Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אני נותן עדיפות עליונה למבחני השוואה. ראש מול ראש.

במבחנים האלו נקודות מתחדדות טוב יותר. קשה יותר לזייף ולהתמקד בחנופה או בידור.

ככל שיש יותר פרמטרים מדידים זה הופך את הדברים לרציניים יותר.

כל אלו דברים שעד כמה שאני מבין כמעט לא קורים במבחנים בארץ.

ביותר מדי מבחנים מצולמים עושה רושם שרוב הזמן מושקע בסקירה כאשר הרכב בעמידה ולא בנסיעה. לא מתחבר לזה בכלל.

אגב, מבחנים בהם רכב נלקח למסלול מקבלים קרדיט משמעותי, בין השאר כי מי שבוחן כנראה מכיר את מלאכת הנהיגה והדקויות שמעניינות אותי.

עריכה אחרונה על ידי מיץ פטל
  • תגובות 79
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 3 שעות, מיץ פטל כתב:

אגב, מבחנים בהם רכב נלקח למסלול מקבלים קרדיט משמעותי, בין השאר כי מי שבוחן כנראה מכיר את מלאכת הנהיגה והדקויות שמעניינות אותי.

מהיכרות עם מספר כתבי רכב בארץ ועבודה בתחום בעבר, תופתע לדעת מהי רמת הנהיגה של כתבי הרכב.

רובם המכריע, נהגים רגילים מן המניין שפשוט אוהבים את התחום.

ישנם מספר יחידי סגולה שבאמת יודעים לקחת את הרכב למגבלות (במסלול).

• רעיון טוב! 2
פורסם
לפני 7 שעות, o.r כתב:

מהיכרות עם מספר כתבי רכב בארץ ועבודה בתחום בעבר, תופתע לדעת מהי רמת הנהיגה של כתבי הרכב.

רובם המכריע, נהגים רגילים מן המניין שפשוט אוהבים את התחום.

ישנם מספר יחידי סגולה שבאמת יודעים לקחת את הרכב למגבלות (במסלול).

כשנשלחתי מהפורום ליום פתיחה של מוטורסיטי (יש את הכתבה פה), לקחתי מקום שלישי בקטע המדוד מכל עיתונות הרכב בארץ, אחרי דין אפל וערן אביבי. אז כן, יש יחידי סגולה, לא מעבר.

לגופו של השרשור - קצת עצוב שביקורת רועשת נתפסת בהכרח כסמן לאמינות. מה שכן, זה כנראה המיתוג ובאופן ברור הוא עובד.

• אהבתי 1

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
לפני 44 דקות, RK כתב:

קצת עצוב שביקורת רועשת נתפסת בהכרח כסמן לאמינות. מה שכן, זה כנראה המיתוג ובאופן ברור הוא עובד

אני אישית לא תופס את "הרעש" בביקורת כסמן למשהו אמין יותר וכן ברור שהמיתוג עובד פה, אבל כשרואים את הקולגות (שוב לדעתי) בעליבות מבחינת האמינות/אוביקטיביות  מישהו אמר אוטו?  אז תומר הדר הרבה יותר אמין. למרות שלא בהכרח יותר אינפורמטיבי בביקורת.

פורסם
לפני שעה, gpro כתב:

אז תומר הדר הרבה יותר אמין

מ.ש.ל.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

הייתי אומר שהוא יותר ביקורתי לאו דווקא אמין

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, RK כתב:

קצת עצוב שביקורת רועשת נתפסת בהכרח כסמן לאמינות. מה שכן, זה כנראה המיתוג ובאופן ברור הוא עובד.

במזה"ת כל מה שרועש וכוחני מקבל יותר תשומת לב ומוניטין, לא רק בתחום הרכב. הבעיה עם רוב הנפשות הפועלות בתחום היא שאין להם ידע או דעות מוצקות משלהם - במקרה הטוב הם מדקלמים כל מיני משפטים גנריים ומסרים פרסומיים מהברושור, במקרה הגרוע פשוט מזיינים במוח ללא שום מסר קוהרנטי. רבים מהם לא יודעים את ההבדל בין סאן-יאנג (הקטנוע) לבין סאנגיונג (המכונית), ממשיכים לקרוא לסוזוקי ג'ימני ג'מיני, וכיו"ב. 

הבסיס לתפיסת האמינות של תומר הדר היא הידע בתחום וזה שיש לו דעות ברורות. איך שהוא בוחר להגיש אותן לציבור זו תוצאה של הסביבה בה הוא פועל, בפורומים (וכנראה גם בחיים האמיתיים) הוא נשמע קצת אחרת. 

עריכה אחרונה על ידי Derish
פורסם
לפני 7 דקות, Derish כתב:

הבסיס לתפיסת האמינות של תומר הדר

הוא העובדה שאנשים מאוהבים בתפיסה שדופקים אותם. זה מסיר מהם אחריות לזה שאין להם מה שהם רוצים וזה מוריד מהם את הצורך לחקור ולהבין. מצייר גבולות גזרה ברורים של טובים ורעים, ולעזאזל המציאות. 

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

שוב, זה סממן תרבותי (בישראל, ספרד, ועוד כמה מקומות בעולם) שלא נוגד את מה שאמרתי. 

אני למשל מרגיש שדאג דמורו משתמש בשפה נמוכה, אומר nice שמונה-עשרה פעמים בכל סרטון במקום לבחור אחד ממאות שמות תואר רהוטים יותר, וחוזר על דברים מובנים מאליהם כדי לפנות למכנה המשותף הנמוך ביותר של צופים. אבל גם אין ויכוח על זה שהוא מכיר את החומר, חי את הסצינה במשך שנים, ומסרב לקבל הזמנות או הטבות מיצרנים שהוא עושה סקירות למוצרים שלהם.

מצב דומה עם תומר הדר - הסגנון שלו וולגרי ואולי לחלק מהאוכלוסיה הכללית זה מה שגורם לו להיתפס כאמין, אבל גם אנחנו בפורומים וגם היבואנים מכירים אותו מספיק טוב כדי לתת כבוד היכן שמגיע. במילים אחרות, זה נכון שהוא לא חייב לצעוק כל הזמן אבל לא נראה לי שהוא לכלך על מישהו שזה לא הגיע לו או הכפיש דגם/יבואן כזה או אחר רק לשם הסנסציה. 

אם כבר אנחנו מדברים על זה... ביקורת המסעדות של ניב גלבוע. איך החלאה חסרת הנימוס הזאת עדיין לא קיבל מכות רצח באיזו סמטה חשוכה, ולמה אנשים ממשיכים לצפות בו? זו למשל דוגמה קלאסית למה שאתה מדבר עליו, ובמקרה שלו אני לא חושב שיש credentials מקצועיים מאחורי ההתנהגות הבהמתית. 

פורסם
לפני כשעה, Derish כתב:

credentials מקצועיים

איזה הוכחות בנאדם צריך בשביל להעביר ביקורת?

האם יש רף מסוים שהוא עביר?

• אהבתי 1
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

תלוי בתחום, אבל בגדול - כדאי שיהיה רקע כבעל עסק או מקצוע בתחום, למשל מסעדן לשעבר או שף כשמדובר במבקר מסעדות, או לפחות טבח באיזה קייטרינג מכובד. יש יוצאי דופן כמו שגיא כהן, שלמיטב זכרוני לא מגיע מהתעשייה אבל מנמק היטב את הביקורת על סמך היכרות טובה עם קהל היעד של המסעדות היקרות שהוא פוקד, לכן אפשר לסלוח לו על היעדר ההכשרה הפורמלית. 

בתחום הרכב זה ידוע שקשה מאד למצוא מישהו שיודע לנהוג וגם לדבר/לכתוב באופן רהוט, לכן במדינות ללא תרבות מוטורית כמו ישראל אפשר להסתפק במישהו שאינו נהג מעולה אבל כן בעל נסיון וידע בתעשייה שנצבר כ-enthusiast. לצערי, מאז כניסתם לעסק של בדרנים כמו בועז קורפל, אלי אילדיס וכו' גם הרף הלא גבוה הזה הלך פייפן והצורך באנשם מביני עניין די נעלם בקרב הציבור הרחב.

איפשהו באמצע נמצאים אנשים כמו חיים כהן, שהוא אמנם בדרן (ובעבר הרחוק גם מסעדן ושף, במקרה) אבל גם אספן רכב וכנראה בעל ידע מסויים בתחום. בתור חובב רכב, הייתי שמח לראות ולשמוע יותר תוכן מוטורי ממנו, אך אני במיעוט משום שרוב קהל היעד בישראל הוא בעל אוריינטציה צרכנית נטו. אלו בדיוק האנשים שרוצים לשמוע איך דופקים אותם, איזה אוטו מציע יותר פח למטר, ואיזה דגם צורך הכי מעט דלק (או חשמל). אין להם את היכולת הקוגניטיבית או העניין הטכני כדי להבין שרוב הסינים זה נבלה וזה טרפה, כי העדיפות העליונה שלהם היא שיהיה חדש מהניילונים ויראה טוב מול השכנים. 

הייתי רוצה לספר שאצלנו באירופה הנאורה כולם הרבה יותר משכילים ולא עושים שטויות כאלה, אבל לצערי גם פה אני רואה יותר מדי מקרים של רכישת רכב סיני חשמלי, שימוש בו עד התקלה הראשונה, ואז חודשים ארוכים עם רכב דיזל חלופי של המוסך בזמן שפלא הטכנולוגיה מחכה לחלפים או לעדכון תוכנה שאף אחד לא יודע לבצע . לפחות דגמי הבנזין וההיבריד (שהם בד"כ ממשפחת Chery) עוד איכשהו שומרים על פאסון. 

פורסם
לפני 9 שעות, Derish כתב:

אם כבר אנחנו מדברים על זה... ביקורת המסעדות של ניב גלבוע. איך החלאה חסרת הנימוס הזאת עדיין לא קיבל מכות רצח באיזו סמטה חשוכה, ולמה אנשים ממשיכים לצפות בו? זו למשל דוגמה קלאסית למה שאתה מדבר עליו, ובמקרה שלו אני לא חושב שיש credentials מקצועיים מאחורי ההתנהגות הבהמתית. 

לא בא לסנגר על ניב גלבוע, אבל מלא מעט פעמים שצפיתי בכל מיני סירטוני וידאו שלו במסעדות (לאורך שנים) - תראה, רמת השירות והאוכל שהוא קיבל פשוט מחפירה.

...ואני לא יכול שלא להסכים עם חלק גדול ממה שקורה שם; מנות שלא יוצאות בזמן, אוכל שנעשה ברישול, הכל שחור על גבי לבן - לא משהו שהוא המציא.

הסגנון ? זה הוא. תאהב את זה או לא תאהב את זה (ופשוט אל תצפה) זה עניין שלך.

לפני 7 שעות, Derish כתב:

הייתי רוצה לספר שאצלנו באירופה הנאורה כולם הרבה יותר משכילים ולא עושים שטויות כאלה, אבל לצערי גם פה אני רואה יותר מדי מקרים של רכישת רכב סיני חשמלי, שימוש בו עד התקלה הראשונה, ואז חודשים ארוכים עם רכב דיזל חלופי של המוסך בזמן שפלא הטכנולוגיה מחכה לחלפים או לעדכון תוכנה שאף אחד לא יודע לבצע . לפחות דגמי הבנזין וההיבריד (שהם בד"כ ממשפחת Chery) עוד איכשהו שומרים על פאסון. 

בעולם נוסעות מיליוני מכוניות סיניות ותהיה בטוח ב 99.9% מהן לא נמצאות חודשים ארוכים במוסך מחכות לחלפים.

יש מקרי קצה בכל מקום, לכל יצרן ולכל דגם.
יותר טוב שלא תדע כמה דיזלים 1.5HDI של PSA הנאורה מאירופה עמדו פה בישראל במשך שבועות רבים עד שהגיעו קיטים לשדרוג (קרה לפני כמה חודשים).

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לפני כשעה, איציק נ. כתב:

הסגנון? זה הוא. תאהב את זה או לא תאהב את זה (ופשוט אל תצפה) זה עניין שלך.

להתחיל את הביקור במקום כלשהו עם הערות סרקסטיות ואז להתלבש על מלצר/ית צעיר/ה ולהתעלל בהם עם שאלות פרובוקטיביות זה לא 'סגנון' אלא בריונות וחוסר כבוד בסיסי בין בני אדם. שיבוא בטענות לבעל הבית או לשף, לא לעובדי השכר מינימום שעומדים מול המצלמה. במצב כזה, איכות האוכל או מה שהוא בא 'לבקר' כבר מפסיק להיות רלוונטי, ואם הצופים שלו ממשיכים לצפות אז זה מעיד בעיקר עליהם. 

ציטוט

בעולם נוסעות מיליוני מכוניות סיניות ותהיה בטוח ב 99.9% מהן לא נמצאות חודשים ארוכים במוסך מחכות לחלפים.

בוא לא ניתמם, התקלות הנפוצות במכוניות מתוצרת סין שונות בתכלית מאלו של שאר העולם. ליצרנים הסינים (לא רק בתחום הרכב) יש פילוסופיה של 'זה טוב מספיק כדי לצאת מהמפעל, את השאר כבר נתקן בהמשך עם עדכון תוכנה' - בדיוק כמו לסטארט אפ הישראלי המצוי. התמחור האגרסיבי שלהם, יחד עם מגמות מקרו-כלכליות נוספות, גרר את שאר העולם בעקבותיהם וכעת גם שם יש כשלים מחפירים ודילוג על שלבים חיוניים בפיתוח ובבקרת האיכות, אבל ברמה הבסיסית המוצר האירופאי או האמריקאי הממוצע עדיין מגיע ללקוח אפוי יותר מהמקביל הסיני. מדינות מסויימות פשוט בחרו להתעלם מהמציאות ולספר לעצמן שאם המחיר נוח אז השאר כבר לא כזה חשוב, וזה לא איזו רפובליקת בננות או שתיים אלא חלקים נרחבים מדרום אמריקה והמרחב הפוסט-סובייטי. המשותף לכולן הוא שמדובר במדינות מתפתחות על כל המשתמע מכך, והאימוץ הרחב של רכב סיני בישראל שם אותה בחברה מאד מפוקפקת. 

• אהבתי 1
פורסם
לפני כשעה, Derish כתב:

להתחיל את הביקור במקום כלשהו עם הערות סרקסטיות ואז להתלבש על מלצר/ית צעיר/ה ולהתעלל בהם עם שאלות פרובוקטיביות זה לא 'סגנון' אלא בריונות וחוסר כבוד בסיסי בין בני אדם. שיבוא בטענות לבעל הבית או לשף, לא לעובדי השכר מינימום שעומדים מול המצלמה. במצב כזה, איכות האוכל או מה שהוא בא 'לבקר' כבר מפסיק להיות רלוונטי, ואם הצופים שלו ממשיכים לצפות אז זה מעיד בעיקר עליהם. 

לא מצאתי בשאלות שלו כלפי המלצרים משהו בריוני. זה שהוא שואל מה יש במנה, על מה אתה ממליץ או מתלונן שזה לא טעים - רק בה להראות לך כמה השירות יכול להיות פח במקומות שמחזיקים מעצמם כאילו הם מספר אחת ביקום.

ציטוט

בוא לא ניתמם, התקלות הנפוצות במכוניות מתוצרת סין שונות בתכלית מאלו של שאר העולם. ליצרנים הסינים (לא רק בתחום הרכב) יש פילוסופיה של 'זה טוב מספיק כדי לצאת מהמפעל, את השאר כבר נתקן בהמשך עם עדכון תוכנה' - בדיוק כמו לסטארט אפ הישראלי המצוי. התמחור האגרסיבי שלהם, יחד עם מגמות מקרו-כלכליות נוספות, גרר את שאר העולם בעקבותיהם וכעת גם שם יש כשלים מחפירים ודילוג על שלבים חיוניים בפיתוח ובבקרת האיכות, אבל ברמה הבסיסית המוצר האירופאי או האמריקאי הממוצע עדיין מגיע ללקוח אפוי יותר מהמקביל הסיני. מדינות מסויימות פשוט בחרו להתעלם מהמציאות ולספר לעצמן שאם המחיר נוח אז השאר כבר לא כזה חשוב, וזה לא איזו רפובליקת בננות או שתיים אלא חלקים נרחבים מדרום אמריקה והמרחב הפוסט-סובייטי. המשותף לכולן הוא שמדובר במדינות מתפתחות על כל המשתמע מכך, והאימוץ הרחב של רכב סיני בישראל שם אותה בחברה מאד מפוקפקת. 

בסופו של דבר המחיר, כמו תמיד, משחק תפקיד - ולהכליל שהתקלות הנפוצות מתוצרת מסויימת שונות בתכלית מאלו של שאר העולם...בוא, אתה נסחף כמעט כמו ניב גלבוע ;-);-);-) 

• אהבתי 1

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אמל"ק

2 הסנט שלי:

קודם-כל, מכונית זה סוג של מונופול:

מהרגע שקנית מכונית, אתה למעשה סוג של נשוי בחתונה קתולית לרכב שלך.

אתה כפוף לסטנדרטים שמוכתבים על ידי היצרן, ולגחמות שלו (ואם לא מוצא חן בעיניך, אתה יכול לחפש יצרנים אחרים - כל אחד עם הסטנדרטים שהוא קבע לעצמו, ושבהרבה מקרים, לא תואמים לאחרים).

אז בכל העולם, מכוניות זה מונופול שנשלט על ידי היצרנים ונציגיהם (דילרים/יבואנים/מוסכים וכו').

ככה שבכל העולם, על עיתונאי הרכב להתנהג "יפה", אחרת הם לא יקבלו מהיצרנים רכבים חדשים לבדיקה. במקרים אחרים, אם לא יתנהגו "יפה" בביקורות, גם לא יזמינו אותם לאירועי השקה יוקרתיים בחו"ל (בד"כ במלון מפואר הכל-כלול, טיסה משודרגת, תנאים טובים,  ולפעמים איזה שי לא-תמיד-צנוע , למזכרת).

אז עיתונאי הרכב תלויים לחלוטין ביצרנים.

אפשר כמובן לעקוף את היצרנים:

לקבל רכב משומש ולבדוק אותו (אבל לא עד הסוף - כי אתה לא רוצה לפגוע בבעלים של הרכב, שבהרבה מקרים יושב לידך כשאתה בוחן את האוטו).

או לקנות כל רכב חדש שיש, לבחון אותו, ואז למכור.

בשביל זה עיתונאי הרכב צריך להיות עשיר מופלג, או למצוא איזה ספונסר שיממן את הקניות (וגם הוא צריך להיות אובייקטיבי).

היה אחד, רוני אהרונוביץ' , שהתעקש מול היבואנים לעשות כתבות אובייקטיביות ומבחנים השוואתיים. 

באיזשהו שלב הוא הגיע לפת-לחם, אחרי שאף יבואן לא הסכים להשאיל לו רכבים.

לצערי הוא כבר לא איתנו.

ולגבי תומר הדר - כל פעם שהוא אומר "בכבישי ישראל", זה מקפל בתוכו ביקורת כלפי אלה שבוחנים את הרכבים בחו"ל ( מה שמוריד מהאובייקטיביות שלהם).

אגב, הוא אמר פעם שסמל"ת לא נותנת לו רכבים למבחנים. כנראה אמר בביקורת משהו שהרגיז אותם.

אישית אני אוהב את VTEST - כן, הכתבות לא מלוטשות, אבל לפחות אין לו אינטרנס (כך זה נראה).

לגבי פיצ'רים - הייתי שמח אם היו בודקים את ההתנהגות של בקרת השיוט האדפטיבית - עד כמה היא בשלה.

ואם אפשר - כמובן לבדוק עד כמה בשלות מערכות הבטיחות האקטיביות - בעיקר בלימה אוטונומית.

אבל גם בשביל זה צריך משאבים - רכבים שמוכנים להתרם, מאחר והם עלולים להנזק אם המערכות בהם לא יעבדו טוב.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...