Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלה בנושא רישוי

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7567 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מה זה משנה?

מי שבטחונו על הכביש חשוב לו- יתקין בכל מקרה!

לא מדובר על להתקין או לא השאלה לגבי החוק בלבד.....

דורון

פורד אסקורט ‏‎Mexico MK1 RS ,

פורסם
העניין שכל זה מתייחס לרכב משנת 1969 ומעלה.

מה קורה אם מדובר ברכב שנת 1968 ומטה?הרי אין התיחסות למצב זה.

ולגבי הסוגרים זה היה ע"מ להדגיש את העניין שהשאלה היא תאורטית בלבד וזה לא שאלת "לחבר שלי...".[/quote

עד כמה שידוע לא לא קיים תקדים משפטי למצב זה, החוק מתיחס למצב הטבעי שבו רכבים ישנים מורדים מהכביש ואין התיחסות ספציפית לרכב אספנות ישן... במקרה כזה אם עולה הדבר לדיון בבית משפט, השופט לוקח בחשבון את מכלול הנסיבות, ורוח החוק... (למה כיוון המחוקק שחקק את החוק האמור) ומחליט על פי הן...לאחר קבלת החלטה כזו בבית משפט מהווה ההחלטה תקדים להחלטות אחרות של שופטים במקרים אחרים. - רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם
אתעלק קצת על השרשור, ברשותכם :wink:

אצלי בביאנקי יש חגורות מלפנים שמתכווננות כמו חגורת מכנסיים...

מישהו מכיר מקום מקצועי באזור ראשון לציון-תל אביב שיכול להתקין חגורות מודרניות,

על בסיס נקודות העיגון הקיימות?

כמו כן, למישהו יש ניסיון עם החלפה שכזו, ויכול להעריך מה תהיה עלותה?

באותה הזדמנות אוסיף גם חגורות לשני היושבים מאחור (שם אין כלל חגורות)...

רועי.

אצלי גם היו חגורות כאלו שכל הזמן היו זרוקות על הריצפה ולפעמים מפריעות לדלתות להסגר,

אז החלפתי אותם בעצמי (ממש פשוט) לחגורות עם מנגנון קפיצי כמו שיש ברכבים המודרניים, הברגים שאתה מקבל בסט מתאימות להברגות המקוריות של החגורות הישנות (ככה זה היה אצלי בכל אופן), זוג חגורות עולה 250 ש"ח אצל הפרסי בת"א,

אופיר

פורד קפרי 1600GT 1973 + פורד קורטינה 1975 1600XL + פורד פוקוס 2005 1600 GHIA

מעוניין במידע על קפרי או כל פורדים ישנים אחרים נטושים/זרוקים/למכירה.

פורסם

התקנת אותם בעצמך? :shock:

אופיר תעשה לי ילד! (אפילו שתים אם יש לך זמן!)

השלב הבא שתכננתי לעשות באסקורט זצ"ל היה להחליף את החגורות לחגורות טובות יותר מהמקוריות (שהיו בלויות ובכלל, ערכן הבטיחותי היה שווה ערך לחגורה מחוט דנטלי) ולהתקין זוג נוסף מאחורה, חשבתי שזה יקח לי המון המון כסף ואני אצטרך להתעסק עם רישוי וכדומה.

נו טוב, ברכב הבא, אינשאללה.

עברתי לכתובת חדשה

(יותר מדי בעיות בהתחברות-משתמש).

פורסם
העניין שכל זה מתייחס לרכב משנת 1969 ומעלה.

מה קורה אם מדובר ברכב שנת 1968 ומטה?הרי אין התיחסות למצב זה.

ולגבי הסוגרים זה היה ע"מ להדגיש את העניין שהשאלה היא תאורטית בלבד וזה לא שאלת "לחבר שלי...".[/quote

עד כמה שידוע לא לא קיים תקדים משפטי למצב זה, החוק מתיחס למצב הטבעי שבו רכבים ישנים מורדים מהכביש ואין התיחסות ספציפית לרכב אספנות ישן... במקרה כזה אם עולה הדבר לדיון בבית משפט, השופט לוקח בחשבון את מכלול הנסיבות, ורוח החוק... (למה כיוון המחוקק שחקק את החוק האמור) ומחליט על פי הן...לאחר קבלת החלטה כזו בבית משפט מהווה ההחלטה תקדים להחלטות אחרות של שופטים במקרים אחרים. - רן

לעניין תקדים - החלטת בית משפט שלום אינה מהווה תקדים עבור שום ערכאה אחרת (גם בעבור בימ"ש שלום אחר) - במקרה הטוב ניתן להשתמש בהחלטה זו כהמלצה!!

שונה המצב כאשר החלטה ניתנת ע"י בית משפט מחוזי - שאז ההחלטה מהווה תקדים בבית משפט שלום!!

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

פורסם
אצלי גם היו חגורות כאלו שכל הזמן היו זרוקות על הריצפה ולפעמים מפריעות לדלתות להסגר,

אז החלפתי אותם בעצמי (ממש פשוט) לחגורות עם מנגנון קפיצי כמו שיש ברכבים המודרניים, הברגים שאתה מקבל בסט מתאימות להברגות המקוריות של החגורות הישנות (ככה זה היה אצלי בכל אופן), זוג חגורות עולה 250 ש"ח אצל הפרסי בת"א,

אופיר

אם הזיכרון אינו מטעה אותי התקן מדבר על ברגי 7/16 והקדח חייב ליהיות מתאים לברגים האלו.

חגורות אפשר לקנות מפירוקים ולהרכיב לבד. רק חשוב להקפיד על ברגים טובים שאמורים לעמוד בעומס!!.

אני בקושי נכנס לפה. אפשר למצוא אותי בפייס ביוזר:

Moshe Azulay

משה :)

פורסם

השאלה היא לא אם הברגים יעמדו בעומס - אלא אם המכונית תעמוד בעומס :razz:

תודה למגיבים, ואם מישהו מכיר בכל זאת מקום מקצועי שיכול להתקין חגורות כאלה,

כדי שכתב רכב חסר חוש טכני לא יתקין לעצמו חגורות (ואולי זו המטרה? :???: ).

אני אצטרך מקום כזה גם מאוחר יותר לויני, שם אין חגורות כלל (ואין גם איפה להתקין,

אולי רק חגורות בטן...)

תודה

:wink:

פורסם
הורה שפוי לא יסיע את ילדו ברכב ללא התקן ריסון כלשהו.

אצלי בכל הרכבים כולל רכבי האספנות יש חגורות בטיחות גם מאחור.

לו החגורות לא היו קיימות ילדיי (הקטנים) היו רואים את הרכב מבחוץ בלבד.

בגלל זה הדגשתי שזאת שאלה תאורטית בלבד.ואפילו חיזקתי את דבריי עם הסוגריים(:mm_tongue )

הבנתי אותך אבל זה קצת בעייתי כי מצד אחד יש חוק חד משמעי וכל רכב משנת 1968 ומטה אינו מחויב לעמוד בו,ומצד שני שיקול דעתו של השופט מה שאומר שאין תשובה חד משמעית לכך.

בכל אופן תשובה לכך לא ניתן יהיה לקבל אלא אם כן אני אחליט לעשות ילד במיוחד ולקבל תשובה למקרה זה.

אני חייב לציין ששינתי את דעתי ואני רוצה ילדים ועכשיו!

רן תעשה לי ילד!:inlove:

:mm_tongue

עמית

[CENTER][B]The only difference between a man and a boy [/B] [B]Is the size of the Ego and the price of The Toy[/B][/CENTER]

פורסם

השאלה שאתה צריך לשאול את עצמך היא, מה קורה אם יש לך ילד לא חגור, ויש תאונה...

התשובה היא, שכנראה הילד יכיר את הנהג שלפניך...

עכשיו שאלה שעלתה לי בעבר עקב נסיעה במכונית משנת 1969 ומטה.

השאלה נשאלת באופן תאורטי בלבד!(לי אין ילדים ואני לא מתכנן כאלה בזמן הקרוב רחוק).

מה קורה אם נהג נתפס שהתינוק או ילדים לא חגורים ברכב שכזה?

NSU Club Israel

פורסם

אני חייב לציין ששינתי את דעתי ואני רוצה ילדים ועכשיו!

רן תעשה לי ילד!:inlove:

:mm_tongue

עמיתנו טוב לפחות השגנו מטרה אחת בטוח, אבל הבעיה היא עמית רן וACE , שיש כאן בעיה קטנטנה, חסרה פה איזו אשה, אתם יודעים בגלל נתונים מסויימים שלכם אין, צר לי להשבית שמחה....בכל מקרה מלבב איך שאתם מסתדרים בינכם!

אירית

פורסם
נו טוב לפחות השגנו מטרה אחת בטוח, אבל הבעיה היא עמית רן וACE , שיש כאן בעיה קטנטנה, חסרה פה איזו אשה, אתם יודעים בגלל נתונים מסויימים שלכם אין, צר לי להשבית שמחה....בכל מקרה מלבב איך שאתם מסתדרים בינכם!

אירית

אוף,שכחתי מזה.

רן שכח מזה אני כבר לא מעוניין.

:sad:

[CENTER][B]The only difference between a man and a boy [/B] [B]Is the size of the Ego and the price of The Toy[/B][/CENTER]

פורסם
לעניין תקדים - החלטת בית משפט שלום אינה מהווה תקדים עבור שום ערכאה אחרת (גם בעבור בימ"ש שלום אחר) - במקרה הטוב ניתן להשתמש בהחלטה זו כהמלצה!!

שונה המצב כאשר החלטה ניתנת ע"י בית משפט מחוזי - שאז ההחלטה מהווה תקדים בבית משפט שלום!!

ירון צודק בהחלט, אבל שופטים שנמצאים במילכוד חוקתי בדרך כלל מאמצים החלטות קודמות לפסק הדין שלהם-ולעצם העניין החוק קובע שהנהג והנוסע ברכב ישן לא מחויבים בחגורה, חוק ריסון הילדים הוא תקנה אחרת חדשה יחסית, ואין לי מושג מה תהיה הפסיקה לגביה-יש עו"ד בקהל?-רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

לידיעת כולם, רכב משנת 1987 ומעלה חייב חגירה גם מאחור, עפ"י החוק. עם זאת, ובלי קשר ישיר, היה כדאי להאיר את עיני המחוקק, לעובדה שעושים המון למען אי הפגעות הנוסע בתאונה אך עושים רק שטויות בנושא של מניעת התאונה עצמה.שנה טובה לכולם.

• תוכן חדש...