Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

מה שהוא עשה זה לבודד רעש מהמנוע.

יש רכבים שבאים עם כיסוי מקורי כזה וכאלו שבלי ו/או תלוי רמת גימור.

אין לזה שום השפעה מהותית על ביצועי המנוע.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1
  • תגובות 85
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מוסיף הסבר על מה ש @Tom_22 כתב - מה שמשפיע על כוח זה אך ורק טמפרטורת היניקה, לא האוויר שנמצא סביב המנוע שגם ככה עובד סביב 100 מעלות לא משנה מזג האוויר בחוץ.

עכשיו תבוא ותגיד, שגם האוויר של היניקה מגיע מתוך תא המנוע החם או סתם עובר בו בצינורות ומתחמם בדרכו למנוע. זה נכון, אבל זניח. כמה זניח? שטח הפנים של כל אותם צינורות והחומר שהם עשויים ממנו (פלסטיק) כל כך נמוך והאוויר נשאב בקצב מהיר מספיק ככה שהוא לא באמת יספיק להתחמם משמעותית.

מה כן מחמם אותו? הטורבו, עליה בלחץ = עליה בטמפרטורה.
מה כן מקרר אותו? האינטרקולר, שיש לו יותר שטח פנים בסדרי גודל.

ממה שהבנתי מההודעות כאן, במנוע ה 1.0 מדובר בסיפור מורכב להחליף אותו, כי הוא לא משתמש באוויר באופן ישיר אלא במערכת מבוססת מים.

פורסם
לפני 6 שעות, נירו72 כתב:

תסיר את הכיסוי הפנימי שהספת למכסה מנוע.

אוויר חם עולה למעלה, כלפי מכסה המנוע ומחמם אותו. בצידו החיצוני של מכסה המנוע האוויר קר יותר כתוצאה מזרימת האוויר. ע"י הפרש הטמפ' בין החוץ לפנים מכסה המנוע נשאר קר יותר ועוזר לקרר את האוויר שבתוך המנוע. מה שאתה עשית בעצם עם הכיסוי זה ביטלת את המפגש של האוויר החם בתוך המנוע עם האוויר הקר בחוץ דרך המתכת, והשארת אוויר חם כלוא.

יתכן אפילו שזו הסיבה שהיצרן מלכתחילה הסיר אותו בדגם שלך.

אוקיי. דבר ראשון מחר בבוקר אסיר את זה. מקווה שיהיה שיפור. זה פחות "חוכמה" עכשיו כי בדיוק התחיל סוג של חורף ואוויר דליל וקר יותר, אבל מקווה שבאמת יהיה שיפור.

אני והרצון שלי להרכיב כל תוספת אפשרית לרכב לפעמים...

פורסם

שמע, אתה מצחיק. זורם רק עם מי שמאשש לך איזו מחשבה כוזבת. 

אתה עוד תחשוב שזה עוזר במשהו כי הרעש מהמנוע ישתנה ופסיכולוגית תחשוב שהרכב מהיר יותר. 

• אהבתי 2
פורסם (נערך)
בתאריך 25.11.2025 בשעה 15:17, Tom_22 כתב:

מה שהוא עשה זה לבודד רעש מהמנוע.

יש רכבים שבאים עם כיסוי מקורי כזה וכאלו שבלי ו/או תלוי רמת גימור.

אין לזה שום השפעה מהותית על ביצועי המנוע.

אתה טועה בביטחון מוחלט. אלא אם כן אתה מהנדס רכב, אין לי מושג מאיפה הביטחון המופרז שלך שאתה יודע כל והידע שאתה חושב שיש לך, כי לא נראה שיש לך מושג בתרמודינמיקה.

לפני 22 שעות, nadavd4 כתב:

מוסיף הסבר על מה ש @Tom_22 כתב - מה שמשפיע על כוח זה אך ורק טמפרטורת היניקה, לא האוויר שנמצא סביב המנוע שגם ככה עובד סביב 100 מעלות לא משנה מזג האוויר בחוץ.

זה פשוט שגוי. לחום של המנוע, של הצינורות והאלקטרוניקה יש השפעה על הביצועים הכלליים של המנוע וצריכת הדלק בכל מיני אופנים. למשל המאווררים של הרדיאטור אם פועלים בתדירות יותר גבוהה מורידים באותו רגע ההספק ומעלים צריכת דלק. כנ"ל מדחס חכם של מזגן. בלוק מנוע וראש יותר חמים משפיעים על אידוי הדלק והבעירה, על ההצתה שיכול לאחר אותה, על ה egr שיכול לפתוח יותר בכדי לקרר את הצילינדרים ויכול לחשוב על עוד דברים. וזה מלבד האמינות לאורך זמן והבלאי כשכיום חצי מנוע מגומי ופלסטיק. גם חיישנים ומחשבים לא אוהבים חום. לומר שלקירור תא המנוע אין השפעה זה פשוט לא נכון. בטח לא על מנוע 1.0 די חלש.

עריכה אחרונה על ידי נירו72
  • מעניין 1
פורסם
לפני שעה, נירו72 כתב:

אתה טועה בביטחון מוחלט. אלא אם כן אתה מהנדס רכב, אין לי מושג מאיפה הביטחון המופרז שלך שאתה יודע כל והידע שאתה חושב שיש לך, כי לא נראה שיש לך מושג בתרמודינמיקה.

ואתה כן מהנדס רכב או מומחה תרמודינמיקה? או שאתה סתם מעדיף אד הומינם?

ואם אתה כן אחד מהמומחים הנ"ל (ואתה יודע מה, גם אם לא) ויש לך מידע שסותר את זה, מדוע שלא תשתף אותנו בידע שלך לגבי השפעת כיסוי מכסה המנוע שאליו התייחסת בקטע שציטטת? וספציפית, לגבי ביצועי המנוע במקרה של פותה"ש.

אבל גם אתה בעצמך כתבת בתחילת השרשור שענין כונס האוויר - זה ליופי נטו/לא רואה סיבה מוצדקת להתקנה עם חיתוכים שתצדיק כזה דבר ברכב כזה/הרעיון שלך היה לתת קירור לכל זה, ולנסות להרוויח משהו. עכשיו אם אין בעיה של כסף, וזה סטייג' 3 עם 400 כו"ס ומעלה עוד הייתי שוקל את זה אבל די נמוך ברשימה של מה לעשות. אצלך לא נראה לי שיש הצדקה/רד מכל השיפורים האלו וההשקעה חבל על הכסף. זה לא רכב ספורט להשקיע בו.

אבל בהמשך, לענין הכיסוי מכסה מנוע אתה בעד? זה מה שיעשה את ההבדל הגדול בביצועי המנוע?!

הנה סרטון על חברה שהתקינו פתחים (הפוכים, שמעודדים אוויר לצאת כלפי מעלה) ומדדו 3 משתנים (טמפ' אוויר אחרי אינטרקולר, טמפ' נוזל קירור וטמפ' שמן). רכב אחר, עם מנוע שונה ובנוי (נדמה לי 2 ליטר טורבו, לא התעמקתי) ותוספות אחרות שכולן יכולות להיות משמעותיות. נסעו 10 דקות ב-4000 סל"ד למדוד את הנ"ל עם/בלי.

ההבדלים הכי גדולים שם (בשליש האחרון של הסרטון), בין מצב "סטוק" למצב שבו גם אותם פתחים שהתקינו פתוחים וגם פתחים נוספים בחזית הרכב פתוחים הם פחות מ-3 מעלות צלסיוס (בסרטון פרנהייט) לאוויר ו-2 מעלות בשיא לנוזל קירור. לגבי השמן, לא ברור בגלל מדידה לא מדויקת שלהם. האם ההבדלים משמעותיים? לא נראה לי. וברכב בסט אפ כמו של פותה"ש אולי אף פחות. אבל כן, הסרה של הכיסוי מכסה מנוע זה מה שיעזור :roll:

פורסם

תאכלס שרשור של החופש הגדול ואנשים עוד מתאמצים לתת תשובות רציניות
לילד שרוצה שהאיבזה 1.0 שלו תיסע בקיץ כמו שהיא נוסעת בחורף.

• מצחיק 1
פורסם (נערך)
לפני כשעה, Tom_22 כתב:

אבל בהמשך, לענין הכיסוי מכסה מנוע אתה בעד? זה מה שיעשה את ההבדל הגדול בביצועי המנוע?!

התשובה הפשוטה היא לא. בטווח הקצר הבדל גדול לא יהיה, מזערי כן יהיה לא בטוח שברמה שניתן לבדוק על מחשב דיינו בנסיעה, אולי כן, ללא בדיקה מעשית הכל בתאוריה. אבל הוא ביקש לקרר את האוויר בתא המנוע, ולאחר שאמרנו כל מה שאמרנו, כולל אנוכי שאמרתי לו שיחליף רכב, והדבר הנ"ל לא עולה לו שקל, הצעתי לו בשביל ההרגשה ומכיון שנזק זה לא יעשה. לפחות לא כמו חיתוך המכסה לצורך כונס.

אבל כדי לדייק את הדברים הסרת הבידוד תקרר את האוויר בתא המנוע, וכן לטמפ' האוויר בתא המנוע יש השפעה. כמה השפעה, כמה מעלות, כמה זה ייתן לו, ובאיזה מהירות, מבלי לבחון לעומק לא יכול לומר. כן יש השפעה לכל מעלה בתא המנוע. אפילו חוטי חשמל מושפעים מחום, וככל שהחום עולה ההתנגדות עולה, כך שבמצבים מסוימים יכול להשפיע אפילו על הניצוץ. לומר באופן גורף שהחום בתא המנוע לא משפיע זה פשוט שגוי.

דרך אגב, אחת הסיבות שעברו לסעפות יניקה מפלסטיק במקום ברזל מעבר לשיקולי משקל עלות זו הטמפ'. סעפת מפלסטיק מתחממת פחות בצורה משמעותית, כמה עשרות מעלות פחות, ויש לזה השפעה משמעותית על התערובת והביצועים. האם הסעפת מושפעת מהטמפ' בתא המנוע?

• מעניין 1
פורסם
לפני שעתיים, נירו72 כתב:

לא צריך להיות מהנדס רכב. בקונצקן פולקסווגן, הכיסוי הזה נעדר מרכבים זולים בסגמנט מטעמי חיסכון. המטרה שלו היא לספק בידוד רעשים ותו לא, וזה אפילו כתוב באחד המאמרים של היצרן שקראתי איפשהו, כשעוד הייתה לי גישה ל-ELSA (יש שם גם הסבר על יריעת הבד מסביב למצבר).

2016 BMW M235i.

פורסם (נערך)

בשנות ה-90 הייתה לי אלפא סוד שהשתלתי בה מנוע 1.5 מ-33 ששופר.

מכיוון שלרכב הייתה נטיה להתחמם, שמתי בו שעוני חום, אחד היה מיוניט על הראש מנוע כמדומני, ואחד מצינור מים. המכסה מנוע היה קרוב למנוע, ובחורף נוצרה תופעה "ייחודית", עשן יצא בגשם מהמכסה מנוע כאילו כיבית מדורה עם מים הרגע, וכך הבנתי שהמכסה מתלהט. גוסטריידר עוד לא יצא, ולא ראיתי את היתרונות ברכב מעשן עם אגזוז פתוח שגם כך כל שוטר מסתובב סביבו.

החלטתי לפתור את העניין, וקניתי מדרום ת"א איזה בד מבודד יעודי והדבקתי.

חדמ"ש החום בשעונים עלה קצת, אבל גם כך בקושי הצלחתי לקרר את המנוע.

בחורף זה עוד היה סביל, הגיע הקיץ זה הפך בלתי סביל ברמה שמסכנת את המנוע.

הסרתי את הבידוד והטמפ' ירדו. כך שמנסיוני האישי לפחות הבידוד השפיע.

• מעניין 1
פורסם

אני מהנדס חשמל ודווקא למדתי תרמודינמיקה אבל זה היה אחד המקצועות הכי קשים וקיבלתי 57 אז לא אכנס כאן לאינטגרלים משולשים אבל בגדול אפשר להבין הגיונית לפי ההסברים קודם שתא מנוע קצת פחות חם עוזר בעיקר לטווח הארוך אבל גם טיפה לביצועים (ויותר עבור פילטר פתוח).

הסרת הגומיה היא בדיוק אותו רעיון כמו בסרטון עם הפתחים ההפוכים אבל בקטנה (ברכב השני שלי יש דווקא כאלו פתחים מקוריים מעל כל המנוע).

שתי ההצעות האלו משפיעות אבל בצורה זניחה כך ששניכם צודקים. הצעתי אותן רק כנגד ההצעה בכותרת השרשור של כונס האוויר שגם הוא זניח. בקיצור 2 כ"ס בחינם (וגם על זה אני לא מתחייב).

• אהבתי 1
  • מעניין 1
פורסם
לפני 18 דקות, נירו72 כתב:

בטווח הקצר הבדל גדול לא יהיה, מזערי כן יהיה לא בטוח שברמה שניתן לבדוק על מחשב דיינו בנסיעה, אולי כן, ללא בדיקה מעשית הכל בתאוריה.

אז אם לא ניתן לבדוק בדיינו, מה הישבן של פותה"ש ירגיש? כלום וחצי.

ועל הכיפאק אם ימדוד. נדמה לי שנדב כתב לו לבדוק/למדוד איפה יש בעיות אם בכלל.

לפני 18 דקות, נירו72 כתב:

אבל הוא ביקש לקרר את האוויר בתא המנוע

מתוך מה שאני מבין כחוסר הבנה של איך הדברים עובדים ומה משפיע על מה (הרי כך כתב: "המטרה היא לגרום למנוע לנסוע ביותר קלילות בקיץ כמו שהוא נוסע ועובד בחורף").

לפני 28 דקות, נירו72 כתב:

לומר באופן גורף שהחום בתא המנוע לא משפיע זה פשוט שגוי.

כשעניתי לריי71 בעמוד הקודם, וכתבתי "0 השפעה", זה התייחס ספציפית לאמירות שלו שנגעו לאוויר שנכנס לפילטר/המנוע שואב. כי אצל פותה"ש יניקה קרה מקורית. גם אם תוריד את הטמפ' בכמה מעלות בתא במנוע, זה לא יספיק כדי להשפיע ממש על האוויר שמופרד ממנו מלכתחילה.

כשהגבתי לך בתחילת העמוד כאן, כתבתי "אין השפעה מהותית על ביצועי המנוע". והנה עכשיו כתבת את זה באופן דומה.

יאללה, מוצה מבחינתי.

שפותה"ש יבחר לעשות מה שמתאים לו (כמובן).

• אהבתי 1
פורסם

אני יכול להגיד שגדלתי בשנים ובאסכולה שכל כו"ס היה עולם ומלואו. התחלתי עם אופנוע 50 2 פעימות (TSW) עם משהו כמו 7 כו"ס. היו אז חבורות "עירוניות", וכמו בכל חבורות נערים דאז תמיד היו רייסים, במיוחד במקום שנקרא "הקומקום" איפה שהיום הספורטק מרמזור לרמזור משהו כמו 200 מטר כשכולם צופים מהצד של הפארק. ההפרשים בין אופנוע לאופנוע היו כ"כ מזעריים, שבכדי לנצח היו נעזרים אפילו בהורדת התנגדות הרוח ושכיבה על האופנוע במצב מאוזן ועזרה עם נענוע של הרגליים להתקדמות. היינו עושים הכל בשביל לנצח והיינו עסוקים כל הזמן בשיפורים שיניבו לא כו"ס, אלא עשירית כו"ס. ברמה שניקוי המשתיק והאגזוז מהקרבון היה נותן עוד גרם כוח.

לאחר מכן גדלנו וזה עבר למכוניות באזורי חן. היו נעשים שם מירוצי מיאוץ על כספים ולפעמים בסכומים גדולים ולפעמים על רכב קומפלט. גם שם כל כו"ס למי שלא היו הורים עשירים נחשב.  כך שיש לי סימפטיה לבחור ומבין לליבו עם הרכב שהאמצעים שלו מאפשרים לו ויודע להעריך כל סוס פוני. בגילו לשכל אין משמעות, הכל רגש. אם הייתי מתנהל בשכל בגילאי העשרים, הייתי יכול לקנות למבורגיני בכספים שזרקתי.אני די בטוח שיש פה באתר לא מעט כמוני.

פורסם
לפני 23 דקות, נירו72 כתב:

בגילו לשכל אין משמעות, הכל רגש

לא יודע מה אתה חושב שגילו של פות"ש, אבל הוא רשום לפורום כבר 20 שנה, מחזיק את האיביזה הזו יותר מחצי עשור, וכנראה קרוב לגילך יותר מאשר לגיל בו לשכל אין משמעות.

• אהבתי 3
פורסם
לפני 43 דקות, EliC25 כתב:

לא יודע מה אתה חושב שגילו של פות"ש, אבל הוא רשום לפורום כבר 20 שנה, מחזיק את האיביזה הזו יותר מחצי עשור, וכנראה קרוב לגילך יותר מאשר לגיל בו לשכל אין משמעות.

אופס .. (-:

• מצחיק 2

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...