Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

Citroën Grand C4 Picasso/Spacetourer

ברק-ג

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

(גר בגרמניה) יש לי כחמש שנים את הסיטרון C4 פיקאסו (לא גרנד) 2012 דיזל, כרגע 221000 קמת שעושה לאחרונה לא מעט בעיות. ואני חושש שהגיע הזמן להחליך אותה והייתי רוצה שזה יהיה יחסית מהיר. אני לצערי לא יכול להתפשר על רכב שהוא לא סי4 פיקאסו למיניהם, אבל צריך גרנד. הנוחות של הרכב הזה כמעט לא ניתנת להחלפה (הכיסאות עם המשענות יד מקדימה, השלושה מושבים נפרדים עם שלושה איזופיקסים בכל אחד מאחורה. החלון הפנורמי העצום. וזהו בעצם. אין שום דבר אחר נוסף).

יש לי כמה אופציותת כולן לא מאנשים פרטיים, בגרמניה עדיף לרכוש ממגרש כי אז גם יש אחריות שלו, לצערי הישנה והיקרה ביותר היא הכי קרובה לעיר שלי ואני חושב שהיא כרגע בעדיפות העליונה בגלל המיקום (קישור) :

Citroën Grand C4 Picasso/Spacetourer Shine
2018, בנזין, ידני, 83,000 קמ. מחיר שהם מציגים זה 14000 אירו. זה מעט מעל מה שרציתי (עד 12) אבל זה בעיר שלי ומעט יחסית קמ. 

חסרונות: המושבים זזים בעזרת כפתור חשמלי ואני האמת רוצה כמה שפחות מערכות חשמליות חכמות. לא רוצה מסך, לא רוצה דברים אוטמטיים. כל מה שיכול להתקלקל במכוניות צרפתיות ארצה למזער.  בנוסף לא צריך את החלון המיותר הזה בגג. לפחות ניתן לסגור אותו.

אופציה נוספת (מרחק של שעתיים נסיעה אבל אולי שווה את זה, קישור)

Grand C4 Spacetourer Shine, 2020, דיזל, 140000 קמ

חסרונות: אותם כמו ברכב הקודם, ושזה בעיר אחרת. אבל שנתיים צעיר יותר ודיזל (יתרון לא?)

אופציה שלישית היא הישנה ביותר (קישור) אבל עם טיימינג בלט חדש והכי זולה. הבעיה שפעם קודמת קניתי רכב ישן והזול היה יקר, השקעתי לא מעט עם השנים.

Citroen Grand C4 SpaceTourer 2015, ידני דיזל, 173000 קמ, 

אופציה נוספת מ2018 אבל אוטומטית שאני מעדיף שלא (שוב, מתאר לעצמי שעם הצרפתים זה עוד משהו שיכול להתקלקל)

ואופציה נוספת מ2019ת בנזין, לא דיזל, אבל ידנית ולדעתי שם אין כפתורים להזזת המושבים שזה יתרון. (אולי זו בעצם הכי טובה?)

איך להכניס לעלויות את החלפת הטיימינג בלט? כי אם לפי קמ אז האופציה היקרה יותר נותנת לי מרווח נשימה של איזה 3-4 שנים בטח.

המחירים באירופה לא באמת זולים הרבה יותר מישראל, אבל אין לי ברירה ואני צריך להשקיע כעת בשביל רכב חדש. השאלה מה הייתם ממליצים או מה הייתם לא ממליצים. 

עריכה אחרונה על ידי ברק-ג
פורסם

קשה לי להאמין שתושב ישראל יכול להמליץ על רכב בגרמניה לבחור שגר בגרמניה ויודע מה הצרכים שלו. לדעתי כמה שיותר חדש יותר טוב, להכנס ליישור קו במוסך מורשה הכולל את החלפת הרצועה ושמנים - ויהיה לך שקט. הרכבים נראים במצב מצוין על סמך התמונות, ומוסך של סיטרואן יתרום לך חוות דעת ומחירים.

• אהבתי 2

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

פורסם
לפני 2 דקות, Michazzz כתב:

קשה לי להאמין שתושב ישראל יכול להמליץ על רכב בגרמניה לבחור שגר בגרמניה ויודע מה הצרכים שלו. לדעתי כמה שיותר חדש יותר טוב, להכנס ליישור קו במוסך מורשה הכולל את החלפת הרצועה ושמנים - ויהיה לך שקט. הרכבים נראים במצב מצוין על סמך התמונות, ומוסך של סיטרואן יתרום לך חוות דעת ומחירים.

אני לא מדבר אילו רכבים נוהגים טוב בשלג או מה שורד נסיעה לפולין של 12 שעות. אלא יותר האם יש בעיות ידועות בדגמים אלו או אחרים, האם יש דגמים בהם באמת עדיף דיזל או דווקא בנזין. אולי יש שנתון גרוע ועדיף שנתון טוב עם יותר קמ מאשר שנתון גרוע עם פחות. וכדומה

פורסם

אתה צריך לחפש בפורומים גרמניים.

הרכבים נמכרים בגרמניה עם מערכות הנעה שונות, איבזור שונה, ננהגים על ידי נהגים עם חינוך שונה בכבישים ואקלים שונה ומטופלים במוסכים שמתנהלים אחרת. לדעתי להסיק מסקנות מהניסיון בישראל זו בעיה.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

מסכים עם זה שאתה צריך להתייעץ או בפורומים גרמניים, או בפורומים של פג'ו סיטרואן כמו https://frenchcarforum.co.uk/

אבל אם דיברת על רצועת טיימינג, למה מראש לא לקחת רכב שיש לו שרשרת ולא רצועה?

אולי נניח תשלם קצת יותר, אבל שקט נפשי כי רוב האנשים באמת לא מחליפים שרשרת?

זה חסכון עתידי סוג של...

• אהבתי 1
פורסם

אני לא מכיר נקודתית אבל ביחס לרכבי סיטרואן אני מאמין שיש יתרון אמינות משמעותי לדיזל.

אבל הערה אחת שאולי רלוונטית ואולי לא. יש באירופה ערים בהן יש איסור או הגבלה של כניסת רכבי דיזל ישנים למרכז העיר. אני לא חושב שרכבים אלו ישנים באופן שזה יחול עליהם כעת או בקרוב אבל תוודא את זה מראש.  

• אהבתי 1
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

רק הערה לגבי אוטומט - זה גיר פלנטרי יפני מעולה.  מה שכן, בקמ שאתה קונה רצוי לוודא מה מצבו במיוחד לאור המלצת היצרן לא להחליף שמן גיר.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 18 שעות, גולדן191 כתב:

מסכים עם זה שאתה צריך להתייעץ או בפורומים גרמניים, או בפורומים של פג'ו סיטרואן כמו https://frenchcarforum.co.uk/

אבל אם דיברת על רצועת טיימינג, למה מראש לא לקחת רכב שיש לו שרשרת ולא רצועה?

אולי נניח תשלם קצת יותר, אבל שקט נפשי כי רוב האנשים באמת לא מחליפים שרשרת?

זה חסכון עתידי סוג של...

לא ממש מצאתי. אני רוכש יד שנייה ולא מכיר אם יש גם שרשרת טיימינג

לפני 16 שעות, razi_pazi כתב:

אני לא מכיר נקודתית אבל ביחס לרכבי סיטרואן אני מאמין שיש יתרון אמינות משמעותי לדיזל.

אבל הערה אחת שאולי רלוונטית ואולי לא. יש באירופה ערים בהן יש איסור או הגבלה של כניסת רכבי דיזל ישנים למרכז העיר. אני לא חושב שרכבים אלו ישנים באופן שזה יחול עליהם כעת או בקרוב אבל תוודא את זה מראש.  

אני גר באחת מדינות היותר מטורללות בנושא הזה ולא הייתה ממש התקדמות ב2025 בנושא. זה אולי יקרה מתישהו (למרות שעכשיו דווקא רואים חזרה לדיזל מדי פעם) אבל לא חושב שבשנים הקרובות. בכל מקרה נקודה טובה. תודה!

פורסם (נערך)

הבעיות באירופה זהות לארץ במהועים הנפוצים שזה עד 1.6 ליטר.

2 ליטר בקושי נמכרים בארץ.

דעתי על מנועי psa - 

1.2  לא להתקרב, מנוע חולה לחלוטין. ערימת תביעות בכל היבשת. כנראה המחיר בדיחה.

1.6 בנזין סבבה, שוב יחסית, יש 165כס בישן יותר ונדמה לי 180 כס בחדש.

1.6 דיזל יחסית אמין, לבדוק מיכל אוריאה, יש עוד מחלות.

1.5 דיזל יש שם סיפור שלם של קריעות שרשרת תזמון פנימית - חובה אחרי ריקול ולבדוק שלא נקרע בנסיעה. הטענה שהוא מרגיש אנמי ורזה יחסית. עוד טענה שלא חסכוני יחסית לדיזל.

2.0 דיזל - אמור להיות סבבה. אולי זה 22?? יצא לי לנסוע בו באירופה על איזה אופל אינסיניה סטיישן. לא הרגשתי שהוא מנןע עם מומנט. נדלקו לי נורות מנוע. כאמור רכב שכור בגרמניה. הוא ממש אבל ממש לא חסכוני או חזק כמו ה2 ליטר דיזל של vag. אולי נפלתי על רכב דפוק. תבדוק בגוגל !!

סתם שאלת תם - לא עדיף טוראן דיזל 2.0? מנוע גיבור וחסכוני, רכב עם צורה זהה כמעט עשור, 7 מקומות, 3 כסאות בשורה שנייה. אין לי מושג על איזופיקס. כנראה שהסיטרואן יותר נוח.

לגבי האוטומט - מה שאמרו כאן מעלי. שנתונים ישנים זה 6 הילוכים, חדשים זה 8 הילוכים. לא יודע מתי היה המעבר. תלוי דגם גם.

בתאריך 8.12.2025 בשעה 02:48, razi_pazi כתב:

זה לא רלוונטי לדעתי לכל יורו6. אבל יש סיכוי שביטול אוריאה זה ממש עבירה חמורה שם.

עריכה אחרונה על ידי KipodYam
פורסם (נערך)
בתאריך 10.12.2025 בשעה 04:03, KipodYam כתב:

הבעיות באירופה זהות לארץ במהועים הנפוצים שזה עד 1.6 ליטר.

2 ליטר בקושי נמכרים בארץ.

דעתי על מנועי psa - 

1.2  לא להתקרב, מנוע חולה לחלוטין. ערימת תביעות בכל היבשת. כנראה המחיר בדיחה.

1.6 בנזין סבבה, שוב יחסית, יש 165כס בישן יותר ונדמה לי 180 כס בחדש.

1.6 דיזל יחסית אמין, לבדוק מיכל אוריאה, יש עוד מחלות.

1.5 דיזל יש שם סיפור שלם של קריעות שרשרת תזמון פנימית - חובה אחרי ריקול ולבדוק שלא נקרע בנסיעה. הטענה שהוא מרגיש אנמי ורזה יחסית. עוד טענה שלא חסכוני יחסית לדיזל.

2.0 דיזל - אמור להיות סבבה. אולי זה 22?? יצא לי לנסוע בו באירופה על איזה אופל אינסיניה סטיישן. לא הרגשתי שהוא מנןע עם מומנט. נדלקו לי נורות מנוע. כאמור רכב שכור בגרמניה. הוא ממש אבל ממש לא חסכוני או חזק כמו ה2 ליטר דיזל של vag. אולי נפלתי על רכב דפוק. תבדוק בגוגל !!

סתם שאלת תם - לא עדיף טוראן דיזל 2.0? מנוע גיבור וחסכוני, רכב עם צורה זהה כמעט עשור, 7 מקומות, 3 כסאות בשורה שנייה. אין לי מושג על איזופיקס. כנראה שהסיטרואן יותר נוח.

לגבי האוטומט - מה שאמרו כאן מעלי. שנתונים ישנים זה 6 הילוכים, חדשים זה 8 הילוכים. לא יודע מתי היה המעבר. תלוי דגם גם.

זה לא רלוונטי לדעתי לכל יורו6. אבל יש סיכוי שביטול אוריאה זה ממש עבירה חמורה שם.

א. המחיר. התקציב לי שלא מאוד גדול. אני מודע שמה שזול עולה יקר אבל אני משתדל לצמצם את הסיכון בלרכוש משהו חדש יותר. הטוראן באמת נראה טוב. אבל הכי זול שמצאתי באיזור שלי זה 21K ל2020. 

ב. באמת הנסיעה בסיטרואן נוחה בצורה בלתי רגילה. לא מצאתי משהו שמשתווה.

וגם המון המון תודה לך על הפירוט! מחר אלך לראות הבנזין 165 כ"ס (לינק). הבעיה שזה רחוק יותר אבל אולי שווה להשקיע 

עריכה אחרונה על ידי ברק-ג
פורסם
בתאריך 7.12.2025 בשעה 19:25, ברק-ג כתב:

חסרונות: המושבים זזים בעזרת כפתור חשמלי ואני האמת רוצה כמה שפחות מערכות חשמליות חכמות. לא רוצה מסך, לא רוצה דברים אוטמטיים. כל מה שיכול להתקלקל במכוניות צרפתיות ארצה למזער.  בנוסף לא צריך את החלון המיותר הזה בגג.

כפתור חשמלי לכיסאות זו לא באמת מערכת "חכמה" או פגיעה במיוחד. מתרגלים לזה ביום. 

חלון נוסף בגג באקלים חורפי ואפור הוא דווקא כיף...

נשמע שאתה מתבאס לקחת את ה C4 פיקאסו, ולא בצדק. זה רכב נוח שמתוכנן נהדר ונותן הרבה למחירו ובכלל. 

האוטומט שציינת הוא לדעתי אייסין, גיר יפני פשוט ואמין שאין מה לדאוג (אבל תבדוק כי אין לי מושג מה נמכר בגרמניה).

PSA מייצרים מנועי דיזל מעולים כך שאין לחשוש מכך, אבל קילומטראז' גבוה זה לא רק מנוע אלא עייפות כללית של חומרים ומערכות כך כלל האצבע שעדיף ק"מ נמוך יותר פועל גם כאן.

כשאתם עוקפים גולף 1995 ידנית בצבע בורדו תנפנפו לי לשלום

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...