Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7432 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום ,

אני מעוניין לקנות רכב מסוג פיאט פונטו , מחפש שיהיה חסכוני כמה שאפשר.

השאלה שלי היא , האם יש הבדל גדול בין צריכת הדלק בפיאט פונטו 1300 סמ"ק לבין הדגם של ה1600 סמ"ק ?

מדובר בשנתון 98'.

תודה רבה לעוזרים.

פורסם

עד כמה שאני יודע 1600 יש רק עד 97 צריכת הדלק ב 1600 בסביבות 1ליטר ל11 ק"מ אפשר יותר חסכוני תלוי בנסיעה (אני לא נוסע חסכוני). מה שכן מבחינת הנסיעה הבדלי הכוח בין שני הדגמים מורגשים במיוחד באזרים הרריים כמו ירושלים וזאת מניסיון . אם אתה מעוניין לחסוך קנה את הדגם 55 היא מאוד חסכונית . לי יש 1600 ואני מאוד מרוצה ממנה למרות שציכת הדלק יותר אופינית למשפחתיות ולא לקטנות

פורסם

היה לי בעבר את הדגם 1600 דגם 90, דגם פחות מומלץ של הפונטו, ההבדל בביצועים בין 1250 ל 1600 זניח בנסיעה עירונית וההבדל מורגש רק בנסיעה בין עירונית, לעומת זאת ה 1250 המנוע מודרני יותר ועובד טוב ורועש פחות בכל תחומי הסל"ד לעומת מנוע 1600 שזהו מנוע מיושן שמבוסס על מנועים ישנים של פיאט.

צריכת דלק של 1600 סמ"ק אוכל בממוצע 1:11.

מבחינת אמינות ה 1250 נחשב פשוט בסיסי ואמין הרבה יותר, בכלליות לא ממליץ על ה 1600 למרות שלא עשה לי הרבה בעיות רציניות.

פורסם

אני חייב להציין שגם פונטו 1250 לא בדיוק חסכונית בדלק יחסית לרכב קטן וגם בנסיעה של 100 קמ"ש שומעים מאוד חזק את המנוע.

פורסם

אתה צודק מנוע ה1600 מבוסס על הבלוק של טמפרה שהוכיח את עצמו יפה מאוד. כל שאר המערכות שונו לחלוטין והמנוע היה מתקדם בהחלט לשנת יציאתו שזה 93 . ואני לא אומר שהמנוע של 75 רע או משהו כזה .

בעיה ישראלית טיפוסית הי ש אוטו קטן=מנוע קטן אוטו בינוני=מנוע בינונוי וכך הלאה ואם תלך לחו"ל תראה שהרבה מכוניות קטנות מצוידות במנועים 1600. על תשכח שמנוע גדול=בלאי יותר קטן במיוחד באוטו קטן.

מבחינת רעש אני לא הרגשתי הבדל בכלל. ולהפך לא ניראה לי שיש הרבה הבדל בנסיעה ביו עירונית מה שבטוח שיש המון הבדל בנסיעה עירונית במיוחד אם אתה עם מה אנשים באוטו ובקיץ תוסיף גם מזגן

סתם נתונים יבשים המומנט המקסימלי ב 90 הוא 12.9קג"מ שמושג ב 2750 סל"ד לעומת 10.8קג"מ שמושג ב4000 סל"ד ב75 והבדלי כ"ס 88 ב90דגם ו73 בדגם 75. שזה הבדלים משמעותיים למנועים של שנות ה90 (לדוגמא לסיריון2006 חדשה 1.3 יש אותם נתונים כמו ל פונטו 1600 1995).

מבחינת אמינות לי אישית אין תלונות

פורסם

תעזוב נתונים על הנייר, בפועל 205 או רנו קליאו נוסעות הרבה יותר טוב מפונטו 1600 לשם השוואה, מנוע 1600 פשוט לא אוהב שמושכים הילוכים וההרגשה ממש לא כיפית, לפיח דעתי תיסע על הרכב הזה לפני שאתה קונה שלא תתאכזב כי הנתונים על הניר אכן טובים אבל בפועל לא.

המנוע לא נותן תחושה של רכב חזק.

הפונטו שלי היתה עם 80000 ק"מ שקניתי אותה ומכרתי אותה ב 120000 ק"מ לאחר שנה וחצי ללא בעיות מיוחדות הבעיות היחידות שהיו לי : הרכב התכבה כל הזמן בנסיעה במוסך המרכזי ביצעו ניקוי מזרקים אחרכך התופעה חזרה וניקוי את המנוע צעדים שוב פעם והבעיה נפתרה.

בנוסף הנורה של ההזרקה היתה נדלקת מידי פעם ללא סיבה, לאחר כיבוי והנעה הדבר היה נעלם.

סה"כ הרכב אצלי גילה אמינות אך בזמן שהיה לי את הרכב משיחות עם מכונאים גם במורשים אמרו שדגם זה פחות מומלץ ומגלה אמינות נמוכה יותר.

חלון החשמל לפעמים לא היה מגיב כנראה בעיה במגעים ותקלות קטנות שאופיניות לפיאט לא יותר מזה.

אים אתה מחפש רכב קטן אךל חזק ואמין הייתי ממליץ על 106 1600 .

דרך אגב לאחר הפיאט קניתי 205 96 ששירתה אותי ללא אף תקלה במשך שנה וחצי נוספות.

פורסם

הבן אדם ביקש השוואה בין שני דיגמי פונטו וזה מה שנתתי לו. פונטו זה לא אוטו ספורטיבי והוא לא מתימר להיות כזה זה אוטו שלוקח אותך מ נקודה א ל- ב לא יותר מזה. משלושת המכוניות שנתתה ה 205 ,קליו או פונטו בכללי פונטו היא הגדולה יותר אמינה יותר ונוסעת לא פחות טוב מהשאר אם לא מושכים הילוך אך כמו שהבן אדם אמר הוא רוצה חסכוני זה אומר שהוא לא ימשוך הילוכים . כמו כן המכונאים לא ממליצים עליו כי הם לא מכירים את הדגם הספיציפי ובכלל מתי בפעם אחרונה ראיתה מכונאי באמת מקצועי בארץ אחד שלא רק יודע לפרק ולהכיב(גם אם הוא טוב בזה אלה אחד שמבין אפילו קצת מעבר לידע הבסיסי . לגבי ה106 היא הרבה יותר מהירה אבל כמעט בלתי אפשרי למצוא אחת במצב סביר עקב משיכת הילוכים שרובם עברו, על ידי הנוער 17.5+ הישראלי שחושבים שאם יש רישיון זה הופך אותם להנהגי פורמולה 1, וכך גם הקליאו וה 205 שנהגיהם הצעירים ניסו להשתוות ל106(באותם שיטות).לעומת זאת פונטו לא אוטו אהוד על הנוער המקומי ולכן שימש לרוב כאוטו משפחתי שני או של זוגות צעירים לכן נשמר בצורה מצויינת גם מדגמים מאוד מוקדמים ואם טופל בזמן ובצורה מקצועית לא יראה מוסך גם בעתיד וזה כולל את כל דגמים.

תקלה של המזרק שנדלק אכן מוכרת והוא נדלק אחת לכמה חודשים ונעלם לאחר כיבוי והתנעה. כך גם הצורך בניקוי מנוע צעדים שנעשה אצלי באופן עצמאי (נוקה פעם אחת).והכפתור של החלונות שלפעמים לא מגיב.

אל תשכך שיש דגמים יותר חזקים של פונטו שלא יובאו לארץ וזאת רק בגלל קהל היעד שזוית הראיה שלו קצרה מאוד.

פורסם

אני מסכים איתך בכל מה שאמרת פשוט הבעתי כאן דעה אישית מניסיון, ואני חושב ש 205 וקליאו אפשר להשיג רכבים שמורים, 106 אני יודע שזה קשה מניסיון.

לגבי המכונאים שלא המליצו על דגם זה אלו מכונאים ממוסכי פיאט המורשים, ואני חושב שאין לו יתרון משמעותי בביצועים אז עדיף הדגם 1250 שהוא פשוט יותר ושכיח ובנוסף חסכוני.

פורסם

כבעל פונטו 1600 מודל 95 מזה שנה וחצי אני מסכים שהרכב לא ממש חסכוני כ1:12 אבל מבחינת אמינות אין לי שום טענה הרכב נוסע חלק וחזק ואני ממש נהנה ממנו ומרוצה מאוד.

הסיבה שהוא לא מומלץ ע"י מכונאים היא שהטיפול והגישה קשים בגלל גודלו של המנוע יחסית למרכב הקטן, ואכן רוב המכונאים לא מתמצאים במנוע מסוג זה בגלל שהוא פחות נפוץ.

חשוב לטפל במוסך מקצועי,

אני ממליץ על ש.קובלנץ בתל-אביב.

שילוב של מחירים טובים מקצועיות וניסיון רב.

פורסם

אני חייב לציין עוד משהו כמו שנאמר מכונאים לא אוהבים את האוטו ולא בגלל סיבות מקצועיות אלה סתם כי לא מקירים. כמו כן רוב החלפים שלו חופפים עם הפונטו האחרים וגם חלקים כמו מנוע וגיר אשר אין הרבה בארץ כי לא היו הרבה מכוניות כאלו ניתן בקלות לייבא מחול ושם יש המון ובמצב טוב .אופציה שמבחינתי בכל מקרה עדיפה מלקנות מפירוק מקומי (למכוניות בחול יש חיים הרבה יותר קלים מאשר למכוניות בארץ וזה תקף בכל תחום שתבחר) .

• תוכן חדש...