Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש חוק מדינה האוסר שטיפת רכב בצינור, אך מסתבר שיש עיריות בהן יש חוק עירוני האוסר בכלל שטיפת רכב ברחוב. כדאי לוודא שאין בעירך חוק כזה, ושהפיקוח העירוני אינו אוכף אותו.

במיוחד ההודעה הבאה:

• אהבתי 1
  • מצחיק 1
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 49
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

את איסור השימוש בצינור אני מכיר עשרות שנים, היו פרסומים רשמיים בנוסח ״השתמש בדלי, לא בצינור״. אבל איסור מוחלט על שטיפת רכב ברחוב, גם עם דלי וסמרטוט (זה מה שמשתמע מסעיף 8(ה)? השרשור האמור חידש לי. וקנס של למעלה מ-300 ש״ח זה יותר מכפי שאני משלם תמורת 3 שטיפוות ידניות.

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • אהבתי 1
  • מבאס 1

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
לפני 16 דקות, sperial כתב:

חוק מדינה האוסר שטיפת רכב בצינור, אך מסתבר שיש עיריות בהן יש חוק עירוני האוסר

אני חושב ששמעתי על זה.

אז יש לי כמה הערות.

1. היה לי שכן שהיה שוטף את האוטו שלו עם גרניק.. ואולי גם שטף לאחרים.

מעולם לא העירו לו. ואם כן, פעם אחת רצו לקנוס אותו אבל הוא הוכיח שׂיש פתח ניקוז קרוב בכביש. 

2. בימי שישי יש וואן שמקים סככה על המדרכה, חונה בכביש ומישהו מוכר פרחים כמו במדינת עולם שלישי..

3. אין אכיפה..אני יודע שהצומת מצולמת ובכלל, יש ניידות פיקוח עירוני.  אז מה זה משנה שיש חוקי עזר?

4. אם המים מגיעים מהמונה שלי, מהדירה שלי, אז מה זה משנה? אני משלם כחוק. ושומר חוק באופן כללי. גם אם הייתי ממלא דליים ושוטף את האוטו, המים מגיעים מאותו מקום. אני מבין שהחוק מגיע ממקום של לשמור על הסביבה ולחסוך במים. 

5. ועוד משהו, אצלנו יש נוהג שטיפת מדרכות עם גרניק, על ידי העירייה. הם עוברים ויורים סילוני מים על המדרכות ועל העלים..במטרה לנקות את השטח. בעיניי זה לא מנקה כלום, ובאמת ביזבוז מים משווע.  אבל כנראה שיש דברים שאינני מודע אליהם.

אז אתה כותב לי שאסור לשטוף את הרכוש שלי? ועבורי השטיפה זה סוג של תחביב recreational activity. 

עריכה אחרונה על ידי saar5555
  • אהבתי 3
  • מצחיק 1

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם

תקשיב סער אני לא זוכר אם אי פעם צחקתי מהודעה בפורום כמו ההודעה שלך. לא ראיתי את סעיף 2 בא. בב"ש זה לא כזה נדיר לראות אנשים ששוטפים את הרכב וגם אנשים שמטפלים. בחיים לא ראיתי שמעירים גם למי שמטפל ברכב. 

• אהבתי 1
פורסם
לפני 25 דקות, גולדן191 כתב:

לא ראיתי את סעיף 2 בא. ב

יכול לצלם את זה. אבל אוותר.  זה מפריע לי מבחינת העיקרון..לפעמים תולשים אבנים מחומת חלוקי נחל ישנה. 

לגבי השאר, הכל שאלה של מינון. פעם בחודש, חודש וחצי לשטוף את האוטו נראה לי סביר בהחלט. לטפל באוטו, לא נראה לי בטיחותי כל כך..אם זה בקרבת כביש שיש בו מכוניות נוסעות. מה גם שכתמי שמן לא נראים טוב ולא הייתי רוצה לראות שלוליות שמן בחניות. ובשנים האחרונות זה לא קורה כי רוב המכוניות די חדשות..אבל כשהייתי ילד אני זוכר דברים כאלו.

• אהבתי 1

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם (נערך)

סער, אני לא מתווכח איתך, ושטיפת רכב ברחוב אינה אירוע נדיר.

ההיגיון מאחורי האיסור לשטוף רכב הוא כנראה למנוע כניסת מזהמים ״לא טבעיים״ (במקרה זה חומרי ניקוי) למערכת הניקוז העירונית, זו שמנקזת מי גשמים, שנפרדת מהביוב וככל הנראה המים בה אינם מגיעים למכוני הטיהור אלא לים. גם זיהום מי תהום הוא שיקול בהרבה מגבלות על שימוש במים, ולא רק בהם.

ולגבי אכיפה - באותו שרשור החוק נאכף. הנסיבות היו תלונה של שכן. אבל אם אותו חוק קיים בעירו של פות״ש הוא צריך להביא בחשבון שאם קיים בה חוק כזה הוא עלול להתקל באכיפה.

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • אהבתי 2
  • רעיון טוב! 2

פורסם

אחד החוקים ההזוהיים.

סתם יגרום להוצאות יקרות יותר לבעל הרכב במיוחד אם יש שני רכבים.

• אהבתי 1

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם (נערך)
לפני 13 שעות, איציק נ. כתב:

זאת שטיפה חארטה, למרוח את הלכלוך.

אתה צריך סה"כ:

גנטרטור קטן מושתק
גרניק קטן שואב מדלי
ו-2 ג'ריקנים של 20 ליטר כמו ש @yulianx הציע לך.

image.thumb.png.0aeca40deedaaa862efd74ab77b9a10f.png

image.thumb.png.c7068d6f9a28ad3907971ece20cb5489.png

מסכים איתך,

אני שוטף את הרכב עם מיכל 25 ליטר שהתקנתי לו ברז בתחתית וצריך 2 מיכלי מים לשטיפה לפחות, בליכלוך קשה אני ממלא עוד מיכל.

את המיכל אני שם על עגלה כדי שיהיה גבוה יותר מהג'רניק.

והג'רניק שיש לי קרצ'ר k3.

נקודת חשמל עשיתי בחניה בגלל עמדת הטעינה.

שטיפה ידנית טובה יותר ממכון שטיפה וגם אני לא שורט את הפנסים.

עריכה אחרונה על ידי levy
  • אהבתי 1
פורסם

פות"ש, עשיתי לפני כמה שנים סרטון פתיחת קופסא ושימוש ראשוני לגרניק נטען, כולל הדגמה של ה"יכולות" שלו. 

שורה תחתונה, חוסך את העצבים של שיטת 2 הדליים- אבל בגדול טוב רק להורדת הסבון מהרכב. אין לו כח לשום דבר מעבר לזה בגדול. 

אני התחלתי עם שימוש בדלי 10 ליטר. עברתי ל-30 ועכשיו אני עם פח של 60 ליטר, שבניתי לו עגלה כך שאוכל לשנע אותו מהמעלית לחנייה (לא 100%- יש נקודה שאני צריך בכל זאת להרים את הנבלה בידיים, לפחות אני לא ממלא את כל ה-60 ליטר. 40 בגדול מספיק לשימוש שלי).

צפה בסרטון ותראה אם זה מתאים לך, קודם כל... לפחות תקבל "תחושה" של הקונספט. 

• אהבתי 1

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

אם זה לא בוץ של שטח, הוא מעל ומעבר במצב הטורבו.

• אהבתי 1

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לפני 51 דקות, yulianx כתב:

אם זה לא בוץ של שטח, הוא מעל ומעבר במצב הטורבו.

לא ממש. אפילו לכלוך של יונים קשה לו (לזה שלי לפחות). מראש לא ציפיתי ממנו לעוצמה של כלי חשמלי, אבל עד לשימוש היו לי תקוות- אחרי שזה נאמר, הסיבה העיקרית שרכשתי אותו הייתה רק בשביל להוריד את הסבון מהרכב, וזה הוא עושה נהדר.

לפני 13 שעות, saar5555 כתב:

1. היה לי שכן שהיה שוטף את האוטו שלו עם גרניק.. ואולי גם שטף לאחרים.

מעולם לא העירו לו. ואם כן, פעם אחת רצו לקנוס אותו אבל הוא הוכיח שׂיש פתח ניקוז קרוב בכביש. 

אתה יודע מה, אני רוצה לראות את העירייה מגיעה לתת קנס. 

היה פה שרשור שננעל על רכבי רפאים, שהעירייה לא יכולה (קרי לא רוצה) לעשות איתם כלום- אם אין להם יכולת לאכוף את החוק בשטח החנייה של הבניין שלי, אז אין להם יכולת לאכוף את החוק בשטח החנייה של הבניין שלי. או שיש להם יכולת לאכוף את החוק, ואז גם בעיית החניות תיפתר סוף סוף. בכל מקרה אני מנצח.

לפני 13 שעות, saar5555 כתב:

2. בימי שישי יש וואן שמקים סככה על המדרכה, חונה בכביש ומישהו מוכר פרחים כמו במדינת עולם שלישי..

אתה חיפאי במקרה? 

יש לנו את זה בחיפה בימי חמישי. אחרי קרב בבית משפט הם עברו מקום מכרמל צרפתי לאיזה חור אחר. משבשים את כל התנועה בדיוק בהצטמצמות נתיבים. מחרפן אותי. 

• אהבתי 1

פורסם

יש כול מיני אקדחים, אני משץמש במצב eco ומסתדר מעולה, לכן גם מיכל שך 25 ליטר מספיק לי.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

פורסם
לפני 23 דקות, yulianx כתב:

יש כול מיני אקדחים, אני משץמש במצב eco ומסתדר מעולה, לכן גם מיכל שך 25 ליטר מספיק לי.

לסבוב מיכל של 25 ליטר לא פשוט לי.
פתחתי את הפות"ש כדי שאני יוכל לנקות את האוטו בחפיף במינימום מאמץ.
או עם אקדח שטיפה נטען או לא ניטען ועם מינימום כמות מים.
זאת הייתה מטרת הפות"ש.

פורסם
לפני 9 דקות, shmulik88 כתב:

לסבוב מיכל של 25 ליטר לא פשוט לי.

כמות המים שאני משתמש בה היא אינדיווידואלית עבורי. אני עושה בסופו של דבר מה שאני מוצא לנכון. 

זה לא אומר שאתה גם חייב להשתמש באותה כמות, אם אתה יכול להסתדר עם פחות מזה. אל תשכח שהתחלתי עם דלי של 10 ליטר בניסיון הראשון, עד שהבנתי שאני אישית צריך יותר. גם ה-10 הספיק לי, רק להרטיב טיפה את הרכב, לעבור עם הסבון ולהוריד את הסבון עם הגרניק בחסכנות. 

הכמות הגדולה משמשת אותי להרטבה ראשונית יותר יסודית, להוציא עלים וכולי מכל מיני מקומות, אני יכול לחזור על הסיבון בשקט ולשטוף שוב אם אני חושב שצריך, אני שוטף היטב את הג'אנטים, יש לי שימוש ויכולת לסחוב את הכמות הגדולה של המים- כשבפועל אני יכול גם להשתמש בהרבה פחות. אל תתן לזה לרפות את ידיך. 

• אהבתי 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...