Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
בתאריך 25.5.2026 בשעה 12:02, zvit כתב:

למנע ה-1.3 בנזין יש בעיה בבית תרמוסטט, אבל אם מודעים לה ובודקים - לא אמורה להיות בעיה.

המנוע חסזכוני יותר מהדיזל של ניסאן  (אם גרסאות הבנזין של האקסטרייל נכנסות לתקציב - זה גם אופציה)

@zvit @yulianx@natco
הבעיה של הנזילה מהבית 
תרמוסטט, זה שיקול של עלות החלפה או שזה סכנה לאוטו שצריך לחשוש כל הזמן?
זה משהו שהנוזל בורח פתאומית בבת אחת? 
או שמעקב תקופתי אחרי מפלס הנוזל מספיק בשביל לתפוס את זה בזמן

כמו"כ לגבי החלפה יזומה,
האם הבעיה רק היא בחלק המקורי? אם אני מחליף הבעיה נפתרת? או שזה עדיין מסוכן?

תודה רבה

פורסם

צריך לשים לב לחום המנוע. יש כבר בתי טרמוסטט משופרים, ויש גם את בתי הטרמוסטט של מרצדס לאותו מנוע, הנחשבים איכותיים יותר, מצריכים התאמות בשביל שיהיה אפשר להשתמש בהם במנועי רנו/ניסאן.

כל הפרטים בסרטון הבא:

• רעיון טוב! 1

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם (נערך)

ממה שאני קורא בפורומים, אני מבין שגם את ה"משופרים" ממליצים במוסכים המתמחים (לא במורשי יבואן) להמשיך להחליף פעם בשנתיים, אם מתחילים סימנים של נוזל קירור בתפר.

אני לא מחזיק ולא החזקתי רכב עם המנוע הזה,  ואיני יודע לומר אם ההמלצה הזו נובעת מזהירות אמיתית או מרצון של המוסכים לפרנסה נוספת.

לשאלתך - כשזה קורה, זה קורה די מהר (אם לא שמים לב לסימנים המקדימים של נוזל קירור יבש על התפר). זה עלול לפרוץ תו"כ נסיעה, ועד שתבוא ההתראה, זה כבר יהיה מאוחר מידי עבור ראש המנוע (כשאין נוזל קירור, אין לחיישן הטמפ' מושג שהרכב מתחמם)...

זה כן משהו שצריך לדעת שקיים ולהיות "על זה" כל הזמן. זה ממש לא מנוע שמתאים לחובבי קורולות דור ראשון שרוצים למלא דלק ולנהוג 300 אק"מ בלי לפתוח את מכסה המנוע. (איפה עוד יש מנועים כאלה בכלל? נראה לי שהיום מאחורי כל דגם, כולל אפילו הקוריאניות שפיתחו סטיגמה של "אמינות", יש איזה שהיא עננה של בעיה ידועה או כשל תכנוני).

אבל זה לא כשל בתכנון המנוע, שגורם לצרה שאי-אפשר למנוע, ויכול לבוא לנשוך אותך בת*ת בלי הכנה מוקדמת,  כמו שאיבת השמן לחלל השריפה במנועי הTCe1.2 של רנו/ניסאן, או הLSPI במנועי הטורבו 1.4 של GM או פריצת נוזל קירור לחלל צילינדרים במנועי פורד.  אפשר לחיות עם מנוע כזה גם 300 אק"מ אם מקפידים על  TLC מינימלי של חובב רכב עירני.

לא הכרתי את הרעיון שהביא ZVIT למעבר לתרמוסטט של מרצדס. זה נשמע מעניין מאד. 

משום מה עדיין לא קראתי על זה בשום מקום.

עריכה אחרונה על ידי natco
  • רעיון טוב! 1

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

אין לדבר סוף. הכי טוב, אל תקנה רכב, סע באוטובוס. ככה לא תהיינה לך אף תקלה משום סוג.

• אהבתי 1

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם
לפני 5 שעות, zvit כתב:

אין לדבר סוף. הכי טוב, אל תקנה רכב, סע באוטובוס. ככה לא תהיינה לך אף תקלה משום סוג.

אני לא חושש לסתם תקלה, נגיד כמו FCM שיש באאוטלנדר, אלא זה משהו קריטי יותר.

אם האיבוד של הנוזל הוא הדרגתי ובבדיקה שגרתית (פעם בחודש +/-) אפשר לתפוס את זה בזמן - אז אני לא חושש.

אבל אם זה עשוי לברוח בפתאומיות, אז זה לא חשש קיצוני תמיד ידעתי שהתקלה הכי חמורה ברכב זה שאין מים והמנוע מתחמם.

השאלה שלי מהבוקר נסובה על הנקודה הזו, ואם יש למומחים מענה אני אשמח מאוד לשמוע,

אני מעריך מאוד את ההתייחסות של כל המשתמשים 🙂

תודה רבה

פורסם

כמו בכל רכב אתה צריך להיות עם עין על מד הטמפרטורה.  לא כזה סיפור.

• רעיון טוב! 1

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם
לפני 10 דקות, zvit כתב:

כמו בכל רכב אתה צריך להיות עם עין על מד הטמפרטורה.  לא כזה סיפור.

אם ככה זה סביר לגמרי.

כאן יש דעה נוספת, @natco כתב שכשאין נוזל קירור אין תגובה של החיישן טמפ', בתוספת מלחיצה שזה עלול לפרוץ תוכ"ד נסיעה, ושהסימן המקדים הוא לא ירידה הדרגתית במפלס הנוזל אלא נוזל קירור יבש על התפר (מי בודק ואיך?)

לפני 11 שעות, natco כתב:

לשאלתך - כשזה קורה, זה קורה די מהר (אם לא שמים לב לסימנים המקדימים של נוזל קירור יבש על התפר). זה עלול לפרוץ תו"כ נסיעה, ועד שתבוא ההתראה, זה כבר יהיה מאוחר מידי עבור ראש המנוע (כשאין נוזל קירור, אין לחיישן הטמפ' מושג שהרכב מתחמם)...

אז זה ככה או ככה 🧐?

פורסם

מה ש @natco נכון (כשאין נוזל קירור החיישן מודד טמפרטורנ של אוויר)

להבנתי ברוב המכריע של המקרים זה קורה בצורה הדרגתית ולא פתאם.

אם צפית בסרטון ששלחתי בוודאי גם ראית שהמציג אמר שהתקלה היא לא נפוצה ברמת כזאת שאפילו היצרן לא טרח להוציא recall על בית הטרמוסטט.

• רעיון טוב! 1

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...