Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני 3 שנים קנינו לנער המתבגר ספת נוער של עמינח.
למה עמינח, זה יותר יקר אבל הם הכי טובים, ויש אחריות ל10 שנים.
אחרי 3 שנים פנים הספה מתפוררת בצדדים, איזה 10 ס"מ פשוט שקע, וכבר לא ניתן לישון על המיטה, לא הייתי מודאג יש לנו אחריות ושל עמינח.
מתקשר אליהם, אין בעיה נשלח לך טכנאי רק תשלם 300 שקלים על הביקור (ביקור של 5 דקות אולי, לבדוק מה הבעיה), אבל המיטה באחריות? אחריות זה רק על הקפיצים, לא על כל השאר.
מגיע הטכנאי, מודיע שהספוג שקע, ושעל זה אין אחריות ומכאן המיטה הולכת לתיקון, אישתי שואלת אותו מה ההגיון שאחרי 3 שנים המיטה נהרסת? (לא היה שום שימוש מיוחד בה), בשביל מה קנינו עמינח? ואז הוא אומר לה באמת אין שום הבדל בין עמינח למותגים אחרים.
מה היה לנו כאן?
שילנו 4K במקום K2 על מוצר נחות, שהתקלקל אחרי 3 שנים (היה לנו מוצר מקביל, לא ממותג, שהחזיק עשור, והעברנו הלאה לפני הרבה זמן), שילמנו עוד 300 שקל על 5 דקות ביקור טכנאי, רק לבדיקה (שזה גם גועל נפש, על מה 300 על הגעה? משלוח מהסופר עולה 30 שקלים, ולוקח זמן דומה).
נשלם עוד הרבה כסף כנראה על תיקון.

בקיצור "אחריות עמינח" זה עוד סקים ישראלי, שמחובר לאיכות גרועה.
אל תקנו עמינח.

פורסם (נערך)

על מוצר של 2K (לא ממותג) לא הייתי מקן אלא קונה חדש לא מהם.

עריכה: זו הזדמנות לציין לטובה את אמריקן סליפ. קנינו מהם 2 מיטות ובאחת אחרי יומיים הבת החליטה שהמזרן עושה לה כאבי גב. 

הרמתי טלפון ואמרתי שאני מבין שהם לא אחראים לזה ואני מוכן לשלם על החלפה. חזרו אליי אחרי שעה ואמרו לבוא לבחור מזרן אחר ולשלם רק הובלה ואם יהיה הבדל במחיר המזרן.

עריכה אחרונה על ידי Night Driver

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)

אם אני מבין נכון (והתעודה שבידך זהה למה שמופיע כאן) אני מתרשם שהאחריות מכסה את "ליבת המזרן" ולא מכסה את "שכבת הנוחות".

פירוש ההגדרות זה כבר לשיקול דעת הטכנאי...

לדעתי צריך לבקש מעמינח בדיקה חוזרת (אולי תגיעו לפשרה שאתה מביא להם את זה).

עריכה אחרונה על ידי אלעדית
פורסם

שקיעה בצדדים - אני בספק אם יש חברה שנותנת אחריות לזה.

כאשר קניתי מיטה עבורי, נאמר לי כי לא מומלץ לשבת על הקצה של המזרון מאחר ולאורך זמן זה גורם לשקיעה (אני לא מדבר על לשבת לכמה שניות אלא לשבת על הקצה של המזרון בזמן שאתה מתארגן בבוקר וכו')

• רעיון טוב! 1
פורסם

לנו יש נסיון שונה. 

לגדול קנינו מיטה מתכווננת לפני 6 שנים. פשוטה, כזאת עם לחצן מכני שמשחרר בוכנה. בגלל שהיינו מרוצים רכשנו לבא בתור מיטה דומה לפני שנתיים. שתיהן עלו סביב 4000 ש"ח. 

לפני כשנתיים, במיטה של הגדול, היתה תקלה קטנה שלחצן השחרור של החלק המתרומם לא עבד. הזמנו טכנאי שתיקן בכמה דקות והראה שזאת תקלה פשוטה ואיך נוכל לתקן בעצמנו בעתיד. הביקור עלה 290 ש"ח. 

המזרונים בשתי המיטות במצב מצויין. רק אציין שלא משתמשים בהן כספה ויושבים עליהן. 

לא כל רכב צריך להיות שיא הריגוש, אבל שיהיה משהו. מנוע. אם לא מנוע, עיצוב. אם לא עיצוב, נוחות. אם לא נוחות, לפחות שהגיר יהיה ידני.

פורסם
לפני שעתיים, nglancer כתב:

אין עלי את התעודה, זה משהו כזה

זה כמו "אחריות 10 שנים על המנוע" כשדי ברור שהמוצר יתפגר מרכיבים אחרים לפני שהמנוע ימות...

• אהבתי 1

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם

פות"ש

כמו רוב החברות היצרניות בשוק, גם אם עמינח היו פעם טובים- היום המוצרים (חומ"ג) שרוב החברות רוכשות לייצור הם מהזן הזול, שכמו זוגלובק מתחיל באותה אות ובסוף מקבלים נקניקייה.

אין לי מושג לגבי האיכות של עמינח, היום או בעבר. ממה שתיארת אני מניח כמה הנחות שייתכן שהן גם מוטעות. 

לפני כשעה, guya72 כתב:

כאשר קניתי מיטה עבורי, נאמר לי כי לא מומלץ לשבת על הקצה של המזרון מאחר ולאורך זמן זה גורם לשקיעה (אני לא מדבר על לשבת לכמה שניות אלא לשבת על הקצה של המזרון בזמן שאתה מתארגן בבוקר וכו')

זה קשור יותר לצורת הבנייה של המזרון מאשר לכל דבר אחר. 

זו עצה נכונה קודם כל. 

המזרון בנוי בצורה של "תיבה" מספוג, שבתוכה ליבה של קפיצים. הספוג לבדו הוא לא עמיד לכיפוף כמו הקפיצים ובהחלט ייתכן שישקע אם לאורך זמן מופעל עליו משקל. 

גם ספוג איכותי שוקע בסופו של דבר. קל וחומר ספוגים של "היצרן הזול ביותר". 

במפעל שאני עובד בו, אני שמח שאנחנו מקפידים יותר על איכות טובה של החומר מאשר על מחיר זול. 

I SHOULD KNOW, בתור מנהל הרכש :lol:

• אהבתי 1

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם (נערך)
לפני שעה, אורי מ. כתב:

לנו יש נסיון שונה. 

לגדול קנינו מיטה מתכווננת לפני 6 שנים. פשוטה, כזאת עם לחצן מכני שמשחרר בוכנה. בגלל שהיינו מרוצים רכשנו לבא בתור מיטה דומה לפני שנתיים. שתיהן עלו סביב 4000 ש"ח. 

לפני כשנתיים, במיטה של הגדול, היתה תקלה קטנה שלחצן השחרור של החלק המתרומם לא עבד. הזמנו טכנאי שתיקן בכמה דקות והראה שזאת תקלה פשוטה ואיך נוכל לתקן בעצמנו בעתיד. הביקור עלה 290 ש"ח. 

המזרונים בשתי המיטות במצב מצויין. רק אציין שלא משתמשים בהן כספה ויושבים עליהן. 

אם 300 על ביקור בלי שום עבודה זה חויה חיובית, זה זכותך לחשוב ככה. מה היה קורה אם היתה תקלה , היית נאלץ להפרד מעוד כך וכל שקלים

לפני שעתיים, guya72 כתב:

שקיעה בצדדים - אני בספק אם יש חברה שנותנת אחריות לזה.

השקיעה היא דווקא בצד הפנימי של המיטה...

עריכה אחרונה על ידי nglancer
פורסם

מצויין על גבי התעודה במפורש- אחרי השנה הראשונה (פנית בשנה השלישית) ביקור טכנאי נושא בעלות. 

סד"ג 300 זה סביר ודי תואם למצב בשוק, באופן כללי (לאו דווקא רק לרהיטים). 

מעטים העסקים שינסו לחסוך לך את זה. 

לא כמו האדיוט שאני הייתי, והתווכחתי עם לקוח שהתקלה שלו נשמעה לי כמו משהו אדיוטי לחלוטין (ברז הזנה סגור), וניסיתי לבקש בטלפון שיבדקו ויחסכו את הביקור (אחרי תום האחריות), פעמיים ביקשתי, פעמיים ענו לי "פתחנו, אל תעליב את האינטיליגנציה". 

אז אמרתי שאין בעייה, אני בדרך. אם זה ברז הזנה סגור, אתם עדיין תחוייבו עלות ביקור.

הסכימו. 

הגעתי. פתחתי את ברז ההזנה שהיה סגור. הכל עבד תקין אחרי זה. חייבתי אותם על עלות הביקור (גביתי 150 ש"ח אז, לפני עשור, לא זוכר כבר מה היה המקובל בשוק). לא שמעתי מהם מאז :lol:

• אהבתי 1
  • מצחיק 1

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

הם עוד בסדר.

אחי הזמין טכנאי למכונת הכביסה. הטכנאי הכניס את התקע לשקע והלך.

• מצחיק 3
  • מבאס 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אני ממליץ לכולם, כשמבטיחים לכם 10-20 שנות אחריות על מזרן, לקרוא בעיון את כל סעיפי התעודה. ברוב המקרים שנתקלתי בהם, המוכרים בחנות לא מכירים אותם, או שהם פשוט מסתירים מידע. לדוגמה, בתעודת אחריות של מזרן שעולה יותר מ-12000 ש"ח גיליתי:

האחריות אינה מכסה או שלא תחול במקרים הבאים:

•טביעת גוף בתוך תחום הערכים בטבלה הבאה:

גיל מוצר 6-0 חודש - 2.5 ס״מ

12-6 חודש - 3 ס"מ

12-24 חודשים - 3.5 ס"מ

5+ שנים - 6 ס"מ

300 ש"ח לביקור הוא תשלום מקובל, ללא קשר למשך העבודה.

פורסם
לפני 34 דקות, Night Driver כתב:

הם עוד בסדר.

אחי הזמין טכנאי למכונת הכביסה. הטכנאי הכניס את התקע לשקע והלך.

כמה הוא לקח????

• תוכן חדש...