Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

טיפול שנתי פיקנטו

מעבר לפיתרון נפתר ע"י Guyrguyr,

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
בתאריך 26.7.2025 בשעה 21:07, Guyrguyr כתב:

יש את המוסכים האלו ויש מוסכים מורשים אחרים שגובים פחות ומטפלים בול לפי הגדרות יצרן?

מוסכים מורשים שהם לא מוסכי היבואן שמטפלים ומתמחים בקוריאניות.

יש לך את ספר הרכב ואולי כתוב שם את שגרת הטיפולים.

ואם לא אתה יכול לבקש מהיבואן את שגרת הטיפולים של הקיה פיקנטו (מה מחליפים וכל כמה זמן או כל כמה ק"מ מחליפים) ולהבין לבד.

בתאריך 29.7.2025 בשעה 08:29, sperial כתב:

זה לא טיפול קטן - החלפת מצתים, רפידות וצלחות בילום קדמיות ורפידות אחוריות נתת למוסך לבצע טסט.

זה בהחלט שלא טיפול "קטן"... אבל שים לב שהוא רשם טיפול שנתי, הוא לא רשם בשום מקום טיפול "קטן".

רק אומר.

בתאריך 29.7.2025 בשעה 10:49, Guyrguyr כתב:

יצא 3100 כולל מעמ

תשמע... אני גם עשיתי לפני כשנה וחצי לפיג'ו 108 הקרטינגית שלי טיפול מאוד מאוד דומה לשלך.

טיפול 10,000 שנתי גדול (שמן מנוע/פילטר שמן/פילטר אוויר) + צלחות בלם קדמיות ורפידות קדמיות + 3 מצתים (פלאגים) אירידיום מקוריים + חגורת אביזרים (רצועת אלטרנטור).

ביקשתי במפורש שלא יוסיפו לי שטויות מטומטמות שמוסך יבואן אוהב לדחוף פנימה כי אפשר - תוסף דלק, נוזל שמשות, מגבים ופילטר מזגן (שאפשר להחליף לבד ובקלות).

לא התפנקתי כמוך שיקחו לי את הרכב לטסט בעלות של 300~ ש"ח ומעלה... ועדיין שילמתי 3,500~ ש"ח :-( 

אז שילמתי על טיפול מאוד דומה כמעט 20% יותר ממך (אתה שילמת תכל'ס 2,900~ ש"ח על הטיפול הנ"ל), אם אני מוריד את הפינוק של העברת הטסט שבחרת בה...

גם אליי התקשרו לשאול אם להחליף לצלחות בלם קדמיות מקוריות, ההפרש היה מטורף כמעט פי 2 במחיר, אז בחרתי בצלחות בלם תחליפיות לא סיניות (אין לי מושג לאיזה החליפו - מודה שטעות מצידי).

בתאריך 29.7.2025 בשעה 16:02, elera כתב:

הסתכלתי על שני דברים קלים להזמנה, המצתים ופילטר השמן, שעלו לך 650₪ כולל מע"מ.

אפשר להזמין מחו"ל ב-190₪ מ-Cars245:

מה זה עוזר לו חבר?

רק שואל, לא בא להתווכח.

הוא לא מתכנן להביא איתו את החלפים הנ"ל אחרי ההזמנה מחו"ל למוסך ולבקש שירכיבו לו אותם (בטח לא למוסך יבואן), כי רוב הסיכויים שאו שהם לא יתלהבו/יסכימו להתקין לו אותם ויסרבו (זכותם), או שיתקינו לו אותם עם פרצוף ואז יזמברו אותו בעבודה.

את הכסף שלהם הם יעשו בכל מקרה...

בתאריך 29.7.2025 בשעה 20:32, Guyrguyr כתב:

הטיפול כבר בוצע, ומאחוריי, אחשוב שוב שנה הבא. תודה לכולם

מה יש לך לחשוב?

המחיר "בסדר" יחסית, על הצד היקר... אבל זה מה יש - מוסך יבואן. זול זה לעולם לא יהיה.

הקיה פיקנטו שלך היא רכב מאוד אמין, קוריאנית נפוצה מאוד, הרבה מאוד מוסכים (באופן יחסי) יודעים לטפל בה מצויין.

היא לא נחשבת רכב "מסובך" לטיפול, היא כבר בת עשור+ ושווה לא יותר מ- 30,000~ ש"ח לדעתי.

אם אני במקומך הייתי מטפל בה לא אצל היבואן, אלא במוסך שאתה יודע שעושה עבודה טובה בקוריאניות באיזור שלך (תשאל חברים/משפחה) וחוסך איזה 30% מהחשבון לפחות.

בתאריך 29.7.2025 בשעה 10:49, Guyrguyr כתב:

דבר נוסף זה הרכב בן 10 ולא ראיתי בהיסטוריה שביצעו החלפת נוזל רדיאטור.

למלא בעצמי נוזל ירוק עד שנה הבאה ואז לבצע החלפה ?

אם אני אתה - בטיפול השנתי הבא (כשהרכב יהיה בן 11), מבקש להחליף נוזל קירור לרכב.

זהו, עשה את שלו אם לא החליפו במשך עשור (אפילו לא שאלתי כמה ק"מ עשה הרכב).

נוזלי "כל החיים" הם פיקציה.

לפני 7 שעות, Guyrguyr כתב:

מה זה הזמן השמן צובר ששמו לי ? שמעתי שאולי זה שמן שהם מקבלים בכמויות והוא לא הכי איגותי.

זה לא שמן איכותי מה שהמוסך המרכזי שם לי ????

אין קשר איכותי או שלא... הכוונה היא שאת שמן המנוע הם לקחו ממיכל גדול יותר (כנראה חבית כמו שענו לך מעליי) ולא מהג'ריקנים 4-5 ליטר שקונים בחנות.

אם יש להם את האפשרות הזאת - אז זה לא משנה לך במיוחד.

איכותי או שלא - תשאל בדיוק איזה שמן שמו לך, מה החברה ומה המותג וכו'.

עריכה אחרונה על ידי DAHUJI

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...