Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7586 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

היום לאחר חנייה של כשעה באתי לאוטו וראיתי שעל הכביש מחכה לה שלולית קטנה של שמן מאיזור קדמי ימני, מתחת לאיזור של מדיד השמן. שמתי שם קרטון, הנעתי את האוטו ל- 2 דקות, כיביתי, ותוך 5 דקות היתה על הקרטון שלולית קטנה מאוד של שמן.

הרכב מאבד שמן גם שהוא לא נוסע בכלל..

אין איבוד מים, אין עשן לבן (רק לאחר הנעה הראשונית שהמנוע קר).

מה זה יכול להיות? איזה חלק יש בצד ימין קדמי של הרכב שיכול לטפטף?

תודה מראש,

גיא.

פורסם

כנראה מאיזה אטם יבש שצריך החלפה, תכניס את הראש וחפש איפה רטוב משמן, אם אתה לא יכול להחליף לבד גש למוסך, בתקווה שהנזק מזערי

בהצלחה

פורסם

שלום.

נזילת השמן יכולה להיות ממיספר מקומות לדוגמא: ממחזרי שמן בטימינג, או מיוניד שמן מנוע, או ממסנן שמן מנוע. כולם ממוקמים בצד ימין. יש לשטוף היטב את האזור לאחר מיכן להניע את המנוע ולעקוב ולראות מהיכן מתחילה הנזילה.

בברכה בני .

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם

תודה לכולם.

ניסיתי להסתכל מתחת לאוטו, הכל שם מרוח ומטונף בשמן ואי אפשר לראות כלום.

הדבר היחיד שראיתי הוא שהנזילה היא לא מאיזור מסנן השמן כי הכל יבש שם.

פורסם

בני ל. נתן לך כוונים מסוימים, עליך לשטוף את המקום היטב, כדי להקל על האמיקום המדוייק,

של הנזילה, אני מהמר על סדק ביוניט לחץ שמן או מסנן שמן!

שטוף יבש הנע את הרכב, ותגלה בקלות את הנזילה!

בהצלחה סטיו!

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

STIO שלום

אתה נראה לי חביב המוסכים כי כנראה רכבך מפרנסם היטב.

הייתי אומר לך משהו לגבי האונו שלך(גם לי היתה אונו) אך לא נעים לי-אתה בטח מנחש מה...

במילים עדינות=חור בכיס ,בור בלי תחתית,מספר תקלות לק"מ\זמן ב99^9 אחוז מעל הממוצע(לשנתון?).

אני מציע שתסיק מסקנות...אולי להחליף למשהו מעט אמין יותר?

לדעתי אתה צריך עזרה בקבלת החלטה(אולי של מנהל הבנק שלך?)

ניצן

פורסם

יוניט לחץ שמן חדשה, מסנן שמן גם כן חדש.

הרכב לא היה במוסך מאז 29.6.05 (חוץ מכיוון פרונט לפני חודש) וגם זה היה לצורך טיפול 10 שנתי. כך שהטענה של ניצן לא מדוייקת.

פורסם
יוניט לחץ שמן חדשה, מסנן שמן גם כן חדש.

הרכב לא היה במוסך מאז 29.6.05 (חוץ מכיוון פרונט לפני חודש) וגם זה היה לצורך טיפול 10 שנתי. כך שהטענה של ניצן לא מדוייקת.

זה לא קשור.

דווקא בהם הייתי חושד.

סגירה חזרה מידי עלול להוביל לקריעת האטם גומי במסנן השמן ו/או לקריעת טבעת האטימה (אם קיימת) ביוניט לחץ שמן.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אם כל כך מהר ראית נזילה תנסה ככה:

תנגב היטב כל שאריות שמן מהאיזור החשוד - פילטר, יוניט וכו'... ואז תניע וישר תביט מקרוב במידת האפשר עד שתזהה נזילה מאיפשהו, או תכבה אחרי השתי דקות ובזהירות תעבור עם האצבע לראות מאיפה באה הנזילה...

צביקה

...Carpe Diem

פורסם

מדובר בכמויות גדולות של שמן שמרוח שם על כל החלקים. אי אפשר לנגב סתם אלא רק לשטוף בלחץ קיטור ואין לי את זה.

פורסם
שלום לכולם

היום לאחר חנייה של כשעה באתי לאוטו וראיתי שעל הכביש מחכה לה שלולית קטנה של שמן מאיזור קדמי ימני, מתחת לאיזור של מדיד השמן. שמתי שם קרטון, הנעתי את האוטו ל- 2 דקות, כיביתי, ותוך 5 דקות היתה על הקרטון שלולית קטנה מאוד של שמן.

הרכב מאבד שמן גם שהוא לא נוסע בכלל..

אין איבוד מים, אין עשן לבן (רק לאחר הנעה הראשונית שהמנוע קר).

מה זה יכול להיות? איזה חלק יש בצד ימין קדמי של הרכב שיכול לטפטף?

תודה מראש,

גיא.

שלום לך גיא

גש א למוסך ונישטוף את איזור וניראה

מהיכן הנזילה .

מקווה שעזרתי אייל מוסך סמיילי יקנעם

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

שלום לכולם; עדכון ביניים:

החלטתי בסוף לנסוע למוסך שהרכב היה מטופל בו מאז שנקנה (מאז שנת 2001), במוסך העמידו את הרכב על הבור (כמו זה שבמכון הרישוי), והתגלה לבעל המוסך ולעוזר שלו את המחזה הבא: הכל מטונף בשמן ואי אפשר לאתר מהיכן הנזילה.

הוא אמר להביא את הרכב ביום שני, אז ישטפו את האיזור ולאחר מכן יפעילו את המנוע וככה יאתרו מהיכן הנזילה ויתקנו אותה. הכיוון הוא אטמים יבשים.

עדכונים נוספים יבואו בהמשך..

פורסם

ברוב המקרים נזילה מצד ימין של המנוע נגרמת ממחזיר שמן של הפולי.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

עדכון קטן:

לאחר שבעל מוסך "ראם" טוען שביטל נזילה אחת המצב רק הולך ומחמיר. כל בוקר יש כבר שלולית קטנה של שמן מתחת לאוטו, ליד המנוע בצד שמאל שלו (אם מסתכלים מבחוץ) יש סימני נזילת שמן, על אגן השמן ליד פתח הניקוז מצטברים טיפות שמן, כל שבוע בנסיעה של 30 ק"מ הרכב מאבד 2 ליטר שמן (!), והשיא: אתמול נסעתי לדוד שלי שמבין קצת בזה וגילינו שיש סימני טיפות שמן בתוך תא המנוע- כלומר יש סימני השפרצת שמן בתוך תא המנוע!!

איזה חלק יכול לגרום להשפרצת שמן בכל חלקי תא המנוע? האם יש סכנה לתקינות המנוע?

אין עשן כלשהו מהאגזוז.

תודה מראש.

• תוכן חדש...