Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאור מצב השוק ב 2025, לא נראה לי שיבואן יצטייד במלאי משמעותי יותר או פחות רק בגלל כמה ״משוגעים״ שלא הולכים בעקבות הטרנד של היברידיות ויביא רכב ice טהור.

מה גם שהתקנות האירופאיות מסרסות כל ניצוץ של ״ביצועים״ . ראה הספק המנועים של יונדאי וקיה בדגמי הבנזין של 2025. (160 במקום 180) 

למזלנו ניתן להביא ולמכור כאן גם רכבים בתקינה אמריקאית/קנדית שמאפשר להישאר עם מנוע בנזין בהספק 180 (כמו דגם 2022 של אישתי) כמו הדגם הנמכר עכשיו וזה שיגיע בקרוב (אפריל בערך) .

ממה שנראה כרגע, היבואנים משתדלים לצמצם מלאים ולהזמין בעיקר ״גב אל גב״ רכבים כנגד הזמנות מובטחות + אחוז מסויים ״למלאי שוטף״ .

בנושא הגלגל ככל שחפרתי במקורותי, סוללת רכב היברידי ומערכת הקרור סביבה ושאר צמות החיבורים מפריעה למקם גלגל חלופי בגודל מלא בצורה שלא תגרע באופן משמעותי מנפח תא המטען.

(ברכב חשמלי הסוללה היא ברצפת הרכב לכל אורך תא הנוסעים) מסתבר שגם גלגל חלופי קטן(ביגלה) מהווה אתגר. אבל לראיה, יש כזה בדגם הקצר החדש.

סטטיסטית, קריעת צמיג או פגיעה משמעותית בדופן שלא מאפשרת תיקון מהיר, נמוכה משמעותית מפגיעה בחלק המרכזי של הסוליה. אז אולי מכאן נגזרה ההחלטה לוותר על גלגל חלופי.

רק למתכננים הפתרון.

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

• שבועיים מאוחר יותר ...
  • תגובות 240
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הנשר נחת.

מתקן המסירה של קיה הוא בקצה ראשון לציון להלן חור ת@ת. 

איך בדיוק מצפים שתגיע לשם?

שאלתי אם אפשר לאסוף אותי מהרכבת בראשון 7-8 דקות ברכב 32 באוטובוס. התשובה היתה לא! כי למה שאם שפכת 200 אלף נחשוב מחוץ לקופסה. מזל שהיו מוניות בסביבה.

התהליך עצמו יעיל. עוברים על הרכב והמערכות. לא משהו חריג. יש קפה ועוגיות. הרכב מכוסה הניילונים מכף גלגל ועד סאנרוף.

יש הנעה מרחוק, יש אוורור למושבים.

אפילו דלק היה קצת.

גלגל ספייר, אין!

כל התפריטים בעברית (לי זה מציק וישר עברתי לאנגלית)

הרדיו מפתיע לטובה. גם בלי הרמקולים של הרמן קרדון נשמע סבבה לגמרי.

נמשיך לעדכן בבוא העת

כמובן תמונה עם הצבע המההההממממם ליד האחות המזדקנת

IMG_4674.jpeg

• אהבתי 2
קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם
לפני כשעה, סולל הדרך כתב:

הרדיו מפתיע לטובה. גם בלי הרמקולים של הרמן קרדון נשמע סבבה לגמרי.

מה?

אצלנו תחנות חזקות נשמעות טוב לעומת גלי צה״ל וגלגלצ (96.6 ו 91.8) ״מרשרשים״ ברמה בלתי נסבלת. 

לפני כשעה, סולל הדרך כתב:

גלגל ספייר, אין!

אני בתהליך של לנסות לקבל (ככל הנראה בתשלום) גלגל חלופי, מכיוון ש הדגם הקצר שמפורסם כרגע (צפי אספקה אפריל) יש חלופי (בייגלה) , לפחות ככה מופיע במפרט.

לחצי האוויר בזמן המסירה הסטריים, קח לך כמה דקות ותרוקן לקבלת 35 psi בכל 4 הגלגלים.

אגב הרכב במפרט קנדי (יש מדבקות באנגלית וצרפתית) 

image.png.436678044025685f4e499cd90c81613a.png

לפני 16 שעות, BoJack כתב:

קיבלתם גם יחד עם הרכב, חתיכת פלסטיק שנראית מתאימה ללוחית בגודל אמריקאי? יש טעם לשמור את החלק?  

שמתי בבגאז׳, אולי יבוא לי להרכיב לוחית סטייל אמריקאית. 😜

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

הרדיו הכוונה carplay. אני רדיו שומע כבר שנים דרך האפליקציה  Rlive

הכוונה היא שאיכות השמע סבבה

פתאום קפץ לי במהלך הנסיעה שלט אין כניסה והקפיץ לי התראה קולית חזקה... מה זה? למה זה מגיע לי

IMG_4675.jpeg

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

אז ננצל השרשור בקצרה - איזו אפליקצית רדיו בקאר פליי (או גוגל פלי למי שרלוונטי) מומלצת?

כי איכות השמע במערכת מספוטיפיי למשל בהחלט סבירה/טובה (בכל זאת הרכב משמש את אישתי 😉)

באשר לעוצמת התראות- קצת חפירה בתפריטים ושינוי ברירת המחדל.

הגדרתי שני פרופילים , בכל אחד סטאפ שונה, כולל כמובן כסאות (למרות שגם בשל אישתי מצב 2 זה עבור הישיבה שלי😉)

מאוד נוח, לוקח כמה דקות לעבור על מגוון האפשרויות, אבל once עשית את זה, מאד קל ופשוט. 

שים לב שבכל מקום במסך יש אפשרויות שונות לשינוי. 

פורסם

סולל, תתחדש ותהנה!!!

סע תמיד בדרכים טובות, אל תשכח מלח/שום/שחיטת תרנגול...

אשמח לשמוע עוד עדכונים בנוגע לחווית הנסיעה/נהיגה.

לגבי המיקום של קיה, אם זה באותו מקום כמו תמיד באזור תעשיה - אז כן זה באמת חור רציני, והגזמת שיבואו לאסוף אותך... זה קיה לא מרצדס... 😂

זאף, לגבי תחנות רדיו אינטרנטיות יש tunein radio ו mytuner שתי אפליקציות חינמיות עם תחנות רדיו מהארץ ומחו"ל.

• אהבתי 1
פורסם
לפני שעתיים, crazyj כתב:

סולל, תתחדש ותהנה!!!

סע תמיד בדרכים טובות, אל תשכח מלח/שום/שחיטת תרנגול...

אשמח לשמוע עוד עדכונים בנוגע לחווית הנסיעה/נהיגה.

עוד אין לי מספיק פז"מ לכתוב משהו על הרכב.
התרשמות ראשונית... דלק במסלולים הרגילים והשעות הרגילות שלי קצת מעל ל 1:19 בנהיגה רגועה
מערכת השמע (לא מתייחס לקליטת רדיו) היא ממש סבבה בניגוד לחששות שלי
כוח לא חסר לנבלה, שזה גם חשוב (לא ממש בחנתי את זה אבל מרגישים גם בנסיעה מנהלתית)
את זיהוי המהירות ביטלתי וזה הוריד את התראת המהירות המירבית שבכלל לא עובדת בארץ ואת זיהוי התמרורים ההזוי
יש את כל האבזור, מתאורה בידית כשמתקרבים לרכב ועד קירור בתחת. ככה שגם האבזור טוב.
המנוע מאוד שקט והשילוב עם ההיברידי מושלם, מלבד המבט על התצוגות לא באמת תדע אם נוסעים על סוללה או בנזין
סו פאר סו גוד

לפני 52 דקות, Jeka88 כתב:

אני רק שאלה, כמה כ״ס יהיה בגרסה ההיברידית הקצרה??
עד כמה אפשר להסתמך על המפרט שמופיע באתר היבואן?

מניח שאין סיבה שלא
אני מבין שאתה מחפש רכב לאבא שלך.
תבדוק מבצעים של חבר, ועדון הוט, אשמורת וכד... זה כמעט 10K הנחה ואז הקצר המפואר נכנס לכם לתקציב
בהשווה ליאריס, זה עולם אחר.
בתור מי שהתחיל את החיפוש באולם התצוגה של טויוטה עם ראב4, ה VFM של קיה הוא משמעותית גדול יותר
193 על יאריס? מי מת?

210 על ראב 4 ברמת עבזור של סובארו DL 1988?
אני באמת לא מבין על מה!

• אהבתי 2
פורסם
לפני 3 שעות, Jeka88 כתב:

אני רק שאלה, כמה כ״ס יהיה בגרסה ההיברידית הקצרה??
עד כמה אפשר להסתמך על המפרט שמופיע באתר היבואן?

צריך לבדוק ברגע שיגיעו, ככל שאני יודע פרימיום קצר כבר נמצא בארץ יגיע בהמשך לאולמות התצוגה.

הרכבים במפרט קנדי/אמריקאי שמגיעים לכאן מיוצרים בקוריאה (לשוק האמריקאי יש מפעל בארצות הברית) .

פורסם
בתאריך 2.2.2026 בשעה 13:00, zaf כתב:

אני בתהליך של לנסות לקבל (ככל הנראה בתשלום) גלגל חלופי

בהצלחה, יהיה מעולה אם תוכל לעדכן לגביי זה. כידוע גם אנחנו היינו שמחים לאפשרות רכישה של גלגל רזרבי מקורי, שאגב מעניין אם הוא יכלול גם ג'ק ומפתח ברגים מקוריים. 

• רעיון טוב! 1
פורסם

אגב למי ששאל לגבי תקינה. זו לא האמריקאית זו הקנדית , על פי המדבקה בקורה בצד הנהג.

image.png.d9ff50a534457b53d69538df307e4823.png 

פורסם
בתאריך 4.2.2026 בשעה 07:59, Coresh כתב:

בהצלחה, יהיה מעולה אם תוכל לעדכן לגביי זה. כידוע גם אנחנו היינו שמחים לאפשרות רכישה של גלגל רזרבי מקורי, שאגב מעניין אם הוא יכלול גם ג'ק ומפתח ברגים מקוריים. 

אז זכיתי לפנצ׳ר 🙂

@zaf אשמח לדעת כשיש לך פרטים לרכישה מהיבואן 

IMG_5521.jpeg

פורסם

מצטרף לבקשה

פורסם

מצלמת דרך...

כמובן שלא נוסעים בלי!

הבאתי מחו"ל את Mai70 A510, סט קדמי ואחורי עם מתאם מתח מקורי דגם up03 לבית הפיוזים (שגם מתאים לצרכי מעקב כשהרכב כבוי)

סה"כ זאת המצלמה החמישית שלי של המותג הזה ואני מאוד מרוצה ממנו. ה 510 החליפה את ה 500 אבל עם סנסור משופר של סוני. ה 500 היתה בסדר... אז ההנחה שלי שה 510 תהיה בסדר לא פחות.

אני גם אוהב את ההתקנה עם המדבקה האלקטרו-סטטית שזאת עוד סיבה לבחור במותג

התלבטתי אם להרכיב לבד או לפרנס מתקין והחלטתי שבסופו של יום אני אעשה עבודה לא פחות טובה

החשש שלי היה הפירוק של כיסוי הפלסטיק מעל המצלמה / מראה הקדמית. בסרטון הדי יחיד שמצאתי הוא די נאבק עם המכסה ופחדתי לגרום נזק. בסוף בפוקס דחפתי הכלי השטוח מהסט לפירוק פנלים שיש לי לכיוון הקליפס התחתון והמכסה פשוט קפץ החוצהimage.png.2b74430702899fdf375bf0ce11dc5f00.pngאז זה הרבה יותר פשוט וקל ממה שחשבתי - רק לתת דחיפה קטנה!

בניגוד לסרטון התחלתי מקדימה לכיוון החלק האחורי.

השחלת הכבילה סביב הפנלים די פשוטה - רק לדחוף

קניתי גם מתאם לפיוז מיקרו למתאם של המצלמה שמגיע עם חוטים חשופים ופשוט לחצתי את האדום והצהוב וחיברתי אותם לפיוזים שנראו לי הכי פחות רגישים

image.png.ec89073da90b5e1f6d9d7a47db789fe3.png

צהוב - מטען-מצת USB

אדום - נעילה מרכזית

בית הפיוזים בסרטון שונה מהקיים בפועל! לא משהו בעייתי.

למעבר של הכבילה דרך הדלת האחורית, השתמשתי באזיקון ולא כלי קשיח למשוך את הכבל של המצלמה.

סה"כ עלות 450 שקל בחו"ל כולל המתאם ומתאם לבתי הפיוזים

סה"כ סיפוק 100%

וכמובן ההתקנה בדיוק כמו שרציתי, ישרה ומדוייקת

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...