Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7463 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כמובן בוודאי ידוע לכם שאחי הנהדר החכם והיפה תום קנה היום קליאו ספורט. בעיקבות זה עלתה השאלה הנ"ל.

כן עשינו חיפוש, כן ראינו את כל הויכוחים והשירשורים וכן אפילו ראינו את זה:

31/08/2003

בחירה קשה. שתי תפיסות שונות לגמרי.

רודסטר קטנה, הנעה אחורית, ביצועים סבירים, מול האצ'בק קטנה, הנעה קדמית, ביצועים מעולים...

הלב אומר מיאטה השכל קליאו...

בכל מקרה, בשלב זה של חיי, אני מאמין שהמיאטה הייתה הבחירה שלי.

רוני

אבל עכשיו יש ויכוח פשוט מאוד. מי יותר יציבה ?

לא מי בחירה טובה יותר, לא מי מהירה יותר, לא מי עושה מסלול טוב יותר ...

איזה רכב יהיה יציב יותר בכניסה לפניות, בשמירה על מהירות בפניות ובשינויי כיוון ...

קדימה.

בבקשה לענות רק מי שמבין מה הוא מדבר, כלומר נהג ברכבים...

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

חשוב להפריד בין הדורות של המיאטה, הדור השני מכוייל הרבה יותר טוב מהחברה.

יש עוד משתנים, לדוגמא הצמיגים המחורבנים שהמיאטה מגיעה איתם מהחברה בעוד שלמיטב ידיעתי הקליאו דווקא מגיעה עם צמיגים ספורטיביים למדי...

מוטי

פורסם

כיוון שאני מדבר על רכבים שבשימוש יומיומי חוקיים הייתי אומר :

קליאו דור ראשון מול מיאטה דור שני.

צמיגים לפי בחירת הנהג, בו נניח רמת צמיגים זהה לשני הרכבים.

ללא שיפורים למניהם.

בפועל לשני הרכבים יש קוני מתכווננים ולמיאטה יש איזון פרונט אה לה מוטי ;-)

פורסם

לטעמי,

אפילו אם המיאטה יציבה יותר,

איבוד אחיזה במיאטה יצרוך יותר האטה ויותר איבוד זמן מאשר בקליאו ספורט.

אבל אני עוד חדש על המיאטה בפרט ועל הנעה אחורית ככלל, אז אולי עם ההשתפשפות ברכב זה לא יהיה המצב. כרגע זה מה שאני חושב.

Back to the original - NC again.

פורסם

איזו שאלה של טירונים :-P:wink:

מה השלב הבא? "מי יותר יציבה אסתי או איוו"? (לפחות לא "סיוויק או באלנו", אה?)

קודם כל, נתחיל ב"תתחדש" לאחיך הנהדר החכם והיפה (רגע, בעצם, בשביל מה אני מתחנף אליו? מילא אתה רוצה סיבוב, אבל לי כבר יש קליאו :? ).

נמשיך במימון טיפול פסיכולוגי לברשד מטעם קארזפורום. (הייתי חייב :lol: )

ונחזור לענייננו: כעת יש במשפחתכם גם מיאטה וגם קליאו, כך שאני חושב שכמעט היחידים המוסמכים כאן לענות על השאלה הזו אלו.. אתם. קחו קצת זמן ללמוד את האוטו. תיזכרו איך נוהגים בהנעה קדמית :wink: , תזכרו שלמרות שהמגבלות גבוהות האוטו יכול לנשוך ובגדול, ואז תחזרו אלינו עם תשובה מושכלת. אני כבר מחכה.

השאלה הזו עניינה אותי כבר זמן רב, ותודה על התזכורת מלפני שלוש שנים... האמת היא, שלכבוד גיליון ה-20 שנה של אוטו (יותר נכון - לכבוד כתבת המיאטות בגיליון, בה מופיעה גם תיבה שלך), כתבתי התרשמות קצרה מהמיאטה והזכרתי גם את הקליאו. אני חושב שלאף אחד לא יפריע אם אעלה את הטקסט לכאן:

הדבר האמיתי. עדיין

6 בבוקר. עורך מנומנם בתחתונים פותח דלת. אני מקפץ מולו: "איפה המפתחות?". "למה הסכמתי לזה?" הוא עוד מספיק לשאול, וחמש דקות לאחר מכן אני כבר בדרך דרומה עם היפיפייה האדומה. "על קו הזינוק" ברדיו, ואני מתבלבל ונופל שוב מהמחשבה על הויכוחים האלמותיים בפורומי האינטרנט הדנים בשאלה: "קליאו ספורט או מיאטה?", הפעם כך נראה, אוכל להשיב סוף סוף על הסוגיה הסבוכה, המבחן האולטימטיבי לגרסאות הכניסה לעולם המכוניות הספורטיביות – האצ'בק חמה עם הנעה קדמית או רודסטר קלאסית עם הנעה אחורית? קפה או תה? מתוק או מלוח? היגוי יתר או... היגוי יתר?

בתור בעליה המאושר של קליאו ספורט מהדור הנכון, אני כבר יכול לספר לכם בגאווה שביחס למיאטה היא מרגישה כמו... מזדה 3 בגרסת ליסינג. נכון שרוב הנהגים יוציאו הרבה יותר מהקליאו, אבל מספיק להיכנס למיאטה, לפתוח את הגג ולהבין שזהו הדבר האמיתי. יש בה תחושה של פשטות מהזן הנכון שניכרת בכל פרט ומאפשרת חיבור ברמה הבסיסית ביותר. מעין מעטפת הדוקה שמתלבשת על הנהג כמו הקליק של חגורת הבטיחות (תסלחו לי על האנלוגיה השחוקה, כן?). ונכון, הצליל לא מושלם, פעולת המתלים אינה פרוגרסיבית מספיק (הרבה פעמים הרגשתי כי המיאטה אוהבת להיכנס להיגוי יתר אבל לא אוהבת לצאת ממנו), המנוע סובל מיתר לינאריות וחוסר מחץ והאחיזה על כבישים רטובים וחלקים עלולה לדמות ראלי עפר של ה-WRC, אבל זו בדיוק הסיבה שזוהי גרסת כניסה לעולם הרודסטרים. אף אחד לא מצפה ממנה להיות הונדה S2000 או פורשה בוקסטר. והאמת היא – טוב שכך. בחבילה כזו מקבלים את כל הישירות שבמרכב הקלאסי ללא חוסר הנגישות של הכלים הרציניים יותר. ללא ריגושים "זולים" של כוח ואחיזה, כמו שיש בשפע אצל הנינג'ות היפניות, למשל. קסם פשוט וטהור, לא מקסם שווא של יכולות טכנולוגיות מהממות.

ולסיכום - בנוגע לשאלת היציבות, אני מוכן לשער שמגבלות האחיזה של הקליאו קצת גבוהות יותר, למרות שעם כיול המתלים אה-לה-מוטקה ורביעיית צמיגים איכותית - מי יודע. בכל מקרה, נראה לי שהקליאו תהיה פחות טריקית לשליטה על המגבלות, אבל אתה באמת צריך לתת לי סיבוב (ארוך) כדי שאוכל להגיד במדויק :twisted:

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אני חושב שנשלח את שטרן לבנות מסלול מגוון באחד המנחתים, נושיב אותו ליד הנהג עם סטופר ונפסיק לעסוק בהשערות! גם ככה הוא חייב לי סיבוב...

ולעצם העניין: אני חושב שהאחיזה דיי דומה, אם כי אם הייתי צריך לצלוח דרך במהירות, הייתי בוחר בקליאו (כי המנוע של המיאטה, דור שני, בלתי נסלח). מאידך גיסא, כפי ששטרן טוען בצדק (!!!), המיאטה מצליחה להרגיש יותר מכונית ספורטיבית. שוב, אם מדובר על קצב נטו, הקליאו תפרק למיאטה את העצמות בכל כביש! (טוב נו, בגבוהות...:wink: )

"למד איך למות - תדע איך לחיות" - מיץ' אלבום.

פורסם

לא יאומן, תיכף תגיד שגולף GTI זה רכב מצוין ואז בכלל אני אחשוב שאני חולם...

ואיך זה הפך ל"חייב לך סיבוב" - תהרוג אותי, אין לי מושג :wink::-P

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

אני לבטח אומר שאתה שליו כמו מרכוס גרונהולם, לפני שאסכים שגולף GTI זו מכונית טובה, על כל פנים, לפני שעתיים, שהאוזן שלך היתה ביד שלי הבטחת סיבוב. זה בסדר, קצת כאב יחזיר את זכרונך לסורו.

פורסם

הוא ש(כמעט) אמרתי: אני אוותר לך הפעם, בהיותי רחום וחנון (תרתי משמע). 30 קילו אולי, אבל אתה עדיין מאשקלון...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

תשמע, כשאתה שם את הציניות "השטרנית" שלך בצד, אתה מצחיק, אני מודה! :-)

פורסם

I have no clue how fast or slow the Clio is compared to other FWD fast compacts like the Integra Type R etc... - All I do know is that in the US the Miata (1994 - 2005) has been the top dog in SCCA competition in both Autocross and Showroom Stock classes - in both cases faster than the better stock FWD cars like the ITR mentioned above.

(In the last couple of years Miatas were 2nd string to the Z4 in SSB - but still faster than the SSC cars that are usually the FWD compacts)

You need to know how to drive a Miata well to be fast in it - it is easier to mask ability in faster and more forgiving cars.

I suspect that the newer, stronger NC (2006) Miatas will be even faster

פורסם

רוני. טוב שאתה מוותר לו.

בחור מסכן, נוהג ברכב חלוש ואוטומטי. מתרפק על ימי העבר ...

ואלי, מראש לא דיברתי על דרכים מהירות ועל המנוע, לקליאו יש סוס לק"ג ב25 אחוז טוב יותר ועל זה אין עוררין...

עופר, רציתי לעשות סיבוב אתמול בדרך לדואר אבל ... ... ...

פורסם

השאלה שלך משעשעת אותי... יותר יציב וולבו!

ההשוואה צריכה להיות בין הדגמים החזקים של המכוניות, כמובן שלישראל לא הביאו מעולם את המיאטה המחוזקת שדווקא נמכרה בתוספת מחיר מצחיקה לגמרי בארה"ב... ההפרש היה פחות מ-$900 תוספת בין מיאטה NB סטנדרטית למיאטה של Mazdaspeed עם טורבינה קטנטנה, 178 כ"ס וכיול מיתלים משובח ביותר.

מוטי

• תוכן חדש...