Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

מעט רקע:

מחפש רכב לקרובת משפחה שלי, אישה מבוגרת (80+) שנוהגת מעט ו 95 אחוז מהנסיעות שלה הן בתוך העיר לסידורים וקפיצות קטנות לפה ולשם.

כרגע היא נוהגת בקורולה 2021 היברידית אבל הרכב גדול לה מידי והיא לא כל כך מסתדרת איתו ורוצה להחליף.

עשיתי רשימת דרישות מהמחליף, שנראות לי הגיוניות עבורה:

1. קטן יחסית ונוח לתמרון - משמע קטגוריית הסופר מיני \ SUV B או קטן מכך.

2. נוח לכניסה ויציאה (הקורולה מעט נמוכה לה) ונוח ברמת המושבים \ מתלים - הקורולה דיי רכה ונוחה, משהו בסגנון יהיה אחלה.

3. מערכות בטיחות מקוריות של הרכב.  כמינימום בלימה אוטומטית בהתקרבות למכשול - לא מובילאיי.

4. אמין וכזה שדורש מינימום התעסקויות והוצאות - לא גיר רובוטי חד \ דו מצמדי ולא מנועי טורבו. מה שמשאיר פלנטרי \ רציף אמין ומוכח ומנוע אטמוספרי.

המנעות מרובוטי גם תחסוך תסכול והתרגלות של אדם מבוגר לצורת נהיגה חדשה. כמה שפחות שינויים יותר טוב.

5. תקציב - פחות מ100K. אם יש רכב ב50 אלף, גם טוב, בקיצור כמה שיותר זול.

6. ביצועים וצריכת דלק - לא מעניין

7. מחיר ביטוח - זול ככל הניתן, הוקרולה מאוד יקרה בפן הזה.

המועמדות הפוטנציאליות שעליהן חשבתי: 

סוזוקי איגניס: הבנתי שיש דגם היברידי ולא היברידי (לפני 21?) ורק בהיברידי יש מערכות בטיחות מקוריות.

נשמעת כאופציה לא רעה למעט הגיר הרציף, שאמינותו לא ידועה לי (זוכר את הגירים של ה SX4 לשמצה, יכול להיות שסתם סטגימה?). האם הרכב נוח לאדם מבוגר?

יש חיישני חנייה קדמיים ואחוריים ומצלמות היקפיות טובות?

מאזדה2 \ CX3: לא יודע כמה המאזדה 2 תהווה שיפור ביחס לקורולה בסעיף נוחות הכניסה והיציאה והגובה. איך ה CX3 בפאן הזה? דגשים מסויימים לדגמים מומלצים? יש להן מערכות בטיחות אקטיביות? 

מה לגבי הביטוח, יקר כמו CX5 או שהמחיר שפוי?

אייגו X: האמת לא מכיר כלום לגבי הרכב, מעבר לזה שזה טויוטה וגיר רציף. מרגיש לי רכב יקר עם מעט תמורה (כמו האיגניס אגב).  אשמח למידע.

המלצות \ מחשבות? רכבים אחרים שלא חשבתי עליהם ופספסתי?

יש איזשהו ג'וקר  \ משהו מחוץ לקופסא שעונה על הדרישות?

תודה לכולם ושבת שלום

ROOONEEYY

פורסם

אם סוזוקי הייתי בודק את הויטארה - מבחינת הגודל suv-b, מנוע 1.4 ליטר טורבו עם תיבה פלנטרית שנחשבים אמינים. בחלק מהשנים יש גם גירסה עם מנוע ליטר טורבו.

סיפור תיבת ההילוכים של סוזוקי רלוונטי רק לקרוסאובר בשנים 2013-2016, הויטארה באותן שנים היו עם אותו מנוע (1.6 ליטר) אך תיבה פלנטרית אמינה.

הערה לגבי סוזוקי ככלל - מערכות העזר הגיעו קצת באיחור, אבל לדעתי בתקציב שנקבע תוכל לרכוש דגם יחסית מעודכן..

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

הויטרה גדולה מידי במימדים החיצוניים עדיף רכב קטן יותר. בנוסף היא עם מנוע טורבו, עוד מקור לתקלות שאני מנסה להימנע ממנו.

זו הסיבה שפסלתי את כל קבוצת PSA, VAG וכ"ו (פיורטק \ DSG).

עוד המלצות  מחשבות?

ROOONEEYY

פורסם (נערך)

אם אתה רוצה רכב גבוה תצטרך להתפשר על האורך. ככה זה. והויטארה ארוכה ב-2 ס״מ מהארונה או הסטוניק - הפרש קטן. דומני שהווניו יותר קצר.

אתה סובל מדיעות קדומות. מהטורבו אינך צריך לחשוש, טכנולוגיה בשלה ומנועים אמינים - למשל וואג, סוזוקי. כנובן. צריך לבדוק לכל דגם ספציפי, כשהחשוד אצל וואג הוא תיבת ההילוכים - מנוע הליטר טורבו אמין. בויטארה הבעיה לא קיימת - תיבה פלנטרית. הבעיה אצל PSA נובעת מתכנון לקוי של מערכת התזמון.

עריכה אחרונה על ידי sperial

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אפשר לבדוק גם טויוטה יאריס.

בדקתי דגם 2021. היא יותר גבוהה מהקורולה, והכניסה /יציאה גם יותר גבוהה (אפשר להתרשם אצל מוכרים).

יש לה בלימה אוטונומית.

אפשר לקחת את זאת עם המנוע הרגיל (כלומר, לא ההיברידית) ואז נכנסת בתקציב.

רמת גימור SOL היא הכי נמוכה.

אפשר גם לרדת בשנים - למשל יאריס מ-2019, שהיא הצורה הקודמת.

במקרה זה, בשביל מה שביקשת (בלימה אוטונומית, ללא מובילאיי), צריך לעלות מרמת-גימור SOL, לרמת-גימור "סטייל" לפחות.

בהצלחה

• אהבתי 1
פורסם
לפני 8 שעות, ntd כתב:

אפשר לבדוק גם טויוטה יאריס.

בדקתי דגם 2021. היא יותר גבוהה מהקורולה, והכניסה /יציאה גם יותר גבוהה (אפשר להתרשם אצל מוכרים).

יש לה בלימה אוטונומית.

אפשר לקחת את זאת עם המנוע הרגיל (כלומר, לא ההיברידית) ואז נכנסת בתקציב.

רמת גימור SOL היא הכי נמוכה.

אפשר גם לרדת בשנים - למשל יאריס מ-2019, שהיא הצורה הקודמת.

במקרה זה, בשביל מה שביקשת (בלימה אוטונומית, ללא מובילאיי), צריך לעלות מרמת-גימור SOL, לרמת-גימור "סטייל" לפחות.

בהצלחה

מחזק

דודה שלי גם מרוצה מיאריס מאד, בת כ-60

פורסם (נערך)

פות״ש - אני אציע משהו שאולי לא יהיה פופולרי כשהרוכשת בת 80 ומעלה: קח אותה לריכוז מגרשי המכירות של חברות הליסינג באיזור מגוריך ועשו סיבוב במגרשים. יהיה לכם מבחר רכבים והיא תוכל לשבת בכל דגם ולחוש את נוחותו. אולי גם תגלו דגמים שעליהם לא חשבתם. בשלב בבא גבשו רשימה קצרה של מועמדות ואז חזור הנה.

@גולדן191 אל תשווה ילדה בת 60 לאישה בת למעלה מ-80. הפרש של למעלה מ-20 שנה, סביר שהמבוגרת פלות חזקה וגמישה ולכן אל תסיק מהצעירה למבוגרת.

ממליץ לקרוא את המאמר הזה. רק חבל שנקלט בפונט שמצריך מיקרוסקופ. מנהלים - מבקש שתתקנו את התקלה.

• מצחיק 1

פורסם

האיגניס לדעתי קולעת בול (לא מכיר בעיות עם הגיר שלה),

וגם מצטרף להמלצה על היאריס סה"כ ישיבה לא נמוכה מידי הרכב לא גדול חיצונית אבל מרווח,

ואמינות מצויינת.

פורסם

קודם כל תודה לכולם על התגובות.

רשמתי את ההמלצות לגבי היאריס, נראת אחלה אופציה וגם היא נשארת בטיוטה - סוג של להישאר "בבית".

ספריאל: קראתי את המאמר, ולכן ממנו הגיעו חלק מהדרישות :)

חשבתי על הרעיון שלך עוד קודם לכן ונתת לי דחיפה עם ההודעה. אגש למגרש גדול ונראה למה בפועל היא מתחברת, אבוא עם הרשימה מעלה כדי לא להתפזר יותר מידי.

אעדכן כשיהיו מועמדות סופיות ועוד דברים להתייעץ עליהם,  תודה

ROOONEEYY

פורסם (נערך)

אם יש אפשרות מבחינה גיאוגרפית ומבחינת הכושר של הקרובה - חפש ריכוז מגרשים. בגלל הקשרים בין חברות הליסינג ליבואנים כל מגרש יציג מבחר לגמרי שונה, וכיתות הרגליים ישתלם בגלל המגוון שתראו. זה יכלול גם דגמים ששמם כלל לא עלה ואולי אחד מהם יימצא מתאים.

פורסם

להורים שלי (שניהם מעל 70) יש מאזדה CX5 שקנו חדשה מהסוכנות.

לפני כשנה עלה הצורך ברכב נוסף משני.

קניתי עבורם מאדה 2 2017 PURE WHITE ומאז ה CX5 הפכה לרכב המשני.

הם מאוד נהנים מ 2, אומרים שהיא זריזה ונוחה מאוד בעיר, קלה לחניה ולתמרון.

גם  יש שם אבזור שאין ב CX5 כמו התראה במראות על רכב בשטח מת (חשוב), התראה על רכב חולף כשתה ברוורס, התראה על סטיה מנתיב, ו HEADS UP DISLAY (מיותר).

הביטוח יחסית זול - כל נהג מעל 30 המקיף קצת פחות מ 3000 ש"ח.

VW Golf GTI 2006 Manual

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...