Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7565 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יוסי מאז שרכשתי את הרכב (פיג'ו 306) הרכב לא ביקר במוסך, מלבד בלאי שצריך היה להחליף.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

• תגובות 63
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני לא מבין מה כולם נרתעים מגולף, לי הייתה גולף (אמנם MK4) וחוץ מטיפולים שגרתיים (יש שיגידו יקרים, אבל לי אין ממה להשוות) וטעויות אנוש (גיר אוטומטי נהרס), הרכב לא ראה מוסכים...

לחבר שלי יש גולף 95, הרכב יד שישית אבל הוא שמור להפליא, הצבע כמו חדש, הפלסטיקה איכותית מאוד ולא מראה סימני הזדקנות, הגיר,המנוע וכל שאר המכלולים עובדים טוב ולפי מיטב ידיעתי בלי "לקרוע לו את הכיס" והוא גם בחור צעיר שאין לו הרבה כסף לזרוק.

בכלליות צריך להבין שכל רכב יצטרך השקעה מסויימת ויהיו לו עלויות מסויימות,במיוחד כשזה רכב שיושב על הכביש עשור..אני הייתי הולך על הגולף, תיקח את הזמן ותחפש את האחת המתאימה שתהיה במצב הכי טוב ותקנה אותה..

1.8T 8)

פורסם
אני לא מבין מה כולם נרתעים מגולף, לי הייתה גולף (אמנם MK4) וחוץ מטיפולים שגרתיים (יש שיגידו יקרים, אבל לי אין ממה להשוות) וטעויות אנוש (גיר אוטומטי נהרס), הרכב לא ראה מוסכים...

לחבר שלי יש גולף 95, הרכב יד שישית אבל הוא שמור להפליא, הצבע כמו חדש, הפלסטיקה איכותית מאוד ולא מראה סימני הזדקנות, הגיר,המנוע וכל שאר המכלולים עובדים טוב ולפי מיטב ידיעתי בלי "לקרוע לו את הכיס" והוא גם בחור צעיר שאין לו הרבה כסף לזרוק.

בכלליות צריך להבין שכל רכב יצטרך השקעה מסויימת ויהיו לו עלויות מסויימות,במיוחד כשזה רכב שיושב על הכביש עשור..אני הייתי הולך על הגולף, תיקח את הזמן ותחפש את האחת המתאימה שתהיה במצב הכי טוב ותקנה אותה..

גיר אוטומט שנהרס...איך זאת יכולה להיות טעות אנוש? אלה אם כן...נסעת בלי שמן גיר:shock:
DSCF901111111105_resize1.jpg
פורסם

ברכב אני רוצה שיהיה סנרוף ושהוא יהיה 3 דלתות. עדיפות לשניהם ביחד. לא משנה אם זו איביזה או 306.

זו בקשה מוגזמת ברכבים האלו? קשה למצוא דבר כזה או שזה דווקא נפוץ?

I should win a fucking AWARD for being me

פורסם

תקשיב לי היית לי איביזה 3 דלתות שנת 95 3 שנים לא היה במוסך חוץ מחיישן דלק (עולה 1000 ש"ח)

אוטו אמין ביותר השם זה סיאט אבל הכול בפנים פולסווגן ככה שאין מה לדאוג

עכשיו יש לי גולף 95 1800 אחלה אוטו חזק אמין ואין דבר כזה שנקרה בלאי, נראה כמו חדש רק מה...תצתרך לתדלק אותו 150-200 ש"ח בשבוע זה רכב/מטחנת דלק אמיתית. ודלק זה מרכיב חשוב באחזקה...

פורסם

סנרוף ו 3 דלתות עד כמה שאני יודעת ומכירה מגיעים ברכבים הספורטיביים יותר.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

האמת שכמו שנהגת שודים אמרה (מצטער,לא יודע את שמך....:roll: ),השילוב של 3 דלתות+סאנרוף יחסית בעייתי בדגמים הרגילים,הם נפוצים יותר בדגמים הספורטיביים.

בדגמי סיאט ופז'ו לא תיהיה בעייה (יחסית) למצוא דגמי 3 דלתות,בגולף אני חושב שהם פחות נפוצים.

לגבי סאנרוף,זה דווקא אני חושב שאולי יהיה לך יותר קל למצוא בדגמי הגולף.

השאלה אם תמצא את השילוב של 3 דלתות וסאנרוף.

המלצה שלי-אל תוותר על סאנרוף,לי יש ברכב,ואני יודע שגם ברכבים הבאים שלי אני לא אתפשר על זה, מוסיף אור לרכב,מעבר לימים שיש אויר נעים,ופותחים את הסאנרוף,זה כיף (מוזר,אה?....).

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

מה לגבי איביזה? אני יודע שיש עם 3 דלתות על הכביש ולא בסטטוס נדיר. לא הרבה אבל לא קשה מאוד למצוא. עד פה סבבה. אבל לא יצא לי עוד לראות איביזה עם סנרוף. יש איביזה 1600 רגילה עם סנרוף?

יוסי.

פורסם

יוסי חבל אתה מתחיל ללכת סחור סחור ולהתבלבל.

תערוך רשימה ובה הייתרונות והחסרונות של כל רכב, מה אתה מצפה מהרכב שלך, ואז תוכל לצמצם את האפשרויות לאפשרות אחת.

ל'

פורסם
גולף לדעתי תיתן לך הרבה פחות מה-306 (מבחינת נוחות,ביצועים,חסכוניות).

היתרונות של הגולף הן בתחום הבטיחות,קח בחשבון שכניסה של גולף למוסך ממש לא נעימה לכיס,מהחסרונות של כל רכב גרמני.

מה שכן,לא יהיה לך קשה למצוא אחת (גולף) שמורה במצב טוב,שוב,מדובר ברכב שמאוד נפוץ (יחסית) בקרב המבוגרים יותר,בעיקר בשנתונים הנ"ל.

אבל למרות שהשם גולף קורץ,קח בחשבון את עלויות האחזקה היקרות אם וכאשר הרכב ייכנס למוסך, ואל תשכח שמדובר ברכב כבד מאוד שמנוע 1.6 די מתאמץ כדי להזיז.

אם כבר גולף,לך על דגמי ה-1.8 ליטר,הרכב יהיה מעט יותר זריז.

עידן, חוץ מכמות השטויות האדירה ששפכת בשירשור הזה (יחד עם אורן-קינג-123) והרצון לשכנע את יוסי לקנות 306 - מה אתה בדיוק רוצה ? קראתי את כל ה"פנינים" שלך בשירשור הזה ולמען האמת נשארתי דיי המום.

האחזקה של גולף ישנה לא יקרה יותר מאחזקה של 306 ישנה. אתה בכלל מודע לאיכות הבינונית של החלקים ב 306 ? אתה בכלל מודע לכמות התקלות במכוניות הללו ואיזה בלאי הן עוברות ? אתה חושב שהחלקים של ה 306 כ"כ "זולים" ? מתי בפעם האחרונה ביקרת אצל ז'אן ? אתה חושב שכולם מלקקים את האוטו שלהם ?

אף אחד מאיתנו כאן לא יכול להיות ב 200% אובייקטיבי, אבל הפרנקופיליות הזו כבר עוברת כל גבול ולכן כדאי שתתחיל להתאפס על עצמך. שמתי לב שבשבילך גולף = יקר ולא ממש טוב, צרפתי = אחלה, יפאני = משעמם ואמין.

תעשה לי ולכולנו טובה, את הפנינים הללו תשמור לעצמך ואם יש משהו שאתה יכול לתרום לדיון בצורה כמה שיותר אובייקטיבית - תפדל. אם לא, אל תתפלא אם ההודעות שלך יעלמו "פתאום" (אורן-קינג, כנ"ל).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

לך על מה שהלב אומר. בדוק היסטוריה וחפש רכב שלא "שיפרו" אותו. אם אתה הולך על פיז'ו, בדוק גם את עיניין המים הירוקים, הן רגישות לזה.

לגבי 306, לאלו עם הסאן רוף יש מחלה של חלודה באיזור הגג (אין בעיה של אטימות, רק של תעלות הניקוז). גם הצבע עדין יותר ונוטה להישרף.

בין הונדה סיויק לפיז'ו, הייתי הולך ב 100% על הפיז'ו.

אני לא יודע להגיד לך לגבי איביזות וגולף, אני כן יודע להגיד לך שאני אוהב את הפיז'ו שלי ולא היו לה (עדיין) בעיות אמינות, חוץ מבלאי טבעי של רכב בן כמעט 8.

בהצלחה

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם
עידן, חוץ מכמות השטויות האדירה ששפכת בשירשור הזה (יחד עם אורן-קינג-123) והרצון לשכנע את יוסי לקנות 306 - מה אתה בדיוק רוצה ? קראתי את כל ה"פנינים" שלך בשירשור הזה ולמען האמת נשארתי דיי המום.

האחזקה של גולף ישנה לא יקרה יותר מאחזקה של 306 ישנה. אתה בכלל מודע לאיכות הבינונית של החלקים ב 306 ? אתה בכלל מודע לכמות התקלות במכוניות הללו ואיזה בלאי הן עוברות ? אתה חושב שהחלקים של ה 306 כ"כ "זולים" ? מתי בפעם האחרונה ביקרת אצל ז'אן ? אתה חושב שכולם מלקקים את האוטו שלהם ?

אף אחד מאיתנו כאן לא יכול להיות ב 200% אובייקטיבי, אבל הפרנקופיליות הזו כבר עוברת כל גבול ולכן כדאי שתתחיל להתאפס על עצמך. שמתי לב שבשבילך גולף = יקר ולא ממש טוב, צרפתי = אחלה, יפאני = משעמם ואמין.

תעשה לי ולכולנו טובה, את הפנינים הללו תשמור לעצמך ואם יש משהו שאתה יכול לתרום לדיון בצורה כמה שיותר אובייקטיבית - תפדל. אם לא, אל תתפלא אם ההודעות שלך יעלמו "פתאום" (אורן-קינג, כנ"ל).

איציק

אם היתה פה סובייקטיביות גדולה לפג'ו שהיא לא ריאלית, אני שמח שהבהרת את העניינים. אין רכב שהוא באמת מושלם.

בכל זאת איציק, במקומי, באיזה רכב מבין השלושה היית בוחר?

מאוד הייתי רוצה גולף, האחזקה שלה כ"כ יקרה? ומה לגבי האיביזה, אחרי הכל גם היא גרמנית, ופחות או יותר הבנתי שהיא דומה לפולו. אז יש כ"כ הבדל בינה לבין האיביזה?

בקיצור, הגולף זה בור ללא תחתית, או רכב שאפשר להנות ממנו, גם במוסך?

יוסי.

פורסם

שטויות במיץ.

הגולף במודלים הללו הן הסמוראיות האחרונות שעוד יכולות להחזיק בדגל האמינות איתו צברה VW את המוניטין שלה בתחום. מכונית פשוטה, עמידה ואיכותית.

לומר לך שמבחינת תחזוקה היא 1:1 ביחס לפג'ו 306 ? קשה לדעת.

אני יודע איזה חלק תצטרך מחר ? הרי פג'ו לא משנים את החלקים שלהם במשך דורות (מה שמקל מציאה של חלפים גם לרכבים ישנים) אך מצד שני לפג'ו תצרוכת חלפים גבוהה יותר... מצד שלישי, חלקי החילוף של VW נחשבים ליקרים - אבל הכל תלוי במה מדובר.

מצד רביעי בתקופה שלנו כיום יש חלקי חילוף כמעט לכל רכב שתחפוץ. חלקי פרונט (תפוחים, משולשים, מסרקים) אין שום בעיה להשיג ל 99% מהרכבים, חלקים למנוע גם בד"כ אין שום בעיה להשיג ועיקר ה"בעיות" יכולות לנבוע בחלקים נדירים יחסית או כאלה שלא ניתנים לשיפוץ. היום (טוב נו, כבר תקופה לא קצרה) אפילו אין בעיה להשיג פלאנג'ים תחליפיים ל VW באיכות טובה. מה הבעיה ? כמה טלפונים והתייעצות בפורום ואתה "על הסוס".

בכמה דברים אתה כן יכול להיות בטוח:

הגולף הישנות הן מכוניות איכותיות וטובות. אטמי ראש לא מתפוררים שם מבלאי טבעי כמו בפג'ו, גומיות השסתומים שם לא "נגמרות" כל 100K ק"מ, יחידות החימום שם לא נוטות להתפורר כל 6-8 שנים וגם לא תצטרך להטריד את עצמך בשיפוץ מוט פיתול אחורי עקב הגיל של הרכב.

לכל אחת מהן יתרונות וחסרונות שונים.

למי שמחפש מכונית ישנה עם הוצאות אחזקה נמוכות - יעשה טוב אם יבחר במכונית עמידה יחסית ובעלת מוניטין מאשר מכונית רגישה או עדינה... בדרך זו הוא ימעיט את הסיכויים להוצאות גדולות בעתיד - אך שוב... שום דבר אינו בטוח.

מה אני הייתי בוחר ? שאלה טובה.

קודם כל... לא מדברים כאן עליי. אני זה לא אתה ואתה זה לא אני.

לפחות מההיכרות ע"ג הפורום ומעט מאוד במפגשים, אני מניח שאתה פחות או יותר יודע מה השיקולים שלי ובמה אני בוחר... אבל זה אני, לא אתה.

בהצלחה בהחלטה וגם בחיפושים :-)

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אני מחזק בצורה נחרצת את איציק (גם כי הוא משלם עבור זה) ורוצה להוסיף

יתכן ומחירים החלפים של VW גבוהים מעט יותר (ואני אומר מעט כי היום זה לא מה שהיה לפני 5 שנים שלא היו חלפים ורפידות לוקאס עלו מליון שקל) א-ב-ל על כל חלק שאתה תחליף בגולף אתה תחליף 3 בפיג'ו

ואלו שהולכים לקפוץ בראש ואמינות ובלה בלה בלה - מליון מוסכים לא טועים....יוסי מליטל לא נוסע על BMW חדשה סתם !

:D

ליטל - ה"בלאי" טיבעי בפיג'ו בדיוק שם מתחילה הבעיה, ידית וינקר כל 40 אלף קילומטר מוגדר "בלאי טיבעי" מבינה איפה קבור הכלב ?

בקיצור אני הייתי בוחר מהמכוניות הנ"ל בגולף....היא פחות "מתפרקת" והשנים שעוברות פחות "נראות" עליה

(למען גילוי נאות : אין לי מושג איזה רכב יש ליוסי - זאת הלצה)

• תוכן חדש...