Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7620 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מדובר בGMC ספארי שנת 96, מנוע בנזין V6 4.3

היום בערב, יותר נכון אתמול, אבא שלי נהג ברכב, בעל 100K ק"מ והתקשר אליי שהרכב כבה לפתע, ויצא די הרבה עשן מהאגזוז.

ניגשתי מהר למקום ובדקתי את הדברים הבאים.

שמן מנוע, שמן גיר, נוזל קרור - תקינים לחלוטין.

אציין שהמצבר תקין וחדש (בן 10 ימים)

כשמנסים להניע את הרכב:

ישנו מין רעד רגעי, ואז כלום. מרגישים שמשהו תקוע. המצבר ממשיך להעביר כח (גם עם כבלים של רכב תיקון של שגריר אותה הבעיה - ככה שזה לא מצבר ולא חוסר טעינה של האלטרנטור...)

פשוט מרגישים כאילו שהמנוע תקוע, ולא רוצה להתחיל לעבוד.

ה"מכונאי" של שגריר אמר שלדעתו אחד מאביזרי המנוע "נתקע"; הוא ציין שזה יכול להיות האלטרנטור, משאבת מים, משאבת הגה כוח שנתקעו ובעצם תוקעות את כל העסק...

אני יותר מפחד ממנוע שהלך לעולמו.

לעולם לא היו התחממויות מנוע קיצוניות או חוסר שמן קיצוני ברכב. להיפך הוא מטופל בצורה ממש טובה ומוקפדת.

ד"א הצינור המוביל את הדלק למנוע טופל לפני כחודשיים בשל דליפה של דלק ממנו...

בהנחה שהצינור התנתק, האם הגיוני שהמנוע יהיה תקוע מאי זרימת דלק, הוא לא אמור "להשתעל" במצב כזה?

מה לדעתכם יכול לגרום למה שקרה, ומה לדעתכם קרה???

בתודה סימון

SPL - 143.6DB

"

פורסם

זו מסוג הבעיות שקשה מאוד לאבחן דרך האינטרנט.

אני לא רואה שום קשר בין סטרטר תקוע או אלטרנטור תקוע לבין דימום מנוע בנסיעה ועשן מהאגזוז.

אם לא היה עשן מהאגזוז עוד היה ניתן לחשוד בקצר באלטרנטור (למרות ששללת את העניין בגלל שהשתמשת בכבלים ועדיין לא הגעת לפתרון) או תקלה אחרת... אבל ככל הנראה, עקב העשן שיצא מהאגזוז, סבירות גבוה שנגרם נזק פנימי למנוע (וכנראה שהוא נתפס).

אחת המחלות היותר ידועות במכוניות הללו היא משאבת הדלק שהולכת לעולמה... אבל שוב, אני לא רואה שום קשר בין עשן מהאגזוז או "מנוע תקוע" למשאבת דלק מקולקלת... לכן אני משער (עם הסתייגות ענקית כי קשה מאוד לאבחן דרך האינטרנט) שהבעיה דווקא במנוע.

האם אבא שלך שם לב אם נדלקה נורת אזהרה של לחץ שמן מנוע טרם כבה ? (אם הוא שם לב כמובן...).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

הרכב עכשיו במוסך. חצי מהאוטו פורק, ומסתבר שהמנוע היה מוצף בדלק (!?)

בכל מקרה, המנוע בסדר, ואכן התגלה שבר בסטרטר...

בנוגע לדלק שנזל הוחלף משהו שנקרא שם "עכביש" שממנו הייתה הנזילה.

עדיין אני לא יודע בדיוק מה גרם להצפה במנוע, ולמה יצא העשן, אבל הבנתי שהמנוע בסדר...

איציק ויונתן תודה על התגובה והניסיון לעזור, אעדכן בהמשך

SPL - 143.6DB

"

פורסם
הרכב עכשיו במוסך. חצי מהאוטו פורק, ומסתבר שהמנוע היה מוצף בדלק (!?)

בכל מקרה, המנוע בסדר, ואכן התגלה שבר בסטרטר...

בנוגע לדלק שנזל הוחלף משהו שנקרא שם "עכביש" שממנו הייתה הנזילה.

עדיין אני לא יודע בדיוק מה גרם להצפה במנוע, ולמה יצא העשן, אבל הבנתי שהמנוע בסדר...

איציק ויונתן תודה על התגובה והניסיון לעזור, אעדכן בהמשך

מזל, במקרים כאלה אני מעדיף להיות טועה מאשר צודק.

אני משער שהמנוע הוצף (כתוצאה מהתקלה) עד לרמה כזו שלא היה ניתן לדחוס את התערובת והניסיונות להתניע את המנוע הם אלו שגרמו לשבר בסטרטר.

בנוגע לעשן, אני רק יכול לנחש שאם המנוע הוצף יתר על המידה - אגן השמן הוצף ברמה כזו ששמן+דלק חדרו לצלינדרים ומשם הגיע העשן... סביר להניח שגם הצפת אגן השמן והצילינדרים בדלק הם אלו שגרמו בסופו של דבר למנוע להאט את סיבוביו ולהגיע למצב עצירה טוטאלית (סביר להניח שגם בגלל המצתים שנרטבו).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

איציק, הניעו את המנוע והוא לא תקין כנראה...

יש מין נקישה חזקה מאוד (לא של שסתום - לדעתי כנראה של הבוכנה) שתלויה בקצב הסל"ד...

כאילו יש מכה של אחת (או יותר) מהבוכנות בזמן העבודה של המנוע...

מה יכול היה לגרום לכך, ומה יכול להיות שהתקלקל?

SPL - 143.6DB

"

פורסם

השבר בסטרטר הוא כנראה רק תוצאה משנית . נראה שהמנוע נתפס ובגלל זה נשברו עוד כמה חלקים על הדרך (לא ברור לי מהו העכביש הזה). כנ"ל הדלק במנוע - זה כבר גרם לדעתי לנעילה הידרוסטטית ולתפיסת המנוע ,אבל קשה לנחש מה קדם למה (נעילה הידרוסטטית או שבר בבוכנה/קראנק).

בכל מקרה - נשמע לצערי כאילו המנוע סיים את תפקידו המועיל...:?

• תוכן חדש...