Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7536 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

א. יש לערוך את הכותרת ל- שחיתות...

ב. האזרח הקטן משלם תמיד בגדול... אין מה לעשות. עיין ערך מיסוי על רכב, דלק וכו' משרד התחבורה ג נ ב י ם .....

פורסם
א. יש לערוך את הכותרת ל- שחיתות...

ב. האזרח הקטן משלם תמיד בגדול... אין מה לעשות. עיין ערך מיסוי על רכב, דלק וכו' משרד התחבורה ג נ ב י ם .....

הכותרת אומרת הכל : שחיטות - שחיטה-הרג ו

כמובן שחיתות לשמה!:x

פורסם

די!!מספיק כבר לאנוס אותנו!!

לא מספיק המשחקים עם מחירי הדלק?!אז החליטו לדפוק אותנו ב-9% .. ?

למכירה : סט מזרקים דנסו בהספק 230CC במחיר שפויי , ניתן לפנות בה"פ.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

שימו לב מה אומר נציג עו"הד על תוכנית הסחיטה ודמי החסות שמנהיג שר התחבורה מאיר שטרית ע"ח נהגי ישראל, בעניין המלחמה בתאונות דרכים.

מצ"ב קישור לכתבה של עמוס באר - כתב גלי צה"ל :

http://glz.msn.co.il/glz/cars/C4CB10B3CC3846369AED3EBF8CA6A600.htm

שבוע טוב,

מריוס

פורסם

זה ממש נהדר לא? למה רק 9%? אפשר גם 20 %?

גם ככה אף אחד לא הולך לעשות עם זה משהו...

יתאימו לפה 2 משפטים:

"הציבור מטומטם ולכן הציבור משלם".

"האזרח הקטן נאלץ לשלם בגדול".

פשוט לקרוא ולבכות, עד מתי?.

under construction..

פורסם

מה אתם מתבכיינים?

סוףסוף מנסים לשפר את מצב הבטיחות בדרכים אצלנו.

אז על מאתיים שקל בשנה אתם מתבכיינים?

אז נכון, רצוי שהאחריות לנעשה בכביש תוטל על ראש הממשלה.

וגם אם תבוטל האגרה, את הכסף ממילא יגבו, רק מהתקציב הרגיל (שרובו מן הסתם זה כספי מיסים של אותן משפחות שידם משגת להחזיק רכב)

פורסם
מה אתם מתבכיינים?

סוףסוף מנסים לשפר את מצב הבטיחות בדרכים אצלנו.

אז על מאתיים שקל בשנה אתם מתבכיינים?

אז נכון, רצוי שהאחריות לנעשה בכביש תוטל על ראש הממשלה.

וגם אם תבוטל האגרה, את הכסף ממילא יגבו, רק מהתקציב הרגיל (שרובו מן הסתם זה כספי מיסים של אותן משפחות שידם משגת להחזיק רכב)

תגיד, לפני שאתה מגיב אתה מנסה להבין את עניין?

נהגים ובעלי רכב בישראל משלמים למדינה- שנתית 30 מיליארד ש"ח - הכנסות רק ממיסים ואגרות רכב ומצפים שהממשלה והשר הממונה יפעל לתקצב ממיסים כבדים אלו את הנושא הרציני המדובר- מתוקף החוק "המלחמה בתאונות דרכים " משנת 1997!!!

אני ורבים אחרים לא מצפים שהממשלה תחלק את הכסף למקורבים בצורה מופקרת כפי שנעשה כיום!

מומלץ מאד, שוב, לקרוא היטב את הכתבות העוסקות בנושא ואם עדיין תשאר באותה דעה, זכותך.

שבוע טוב,

מריוס

פורסם

מריוס, שאלה פשוטה:

מה א-ת-ה מציע?

זה יפה מאד לתקוף. גם מאד פופולרי. אבל בינתיים לא ראיתי ממך הצעה אלטרנטיבית.

אתה מתעלם - באופן עקבי - מהבדל אחד גדול ומשמעותי בין 9 האחוזים המדוברים לבין כל שאר הכספים שלוקחים מציבור הנהגים: הכסף הזה לא נכנס לקופה הכללית, ולא משרת אף אחד אחר. אף מפלגה דתית לא יכולה לשים עליו את היד. אף שר אוצר לא יכול להחליט שיש סדר עדיפות אחר. זה כסף שהולך, נטו, למלחמה בתאונות (מה שעושים איתו לצורך זה - זו כבר סוגיה אחרת לגמרי). אתה לא יכול להתעלם מההיבט הזה.

הצעות בסגנון "שהממשלה תהיה יותר בסדר ותדאג לאזרח כי זה תפקידה" הן יפות מאד, אבל לא ממש מציאותיות. כשאיזו סיעה דתית מכופפת לממשלה את היד, נורא קל להחליט לקצץ בתקציבי שיפור תשתית הכבישים - פרוייקטים שישאו פרי בעוד שנים - לטובת מימון שקט פוליטי והישגים פרלמנטריים מידיים. ההיסטוריה מוכיחה שככה זה עובד, פעם אחר פעם.

אז שוב אני שואל: מה אתה מציע? פתרונות ריאליים, בבקשה, לא wishful thinking.

טל

חבר הפורום טל שביט נהרג בתאונת דרכים כשהוא רכוב על אופנוע בזמן מילוי תפקידו ככתב רכב. יהי זכרו ברוך.

* "מוטב שתשתוק ויחשבו שאתה טפש, מאשר לפתוח את הפה ולהסיר כל ספק" (בנג'מין פרנקלין)

* "If I were in your shoes, I'd whisper before I'd shout" (רייצ'ל סטיבנס, "סוויט דרימס מיי ל.א. אקס")

פורסם
מריוס, שאלה פשוטה:

מה א-ת-ה מציע?

אתה מתעלם - באופן עקבי - מהבדל אחד גדול ומשמעותי בין 9 האחוזים המדוברים לבין כל שאר הכספים שלוקחים מציבור הנהגים: הכסף הזה לא נכנס לקופה הכללית, ולא משרת אף אחד אחר. אף מפלגה דתית לא יכולה לשים עליו את היד. אף שר אוצר לא יכול להחליט שיש סדר עדיפות אחר. זה כסף שהולך, נטו, למלחמה בתאונות (מה שעושים איתו לצורך זה - זו כבר סוגיה אחרת לגמרי). אתה לא יכול להתעלם מההיבט הזה.

הצעות בסגנון "שהממשלה תהיה יותר בסדר ותדאג לאזרח כי זה תפקידה" הן יפות מאד, אבל לא ממש מציאותיות. כשאיזו סיעה דתית מכופפת לממשלה את היד, נורא קל להחליט לקצץ בתקציבי שיפור תשתית הכבישים - פרוייקטים שישאו פרי בעוד שנים - לטובת מימון שקט פוליטי והישגים פרלמנטריים מידיים. ההיסטוריה מוכיחה שככה זה עובד, פעם אחר פעם.

טל

אתה יודע מה? בהיותי בחור אופטימי..... אני מקווה שאתה צודק, ואני לא אבכה. פשוט ניתן להם הזדמנות ואתם חייבים להבין ששינוי לא יגיע אחרי חודש.

פורסם
מריוס, שאלה פשוטה:

מה א-ת-ה מציע?

טל

לדרוש להפסיק את השחיתות - זה לא עניין של פופולריות!

לדרוש שיקיימו את החוק ולא יזלזלו בזכויות האזרחים - זה לא לתקוף!

"הצעות בסגנון "שהממשלה תהיה יותר בסדר ותדאג לאזרח כי זה תפקידה" הן יפות מאד, אבל לא ממש ..."

אם כך בוא נחליט שאין כל אחראיות לאף אחד וכל גבר יעשה כטוב בעינייו - אנארכיה!

ניצור מפיות ונדרוש "דמי חסות" - היות ואין חוק ואין דיין ונספק לציבור באופן פרטני שירותים.

טל ידידי, אתה קורא להתייחסותי "היתעלמות" - המצב הוא בדיוק הפוך - ההתייחסות שלי, אם בכתיבה בפורום ואם בפניות לגופים כאלו ואחרים לדרישה מהשר הממונה את המגיע לנו-כאזרחים מתוקף חוק המלחמה בתאונות הדרכים משנת 1997 - בו נקבע לתקצב מהמיסים הכבדים את הפעילות

בנושא המלחמה בתאונות דרכים- זאת דרכי לפעול נגד התנהגות של עריצות,קלות ראש וזלזול באזרחים מצד הממשלה, השר מאיר שטרית ווועדת שיינין, שהחליטו שיותר קל ופשוט לסחוט את האזרחים ולהסיר כל אחראיות הנידרשת מהם מתוקף החוק!!

שיטת ההעברה ה"ישירה" של "דמי החסות" - 9% , אינה מצדיקה היתעלמות מהסכומים האדירים שהאזרחים\נהגים\בעלי הרכבים משלמים והמחולקים למטרות כאלו או אחרות.

שר המתעלם, המזלזל והמסיר את האחראיות מהממשלה בה הוא מכהן,

אינו ראוי לאמון הציבור, להיפך יש לעשות הכל כדי לגנות אותו, לשנות את דרכיו ולגרום לו להחזור מצעדיו!

באשר להצעה אלטרנטיבית למימוש ותקצוב המלצות ועדת שיינין-הטוענת שכולם ירוויחו גם כלכלית:

אני מציע שחב' הביטוח שירוויחו יותר עקב צמצום התאונות (לפי דברי ד"ר שיינין) יתנו "יד" וישלמו 9% באותה דרך המוצעת - כהשקעה כלכלית כדאית.

שיהיה לך שבוע טוב,

מריוס

פורסם

מריוס, גם אני כמוך רוצה שיזוז פה משהו בעניין הבטיחות, ולא אכפת לי אם זה יבוצע רק מהסיבות הכלכליות שידועות כבר מזמן ושכתבת עליהן באתר שלך, לפיהן כל שקל בודד שיושקע בבטיחות יחסוך כמה שקלים למשק.

מבחינתי שישפטו את שר התחבורה/ראש הממשלה על הזנחה פושעת או אפילו הריגה, מכיוון שבתוקף אחריותם על חיי אזרחיהם הם פשוט הפקירו אותם לחוסר מעש משווע בתחום הבטיחות בדרכים. כנראה שתקציבים וגופים ישנם, אבל בנאדם שאחראי על הנושא, אחראי ברמת מחוייבות גדולה מזו שיש למפקד לחיי חייליו, - אין.

ובעצם היחידי שיכול להביא למעשים ולהחזיק בתפקיד האחראי זה בעצם ראש הממשלה.

אגב, מבחינתי גם החמרת הענישה, ובעיקר החמרת האכיפה (כלומר הגדלת הסיכוי להתפס בעבירות הבאמת מסוכנות) הן לגיטימיות, והגדלת מספר הניידות (ובעיקר הסמויות, שאחרת העבריינים האמיתיים לא יתפסו) היא מבורכת.

פורסם
מריוס, שאלה פשוטה:

מה א-ת-ה מציע?

טל

טל ,

אתה באמת מאמין במה שכתבת ?

הרי ברור שהתרומה היחידה תהיה תוספת מצלמות ותוספת רדיפת הנהגים.

לממשלה אין צל של מושג מה לעשות כדי לצמצם את התאונות , אין שאין לה רצון (כי הלא את הנתונים של הגורמים לתאונות קל מאוד לכמת ולפעול לצמצומם).

כאחד שמתעסק בתחום כבר כמה שנים , אתה בוודאי מודע לכך שכל "ענף" התאונות (וה"אכיפה" הקלוקלת שבעקבותיו) הינו עסק כלכלי אדיר , שליותר מדי אנשים יש אינטרס שלא להפסיקו.

אם אתה חושב שאני מאשים כאן בהזנחה מכוונת - אתה צודק.

אגב - אם אתה מחפש מימון , אני יכול לתת לך מימון צודק מאין כמוהו :

הכנסות משרד המשפטים מקנסות תעבורה. מליוני שקלים שנכנסים לקופת המדינה מכיסם של אנשים שהורשעו בעבירות תנועה. יש לך משהו יותר צודק מזה ?

אבל את הכסף הזה צריך לחלק לכל מיני פונקציונרים.

בקיצור - עוד תירוץ לשלוח את היד אל כיס הנהגים.

• תוכן חדש...