Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

בדרך כלל אם אין איזה שבר/שורש/משהו אחר שיפריע לזרימה המגבונים ימשיכו הלאה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 2 דקות, Night Driver כתב:

המגבונים ימשיכו הלאה.

בדירה הישנה שלי הייתה בחצר שוחה מרכזית בעומק של כשני מטר,

כשהכניסה והיציאה של מי הביוב היו בחלק העליון.

כל המגבונים ודומיהם היו שוקעים לחלק העמוק ומצטברים שם.

במשך הזמן הצטברה ערימה גדולה שסתמה את היציאה וגרמה להצפה.

חצי מהבור הזה אגב, היה סתום ממשקעים של חומרי בניין ששיפוצניקים שטפו לאסלות...

פורסם
לפני 22 שעות, Be roo כתב:

אז אם עכשיו תבוא ביובית, מחר הסיב לא ימצא כלום ויצטרכן לחכות לסתימה הבאה, ששוב תהיה בסוף שבוע. 

העבודה עם המלצמה היא הפוך ממה שאתה חושב.  המצלמה צריכה לבוא מיד אחרי הניקוי, המצב האופטימלי שלה הוא בקו נקי.  אם תזמין מישהו לבצע צילום קו הוא קודם ישאל אותך אם יש סתימה ויבקש שתשוחרר הסתימה לפני שהוא מגיע או שהוא בעצמו ישחרר את הסתימה.  יש קצת עדיפות שאותו אחד גם ישחרר בשביל אולי להבין מאיזה אזור הבעיה אבל ממש לא קריטי. 

• רעיון טוב! 2
פורסם

תודה על המידע.

הם קיבלו המלצה על איש מקצוע, בתקווה שאכן יאתר מחר את הבעיה.

יש לי מעט הבנה בתחום, אז אין לי הרבה מידע. בפעם האחרונה אנשי הביובית חתכו את הצינור המשותף בדיוק ב"ברך" שממנה הוא יורד ור. לאורך תקרת החניון לשני כיוונים. מתוך הנחה שהבעיה בכיפוף. יצאו משם מגבונים, אבל לא הרבה לדעתי (בבנין אחר שגרתי פה שלפו בעבר שני שקי זבל גדולים).

לא הצליחו למצוא שרטוטים של צנרת הביוב של הבנין, כל שידוע זה שמהפיצול לכיוון אחד מגיעים לפתח ניקוז שנמצא ליד גינת הנוי של הבנין, ושם הכל בסדר.

בצד השני לא ברור איפה הפתח. לתחושתי שם הבעיה, כי הוא ממשיך לכיוון של גינת נוי נוספת של הבנין שלנו וצמודה לה עוד אחת של בנין סמוך. יש שם לא מעט עצים גדולים, ולהערכתי שם תהיה הבעיה. אבל זה ניחוש של הדיוט.

פורסם
לפני 4 דקות, Be roo כתב:

ניחוש של הדיוט.

נשמע כמו ניחוש מושכל.

בדירה הקודמת שלי היו אינסוף סיפורי ביוב (זה מקור ההיכרות שלי עם הנושא). אחת מהן היה זוג שלא היה מוכן להפסיק להשליך לביוב חומרי היגיינה נשית. במקום אחר היתה סתימה שנבעה מסלסילת הפלסטיק של סבון אסלות (אחת הסיבות בגללן אני שונא את המוצר).

אני חוזר - להפעיל ביטוח ולזמן שמאי בהקדם. הן לגבי הטיפול בסתימה (מן הסתם יגיע בקלות ל-5 ספרות), והן לגבי נזקי צד ג׳ של השכנים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אם יש חשש שתצטרכו להגיע לתביעות מול השכנים אתה צריך להביא מישהו שיכול להוציא גם חוו"ד משפטית, לא כל אחד שיש לו ציוד איתור וצילום קווי ביוב, יש לו גם אפשרות להוציא חוו"ד משפטית.  חבל להביא מישהו ואח"כ לשלם לעוד אחד בשביל שיבדק בעצמו ויוציא חוו"ד. 

פורסם

לכן המלצתי על שמאי מטעם הביטוח, שיתן הוראות לתיקון (בהסתמך על ממצאי המאתר וקרוב לודאי בתיאום איתו) וגם הערכת הנזקקים המשניים.

אגב, המאתרים שאני מכיר כלל אינם עוסקים בתיקון עצמו, אלא רק מנחים שרברבים מתקנים, לפעמים כתף אל כתף. אם מדובר. תביעת ביטוח יש לבחור בשרברב שברשימה שלה (כמו מוסך הסדר), והיא גם זו שתבחר את המאתר.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

בדירה שמעלי הייתה נזילה שטיפטפה אלינו לתוך הבית.

אחרי כמה תיקוני סרק הם פנו לביטוח ששלח מאתר דמיקולו.

חודשיים הוא משך אותנו עם כל מיני סיפורים, 

ואותי הוא ניסה לשכנע שהכל בסדר בזמן שהקיר ספוג מים. דביל עם דיפלומה...

רק אחרי שהם הבינו שהוא עושה להם רק נזקים, הביאו על חשבונם מאתר ממידרג.

בחור מקצוען שידע איפה לחפש, עשה כמה קידוחים כירורגיים להחדרת גז, ואחרי כמה שעות הצביע על מקור הבעייה.

תוך יום עבודה אינסטלטור סיים את העבודה ונפתרה הבעייה.

אני משער שמאתר נזילות יכול לאתר גם סתימות.

אז אם תרצו מישהו מקצועי בתחום, אני ממליץ עליו בחום. מישל - 050-5125222

עריכה אחרונה על ידי BoazB11
פורסם

אצלי היה יותר קיצוני.

רטיבות בקיר ושלולית על הרצפה שניסו לאתר משך מספר שהועות

התחילו עם שרברבים מן השורה - לא מצאו.

הביאו איזה מאתר עם מצלמות אינפרא-אדום וסיבים אופטיים - עבד 8 שעות ולא איתק.

ואז חברת הביטוח אישרה להביא את המאתר הכי יקר בחיפה. האיש הסתכל על הקיר, הקיש עליו וציווה על השרברב לפתוח את הקיר באיזו נקודה - הגיע לצינור דלוחים לא ידוע, אבל שלם. ציווה על השרברב לפתוח בקיר חלון 20נס״מ יוצר נמוך - ואיתר את הסדק בצינור.

אין תחליף לניסיון. איש עם 30 שנות ניסיון והרבה אהבה למקצוע פתר באמצעות זוג עיניים, זוג ידיים ואולי פטיש קטן בתוך 30 דקות  חידה של 3 חודשים.

הבעיה שחברת הביטוח שניסתה לחסוך 1,000 ש״ח שכ״ט מאתר נזילות  גרמה עיכוב איתור התקלה ונזקים בסדר גודל של מאות אלפי ש״ח. רק הנזק לדירה שלי היה סביב 100,000 ש״ח והיה צורך להחליף את כל הריצפה - העדפתי דו״ח גלובלי, מכרתי את הדירה במחיר מופחת ואת השיפוץ הכללי השארתי לקונים.

• תוכן חדש...