Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7613 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום כל באי הפורום,

לאחרונה התחלתי לתהות, האם בעוד מספר חודשים/שנים (תלוי במחיר חבית נפט), כבר לא יהיו מכוניות שנוסעות על בנזין, בכדי לחסוך עלויות, אלא מסורסות בגז-טבעי. מה שכמובן לא יתן ליצרנים לייצר מכוניות נהיגה והמובן האמיתי של "רכב" יעלם לאט לאט.

כמובן שיהיו תמיד את אלה שישלמו 10 שקלים לליטר בנזין, אך הם גם אלה שישלמו מיליון ש"ח בשביל ב.מ.וו.

האם גם אתם, כמוני, רואים באופק את הכחדת מכוניות הFun?

אשמח לשמוע דעות/תגובות,

ניר ס.

משכנתא זה קל

פורסם

הג'יפ שלי, שמשמש אך ורק למטרות FUN עולה לי, רק להחזיק אותו כשיר לנסיעה על הכביש, טסט , ביטוח, הח' מכלולים שמתכלים כתוצאה מהשנים שעוברות, צמיגים, צינורות גומי וכו' , כ7000 ש"ח בשנה.

דלק על 2000 ק"מ טיולים בשנה עולה עוד 2000 ש"ח. גם אם מחיר הדלק יעלה בחמישים או אפילו במאה אחוזים , זה עדיין לא ישפיע בצורה קריטית על עלות אחזקת הג'יפ, או על המוטיבציה שלי להחזיק אותו.

בטרקטורון והאופנוע שהחזקתי עד לפני חודשיים התמונה נראתה מאוד דומה. מעט מאוד כסף הולך על דלק לכלים שמשתמשים בהם פעם ב.

בקיצור, אני רואה את זה בצורה הפוכה ממך. אם אני אחפש לחסוך בהוצאות זה יהיה דווקא ברכבי היומיום האפרוריים, שהם אלו שמעיקים בצורה חזקה על החשבונות השנתיים. לא ברכבי הפאן.

אז לפי התחזית האפוקליפטית, של עלייה מוטרפת של מחירים עד לרמה שהאדם הממוצע לא יוכל להתמודד איתה, יהיו רכבים יומיומיים שיכוונו למינימום הוצאות דלק, ועדיין ישארו רכבי פאן, שישרפו דלק ללא הכרה, בידיעה שההוצאה על דלק היא שולית, בלאוו הכי.

פורסם

שהוא אומר רכב פאן הוא לא מתכוון לג'יפ סופ"שים...הוא מתכוון לרכבי ספורט זללני דלק שמשמים ביום יום כי המחיר שלהם פשוט גבוה

מעט אנשים מסוגלים להחזיק רכב כמו אימפרזה כרכב שני....לסופ"שים...

פורסם

לפי דעתי הרבה יותר משתלם להחזיק 2 מכוניות, אחת ל FUN לסופי שבוע. והשניה ליום יום.

בקשר למחירי הדלק, אין לי מה לעשות עם זה, בגלל זה אני לא מתרגש, אבל נהיה טיפה מבאס.

דלק יותר יקר מחלב, פשוט טירוף, עדיף לשבת כל היום בבית ולשתות נס:smile:

יום טוב

חבר הפורום רמי מינץ נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך.

DFC

פורסם

יש תהליך שקרה להרבה מאנשי השטח, ואני בתוכם:

עקב עלות אחזקה גבוהה מאוד של רכבי שטח בשימוש יומיומי, הרבה אנשים עברו להחזיק רכב לכביש, ליומיום, ועוד רכב לשטח, לסופ"שים.

אז, אני מעריך, שבמצב אפוקליפטי כמו שתואר, גם אנשי הכביש יעברו תהליך דומה: הם ייסעו במכוניות חסכוניות ביומיום, או יעברו לתחבורה ציבורית, ויהנו בסופ"ש מרכב בזבזני יותר.

מי שיהיה לו יותר כסף יקנה אימפרזה חדשה, ומי שלא, יעשה את זה עם אימפרזה ישנה. העקרון יישאר אותו דבר:

הפרדת רשויות.

• אחראי פורום
פורסם
שהוא אומר רכב פאן הוא לא מתכוון לג'יפ סופ"שים...הוא מתכוון לרכבי ספורט זללני דלק שמשמים ביום יום כי המחיר שלהם פשוט גבוה

מעט אנשים מסוגלים להחזיק רכב כמו אימפרזה כרכב שני....לסופ"שים...

עתיד, איך אתה יכול להתווכח עם בן אדם על סוג הפאן שלו? אני לדוגמא משלב בין שניהם -

גם לטפס מעלות קשים עם הטרקטורון או הסמוראי בזמנו וגם להינות מכבישים מפותלים עם האלפא-

זה אותו סוג פאן בדיוק.ואם כוונתך היא לעלויות - תן לי להפתיע אותך...ג'יפ שעובד קשה

בסופ"שים יכול לעלות "קצת" יותר מאשר רכב כביש שעובד יומיומי.

גם בעניין המרכזי אני מסכים עם חנן. אני לא רואה אותי או את אבא שלי מורידים שעות מנוע

מהטרקטורון או מהאיסוזו, אלא כן מורידים מנסיעות שהן בלי מטרה מובהקת.

אפשר לצמצם את היציאות לפאבים, סתם לשבת בים וכו'.

אני ארגיש מסורס אם אצטרך לצמצם בפאן.

איתי.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

לצערי, נראה לי שלא הובנתי כראוי.

התכוונתי לכל אותם מכוניות שמספקות פאן ביום-יום, להחזיק אחת מונעת בגז-טבעי יסרס את הFun שבה, ולהחזיק אותה עם מנוע בנזין יקרע את הכיס לגזרים.

פתרון נחמד הוא השימוש בשני רכבים, מונע בגז-טבעי ליום יום ורכב-פנאי שותה דלק לסופ"ש. אך זו כבר מנת-חלקם של בעלי הפרוטה.

להחזיק שני רכבים זמינים ושמישים זה לא זול בכלל.

משכנתא זה קל

פורסם

למה אתה חושב שדיזל לא יכול להיות פאן?

כיום יש רכבים נחמדים כגון BMW 330D ואחרים שהם בהחלט מהנים לנהיגה. כמו כן כבר ראית הצהרת כוונות מפיג'ו ומרצדס (רכבי תצוגה) ועוד מספר חברות כגון אאודי וBMW מבחינת הכיוון לשלב בעתיד בין ספורטיביות ודיזל.

פורסם

הובנת היטב, FITCH .

אמנם, לא זרמתי איתך, ולא כתבתי שהעסק הולך לאיבוד. אבל אני חושב שכן עניתי לשאלה שלך: "מה יהיה? "

תיארתי את התחזית שלי, שהתהליך יהיה זהה לזה שקורה עם רכבי השטח.

הרי המצב שאתה מפחד ממנו: צריכת דלק של שקל לק"מ, כשעלות הדלק תהיה 10 ש"ח ברכב שצורך 1:10 , אנחנו, אנשי השטח, חווים כבר היום עם דלק שעולה 5.5 ש"ח וצריכת דלק של 1:5.5 .

אז העסק יהיה יקר הרבה יותר, חלק מהאנשים יפרידו רשויות, וחלק מהאנשים, פשוט יישארו ללא רכב מהנה.

בדיוק כמו שהיום יש הרבה אנשים שחולמים על רכב שטח, ולא קונים עקב העלויות הגבוהות.

אגב, לגבי איזכור הדיזלים. זה לא יהיה הפתרון, וכבר היום זה פתרון חלקי מאוד. מחירי שני סוגי הדלקים מתקרבים כל יום אחד לשני, ולמרות ההפרש בצריכת הדלק, ההבדל הוא לא מהותי.

פורסם
לצערי, נראה לי שלא הובנתי כראוי.

התכוונתי לכל אותם מכוניות שמספקות פאן ביום-יום, להחזיק אחת מונעת בגז-טבעי יסרס את הFun שבה, ולהחזיק אותה עם מנוע בנזין יקרע את הכיס לגזרים.

פתרון נחמד הוא השימוש בשני רכבים, מונע בגז-טבעי ליום יום ורכב-פנאי שותה דלק לסופ"ש. אך זו כבר מנת-חלקם של בעלי הפרוטה.

להחזיק שני רכבים זמינים ושמישים זה לא זול בכלל.

לא יודע לגבי גז טבעי, אבל לגבי גפ"מ (=גז בישול), הרכבים שעברו הסבה יכולים לנסוע על שני סוגי הדלקים (גפ"מ או בנזין) לפי בחירת הנהג ע"י מפסק, ואין בעיה לנסוע ביומיום על גז וכאשר רוצים את מלוא הביצועים על בנזין יקר.

חבל שאין עדיין ערכות כאלו לרכבים מוגדשים, כי אם היו נראה לי שהרבה מבעלי האימפרזה היו מתקינים...

ואגב, אבדן ההספק בנסיעה על גז כ-10%.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

האם יש לך מושג מה קורה לגבי רכבים מוגדשים ? אני יתן לך דוגמא למה כוונתי:

מנוע 1.8T לעומת מנוע 1.8 בלי טורבו, מנוע הטורבו בעל 150 כ"ס והמנוע הרגיל בעל 125 כ"ס.

האם לאחר ההסבה לגז המנוע המוגדש יוציא יותר כוח סוס מהמנוע הרגיל, או הטורבו כבר לא אפקטיבי בגז ?

סיאט איביזה FR טורבו 2005 צהובה 8-)

פורסם

כמו שאני מכיר את העם שלי, גם אם המחיר עשרה שקלים לליטר, ניסע כמו שאנחנו נוסעים כיום.

מקסימום נוריד בין 5 עד ל 10 אחוז מסך הנסיעות כיום.

ואתה יכול לראות את זה קורה כבר עכשיו, כאשר באמריקה ואירופה אנשים מקצצים באופן דרסטי בנסיעותיהם, וכבר נכנסו לשלב של היסטריה.

ומעבר, בצד השני, בישראל הרגלי הנסיעה כסדרם, ואני מדבר אחרי קריאת מחקרים שנערכו בשבועות האחרונים על ידי חברות הדלק.

Maserati.

פורסם

Arcanide דבר נוסף שהאמריקאים עושים זה לשחרר רזרבות בשביל להוריד את מחיר חבית נפט בארצם.

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3135857,00.html

האמת שאני לא רואה ירידה בזמן הקרב של הדלק, מישהו מוכן להסביר לי איך זה התחיל ? מה קרה שפתאום המחיר קפץ ב-3 חודשים האחרונים לשחקים ?

גם לי יש סיוויק שחורה, רעה, ושמורה בקנאות מטורפת.

פורסם

תודות לריבון עולם הכל יכול, את הדלק של הפוקוס היומיומית שלי הבוס משלם ולא אני, באמצעות דלקן.

אצלי הסוד היא כמו הג'יפ של חנן - בעיקר לשעשועי סופ"ש, ולמזלי היא גם לא בולעת כ"כ הרבה.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם
שלום כל באי הפורום,

לאחרונה התחלתי לתהות, האם בעוד מספר חודשים/שנים (תלוי במחיר חבית נפט), כבר לא יהיו מכוניות שנוסעות על בנזין, בכדי לחסוך עלויות, אלא מסורסות בגז-טבעי. מה שכמובן לא יתן ליצרנים לייצר מכוניות נהיגה והמובן האמיתי של "רכב" יעלם לאט לאט.

כמובן שיהיו תמיד את אלה שישלמו 10 שקלים לליטר בנזין, אך הם גם אלה שישלמו מיליון ש"ח בשביל ב.מ.וו.

האם גם אתם, כמוני, רואים באופק את הכחדת מכוניות הFun?

אשמח לשמוע דעות/תגובות,

ניר ס.

זה בדיוק מה שקרה בארה"ב בתחילת שנות השבעים - 73-74 ושוב בסופן, 77-78... משברי הדלק החמורים גרמו ליצרני הרכב להפחית משמעותית את הספקי ונפחי המנועים בכדי לחסוך בדלק. זאת גם בשל שיקולים של היצרנים ובעיקר, בשל "הנחתת" התקנות הללו ע"י הממשל הפדראלי בארה"ב.. כך שלדוגמא רבים המחפשים מנועים אמריקאיים בריאים, מחפשים מנועים מתקופת "טרום המשבר"...

מה שכן, זה עשה רק טוב לאמריקאים בכך שהם למדו לייצר מכוניות קטנות וחסכוניות יותר. אם הם אכן היו מוצלחות? לא במיוחד, לפחות בזמנו... (פייסר, פינטו ודומותיהן...) אך לאט לאט הם התקדמו ואולי בסוף ייצא מהם משהו.. :)

אם זה יקרה שוב? יכול מאוד להיות... יצרני הרכב מייצרים מכוניות על-פי מצב השוק והדרישה, בנוסף לחזון אותם מהנדסים ואנשי השיווק של החברות. אם המגמה בעולם היא חסכון בדלק ומכוניות חסכניות, לא יהיה מנוס מייצור מכוניות "חלשות" מקודמותיהן לצורך כך. אך משהו אומר לי, שכיום, כמו בעבר, תמיד יהיו מי שימשיכו לייצר דגמים זוללי דלק ועתירי כוח, כי תמיד יהיו כאלו שמחירי הדלק לא מזיזים להם..

ליאור.

חלומות נועדו להתגשם

http://www.BackOnTwo.com

• תוכן חדש...