Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 23 דקות, DAHUJI כתב:

איציק, במחילה, איך זה שאדם "רגיל" יודע לעשות כזו עבודה בכזו רמה ועם כל כך הרבה ידע?...

תודה 🙏

אני עושה את רק 15 שנה (בעל מקצוע בתחום).

• אהבתי 2

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

יש כאן לא מעט בעלי מקצוע בתחומים שונים. איציק הוא קבלן שיפוצים, והרושם שמתקבל כאן הוא שמדובר באיש שעובד ברמות הגבוהות ביותר, רואים את זה יפה בשרשור הנוכחי. הוא גם יועץ הפורום לענייני מיזוג. אותי הוא הציל כשמצא לי קטלוג של מוצרי אינסטלציה מסויימים ואפשר לי למצוא חלק חילוף שלא היתה לי דרך לאתר את המק״ט שלו.

• אהבתי 4
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 6 שעות, Haim_gds כתב:

זה התקן? 

הייתי אצל חבר לפני מספר שנים בזמן שבוצע אצלו שיפוץ חדר אמבטיה, אצלו ראיתי כי מושמת שכבת צמנט ועליה הטיט קרמיקה. השיפוצניק טען כי זה התקן....

אין תקן רשמי ב"שיפוץ" אבל המינימום זה צמנטי. 

בבניה של בניין חדש - חובה לבצע ברצפה שכבת איטום צמנטית + שכבה ביטומנית.

אני:

בשביל לקבל כמה מקדמי בטחון - ברצפה אני משתמש בהרבצה הצמנטית כשכבת איטום מקדימה לשכבות שאחריה (זוהי שכבת בסיס שברוב המקרים לא עושים אותה, פשוט דואגים לתקן חורים ובורות ברצפה ומשם ממשיכים לאיטום. בעבר הבני-דודים היו לוקחים מלט עם הרבה מים ותוסף BG BOND, שופכים על הרצפה וחושבים שזה טוב. בהדרכה שעשיתי ב SIKA [גילאר] דרך התאחדות קבלני השיפוצים - לימדו אותנו שזה הכי גרוע, כי צמנט כידוע חייב שכבת עובי ואם אתה מערבב צמנט עם הרבה מים -אתה מקבל שכבת צמנט שמתפוררת בשניה גם אם יש בה BG BOND).

השכבה השניה זה איטום צמנטי (SIKA 1K, בעבר סיקה טופ סיל 107).
השכבה השלישית היא ביטומנית.

אבל שוב, זה אני. ב 99% מהמקרים תקבל הרבה פחות מזה.

*** קירות אני מכין עם הרבצה צמנטית ולאחר מכן, במידת הצורך, טיח שחור מיישר.
**** את האיזור הרטוב (מקלחת או מקלחון) אני אוטם לפחות עם 2 שכבות, צמנטי וביטומני (האחרון הוא SIKA 301). במקרים כמו אצלי שיש קיר בטון או בלוק, אז גם כאן זה יהיה הרבצה צמנטית + SIKA 1K + ביטומני  SIKA 1K).

אני במוטו של "עדיף לי להגזים מאשר להתעסק בכשלים".

איציק

• אהבתי 5
  • רעיון טוב! 1

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם (נערך)
לפני 33 דקות, sperial כתב:

איציק הוא קבלן שיפוצים,

לפני 33 דקות, איציק נ. כתב:

אני עושה את רק 15 שנה (בעל מקצוע בתחום).

האמת שלא היה לי מושג שזה המקצוע. 

תחום כל כך פרוץ בארצנו. כשאתה אומר אין תקן, זה אולי האנדרסטייטמנט של האוף טופיק.

מה שאתה מתאר, מבחינת חומרים ומשך עבודה, יש לו עלות. 

האם אתה עובד אצל אנשים פרטיים שמספרים עליך מפה לאוזן, או שאתה פעיל בקרב אוכלוסיות מדרג סוציואקונומי מסוים?

אגב, את המשפט הזה, שים על כרטיס ביקור( או בחתימה):

לפני 25 דקות, איציק נ. כתב:

זה אני. ב 99% מהמקרים תקבל הרבה פחות מזה.

רק תוסיף בהצלחה.

יישר כוח.

עריכה אחרונה על ידי פריג'י
פורסם
לפני כשעה, פריג'י כתב:

מה שאתה מתאר, מבחינת חומרים ומשך עבודה, יש לו עלות. 

האם אתה עובד אצל אנשים פרטיים שמספרים עליך מפה לאוזן, או שאתה פעיל בקרב אוכלוסיות מדרג סוציואקונומי מסוים?

1. ברור שיש לו עלות, אבל אני לא חושב על מה אני חוסך *עכשיו*, אני חושב על מה אני חוסך *אחר כך*. הפסד של יום עבודה (או יותר) *אחר כך*, שווים פי כמה וכמה מעוד כמה מאות שקלים של חומרים ואפילו עוד יום יומיים עבודה על יישום, שלא לדבר על עוגמת נפש ועלויות נלוות של חומרים שבמקור היו על הלקוח ובתיקון הן עליך. לדעתי זאת התעודת ביטוח הכי טובה שיש.

2. עובד מפה לאוזן. לא יכול לומר שאני פעיל ספציפית בקרוב אוכלוסיות מדרג סוציואקונומי מסויים כי הלקוחות שלי הם ממגוון רחב יחסית, אבל אין ספק שככל שאתה צובר יותר ניסיון ובכל פרוייקט אתה לומד עוד דברים ומעלה עוד ועוד את הרמה של העבודה, יש לזה מחיר - ומי שמחפש הכי בזול ועושה סקר של 700 קבלנים ומחפש את מחיר הרצפה, ברור שאני לא הכתובת שלו - אתה לא יכול למכור עבודה ברמה גבוהה במחיר הכי זול כי זה גם לא משקף את התמורה וגם לא משקף אותך בתור בעל מקצוע והערך האמיתי שלך.

חשוב לציין, בנוגע לסעיפים הנ"ל -  שזה בעיקרו  יושב על אופיו של בן אדם ולא על אופיו של בעל מקצוע בתחום הזה. כל עוד זה בוער בך ללמוד עוד בשביל להעלות את הרמה המקצועית, לשפר את המוצר המוגמר, להתמקצע בתהליכים, לייעל תהליכים שנותנים לך רמת גימור גבוהה ולהשתמש בחומרים חדשים ולא רק ב"חומר הישן המוכר והטוב" - זה ההבדל בינך לבין אחרים שמחפשים רק לגמור את העבודה ולחסוך בכל דבר אפשרי.

הסוויץ האמיתי בזמן מכירה של עבודה הוא לא בדיקלום התהליכים המקצועיים שיש לעשות, אלא בכך שאתה צריך להעביר לצד השני שיש לו על מי לסמוך - וברגע שיש לך כבר שגרירים (לקוחות של "מפה לאוזן" וכד') זה קצת יותר קל.

איציק

• אהבתי 5
  • רעיון טוב! 4

1.6
HDi 100Hp Automatic

• אחראי פורום
פורסם

עבודה מרהיבה, איציק. כיף לראות.

בכלל הייתי שמח אם היית משתף עוד מהעבודות שלך, בעיקר מהתהליך.

ה-ocd שלי ירד לרמות שאני יכול להירדם יותר בקלות היום.

הזכרת לי משהו עם הרמקולים.

852-24-5-16-9-45-12m.thumb.jpg.f2d2756bce5b916446bc1657f0eeb066.jpg

אז עם רמקולים זה אינסוף הלוך חזור.

• אהבתי 1
  • מצחיק 4
  • רעיון טוב! 1

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

מדהים. תענוג לראות. :mm_yeah:

• אהבתי 1

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

לי כל זה נראה כמו "בניתי לבד חללית שתטוס לירח ובחזרה" אבל בהחלט אפשר לראות את המקצועיות בהחלטות.

מפקח עבודה טוב וישר הוא המפתח לכל שיפוץ מוצלח אבל כמה כאלה יש ואיפה מוצאים אותם?

אם לא איציק אז מי? אל תמעט ביכולות שלך. לפני הרבה שנים גיליתי בדרך הקשה שרצון וידע תיאורטי לא מספיקים וצריך גם יכולת שלא הייתה לי.

לדעתי, חלון שווה 1000 ונטות, אבל הסברת למה ביטלת אותו בצדק.

אני הייתי הולך על קומבו של אמבטיה מקלחת ככה שמי שאוהב אמבטיות של שעתיים יש לו אפשרות, ומי שרוצה מקלחת קצרצרה של 5 דקות יש לו כל הפסיליטיז.

נקודת החולשה אולי היחידה שראיתי זה הרמקול. לא יודע כמה זמן הוא והאלקטרוניקה שמסביבו יחזיקו בתנאי הלחות אם לא יצרת מיגון\פינוי. אני תמיד אומר לילדים שזה לא רעיון טוב לקחת את הפלאפון למקלחת, אבל הם לא מקשיבים.

שרשור מדהים קפטן איציק.

• אהבתי 1

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם
לפני 6 דקות, borsood כתב:

אני הייתי הולך על קומבו של אמבטיה מקלחת ככה שמי שאוהב אמבטיות של שעתיים יש לו אפשרות, ומי שרוצה מקלחת קצרצרה של 5 דקות יש לו כל הפסיליטיז.

זנ טוב בתנאי שיש לך דוש אחר בבית.

כדאתה שובר רגל או סתם נפצע ומוגבל בניידות מאוד חשוב שתהיה מקלחת נגישה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

בגלל שיש לך ניסיון של 15 שנה - עכשיו זה מובן. עבודה יפה ונקיה. הסנדלר לא הולך יחף במקרה שלך ואפילו נקי כל היום 😄

למה מתחבר הרמקול בתקרה?

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

פורסם (נערך)

זה רמקול בלוטות', הוא מתחבר לכל מה שיש לו את האפשרות... בחייך, כמו לשאול איזה דלק 95 יותר טוב :lol:

טלפון, טאבלט, טלויזיה חכמה, אייפון, אייפד, פלייסטיישן, אלטא זעכן אלטא זעכן

עריכה אחרונה על ידי ברווז

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני 27 דקות, ברווז כתב:

מתחבר לכל מה שיש לו את האפשרות

הכוונה לחשמל אולי...?

אני משער שיש לו שנאי פנימי או חיצוני, כי לא הגיוני להוציא אותו לטעינה כל X זמן.

בלוטות' מייתר כל צורך לחיבור פיזי נוסף כפי שאמרת,

ובמקרים מסויימים נראה לי שכדאי לחבר אותו גם למערכת כריזה...

"נעמה תסיימי כבר להתקלח ותשאירי מים גם ליוני ודנה"

• מצחיק 3
פורסם
לפני שעתיים, borsood כתב:

תודה על המחמאות :-)

רק רציתי לומר שבעניין האמבטיה זרמתי (תרתי משמע) גם בגלל שאנחנו רק 4 נפשות בבית אבל חשבון המים שלי (400 שקל) צועק הצילו גם ככה (ובוא נגיד שהמחמם מים על הגז לא ממש תרם להוריד פה את החשבון הזה...). ככה זה שיש מתבגרים בבית.

איציק

• מצחיק 1

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לפני 1 דקה, איציק נ. כתב:

רק רציתי לומר שבעניין האמבטיה זרמתי (תרתי משמע) גם בגלל שאנחנו רק 4 נפשות בבית אבל חשבון המים שלי (400 שקל) צועק הצילו גם ככה (ובוא נגיד שהמחמם מים על הגז לא ממש תרם להוריד פה את החשבון הזה...). ככה זה שיש מתבגרים בבית.

כשהן גדלות זה לא נהיה יותר טוב. חותם על החשבון שלך בעיניים עצומות.

• רעיון טוב! 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 35 דקות, Night Driver כתב:

כשהן גדלות זה לא נהיה יותר טוב. חותם על החשבון שלך בעיניים עצומות.

יום ראשון, שבוע חדש...כבר התחלת לבאס ? ;-) 

תן קצת כיוון לאופטימיות 😄 

1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...