכה ואז המערכת לא תהיה מהימנה עבורך.

מהסיבה הזו המיקום והכיוון של החיישנים מתוכננן כך שלא יגלו מדרכות.

אל תשכח שהחיישן לא רק "מסתכל" ישר לפנים אלא יש לו גזרה של משהו כמו 45 מעלות למטה ו45 מעלות למעלה וכן לימין ולשמאל (אני חושב שלצדדים זה יותר רחב)

אני מתעניין בקדמיים בגלל שאשתי נמוכה וגם כשהיא יושבת על הכרית קשה לה להעריך ממרומי המיניוואן את המרחק אל הקיר או המכונית לפניה. הידיעה אם זה 70 או 30 ס"מ יכולה מאד לסייע.

החיישנים האחוריים יסייעו גם לי.

פורסם

אם אלה פני הדברים והחיישנים הקדמיים לא מתוכננים לגלות מדרכות אז כנראה שאוותר עליהם.

עכשיו השאלה,האם קיים פתרון לבעיית גילוי המדרכה,אם קיים כזה אוכל להליץ עליו גם לאבא שלי שלפעמים גם מתקרב יותר מדי למדרכה (לדעתי בגלל המיקום השונה כל פעם של המדרכות בארץ) ושוררט את החלק שמתחת לפגוש (אגב,יש לו שם ??)

הכל יחסי בעולם...

פורסם

יתרון אחד נוסף לחיישנים מקדימה, זה בחניות שבהם ה"מדרכה" היא בעצם קיר גבוה.

להמחשה:

----- |

----- |

----- (אוטו), | - קיר.

הכוונה שלי, הוא יכול להתריע, כדי שלא לפגוע עם הפגוש בקיר, לא?

פורסם

יש לי בגטס חיישנים כאלו

+ תצוגה של מרחק בסנטימטרים מ99 עד 00 והצד אשר קרוב לעצם (מסמן 00 כ5 ס"מ לפני פגיעה, איכותי מאוד לא טועה אף פעם)

כמו שאמרו זה לא פוטר אותך מלהסתכל אבל זה די עוזר

זה מצפצף לפי ההתקרבות לקיר וציפצוף ארוך כאשר יש 00

וזה גם טוב לדוגמא אם משהו נעמד מאחורי האוטו זה ישר נותן 00 וצפצוף יחיד ואז אתה עוצר ישר (הציל אותי פעם אחת מלפגוע בילדה קטנה השטח המת בגטס גדול מאוד ועוד ילדה בגובה מטר בכלל קשה לראות...)

על מדרכות שהגלגל פוגע בהן הוא לא מודיע אבל על עצמים גבוהים יותר שעלולים לסכן את הפגוש הוא כן

מתחיל לעבוד רק כאשר משלבים רוורס, אין חיישנים מקדימה

מחיר אני לא יודע כי זה בא סטוק עם האבזור הכללי של האוטו

פורסם
עכשיו השאלה,האם קיים פתרון לבעיית גילוי המדרכה,אם קיים כזה אוכל להליץ עליו גם לאבא שלי שלפעמים גם מתקרב יותר מדי למדרכה (לדעתי בגלל המיקום השונה כל פעם של המדרכות בארץ) ושוררט את החלק שמתחת לפגוש (אגב,יש לו שם ??)
אני חוזר שאין לי נסיון בנסיעה עם חיישנים, אבל סביר שלאחר זמן מה של שימוש בחיישנים הקדמיים שכולל כמובן גם נסיעה מול מכשולים גבוהים כמו בחנייה רגילה בצד דרך או חנייה ניצבת לקיר ולא למדרכה, אביך (וגם אתה) תקבלו תחושה הרבה יותר טובה לגבי איפה נמצא הקצה הקדמי של המכונית.

לגבי הבעיה עם הספוילר הקדמי (כך זה נקרא), הפעם כן מניסיוני, לאחר ששפשף מדרכה פעם אחת ואחר-כך הרכב נסע לאחור הוא מתעקם ואחר-כך משתפשף הרבה יותר בקלות גם במדרכות נמוכות.

בורג או שניים שיצמידו אותו לתחתית המכונית יקטינו מאד את את הבעיה והמוסכניק שמכיר אותך ישמח לעשות את זה ללא תשלום אם לא תבוא אליו בדיוק כשהוא עסוק מעל הראש.

יש לי בגטס חיישנים כאלו

+ תצוגה של מרחק בסנטימטרים מ99 עד 00 והצד אשר קרוב לעצם (מסמן 00 כ5 ס"מ לפני פגיעה, איכותי מאוד לא טועה אף פעם)

אולי יש לך את הדגם עם האנטנה המודבקת בתוך הפגוש מצידו הפנימי ולא החיישנים שקדוחים מבחוץ? הסוג הזה מגלה כמעט עד מרחק 0 אבל לא יכול לומר באיזה צד המכשול, ואמנם מחייב פירוק הפגוש אבל לא מחייב קידוח.
פורסם

uly, למען הסר ספק,למרות שמדובר ברכב פרטי ולא ג'יפ או מיניוון, אתה ממליץ על התקנת חיישנים מקדימה שגם אם לא מזהים מדרכות ,יעזרו בחניה מול קיר או לחילופין ביציאה מחניה כאשר מקדימה יש רכב?

יש לנו סובארו אימפרזה,מה שנשרט זה אותם קצבות(מימין ומשמאל) הנמצאים מתחת ללוחית הרישוי,הדרך הכי טובה זה לא להתקרב למדרכה, זה לא תמיד מצליח

הכל יחסי בעולם...

פורסם

היות והראות לפנים כמעט אינה מוגבלת, לדעתי החיישנים לפנים מסייעים בקשיים באומדן המרחק אל קצה המכונית.

אם בזמן חנייה רגילה כשמתקדמים לאט לכיוון המכונית שחונה לפניך מתקשים לדעת אם יש עוד 1/2 מטר או רק 10 ס"מ הם יעזרו בכך שב30 ס"מ (המרחק המינימלי של חיישני "כפתור") יעברו לצפצוף רצוף ותדע שיש עוד טיפה להתקדם וזהו.

אני מאמין שבעקבות השימוש מתרגלים גם להעריך טוב יותר איפה קצה המכונית.

פורסם
אולי יש לך את הדגם עם האנטנה המודבקת בתוך הפגוש מצידו הפנימי ולא החיישנים שקדוחים מבחוץ? הסוג הזה מגלה כמעט עד מרחק 0 אבל לא יכול לומר באיזה צד המכשול, ואמנם מחייב פירוק הפגוש אבל לא מחייב קידוח.

יכול להיות אני אבדוק עוד מעט, כאמור החיישנים באו יחד עם האבזור הכללי של האוטו כך שפירוק הבאמפר לא היווה בעיה כלל אני משער מאחר ועשו זאת בקוראיה (או אילת..?)

זה כן מראה את הצד הקרוב יותר וזה שנמצא בסיכון גדול יותר, וזה מתריע במרחק קצר מאוד

בערב שישי הייתי בת"א וכשבאתי לצאת מהחנייה נצמדו אליי 2 מכוניות בפוזה בלתי אפשרית, יצאתי בעזרת חברים, מגבת על המקום ושיפשוף קל (היו אולי 3 ס"מ כל צד) ובפגיעות האחוריות, צדדיות אחריות הצפצפוף המלא בא מרחק קטן מאוד מהפגיעה

פורסם
יכול להיות אני אבדוק עוד מעט, כאמור החיישנים באו יחד עם האבזור הכללי של האוטו כך שפירוק הבאמפר לא היווה בעיה כלל אני משער מאחר ועשו זאת בקוראיה (או אילת..?)
פשוט מאד, אם רואים 2 עד 4 "כפתורים" על כל פגוש זה מהסוג הרגיל ואם לא זה ה"אנטנה"
פורסם

חקרתי פעם את הנושא, ומצאתי שאין מערכת שיכולה לסייע בחניה הדוקה, ברמה שאתה רוצה להתקרב עד סנטימטר מהרכב השני. ליתר דיוק, מקובל במוצרים האלו שמתחת ל- 40 סנטימטרים (בערך) זה כבר "קרוב" וזהו.

אני מטיל ספק גדול בזה שטען פה שיש לו בגטס מערכת שמדייקת עד 00 ברמה של חמישה סנטימטרים. מבחינת האלקטרוניקה במקובלת בגלאים האלו, ובעיית המיקום שלהם שאינו יכולה להיות אופטימלי לכל מצב, זה פשוט בלתי אפשרי.

צריך גם להבין שמדרכה לצורך העניין היא לא בהכרח עצם, ובכלל לא ניתן לגלות עצם קרוב ומאד נמוך.

לכן אני בעד מערכות כאלו כאשר המטרה לגלות מאחור עצם שלא ידעת כלל על קיומו, כמו שקרה לי פעם כשמישהו התגנב מאחורי עם רכב מאחור-ימין בדיוק כשהבטתי במראה השמאלית וגלשתי לאחור. נגמר בטוב כשקלטתי אותו קצת ברגע האחרון במראה הימנית.

פורסם
אם אלה פני הדברים והחיישנים הקדמיים לא מתוכננים לגלות מדרכות אז כנראה שאוותר עליהם.

פתרון למיני ואן לגילוי מדרכות,לדעתי כמו באוטובוסים או משאיות,מראה מאוזנת מעל דלת נוסע,נותן לנהג אינדיקציה לגבי המדרכה,ורכבים צמודים לקדימה,[בכיוון נכון[.

יום טוב רן

opel astra,כבר מרגישים יותר טוב

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

מערכת 6 חיישנים עם תצוגה הנדלקת בתוך המראה שנמכרת בארץ מתוצרת PYLE - חברה ידועה:

http://www.hanizoz.co.il/store/viewItem.asp?idProduct=5266

הקדמיים מגלים עד לטווח מטר אחד מרגע לחיצה על הבלם ועד 10 שניות מאז שמפסיקים ללחוץ.

האחוריים עד לטווח 2 מטר כל זמן שהילוך אחורי משולב (ואז הקדמיים מנוטרלים)

• תוכן חדש...