Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7407 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אפשר לעשות את זה בלי חסות - אלא אם כן אתם מחפשים לזכות בפרסים או משהו כזה... אבל רעיון נחמד ומשעשע - למה לא.

לאמר את האמת, אני מאמין לאוטו פרט לא יהיה עניין גדול במערכות SQ - זה לא רווחי וזה לא מוכר

רוב האנשים בארץ ששמים סאב ברכב עושים את זה רק בשביל לקבל כמה שיותר בום, להעיר שכנים ולחשוב שזה באמת מרשים בחורות...

ראיתי כמה מתקינים שעברו הדרכות שלהם והם באופן קבוע מפעילים את הbass boost בטענה שזה "מגביר את האיכות" כי זה מה שלימדו אותם בהרצאה באוטופרט - כשזה בתכלס רק מגביר את העיוותים.

אין לי משהו נגד אוטופרט שלא תבינו נכון - אבל ברור לי שהם גוף רווחי ולכן הנטייה שלהם היא יותר לכוון שמוכר יותר מוצרים וזה לצערי הSPL.

הייתי מאוד שמח לראות שהם כן יתאמצו בתחום הSQ וכן יבחרו לתת לזה חסות כי גם צליל נכון יכול למשוך הרבה מתעניינים לתחום הזה וחשוב לדעתי ללמד גם מתקינים את ההבדל בין SPL לSQ.

בקטע של SQ - הייתי רוצה שסמיון מסאונד סטורם יהיה "שופט" ועופר רוטמן, שלומי (אודיופיל), אייל ועופר דותן

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

קודם כל אני מאוד אשמח אם תהיה קצת יותר התענינות ב SQ ולא רק SPL.

לגבי תחרויות SQ -

שיפוט של SQ הוא לא לפי הטעם של השופט . נכון שקשה להתעלם לחלוטין מסוביקטיביות של האוזן האנושית אבל הרעיון של SQ הוא לשחזר את הצליל כמו שהוא באמת , וזה כן משהו שהוא מוחלט ולא מדובר פה על טעם אישי . יש כאלו שאוהבים את הצליל הזה יותר ויש כאלו שפחות , אבל זה לא הנקודה כרגע.

על מנת שהשיפוט באמת יהיה נכון , ולא לפי איך שהשופט אוהב , בודקים מספר דברים נקודתיים :

דיוק טונאלי של הרכיבים - מקטעים של באס נמוך ועד לתדרים הגבוהים.

במה - מיקום המאזין , רוחב הבמה , גובה הבמה , עומק הבמה .

תמונה - מיקום התמונה שקיפות ובהירות התמונה.

הענות תדרים שטוחה.

ועוד ...

כל הדברים האלו הם דברים בדיקים שלא מושפעים יותר מידי על ידי טעם (נכון , אין פה 100 אחוז) אבל זה איזה שהוא רפרנס שאיתו אפשר למדוד "איכות סאונד" , ואם לא כולם מסכימים שכך המוזיקה נשמעת הכי טוב אפשר להגיד שזו דרך הגיונית למדוד פוטנציאל לאיכות המערכת כאשר כל אחד ימשיך עם הכיוונים שלו.

דרך אגב , אני גם לא חושב שצריך להיות ניקוד על הצד הויזואלי של ההתקנה בתחרות של SQ.

Hybrid Audio Legatia L1PRO+L4 @ Genesis Dual Mono

Hybrid Audio Legatia L6 @ Genesis 4 Channel

AA Chaos 12 @ Sundown SAZ-1500D

Alpine 9533, H701, C701

פורסם

מסכים עם הדיעה הזאת - יופי של התקנה לדעתי יכול להיות תחרות בפני עצמה - בקטע הזה גם יש כאלה שירצו למדוד את היופי של הרכב כולו - מה זה קשור?... כמו שאין קשר בין יופי ההתקנה לאיכות הצליל אני מניח לבין יופי ההתקנה ולשלמות הרכב...

כמו שאמרתי מקודם - בשביל הרוח הספורטיבית

אני מאמין שיש לי במה טובה ברכב - התחושה היא מאוד נכונה גם מבחינת הגובה גם מבחינת הפוקוס - מבחינת המרחק - ליד השמשה הקדמית ובעוצמות חלשות אפילו קצת יותר טוב.

דיוק טונאלי - לצערי אני צופה בעיות בתדרים הנמוכים משום שיש לי שתי שמיניות על המגש האחורי שהם בעצם יושבים על תיבה פתוחה - והמידבאסים שלי יושבים על פודיומים ובין הפאנל של הדלת לדלת עצמה יש מרווח טבעי של סנטימטר ואני יודע שיש לי בגלל זה הפסדים.

למרות שהצליל נקי ולא מורגשים עיוותים, זאת ביקורת עצמית - ועוד לא ישבתי ברכב עם דיסק בדיקה של באס - אלא רק דיסקי בדיקה של SQ - אני צריך לבדוק בדיוק באיזה תדרים מתחילים לי מריחות למיניהן... אני לא אתפלא אם כבר ב200 הרץ אני אתחיל להצטער על זה שהכנסתי את הדיסק לרכב.

ואני חייב לציין שהאטימה של הדלתות עשתה עבודה נהדרת בתחום הרעשים - נראה, אני אבדוק ביום שישי...

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
הנה עוד מעט יש את EMMA למי שרציני ורוצה באמת להתחרות

ב-SQ.

בלשון המעטה כל העסק מסריח, לא ייתכן שמתקין (או אחד החברים שלו) ישפוט את הלקוחות שלו והמבין יבין...

פורסם

במידה ואתה לא מעוניין אתה יכול פשוט לא להגיע.

אבל המרחק בין מה שאמרת ומה שהוצא פה הוא גדול!

תקרא את השרשור מהתחלה ואולי תבין כי השיפוט יהיה ע"י קבוצת שופטים המנוסים בתחום.

בלשון המעטה כל העסק מסריח, לא ייתכן שמתקין (או אחד החברים שלו) ישפוט את הלקוחות שלו והמבין יבין...
פורסם

אני לא מכיר הרבה תחרויות ומקומות שאין בהם פוליטיקה ומזימות - אבל אני חייב לציין שבתחרות האחרונה של EMMA קיבלתי רושם טוב מאוד לגבי השיפוט - בייחוד בתחום של החובבנים.

אותו דבר - דוגמא למסיבת פורים שהייתי בה של בנק דיסקונט

הגיעו שלושה אנשים עם תחפושות פשוט פיצוץ - אחד התחפש לרועה צאן והביא איתו כבשה אמיתית מחופשת לארנב - הוא זכה מקום שני...

מי זכתה לדעתכם מקום ראשון? תחפושת מג'ייפה ומכוערת - אבל מה - היא התחפשה לסמל של בנק דיסקונט - פוליטיקה...

Pioneer TS-X150

פורסם

לטעמי אי אפשר לעשות תחרות נורמאלית ללא שופטים שהוכשרו לכך. הייתי בהכשרת שופטים של EMMA ובפירוש יש מה ללמוד ולדעת אם אתה מתכוון לשפוט ולנקד רכב SQ. ההכשרה הזו גם תורמת לכך שתהיה יותר אחידות בין השופטים, בלעדיה כל העניין חסר טעם.

פורסם

משיטוט באתר אממא ישראל בהחלט עושה רושם שהושקעה הרבה מחשבה, תכנון ופיתוח שיטות למדידת SQ. אני חושב שאממא הוא באמת המקום היחיד לשם עשיית תחרות SQ אמיתית.

נחכה לקיץ... חובבנים 600+ :twisted:

איתמר.

(אגב, אני מציע לכל חברי הפורום לקרוא את ספרי החוקים. מעניין מאוד.)

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

יש להם חוקי התקנה וחוקי שיפוט להורדה - אחלה דבר! למדתי מזה הרבה דברים!

Pioneer TS-X150

פורסם

באתר הזה www.emma.co.il תמצא את כל הפרטים.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
היכן מקבלים /קונים דיסק SQ ?

יש ל-CHESKY מעבר לדיסקים שמוקלטים באיכות מעולה גם דיסקים שמיועדים לבדיקה וכיוון מערכות שהם מומלצים מאוד.

יש אתר בארץ שמוכר אותם במחיר סביר כך שלא חייבים להזמין אותם מ-AMAZON ודומיהם. כמו כן, הם מחזיקים גם דיסקים "אודיופיליים" והכן הקלטות של ג'אז ובלוז שלא מחזיקים בטאוור רקורדס ושאר החנויות הממוסחרות:

כתובת האתר:

www.jazzis.com

הדיסקים של CHESKY באתר:

https://www.jazzis.com/shop/shop_audiophile_test.asp

"המבקר צריך שיהיה כאבן משחזת: משחיז ואינו חותך" (ר' משה אבן עזרא)

"אם אתה משבח את מה שאינך מבין בו - זה מעשה רע. אם דיברת בגנותו - מעשה רע יותר" (ליאונרדו דה וינצ'י)

Never underestimate the power of human stupidity - Robert A. Heinlein

• תוכן חדש...