Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7431 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בספר היינס של ה- 306 מצויין לגבי (כמעט) כל פרוצדורה שנוגעת למתלים, שהברגים הם חד פעמיים כיוון שהם מודבקים למקומם עם דבק מתכות, ולכן יש להצטייד בברגים חדשים לאחר כל פירוק.

האמנם מוסכים בארץ טורחים לעשות כן ? ואם לא, אין כאן סכנה בטיחותית ? איפה אני משיג ברגים חדשים לפני שאני מתחיל לפרק ? ג'אן \ לובינסקי ? הם יבינו בכלל מה אני שואל ? או שמבחינתם אני הראשון שמתייחס למה שהאירופאים החנאנות האלה כותבים ?

פורסם

הם יבינו,

האם הם מחליפים? אני לא יודע. תראה לפי מצב האום/בורג. אם הוא נראה לא טוב , תחליף...

באומים ללא אבטחה, נקה משמן היטב והוסף LOCKTITE להברגות.

פורסם
בספר היינס של ה- 306 מצויין לגבי (כמעט) כל פרוצדורה שנוגעת למתלים, שהברגים הם חד פעמיים כיוון שהם מודבקים למקומם עם דבק מתכות, ולכן יש להצטייד בברגים חדשים לאחר כל פירוק.

האמנם מוסכים בארץ טורחים לעשות כן ? ואם לא, אין כאן סכנה בטיחותית ? איפה אני משיג ברגים חדשים לפני שאני מתחיל לפרק ? ג'אן \ לובינסקי ? הם יבינו בכלל מה אני שואל ? או שמבחינתם אני הראשון שמתייחס למה שהאירופאים החנאנות האלה כותבים ?

עיקרונית אין צורך להחליף אותם אחרי פירוק ראשון או שני אבל אם אתה כלכך מתעקש תמצא ברגים רק בחברה :)

פורסם
עיקרונית אין צורך להחליף אותם אחרי פירוק ראשון או שני אבל אם אתה כלכך מתעקש תמצא ברגים רק בחברה :smile:
על סמך מה אתה טוען שאין צורך להחליפם אחרי פירוק ראשון ?

הנה הניסוח מהיינס לגבי פירוק\הרכבה מוט יצוב קדמי. הטקסט הזה חוזר לגבי כל חלק וחלק במתלים :

All Nyloc nuts disturbed on removal must be renewed as a matter of course. These nuts have threads which are precoated with locking compound (this is only effective once) and include the track rod balljoint nuts, connecting link nuts, engine mounting bolt nut, and the intermediate shaft clamp bolt nut

פורסם

אז תגיד "Nyloc", אלו אומים כאשר בקצה ישנה טבעת ניילון. כאשר סוגרים את האום בפעם הראשונה הבורג "חורש" תבריג בניילון ונוצר חיכוך חזק המונע פתיחה.

החיכוך קיים גם בסגירות הבאות אבל בצורה פחותה. כנס לחנות יעודית לממכר ברגים/אומים

אם המידות שאתה צריך וקנה כמה שצריך. חבל להוציא כסף במוסך, חברת פיג'ו לא מייצרת אומים.

NYLOC_NUTS.jpg

פורסם

היי ארנון

הייתי בסרט הזה בדיוק כמהלך חידוש המתלים ברכב שלי, כל האומים הם מסוג ניילוק [אום עם טבעת פלסטיק שנועלת אותו ולא מיועד לשימוש חוזר]

בכל האתרים \ היינס \ פליקן למיניהם של רכבי מצויין בפירוש שיש להחליף אומים.

אני אישית לא נתקלתי במוסך אחד שהחליף אותם.

מה שכן - פתרון שמשתמשים בו שכנים מעבר לים בטיפול הרכבים הוא באמת ניקוי ההברגות ושימוש בלוקטייט, זה הפתרון הפחות גרוע.

רון.

-אגב, אצלי מדובר בב.מ.וו ורוב חלקי המתלים ננעלים באומים כאלה ללא שייבות-

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

• ספונסר פורום
פורסם

ישנם אומים כאלו בכל חנות ברגים, הם נקראים בשפת העם "אום אבטחה עצמית"

ואין צורך להחליף את הברגים,רק את האומים

• תוכן חדש...