Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

מדובר על מנוע פרינס EP6 שאני לא בטוח שאעשה לבד, או עם חבר מכונאי, לא בטוח שאטריח אותו לזה

מצאתי את הסרטון הבא:

בגלל הנזילה שהייתה לו הוא ביטל את הטרמוסטט? בסרטונים של מנועים אחרים של פג'ו, נניח 206, לא ראיתי שמדברים על טרמוסטט בהחלפת הנוזל

נראת פעולה קצת יותר מורכבת מהחלפת שמן או פילטר שמן

תודה

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לא ראיתי את הסרטון, אבל מהניסיון שלי זה פשוט בורג ריקון בתחתית ברדיאטור בורג פס רחב וזהו לא כלי ולא כלום,

תתכופף לבדוק מה יש לת וככה תדע, בעיקרון זה פשוט מאוד, זה רק לפתוח בורג וזהו.

פורסם
לפני כשעה, גולדן191 כתב:

איך קוראים לכלי שהוא משתמש?

הוא נקרא פלייר משאבות. 

לא בטוח שאתה חייב כזה יכול להיות שתצליח עם פלייר רגיל או עם  ג'בקה. 

• אהבתי 1
פורסם (נערך)

אני לא לגמרי בטוח, אולי אחרים יוכלו לאשר או להרחיב.

להבנתי המוגבלת:

הטרמוסטט חוסם או מגביל את תנועת הנוזל. כדי לטפל בנוזל בכל המערכת אפשר להוריד אותו זמנית.

לחליפין, להפעיל את המנוע עד שיגיע לטמפרטורת עבודה, וגם את מערכת החימום בתא הנוסעים.

לא ברור לי אם יש שליטה נפרדת בקו של מערכת חימום תא הנוסעים ובקו קירור המנוע.

cooling.jpg

עריכה אחרונה על ידי elera
  • אהבתי 2
פורסם

מניח שזה נעשה כי להגיע להחלפה מלאה בפעם אחת. יש מספר שיטות כדי להשיג את זה, השיטה הביתית היא לרוקן, למלא מים מזוקקים, להביא את הרכב לטמפרטורת עבודה שבמבטיחה פתיחה של הטרמוסטט, ריקון ואז או שחוזרים על התהליך או שאומרים שזה מספיק וממלאים נוזל קירור.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 11 שעות, elera כתב:

אני לא לגמרי בטוח, אולי אחרים יוכלו לאשר או להרחיב.

להבנתי המוגבלת:

הטרמוסטט חוסם או מגביל את תנועת הנוזל. כדי לטפל בנוזל בכל המערכת אפשר להוריד אותו זמנית.

לחליפין, להפעיל את המנוע עד שיגיע לטמפרטורת עבודה, וגם את מערכת החימום בתא הנוסעים.

לא ברור לי אם יש שליטה נפרדת בקו של מערכת חימום תא הנוסעים ובקו קירור המנוע.

התרמוסטט הוא שסתום חוצץ בין המנוע לרדיאטור שמיועד לוויסות הטמפ' של המנוע.

כאשר המנוע קר התרמוסטט חוסם את זרימת הנוזל לרדיאטור במטרה לחמם את המנוע כמה שיותר מהר - במצב הנ"ל הנוזל יסתובב בתוך המנוע וברדיאטור חימום (heater core) ללא יציאה החוצה.

כשהמנוע חם יתבצע וויסות על מנת להשאיר את הטמפ' של המים סביב ה - 90 מעלות.

מטרות הוויסות:

1.לייצר תנאיי בעירה אופטימליים, דלק מנוצל בצורה מיטבית כאשר טמפ' הנוזל היא בטווח ה 90 מעלות מה שמביא לביצועים מיטביים וחיסכון בדלק.

2.שמירה על מרווח נכון בין החלקים מה שמביא לבלאי מופחת ולביצועים מיטביים וחיסכון בדלק.

לא מוציאים את התרמוסטט כשמחליפים מים.

כשממלאים את מערכת הקירור אחרי הריקון צריך להוציא את האוויר שכלוא במערכת על מנת שהתרמוסטט יוכל לבצע את העבודה שלו.

אחרת הוא יחסום את הזרימה של המים לרדיאטור באופן קבוע ברוב הרכבים מדובר בפעולה פשוטה.

ישנם רכבים עם תרמוסטט אלקטרוני.

במערכת מהסוג הנ"ל יש צורך לפתוח את התרמוסטט באופן ממוחשב.

• מעניין 2
פורסם (נערך)
לפני 6 שעות, tribel כתב:

2.שמירה על מרווח נכון בין החלקים מה שמביא לבלאי מופחת ולביצועים מיטביים וחיסכון בדלק.

מרווח בין החלקים?

לפני 6 שעות, tribel כתב:

לא מוציאים את התרמוסטט כשמחליפים מים.

נראה שיש אנשים שעושים את זה, בווריאציות שונות. למשל:

https://bobistheoilguy.com/forums/threads/best-way-to-flush-a-coolant-system.48965/#post-614594

https://bobistheoilguy.com/forums/threads/remove-t-stat-for-cooling-system-flush.99326

https://www.hyundai-forums.com/threads/coolant-change.102440/?post_id=822376#post-822376

עריכה אחרונה על ידי elera
  • מעניין 1
  • פיתרון
פורסם

אני ביצעתי החלפה של נוזל קירור ברכב כזה.

בסרטון הוא בסה"כ עשה 2 פעולות

1- פתח את הבנד של הצינור רדיאטור (אפשר עם פלייר פטנט רגיל) ומשך את הצינור החוצה.

2- לפתוח את בורג ניקוז תרמוסטט (עם מברג מלמעלה) עד שיצא האוויר וכל המים הקודמים שהיו במערכת והתחלפו בחדשים

כל מה שהיה מפורק לא באמת צריך לפרק את כל זה אלא הוא אמר שהוא החליף משהו אחר והיה צריך לפרק את כל זה ובגלל שכעת אפשר להסריט מהזווית הזאת את בורג הניקוז לכן הוא לא החזיר עדיין הכל.

• מעניין 1
פורסם
לפני שעתיים, Deutz912 כתב:

אני ביצעתי החלפה של נוזל קירור ברכב כזה.

בסרטון הוא בסה"כ עשה 2 פעולות

1- פתח את הבנד של הצינור רדיאטור (אפשר עם פלייר פטנט רגיל) ומשך את הצינור החוצה.

2- לפתוח את בורג ניקוז תרמוסטט (עם מברג מלמעלה) עד שיצא האוויר וכל המים הקודמים שהיו במערכת והתחלפו בחדשים

כל מה שהיה מפורק לא באמת צריך לפרק את כל זה אלא הוא אמר שהוא החליף משהו אחר והיה צריך לפרק את כל זה ובגלל שכעת אפשר להסריט מהזווית הזאת את בורג הניקוז לכן הוא לא החזיר עדיין הכל.

אני מודה לך ואחרי שהחלפתי בעצמי פילטר אוויר מזגן ומנוע אני מתכנן לעשות את זה .

שאלה,למה בדקה 9 וחצי הוא שוב פותח את הבורג ? למרות שהצינור למטה סגור?

תודה רבה

פורסם
לפני 5 שעות, גולדן191 כתב:

אני מודה לך ואחרי שהחלפתי בעצמי פילטר אוויר מזגן ומנוע אני מתכנן לעשות את זה .

שאלה,למה בדקה 9 וחצי הוא שוב פותח את הבורג ? למרות שהצינור למטה סגור?

תודה רבה

צריך לפתוח את הבורג פעם אחת בשביל להוציא אוויר + מים שהיו בתוך המנוע ולא יצאו כשפתוחים את הבורג של התרמוסטט המים האלה יוצאים החוצה ובמקומם נכנס הנוזל קירור החדש, המפלס של נוזל הקירור במיכל העיבוי יירד עד שיצא דרך הבורג נוזל הקירור החדש, אח"כ לסגור את הבורג ולהוסיף נוזל קירור למיכל העיבוי כמה שצריך.

• אהבתי 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...