Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2142 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

שאלתי היא,עד כמה צריך לחזק את הברגים לאחר החלפת גלגל.

האם לחזק הכי חזק עם היד עד שכבר אי אפשר יותר? או לחזק עם הרגל...עד כמה צריך בעצם?

תודה.

האם לחזק כך שאוכל לפתוח עם היד עם קצת כוח או שלא אוכל לפתוח עם היד ורק עם לחיצה עם הרגל?

שאלתי נשאלת מכיוון שקניתי ברגים חדשים לכל הגלגלים היות ושלי כבר שחוקים,הזמנתי מחו"ל מאיביי ברגים מיוחדים עם ראש ארוך,החלפתי את כל הברגים בכל הגלגלים ופשוט אחרי כמה ברגים התחלתי לתהות עד כמה צריך לחזק.

כעיקרון הורדתי בורג בורג,ניקתי את החיבורים (ברגים) ע"י ספריי קרבורטורים - יצא מלא גיפה ושחור,אח"כ שמתי WD40 והרכבתי את הבורג החדש,אותו תהליך לגבי כל בורג בכל גלגל.

הבעייה היא לאחר ששמתי WD40 פתאום נהיה כל כך קל לפתוח ולסגור עד שחשבתי , רגע, אולי אני סוגר חזק מידיי או חלש מידיי....

קישור לתמונה של הברגים:

trans.giftrans.giftrans.gif

http://img.villagephotos.com/p/2003-12/526226/bulge_acorn_sm.jpg[/img]"]bulge_acorn_sm.jpg

trans.gifYOU ARE BIDDING ON

20 PCS NEW LUG NUTS

Bulge Acorn Style 12mm x 1.25 Threads

• brand new 20 pieces
  • bulge acorn style
  • solid 1 piece
  • 12mm x 1.25 threads size
  • 3/4" hex size
  • nice chromed

clickhere_button.gif

Click Here to See All Our Great Deals in Our eBay Store!

new_product_information.GIF Price:Starting Bid $9.99 Suggested US Retail: $29.99 and plus (You will save a ton!) This is great price you never want to miss. (If you need 24 pieces instead of 20 pieces for a set, please email [email protected] for instructions).

EZ Accessory bypasses middlemen to offer the best prices on auto accessories directly from manufacturers. Description:Bulge Acorn Style 12mm x 1.25 Threads Lug Nuts

This set includes 20 pieces brand new acorn style 12mm x 1.25 threads nice chromed lug nuts. Solid 1 piece, not welded cap. These lug nuts mostly fit Nissan, Subaru, Suzuki, Inifiti cars and trucks. Please refer the following drawing for exact specification and size. #1906 Size:acornbugle1904_draw.gif Weight:3.2 lb Application:Due to different wheel styles and fasteners available, you are ultimately responsible to verify that the part has the right thread size and seating surface (e.g. flat seat, cone seat, shank style, etc). Email us [email protected] for any information related to how lug nuts fit your wheels. Make sure to include the make, model and year information of your car when you email your questions. Also you can consult your wheel dealer for advice.

פורסם

אם יש לך ידית מומנט וספר רכב, כבר עשית חצי עבודה. בדוק בספר הרכב מה המומנט המבוקש והדק בעזרת הידית. בפועל אף אחד כמעט לא עושה את זה. פשוט סגור חזק, ובדוק אחרי נסיעה קלה שזה לא התרופף. אם אתה ממש לחוץ, קפוץ לצמיגאי שיהדק לך

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

תשתדל להדק עם היד בכוח סביר (לא לשבור את הברגים) וזהו.

למכירה : סט מזרקים דנסו בהספק 230CC במחיר שפויי , ניתן לפנות בה"פ.

פורסם

לא לשכוח לחזק בהצלבה, בורג ואחרי זה את זה שמולו...

לחזק עם היד, ואחרי נסיעה ומנוחה של האוטו, לחזק שוב (ולבדוק שהכל במקום)...

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם
אז לא לסגור עם הרגל בכלל.

לסגור עם היד ממש בכוח עד שכבר אי אפשר יותר?

לא צריך לעמוד על המפתח או לקפוץ עליו... לתת חיזוק סופי עם הרגל, סבבה...

אחרת, אתה עלול לגזור ברגים ישנים...

עוד משהו, אם יש לך מפתח גלגלים מקורי, המלצה, תחליף אותו... הם נוטים להישבר או לעוף מהבורג. (בגלל הזוית של הראש)... זה "כלי עבודה" זול שעשוי מחומרים זולים (לרוב). גם צלב לא ממש מציאה.

לי יש ידית בוקסה שריתכתי אותה ועכשיו היא לא מיסתובבת. קניתי בוקסה טובה (30 ש"ח) וזה מלווה אותי כבר שנים, מעולם לא איכזב (אחרי שהתפרקה לי הידית של המזדה שלי על האצבעות...)

אתה יכול לקנות ידית כוח ובוקסה ב60 ש"ח... ילווה אותך שנים רבות...

גילי

פורסם

אוקיי.

הבעייה היא שסגרתי עם היד ממש חזק ואח"כ עברתי על כולם עם הרגל טיפה,שמתי את המפתח ברגים על כל בורג ונתתי דריכה עם הרגל,ואח"כ שוב עברתי עם היד על הכל ובדקתי שאי אפשר לסגור יותר,ניראה לי שסגרתי יותר מידיי, אני צריך לבדוק את הנושא.

פורסם
אוקיי.

הבעייה היא שסגרתי עם היד ממש חזק ואח"כ עברתי על כולם עם הרגל טיפה,שמתי את המפתח ברגים על כל בורג ונתתי דריכה עם הרגל,ואח"כ שוב עברתי עם היד על הכל ובדקתי שאי אפשר לסגור יותר,ניראה לי שסגרתי יותר מידיי, אני צריך לבדוק את הנושא.

אל תדאג יותר מידי...

תסע עם האוטו, ותראה אחרי כמה ק"מ שאין חופש. זהו...

הברגים אמורים להיתהדק עם הנסיעה (זה מה ש"מכרו" לי פעם)...

סגור בהצלבה, וזהו...

הבעיה עם פנצ'ריות היא שהם סוגרים עם פטיש אוויר, ואחרי זה קשה לפתוח את זה....

גילי

פורסם

היי

הבעייה היא שהפנצריות והמוסכים החאפרים מפעילים את האקדח הזה עוד לפני שהכניסו את האקדח לבורג ואז טוחנים את כל הראש שלו ואם חס וחלילה יש לך פאנצר - אתה בבעיה כי מפתח רגיל לא יתפוס טוב על ראש שחוק.

לעניין הסגירה:

הרגע יצאתי החוצה ובדקתי על רכב נוסף (איך לא חשבתי על זה קודם), בקיצור קודם ניסתי לסגור את הברגים לראות את החוזק שהם סגורים איתו - אז לא הצלחתי לסגור לא עם היד ולא עם הרגל,אח"כ ניסתי לפתוח - לא נפתח עם היד,בורג אחר, נפתח עם היד אבל אחרי שאני נלחם איתו חבל על הזמן....בסוף נפתח עם הרגל.

בקיצור,מאוד קשה לפתוח אותם עם היד על רכב אחר - המסקנה היא שאומנם סגרתי חזק,אבל על הרכב שלי ניתן לפתוח אותם עם היד עם הפעלת כוח,כך שזה בסדר אני מניח.

אגב, איך הברגים מתהדקים עם הנסיעה בדיוק...אני מנסה לחשוב ולא מסתדר לי...מה גורם להם להתהדק?

פורסם

גילי - לא הבנתי איך בדיוק עובדת הקומבינה שעשית? זה נשמע מענין ונוח יותר מכל שאר האפשרויות המעפנות...

צביקה

...Carpe Diem

פורסם
לא צריך לעמוד על המפתח או לקפוץ עליו... לתת חיזוק סופי עם הרגל, סבבה...

אחרת, אתה עלול לגזור ברגים ישנים...

עוד משהו, אם יש לך מפתח גלגלים מקורי, המלצה, תחליף אותו... הם נוטים להישבר או לעוף מהבורג. (בגלל הזוית של הראש)... זה "כלי עבודה" זול שעשוי מחומרים זולים (לרוב). גם צלב לא ממש מציאה.

לי יש ידית בוקסה שריתכתי אותה ועכשיו היא לא מיסתובבת. קניתי בוקסה טובה (30 ש"ח) וזה מלווה אותי כבר שנים, מעולם לא איכזב (אחרי שהתפרקה לי הידית של המזדה שלי על האצבעות...)

אתה יכול לקנות ידית כוח ובוקסה ב60 ש"ח... ילווה אותך שנים רבות...

גילי

באותו הנושא, אפילו הסטים הפשוטים של הידית הטלסקופית עם הבוקסה לפתיחת האומים הללו עושה עבודה לא רעה בכלל. בזכות היותה עשויה פרופיל בחוזק נורמלי ולא ברזל יצוק (שעשוי מחומר גמיש יחסית ואכן מתעקם או נשבר תחת עומס) היא מצליחה לפתוח דיי בקלות אומים שנסגרו חזק לפני הרבה זמן מבלי להישבר או להתעקם. כמובן שעבור המשתמש הממוצע הידית הטלסקופית מקלה בצורה משמעותית את פתיחת הברגים הללו מאחר והיא נפתחת לאורך נורמלי שמאפשר מומנט פתיחה חזק מאוד ביחס לידיות האומללות באורך 20-25 סמ המסופקות עם הרכב ע"י היצרן.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

לא עם הרגל!

סגירת הברגים אמורה להיות בסד"ג של כ7-9 קג"מ. זה אומר שעל קצה ידית של 30 ס"מ, אתם אמורים להפעיל כוח של כ23-30 ק"ג . אם אתם מפעילים עם הרגל את המשקל שלכם, של 60-90 ק"ג, אתם מז... לברגים את הצורה, במומנטים של עד פי 3 ממה שהם צריכים לראות . כשהם יגזרו לכם תיזכרו במה שכתבתי, וזה יהיה מאוחר מדי.

לסגור חזק עם היד, וזהו. הידית בנויה במכוון באורך כזה שיאפשר לכם לסגור במומנט הנכון עם היד. לא לאפשר למוסכים ולפנצ'ריות לחזק אצלכם את ברגי הגלגלים, כי הם עושים את זה לא נכון, בד"כ חזק מדי.

• 15 שנים מאוחר יותר...
פורסם (נערך)
אני מחיה שרשור ישן כי זה אותו נושא...

בתאריך 15.6.2005 בשעה 09:49, חנן-ג'יפולוג כתב:

סגירת הברגים אמורה להיות בסד"ג של כ7-9 קג"מ.

כמה כבר אי אפשר לפתוח ידנית?

ניסיתי לפתוח גלגל, לא הצלחתי. גם לא עם מפתח טלסקופי. גם חבר לא הצליח. נאלצתי לקרוא לשירות דרכים.

בפנצ'ריה אמרו שמהדקים לפי מה שצריך. שאלתי כמה זה, אמרו 14. כנראה קג"מ. בספר הרכב כתוב 120 ניוטון-מטר = 12.2 קג"מ, אז לא נראה הבדל מהותי. אני מניח שמה שלא הצלחתי לפתוח היה מהודק הרבה יותר מזה?

עריכה אחרונה על ידי elera
  • תוכן חדש...