Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אלומניום מבריק

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7515 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מה אפשר לעשות עם אלומניום מבריק שנוטה לקבל קורוזיה?

ישנו איזה שהוא חומר שניתן לצפות את חלקי האלומניום ולשמור על הברק?

עמית

[CENTER][B]The only difference between a man and a boy [/B] [B]Is the size of the Ego and the price of The Toy[/B][/CENTER]

פורסם

החומר הנכון הוא גריז סיליקוני אותו יש למרוח ואח"כ לנגב עם בד, כך עדיין נשארת שכבה דקה על המתכת. כמובן שאין נוסחת קסם ופעם ב - צריך לחדש: לנגב היטב ולמרוח שוב.

פורסם

בעבר השתמשתי עם B-2000 לשיפצור המכונית בווקס אקרילי....שעושה עבודה מצויינת גם על אלומניום, אני לא יודע אם עדיין ניתן להשיג אותו אבל במידה וכן ממולץ ביותר-רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם
החומר הנכון הוא גריז סיליקוני אותו יש למרוח ואח"כ לנגב עם בד, כך עדיין נשארת שכבה דקה על המתכת. כמובן שאין נוסחת קסם ופעם ב - צריך לחדש: לנגב היטב ולמרוח שוב.
אין לי בעיה עם לחדש,אבל העניין הוא ששמתי לב שהאלומניום מקבל קטמים שחורים שלא יורדים,

ועשיתי הברקה לפני למצב מראה,והקטמים השחורים שהיו ירדו רק בעזרת ליטוש.

אין איזה שהוא תהליך שיוכל לצמצם את הקורזיה(התחמצנות??) הזאת?חוץ מאנודייז.

לכה, חשבתי גם על לכה,אפילו של הספרי השקוף, אבל זה לא נראה לי יחזיק על אלומניום,או שכן?

טוב זה סימן לחיפוש מיידע באינטרנט שוב,

עמית

[CENTER][B]The only difference between a man and a boy [/B] [B]Is the size of the Ego and the price of The Toy[/B][/CENTER]

פורסם
בעבר השתמשתי עם B-2000 לשיפצור המכונית בווקס אקרילי....שעושה עבודה מצויינת גם על אלומניום, אני לא יודע אם עדיין ניתן להשיג אותו אבל במידה וכן ממולץ ביותר-רן
מה זה B-2000?

הוא עושה שיכבת מגן?

האלומניום עכשיו מבריק אבל הבעיה שזה לא נשאר כך להרבה זמן.

עמית.

פורסם

ציפוי אנודייז בא בחשבון? הוא אומנם לא ישמור על הברק של האלומיניום אבל הוא ישמור על האלומיניום יפה.

שלו.

ליום יום: יונדאי סונטה 1998 3000 סמ"ק V6

אסקורט MK1 בהמתנה לשיפוץ ?

פיג'ו 504SR אוטומטית 1983.

פורסם

1. בשביל זה (הכתמים השחורים) הסברתי: גריז סיליקוני.

2. אנודיזציה (או ציפוי או לכה) יתנו תוצאה יפיפיה אולם אח"כ (וזה יקרה מהר מכפי שתרצה!) זה יתחיל להתקלף ואז זה יהיה לא לפה ולא לשם (אלא יותר כמו ברפיח...).

פורסם
מה זה B-2000?

הוא עושה שיכבת מגן?

האלומניום עכשיו מבריק אבל הבעיה שזה לא נשאר כך להרבה זמן.

עמית.

מדובר בנוזל סמיך, שאחרי שטיפת הרכב, מורחים אותו על האוטו הוא יוצר מאין שיכבה שמתיבשת... ואז צריך להסירה בעזרת סמרטוט רך ויבש, והוא נותן שיכבה שקופה לא על בסיס ווקס, אלה על בסיס אקרילי יש לי בבית את החומר אני אצלם את הבקבוק.....רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם
12. אנודיזציה (או ציפוי או לכה) יתנו תוצאה יפיפיה אולם אח"כ (וזה יקרה מהר מכפי שתרצה!) זה יתחיל להתקלף ואז זה יהיה לא לפה ולא לשם (אלא יותר כמו ברפיח...).
אנודייז לא מתקלף אם עושים הכנה טובה לפני הציפוי, ולמצפה מקצועי אין בעיה לעשות זאת. אפשר גם לצפות באנודייז קשה, ואז מתקבל משטח עמיד ביותר בפני שחיקה ומכות (70Rc~).

MGC Roadster 1969

Jaguar 420 1967

פורסם

קצת קישורים שיכולים לעניין אתכם

http://www.topoftheline.com/rolmetpol.html

http://www.englishcustompolishing.com/

http://www.hobbytool.com/polishing-instructions.htm

באתר הזה ישנה הדרכה(חוץ מהחומרים והציוד הנדרש) לגבי ההברקה ולאחר מכן הם ממלצים על צביעה בלכה למתכת על מנת למנוע התחמצנות,והנה זה:

7. When work has been completed the working surface can be washed in warm soapy water to remove any excess buffing compound or dirt which may have accumulated. Dry with a soft wool cloth or chamois. The high luster obtained from buffing can be protected from future oxidation by the proper application of a clear metal lacquer.

זהו לבינתיים,אני ממשיך לחפש...

עמית.

הסבר מקיף על התהליך,שבו ממולץ על אנודייז.

http://www.nomma.org/support/finishing/Aluminum%20Polishing/Aluminum%20Polishing.html

פורסם

2. אנודיזציה (או ציפוי או לכה) יתנו תוצאה יפיפיה אולם אח"כ (וזה יקרה מהר מכפי שתרצה!) זה יתחיל להתקלף ואז זה יהיה לא לפה ולא לשם (אלא יותר כמו ברפיח...).

סליחה על הבוטות , אבל למה אתה מדבר שטויות?

אנודייז הוא לא ציפוי , הוא חיבור בין שני חומרים ולא ציפוי של האחד על-פני השני.

לקה (לכה?) , תחזיק זמן רב (במידה ולא יורידו אותה במתכוון) , אם עושים חומר מקשר לפני התזת הלכה.

לדעתי הפתרון יהיה לכה , אך כמו שציינתי , בהתזה מקצועית.

בהצלחה,

אדריאן.

תן לרומני בירה , הוא ישתה 5 דקות , תראה לו מאיפה הבאת את הבירה , הוא ישתה כל היום.

פורסם
סליחה על הבוטות , אבל למה אתה מדבר שטויות?

אם אתה יודע שאתה הולך להיות בוטה, אז מדוע לטרוח ולהתנצל? עדיף לדבר כמו בן אדם ולא כמו בהמה, נכון? לא ידוע לי שפניתי אליך פעם בבוטות או טענתי שאתה מדבר שטויות. דרך ארץ קדמה לתורה.

הידע הנירחב שלך בטיפול מתכות אכן הרשים אותי עמוקות, לצערי ידעתי כבר שאנודייז הוא לא ציפוי. צר לי. כבודו לא מכיר אותי ולא יודע במה אני עוסק.

לידידי Amitexc: כוונתי הייתה כמובן לציפוי לכה סטנדרטי שמתבצע בתנאים ביתיים או לאנודייז המתבצע אצל מי שלא תמיד יודע מה הוא עושה ותתפלא - יש רבים כאלו. פעולות אלו יניבו מיד את התוצאה לה ייחלת אבל האם היא תחזיק לאורך זמן? בדיוק כמו בציפוי ניקל: מעטים יודעים היום את העבודה (סיבה זו הביאה אותי לבניית ערכת ציפוי ניקל בבית) ומביאים תוצאות שיחזיקו מעמד כמו שהחזיק החלק המקורי אותו אתה רוצה לחדש (והוא הרי החזיק מעמד כ- 40 שנים!). התוצאה המיידית נאה, אבל אחר כך... הכי טוב לחפש מפעל שעוסק באנודייז העובד מול גורמים קפדניים (כגון הצבא, התע"ש וכו') או מול לקוחות בחו"ל. הטיפול לא יהיה זול!

כנ"ל עם לכה: לא אמרתי שאין לכה ייעודית לאלומיניום, הרי מטוסים נצבעים בה. אבל היכן תמצא אותה וכיצד תיישם אותה? אילו הכנות שטח צריך לבצע? מי יוכל לייעץ לך? אני חייב לספר לך שכאשר נגשתי לצביעת האופנוע שלי מאד התאכזבתי והשתוממתי מהידע והאיכות הנמוכה בה נתקלתי במצבעות ובחנויות הצבע! שוב, אני לא מכליל, אבל הרבה מדי לא ידעו כיצד לבצע העבודה "לפי הספר". לבסוף נעזרתי באינטרנט ולסיכום: כך אני מציע גם לך: הכנס לאתר חברת צבעים ידועה (Standox, Du-Pont וכו') ותן לאצבעות ללכת. (מייל אל תטרח לשלוח כי לא יענו לך...) פשוט תקרא ותקרא. בטוח שחברת צבעים גדולה זו או אחרת מייצרת לכה ייעודית לאלומיניום. אולי גם הרשמות באתר הנ"ל למטה יעזור לך.

שיהיה לך בהצלחה!!

:-)

פורסם

ירחמיאל ,

חבל שאתה מתעצבן מזה שמתקנים אותך ,

ככה לא תלמד.

תן לרומני בירה , הוא ישתה 5 דקות , תראה לו מאיפה הבאת את הבירה , הוא ישתה כל היום.

• תוכן חדש...