Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7545 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

ברשותי 106 XSI שנת 96 (נפח 1.6).

כחלק מפרוייקט שיפור מתלים\שלדה,כהכנת פלטפורמה לשיפורי מנוע עתידיים,ביצעתי את השדרוגים\שפורים הבאים:

*התקנת רבעיית בולמים של בילשטיין (חדשים מלפני 3 חודשים)

*התקנת סטראט קדמי-תחתון

*החלפת מוטות מקשרים של האנטירול באר הקדמי

במשך תקופה חיפשתי אנטירולים של 106 ראלי,כיוון שהבנתי שהם עבים יותר מאשר ב-XSI, ואכן שבוע שעבר מצאתי את מבוקשי,ורכשתי סרן אחורי של ראלי (דור ראשון) וכן את האנטירול הקדמי של אותה הראלי.

הסרן יעבור ביום ראשון בדיקה ממוחשבת על מנת לגלות ליקויים,אם ישנם,וכן יעבור שיפוץ מלא,טרם התקנתו ברכבי.

גם האנטי רול יעבור בדיקה על מנת לוודא שאין לו עיוותים כל שהם.

כבר אציין שהמטרות שלי הן כדלקמן:

1.שיפור אחיזת הרכב וצמצום זוויות הגלגול שלו.

2.הגעה למס' 1 ללא הנמכת הרכב.

3.להשתדל שהרכב יישאר מעט נוח (לא צריך להגזים....:-) )

אשמח לקבל קודם כל נתונים ממי שיודע לגבי עובי האנטירולים בראלי וב-XSI,וכן עצות נוספות לשיפור האחיזה.

אגב,הרכב יושב על צמיג 185/60/14 מדגם DUNLOP SP SPORT 01 (בני פחות משנה,ומורכבים על הרכב 8 חודשים).

מוטי אשמח להתייחסותך,אם תוכל לתרום מהידע העשיר שלך (אגב,קראתי כבר את הכתבה שלך בנושא).

עידן

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

מוטות הפיטול של הסרן האחורי של הראלי ושל רכבך הם זהים לחלוטין

חבל על העבודה והכסף (19 מ"מ)

תזמין מחו"ל (21 ,23 מ"מ)כל קומבינה אחרת שתנסה לבצע לו יועילן

פורסם

השיפוריים בכח המנוע כרגע הם בגדר שאיפה,וגם כשהם יקרו אני לא מאמין שהם יהיו מאוד משמעותיים (או שאני אלך על סט של פורטינג+יחס דחיסה+קאמשפט חם וסעפות של סופרספרינט,או אם יהיה לי תקציב יותר גדול ואני אחליט להכנס לזה,אז גדישה נמוכה....).

כרגע מה שעומד על הפרק זה שיפור האחיזה,והקטנת זויות הגלגול למינימום.

נאמר שלצורך העניין יש לי עוד כ-2K להשקיע על הנושא.

כאמור הרכב כבר יושב על רבעיית בלשטיין חדשה,סטראט קדמי תחתון (יבוא גם עליון),יקבל במהלך השבוע אנטירול קדמי 22 מ"מ (הכי עבה שיוצר בסטוק),ואנטירול אחורי 24 מ"מ (אותו כנ"ל).

לגבי ברקסים,כמובן שיבואו ברקסים מתאימים,אל דאגה.

פורסם

לך על גלגלים וצמיגים כמו שצריך... תקבל את השיפור הכי מקיף שתוכל לקבל - תאוצות מהמקום, היגוי, אחיזה ובלימה.

שים לב שזווית גלגול היא לא פרמטר מגביל במיוחד כשזה מגיע לאיכות הביצוע, אם תקשיח את המוטות המייצבים לרמה שאתה מפחית את זווית הגלגול למינימום האפשרי תמצא מאוחר יותר שאתה נתקל בבעיה של משיכה כשתעלה בכח המנוע.

מוטי

פורסם

מבחינת צמיגים,אני כרגע יושב על צמיגי DUNLOP SP 01,שע"פ מה שקראתי בביקורות בחו"ל הם לא רעים בכלל,מה גם שיש לי אותם כ-8 חודשים ובסה"כ הם מספקים את העבודה.

מה הכוונה שלך בלהשתמש בגלגלים טובים ? החלפת הג'אנט ?

פורסם
השיפוריים בכח המנוע כרגע הם בגדר שאיפה,וגם כשהם יקרו אני לא מאמין שהם יהיו מאוד משמעותיים (או שאני אלך על סט של פורטינג+יחס דחיסה+קאמשפט חם וסעפות של סופרספרינט,או אם יהיה לי תקציב יותר גדול ואני אחליט להכנס לזה,אז גדישה נמוכה....).

כרגע מה שעומד על הפרק זה שיפור האחיזה,והקטנת זויות הגלגול למינימום.

נאמר שלצורך העניין יש לי עוד כ-2K להשקיע על הנושא.

כאמור הרכב כבר יושב על רבעיית בלשטיין חדשה,סטראט קדמי תחתון (יבוא גם עליון),יקבל במהלך השבוע אנטירול קדמי 22 מ"מ (הכי עבה שיוצר בסטוק),ואנטירול אחורי 24 מ"מ (אותו כנ"ל).

לגבי ברקסים,כמובן שיבואו ברקסים מתאימים,אל דאגה.

בוקר אור. אצלי היו 4 קוני, קפיצים של OMP, סטראטים קדמי עליון תחתון, זרועות קדמיות מאלומיניום וכו- והיה דבר אחד שבהחלט הוסיף- זוג ספייסרים מאחור. אומנם את שלי הוספתי כי עברתי ממנוע 1300 ל 1600 אבל עדיין- השינוי היה גדול. לגבי בלימה- ברלינגו,צינורות שזורים ואם ישאר כסף-דיסקים מחורצים ורפידות תואמות.

לגבי מנוע- אין לי כוח (וזיכרון) להיכנס לכל מה שהיה באוטו- קמשפט,וסת,סעפת יניקה ופליטה וכו וכו וכו-הנה האוטו שלי-

http://portal.pugs.dk/modules.php?name=coppermine&file=displayimage&album=random&cat=12&pos=-1236

אפשר לראות שם את סעפת הפליטה, ווסת הלחץ, סעפת היניקה עם המיצערת הגדולה, הסטראט וכו וכו וכו וכו- תחפש באתר את המיפרט הטכני שלה

אבל- השורה התחתונה היא שכיום זה לא שווה את זה.

אם אתה מתכוון לשפר רכב אטמוספרי תחסוך את הכסף. אני השקעתי במנוע אלפים על גבי אלפים וקיבלתי בשורה התחתונה מנוע שהיה חזק אבל מגמגם בגלל הקמשפט, מתחמם בגלל יחס הדחיסה וכו -ומי שהשקיעו את אותם סכומים על בניה של טורבו קיבלו תמורה הרבה יותר גבוהה.

כשדויד בנה את הטורבו בראלי שלו, יצאנו לסיבוב כשהרבה לא היה מכוון- ובגדישה של 0.2 הוא נסע כמו ראלי אטמוספרית מאוד חזקה. על 0.8 הוא כבר מהווה סכנה לחברה... אומנם, בתקופתי לא היה כל כך נהוג להגדיש ראלי בפרט ומנועי TU בכלל- וגם הידע והאלקטרוניקה היו בחיתוליהם, אבל כיום כבר יש כמה שמסתובבות, נרכש כבר הרבה ידע בתחום- ואין שום סיבה להשקיע אלפי שקלים כדי לקבל 140 כ"ס ואמינות גבולית כשניתן להשקיע סכום זהה ולקבל רכב שעושה אפס למאה בשש וחצי שניות.

גברים ממאדים ונשים מפגרות על כל השכל.

פורסם

אהלן תומר,זה בדיוק מה שאני חושב לגבי השיפורי מנוע.

עלות של "סט" פורטינג+יחס דחיסה+קאמשפט חם=כ-7000 ש"ח

החלפת סעפת פליטה למשופרת=עוד כ-2500 ש"ח

החלפת סעפת יניקה ומצערת (כולל ביצוע התאמות)=כ-1500 ש"ח

סה"כ זה יוסיף במקרה הטוב כ-20 כ"ס ועוד איזה קג"מ או שתיים למומנט,אבל עדיין לא בטוח ששווה 11K ש"ח.

לכן אני חושב שבעתיד,אם וכאשר אשפר את רכבי,אעדיף אולי לגדוש אותו (גדישה מאוד נמוכה) שמצד אחד הרכב "ידע לבעוט",ומצד שני שיישאר אמין (עד כמה שצרפתי יכול להיות אמין)

פורסם
מבחינת צמיגים,אני כרגע יושב על צמיגי DUNLOP SP 01,שע"פ מה שקראתי בביקורות בחו"ל הם לא רעים בכלל,מה גם שיש לי אותם כ-8 חודשים ובסה"כ הם מספקים את העבודה.

מה הכוונה שלך בלהשתמש בגלגלים טובים ? החלפת הג'אנט ?

כוונתי היא שתיקח את הסט-אפ הנוכחי שלך ותזרוק אותו לקיבינימאט (נו טוב, אתה גם יכול למכור אותו :-P), ובמקומו תקנה סט-אפ חדש שכולל חישוקי 13X7.5 וגומי עצבני מאוד.

שים לב שהמעבר לסט-אפ שאני מציע לך חוסך לפחות חצי מרשימת הקניות שהציע תומר כי פשוט אין צורך...

ברור לי שזה הפוך ממה שנהוג לעשות בארץ אבל בשביל זה שאלת, לא? :-)

מוטי

פורסם

אממממממ...........אתה מתכוון להעיף את הבולמים וכל הסטראטים והקשקושים, ובמקומם להחליף רק ג'אנטים וצמיגים ? ....

או שרק ג'אנטים וצמיגים להחליף ?

מה זה יתן לי בעצם ?

(סליחה על הבורות,אבל כמו שכתבת "אצלנו זה לא נפוץ").

אגב,כוונתך לג'אנטים 13 אינץ' ברוחב 7.5 אינץ' ?

למה לרדת במידת הג'אנט ?

פורסם

לא, אל תעיף את מה שכבר עשית כי עשית בסדר, קנית חלקים טובים.. תשאיר.

כוונתי היא שבמקום להשקיע ממון מיותר בכל מיני דברים שנראים אחלה ברשימת הקניות, תשקיע אותו בדבר הראשון --> האחרון --> והיחיד שמקשר אותך לכביש, בדיוק כמו שכתבתי במאמר שלי -

בגלגלים ובצמיגים (צמיגים הכי חשוב).

כוונתי היא שתרד בקוטר החישוק לחישוק של "13 ותרחיב ל-"7.5, ועליו תלביש גומי אגרסיבי משובח במידה בריאה.

המשמעות היא ירידה במשקל הבלתי מוקפץ בהרבה מקרים, וגם אם בספציפי שלך לא - עדיין האחיזה עצמה תשתפר באופן ניכר.

אני מבטיח לך שהרכב שלך יעצור הרבה יותר טוב ויפנה במהירויות הרבה יותר גבוהות.

תקן אותי אם אני טועה - המידה המקורית אצלך היא 185/55R14?

מוטי

• תוכן חדש...