Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שמתי לב שאצל ילידי מדינה שהתפרקה לפני כמה עשורים, יש תופעה של לשבת בחושך.

אני מבין את מי שמכבה את האור כאשר הוא יוצא מהחדר, אבל למה לכבות את האור כשניכנסים לחדר ?

זה מטריף. לדוגמה אצלי בעבודה, הם תמיד יושבים לאכול במטבחון בחושך ועובדים בחדר בחושך וכתוצאה מכך גם כל השאר צריכים לשבת בחושך ולאכול ולעבוד באווירה אפלולית ומדכאת.

עשיתי עם עוד עובד ניסויים כדי לבדוק את העניין וכשראינו שמישהו מהם עומד ללכת לאיפה שהוא, רצנו לפניו להדליק את האור כדי לבדוק אם הוא יכבה אותו כשהוא יכנס.

או אם אחד מהם הלך לשתות תה ולאכול, הלכנו לפניו להדליק את האור במטבחון, או אם הוא יצא לשניה והשאיר את התה על השולחן התגנבנו להדליק את האור ולראות מה קורה כשהוא יחזור. הם תמיד כיבו אותו.

מה העניין ?!? אנחנו לא מצליחים להבין את זה. אף פעם לא תראו מישהו שנולד בארץ מכבה אור בחדר שהוא נכנס אליו, גם תמיד הדבר הראשון שהוא יעשה כשהוא יכנס לחדר, יהיה להדליק את כל האורות.

הם אחלה אנשים, מגזר מכבי האורות, כולם ללא יוצא מן הכלל נחמדים ועובדים סופר מסורים ומקצועיים ובגלל זה אנחנו מוותרים ולא מתחילים לריב איתם, אבל מה נסגר עם האורות ? 

עריכה אחרונה על ידי bobi
  • מצחיק 6
פורסם

יתכן שזו תופעה. אבל לעשות ניסויים זה לא המקום (לרוץ להדליק את האורות קודם...). באופן שזה מפריע לעבודה שלך פשוט אפשר לבקש להדליק כמנהג המקום.

פורסם (נערך)

אף אחד לא נפגע משום "ניסוי", הם היו חופשיים לכבות את האור אם רצו.

זה קיים גם אצל אשתי והמשפחה שלה. היא תמיד יושבת בסלון בחושך, או עם אור בפינה, בלי האור הראשי. גם כשמגיעים לבית של המשפחה שלה, הכל תמיד חשוך ואני מדליק את כל האורות.

שאלתי אותה והיא אמרה שלא צריך אור.

עריכה אחרונה על ידי bobi
פורסם

לא חושב שזה עדתי או אפילו תלוי-גיל, נתקלתי באותה תופעה בדיוק אצל בחור ספרדי צעיר שהתאכסנתי אצלו באיירבנב לפני כמה שנים. הוא היה די אובססיבי בענייני חיסכון וחשב שאור מלאכותי או מים בטמפ' של מעל 30 מעלות זה מיותר.

אם ב'מדינה שהתפרקה' הכוונה לדוברי רוסית אז ההגדרה הזאת בעייתית כשלעצמה, שכן מדובר בעשרות תרבויות ומדינות שונות שהגיעו לארץ תחת אותה מטריה. במצב כזה מספיק שאחד יתנהג מוזר והשאר ינסו לגלות התחשבות, למביט מבחוץ זה נראה כמו התנהגות של הקולקטיב ומכאן קצרה הדרך להסקת מסקנות שגויות. 

אם הם כופים את החושך על אחרים - זה תופעה נפרדת ופסולה שלא צריך להבליג עליה. מי שרוצה לשבת בחושך שיעשה את זה במשרד/אזור שלו ולא במרחב הכללי. יש פה גם היבט בטיחותי שכדאי לתת עליו את הדעת.

ניסית לשאול אותם פעם מה הסיפור, או להבהיר שזה מפריע לאחרים?

פורסם

אשכרה יושבים בחושך?

איכשהו לא נשמע הגיוני.

לחלוטין לא נשמע סביר שמישהו נכנס למטבח ומכין לו קפה בחושך.

כנראה יש במטבח/פינת אוכל חלונות על קיר שלם שמכניסים הרבה אור לחדר, ואז באמת למה להדליק אורות בשעות הצהרים כשנכנס הרבה אור לחדר?

אם כבר האובססיות היא של מדליקי האורות, שבשביל תוספת זעירה וכמעט לא מורגשת, חייבים להדליק כל הזמן אורות.

• רעיון גרוע 1
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

גם מהשמש הם נזהרים במקרה?

אם כן במקומך לא הייתי מתעמת איתם בנושא.

• מצחיק 10

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)

חבר טוב, בן לאב ממוצא מאוד מעורב (אבות המשפחה טיילו בעולם כמה דורות. רק להמחשה, אצלם ילד אחד נולד במרוקו,  אחד באנגליה, אחד ברוסיה ואחד בשנגאי)

כשהיה יושב בשירותים אביו היה מתעניין "מה אתה קורא שם?"

אם התשובה היתה "אני לא קורא כלום", התגובה תמיד היתה "אז למה אתה עם אור???"

עריכה אחרונה על ידי avargel
  • מצחיק 5
  • מעניין 1
ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם
לפני כשעה, avargel כתב:

אז למה אתה עם אור???"

החבר ושאר חובבי החושך היו נהנים מהשירותים אצלנו בעבודה.

אם במקרה הישיבה מתארכת מעל עשר דקות ואף אחד לא נכנס בזמן הזה לשירותים, האור כבה ואתה נאלץ לסיים את העניינים בחושך מוחלט או לאור הפנס של הטלפון. אל תשאל איך אני יודע.

• מצחיק 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

לא נתקלתי בתופעה הזאת בחברות שעבדתי, אבל נתקלתי ביליד הארץ שמדליק אור בחדר מדרגות עם קירות זכוכית באמצע יום שמשי, וביליד הארץ (מנכ"ל חברה ) שמכבה אור בחדר שירותים כי חשב שאין אף אחד בתאים. ולעצם העניין, איזה אור יש לכם במשרדים? לבן או צהוב? אם לבן, אולי זה ההסבר.

פורסם

הם לפחות יושבים בשקט בפינה? אם כבר חשוך.

לא מובן. לא ברור. לא מוכר. 

כן מכיר את אלו שלא יכולים\רוצים\אוהבים לצפות בטלויזיה כשיש אור בחדר. מעדיפים חושך. לא מבין את זה, אבל כל אחד והטעם שלו כמו שאומרים הקניבלים. 

לגבי :

לפני 3 שעות, SlowRide כתב:

גם מהשמש הם נזהרים במקרה?

לא יודע. 

מישהו צריך להסביר להם פעם אחת שאור הירח, הוא למעשה השתקפות של אור שמש. ולראות אם תהיה תגובה אלרגית, פלסיבו או משהו אחר...

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

איזה קטע, מעולם לא ייחסתי לזה חשיבות.

עבדתי בחברה עם חלק ניכר מרוסיה ומדינות נוספות מהגוש לשעבר.

חלק ניכר מהעובדים ישבו עם חושך במשרד רוב הזמן (חוץ מאחרי החשיכה) ועד עכשיו כל כך לא חשבתי על זה, גם אני בעצמי ישבתי בחושך במשרד שלי הרבה, אבל בכל שאר אזורי העבודה הפתוחים, מטבחים וכו' האור דלק ואף אחד לא כיבה.

מזכיר לי אנקדוטה\בדיחה שהולכת משהו כזה (לא יודע מאיפה המקור):

לכפר סוייביטי קטן הביאו נורה חדשה שפותחה על ידי ברית המועצות, נורת 1,000 וואט.

כל הכפר התאסף בבית קטן לראות את הפלא. הבריגו את הנורה והדליקו... פתאום ראו לכלוך, אבק על הריצפה והרהיטים, חרקים ברחו לפינות.

אישה זקנה ניגשה וכיבתה את האור, מישהו אמר ככה יותר טוב, כולם הנהנו בהסכמה.

• מצחיק 1
פורסם

לא נתקלתי בזה עם האנשים שאמרת. אבל יש לי קטע כזה עם הבת שלי - בת 14. תמיד רוצה לכבות את האור. בסלון, בחדר שלה בכל מקום. לא מצליח להבין את זה.

מה שהכי מחרפן אותי - בחדרי מלון בכל העולם, לא משנה עם 5 כוכבים או 2, כמעט אף פעם אין אפשרות להדליק אור נורמלי. אין גוף תאורה במרכז החדר, רק כל מיני מנורות קטנות בצדדים או ספוטים. ומאחר ובחו"ל חדר המלון הוא הבית שלך, לפעמים צריך לעשות איזה עבודה או סתם להתארגן, פשוט מרגיז שאי אפשר ללחוץ על מתג ולהדליק אור שאשכרה מאיר ועוזר לך להתמצא.

• אהבתי 9

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

בתי מלון זה הכי מעצבן. יש לך איזה 50 מנורות דקורטיביות בקירות וכל אחת יש לה מתג שצריך לגלות מה הוא כמו בחדר בריחה.

• אהבתי 2
  • מצחיק 5

פורסם

התאורה בבתי מלון זו מכה שלא כתובה בתורה (טוב, אין מספיק אור כדי לקרוא). לפני חודש הייתי במלון ליד אוכריד (צפון מקדוניה) שבו אפילו התאורה במדרגות, שאמורה לפעול עם גלאי נוכחות היתה נדלקת באיחור ברמה של סכנת נפשות. בשאר המלון (מחוץ לחדרים) התאורה כלל לא פעלה, ההליכה לחדר האוכל בבוקר היתה לאור כמה קרניים קלושות שנכנסו דרך חלון.

בכלל האירופים משוגעים לגמרי בעניין חיסכון באנרגיה, תאורה בשירותים שנכבית תוך 1-2 דקות וצריך לעשות תנועות קיצוניות כדי לנסות להעיר את הנורה. כבר עדיף S&S ברכב. מעניין כמה שעות עבודה של המנקות מתבזבזות מסיבה זו. 

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני שעה, ברווז כתב:

מישהו צריך להסביר להם פעם אחת שאור הירח, הוא למעשה השתקפות של אור שמש. ולראות אם תהיה תגובה אלרגית, פלסיבו או משהו אחר

כל הסיפור הזה הוא הונאה אחת גדולה מהיום שהמציאו את הקרם שיזוף.

• מצחיק 1

• תוכן חדש...