Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב שהבעלים נפטרו

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7481 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

על פי החוק יש לאתר את היורשים על פי צו הירושה, במידה ויש התיחסות ושם היורש יועבר הרכב על שם היורש.... במידה ואין התיחסות, כל היורשים מחזיקים בחלק מהרכב ותידרש הסכמת כולם למכירה, אז יועבר הרכב על שם אחד היורשים ולאחר מכן על שימך מפסידים יד...בהצלחה-רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם
על פי החוק יש לאתר את היורשים על פי צו הירושה, במידה ויש התיחסות ושם היורש יועבר הרכב על שם היורש.... במידה ואין התיחסות, כל היורשים מחזיקים בחלק מהרכב ותידרש הסכמת כולם למכירה, אז יועבר הרכב על שם אחד היורשים ולאחר מכן על שימך מפסידים יד...בהצלחה-רן

מניסיון מדובר בפרוצידורה מיאשת עד כדי כך שמי שמחזיק ברכב (עפ"י צו הירושה) מוותר על התענוג לרוץ לנוטוריון וכדומה!

אורן

VOLVO 740 2.0 1988 since 2002

CITROEN C-3 PICASO-2011 since 2011

CHEVROLET CAVALIER 2.2 1996 SINCE 2013

SKODA FABIA SPORT 2011 SINCE 2013

פורסם

רישום שינוי בעלות רכב - בירושה הרכב יירשם על שם היורשים בהתאם לתקנות שינוי בעלות בירושה מבוצע במשרד הרישוי והוא פטור מאגרת שינוי בעלות יש להמציא למשרד הרישוי את המסמכים הבאים:צו ירושה - מסמך מבית המשפט הניתן כאשר אין צוואה. בצו זה מפורטים הקרובים היורשים של העזבון, על פי דין. כאשר הרכב הוא רכב פרטי ובצו רשום שלנפטר היה בן זוג - הרכב הפרטי יירשם על שם בן הזוג בלבד, גם כאשר בצו הירושה רשומים יורשים נוספים (הם היורשים של שאר העזבון).או צו אישור (קיום) צוואה - צו מבית משפט המאשר את הצוואה.הרכב יירשם על שם כל האנשים הרשומים בצו קיום צוואה.אין לרשות הרישוי סמכות לבצע רישום על שם קונה אחר, לפי בקשת היורשים - אלא כאמור בחוקים ובתקנות הנוגעים.על היורשים להגיע למשרד הרישוי עם:

• תעודות הזהות שלהם (או עם יפוי כח, כמקובל)
  • רישון הרכב (אם הרשיון בתוקף)
  • צו ירושה או צו אישור(קיום) צוואה

לגבי רכב נוסעים פרטי או רכב פרטי דו שימושי בלבד, כאשר למוריש היה בן זוג אם אין בידו צו ירושה או צו קיום צוואה, עליולהציג, בנוסף לרשיון הרכב:

• תעודת פטירה
  • תצהיר בפני עורך דין בו יצויין כי המבקש הינו בן הזוג היחידי של המוריש והמוריש לא ציווה את הרכב לאחר

הסתלקות מהירושה אם היורש מבקש שלא להירשם כבעל הרכב יש לקבל:

• הודעת הסתלקות מהירושה שהוגשה לבית המשפט והנושאת חותמת בית המשפט - היורש יכול לוותר על חלקו בירושה כל עוד הרכב רשום על שם הנפטר. הויתור יכול להיות רק לטובת קרובים מדרגה ראשונה - בן זוגו, ילדו או אחיו של המוריש. זאת אומרת שעם קבלת הודעת ההסתלקות ניתן לרשום את הרכב על שם הקרוב כאמור, במקום על שם היורש שויתר. למשרד הרישוי יש למסור עותק מהודעת ההסתלקות שהוגשה לבית המשפט בתיק בו ניתן צו קיום צוואה או צו הירושה והנושאת חותמת בית המשפט.
  • אם היורש הינו קטין המבקש להסתלק מהירושה - יש למסור למשרד הרישוי את החלטת בית המשפט על כך.
    החלטה - ולא רק עותק עם חותמת בית המשפט.

שינוי בעלות כאשר גם היורש נפטר ישנם מקרים בהם הרכב נשאר רשום על שם המנוח, הירושה לא מוסדרת ואז מת גם היורש של אותו מנוח. לרוב מדובר בבני זוג, והצורך להסדיר את הרישום עולה למעשה בשלב בו שניהם הולכים לעולמם.במקרה כזה יש לקבל את הצו לפיו הירושה עוברת מבעל הרכב (שנפטר) ליורשו, ואת הצו לפיו הירושה עוברת מהיורש (שנפטר ליורשים שהינם בחיים.)

בהצלחה אבי.

בברכה אבי.

אסקורט MK1 בתהליך שיפוץ כאן

כל מידע על חלק למכירה\נטוש לאסקורט יתקבל בברכה.

פורסם

מדוע אי אפשר להעביר בעלות לרכב שהבעלים נפטר כמו שעושים העברת בעלות ללא הבעלים ?

כשאני באתי לעשות העברת בעלות ללא הבעלים ביקשו ממני ת"ז וייפוי כח אז מדוע אי אפשר לבוא עם ת"ז של הנפטר ועם ייפוי כח שאחד הקרובים חותם בשמו של הנפטר וזה כל הסיפור ?

לפי הנוסח של ייפוי הכח שהדפסתי מאתר מישרד הרישוי אני גם יכול לחתום בשם המוכר, ואם הייתי חותם בשמו אף אחד לא היה בודק את זה כי הייפוי כח נישאר אצלי.

אני מקווה שהבנתם את כוונתי ותתקנו אותי אם אני טועה.

אופיר

פורד קפרי 1600GT 1973 + פורד קורטינה 1975 1600XL + פורד פוקוס 2005 1600 GHIA

מעוניין במידע על קפרי או כל פורדים ישנים אחרים נטושים/זרוקים/למכירה.

פורסם

אופיר

אני חושב שהבנתי את כוונתך היטב, ומה שאתה מציע זה לזייף את חתימת בעל הרכב על יפוי הכח. זה כמובן אפשרי, אבל לא חוקי.

בעיה שניה אני מניח, היא שמחשבי משרד הרישוי מקבלים קרוב לוודאי נתונים ממרשם האוכלוסין של משרד הפנים, כך שאם בעל ת.ז. מסוימת רשום כנפטר לא יעבירו לך בעלות גם אם תזייף החתימה.

נמרוד

פורסם
מדוע אי אפשר להעביר בעלות לרכב שהבעלים נפטר כמו שעושים העברת בעלות ללא הבעלים ?

כשאני באתי לעשות העברת בעלות ללא הבעלים ביקשו ממני ת"ז וייפוי כח אז מדוע אי אפשר לבוא עם ת"ז של הנפטר ועם ייפוי כח שאחד הקרובים חותם בשמו של הנפטר וזה כל הסיפור ?

לפי הנוסח של ייפוי הכח שהדפסתי מאתר מישרד הרישוי אני גם יכול לחתום בשם המוכר, ואם הייתי חותם בשמו אף אחד לא היה בודק את זה כי הייפוי כח נישאר אצלי.

אופיר

בוודאות לא תצליח בכך - הדבר היה נכון עד שנת לפני כ-6 שנים - אולם כיום מחשבי משרד הרישוי מעודכנים עפ"י מרשם התושבים.

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

פורסם

אני לא רוצה להתייחס להצעות הלא כל כך חוקיות שהועלו כאן.

א-ב-ל

כדי לקבל תעודת פטירה ורשיון קבורה יש למסור את הת.ז. של הנפטר למשרד הפנים.

אם המשפחה מעוניינת בתעודה היא תקבל אותה חזרה במצב שאינו מאפשר שימוש כלשהו בתעודה.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

לא היתכוונתי לזיוף,

מי שיקרא את סעיף 1 ביפוי כח רשום בו "פרטי נותן יפוי הכח - בעל הרכב הרשום או הקונה"

כלומר אני יכול לחתום בשם המוכר, אני יודע שזה לא הגיוני אבל זה מה שכתוב.

אם היום אני גונב ת"ז של אדם מסויים אני יכול להעביר רכבים מבעלותו לבעלותי ללא אישורו בלי בעיה,

חומר למחשבה.

אופיר

פורד קפרי 1600GT 1973 + פורד קורטינה 1975 1600XL + פורד פוקוס 2005 1600 GHIA

מעוניין במידע על קפרי או כל פורדים ישנים אחרים נטושים/זרוקים/למכירה.

פורסם
לא היתכוונתי לזיוף,

מי שיקרא את סעיף 1 ביפוי כח רשום בו "פרטי נותן יפוי הכח - בעל הרכב הרשום או הקונה"

כלומר אני יכול לחתום בשם המוכר, אני יודע שזה לא הגיוני אבל זה מה שכתוב.

אם היום אני גונב ת"ז של אדם מסויים אני יכול להעביר רכבים מבעלותו לבעלותי ללא אישורו בלי בעיה,

חומר למחשבה.

אופיר

אין הרבה מה לחשוב, אתה כקונה יכול לתת יפוי כח ואז אתה חותם כמי שמייפה את כוחו של אחר לבצע העברת בעלות אך חתימה זו אינה בשם הבעלים.

כלומר,אינך חותם על יפוי הכח בשם הבעל הרשום אלא בשמך בלבד.

הבעלים הרשום,אם הוא חי מן הסתם,יכול לחתום ולהפוך אותך למיופה כח אבל כאמור,בשביל זה הוא צריך להיות איתנו כאן בעולם של מטה..

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם
מה קורה עם בעלות על רכב כאשר לנפטר אין שארים/יורשים ? יש התייחסות ?
אני מעריך שאז הרכב עובר לבעלות המדינה דרך האפוטרופוס הכללי. למרות שרוב הסיכוי הוא שהרכב יעמוד ברחוב - יעבור לאחר תקופה מסויימת ונדליזם - וייגרט.

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

פורסם
בשביל זה הוא צריך להיות איתנו כאן בעולם של מטה..

אתה יודע מה אומרת הבדיחה?

למה המתים לא קמים?

כדי שלא יתפסו להם את המקום - ותחיית המתים יכולה לחכות.

מאזדה 6 06' ופורד פיאסטה 89 ללוחמה עירונית.

פורסם

איש אחד (לא משנה מאיזה עידה) מאוד קמצן, חסך כל השנים כסף ולא נתן לאיש....על מיתת חוליו, השביע את אישתו שתיקבור אותו עם כל הכסף שחסך "יכול להיות שאני אזדקק לו שם" אמר.....כאשר ניפטר האיש לא היססה האישה לרגע וקברה אותו שעל ידו מעטפה סגורה....חברת הטובה היסתכלה עליה בפליאה...את לא רוצה להגיד לי שקברת את כל הכסף?.....לא ענתה האישה הכנסתי הכל לחשבון הבנק שלי הוצאתי לו כרטיס כספומט ואם ירצה שישתמש כמה שהוא רוצה........

מסקנה חכמולוגים לא חסר....קומבינות גם...עד שמשהו משתבש.......רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

• תוכן חדש...