Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

יצא לי לראות דודג' צ'אלנג'ר שחורה אתמול בדרכים ועלתה לי המחשבה:

הרי מכוניות השרירים של דודג' לא הגיעו לארץ בייבוא סדיר, בניגוד לקאמרו או המוסטאנג שהגיעו מהיבואן. משמע, אין להם מוסכים שמתמחים בהם לא? משמע גם שמוסך הייבואן לא יכול לטפל כי אין לו את ההכשרה/כלים/מכשור/אנאערף.

אז איפה מטפלים ברכב כזה? אני בטוח שמי שקונה צ'אלנג'ר לא מתכוון להפקיר את הטיפולים, אז מה הם עושים?

סתם שאלה כזאת מסקרנות.

חולם על קרייזלרים יוקרתיות בנסיעה ברכבות😪

פורסם

לצערי לא אוכל לענות לך על השאלה אבל אני רק רוצה להגיד שרק כשעברתי לגולה גיליתי שיש הבדל ענק בין הגרסאות של המאסל קארס. 

הדודג צרלנגר לדוגמא מגיע עם מנועי מיניוואנים בשתי הגרסאות הפשוטות יותר ורק החל מגרסת RT מגיע המנוע המפלצתי האמיתי ה5.7 ליטר. 

מוסטאנג מגיע עם מנוע טורבו בגרסה האקו בוסט (הכי קל לזהות לפי הסוס על הבגאז׳) שהיא נחמדה אבל זה ממש לא זה. 

לאומת הGT שזה הדבר באמיתי עם המנוע 5 ליטרים. 

לפני כמה שבועות חבר שלך לי מוסטאנג שהוא צילם בישראל ושאל אותי למה היא שקטה ולא נשמעת כמצופה. 

התשובה היתה שזאת הייתה הגרסה של האוקובוסט. 

פורסם

1. אין רכב כזה דודג׳ ראם. בשנים האחרונות אלו שתי חברות נפרדות, יש דודג׳ ויש ראם.

2. אין חובה טפל במוסכי יבואן כדי לשמור על אחריות יצרן.

3. כפי שפות״ש ניסה להסביר, כנראה שאין ליבואן את הכלים לבצע טיפולים ותיקונים ברכב (חוסר הכשרה/חלפים וכיוצ״ב).

• אהבתי 1

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם
לפני 15 שעות, Stangg כתב:

לצערי לא אוכל לענות לך על השאלה אבל אני רק רוצה להגיד שרק כשעברתי לגולה גיליתי שיש הבדל ענק בין הגרסאות של המאסל קארס. 

הדודג צרלנגר לדוגמא מגיע עם מנועי מיניוואנים בשתי הגרסאות הפשוטות יותר ורק החל מגרסת RT מגיע המנוע המפלצתי האמיתי ה5.7 ליטר. 

מוסטאנג מגיע עם מנוע טורבו בגרסה האקו בוסט (הכי קל לזהות לפי הסוס על הבגאז׳) שהיא נחמדה אבל זה ממש לא זה. 

לאומת הGT שזה הדבר באמיתי עם המנוע 5 ליטרים. 

לפני כמה שבועות חבר שלך לי מוסטאנג שהוא צילם בישראל ושאל אותי למה היא שקטה ולא נשמעת כמצופה. 

התשובה היתה שזאת הייתה הגרסה של האוקובוסט. 

בימינו לא צריך לעבור לגולה כדי לקבל את בשורת המאסל קארס, בשביל זה יש אינטרנט.

וכן, מאסל קאר בארץ שייך לאותה קטגוריית חלומות של BMW M2 לצערי, cheap speed זה מונח זר לישראלים.

• אהבתי 1

פורסם
לפני 4 דקות, נולד לליסינג כתב:

בימינו לא צריך לעבור לגולה כדי לקבל את בשורת המאסל קארס, בשביל זה יש אינטרנט.

וכן, מאסל קאר בארץ שייך לאותה קטגוריית חלומות של BMW M2 לצערי, cheap speed זה מונח זר לישראלים.

לא ידעתי כמה אני אוהב את הרכבים האלה עד שראיתי אותם בעיניים שלי, ומאז שנהגתי במוסטאנגים ובצ׳ארגר אז בכלל. 

• מבאס 1
פורסם

ציטוט מאתר ICAR:

כחלק מהתקנות החדשות ליבוא האישי של מכונית לישראל, על המייבא להציג אחד מהשלושה על מנת לקבל אישור ליבא מכונית כלשהי:
1. אישור מתן שירות מהיבואן - כלומר, כמו שהיה נהוג עד חיקוק התקנה - היבואן מתחייב ליבא חלקי חילוף ולהעניק שירות לרכב במקרה של תקלה.
2. אישור מתן שירות ממוסך מומחה - כלומר, אישור ממוסך שיודע לטפל במותג.
3. אחריות בינלאומית מטעם היצרן - חלק מהיצרנים נוהגים לתת אחריות בינלאומית לדגמיהם, אותה חייב היבואן לכבד.

זכור לי שבזמנו שריקי ייבא רכב מיוחד מחו"ל (כמדומני רולס רויס) והוא הציג אישור מטעם החברה בחו"ל להטסת מכונאים לטיפול בארץ

• מעניין 1
פורסם
לפני 18 שעות, נולד לליסינג כתב:

cheap speed זה מונח זר לישראלים

היה.

עד שהגיעו החשמליות.

לא שאני משווה אותן למכוניות שרירים, אבל מבחינת כח בלבד - היום זה כבר לא דבר יקר או מסובך.

• אהבתי 1

Life is a journey,

Enjoy the ride...

פורסם (נערך)

טיפולים שגרתיים זה החלק הקל, שמן בתקן, ומסננים שונים שבמקסימום מזמינים מחו"ל וזמינים באינטרנט לכל דורש. מי שמייבא דגם שלא קיים בארץ, מודע לכך שבמקרים מסוימים הוא לפעמים יאלץ להזמין חלקים מחו"ל (או שיזמינו עבורו) כדי לטפל ברכב. רכב כמו זה המדובר זה משחק ילדים להחזיק בארץ למי שמוכן קצת להתאמץ שכן זה רכב נפוץ במדינת המקור, יש גם פורומים פעילים בנושא, ואין בעיה להשיג כל חלק שצריך, זה פשוט ייקח קצת זמן כי לא תמצא מלאי בארץ, אני הייתי הרבה יותר חושש אם הייתי צריך לתחזק לבד (או בעזרת מוסך שהוא לא מוסך יבואן) איזה רכב סיני חשמלי שלך תמצא לו חלקים ולך תדע מה אתה מקבל שכן בניגוד לספקי המשנה המערביים המוכרים, אין לנו מושג או חצי מושג בספקי משנה בסין. האופציה היא כמובן לשלם המון על חלקים ליבואן המקומי כמו בשרשור של אקספנג שעל כמה חלקי פח דורשים סכומים מופרכים. 

את הרכבים שלי, שהם כולם זמינים בישראל, אני מתחזק באמצעות מוסך אמנם אך את מרבית החלקים (ושדרוגים בעיקר) אני מזמין מחו"ל. למעט התשלום הגבוה על יבוא של חלקי חילוף, זה משחק ילדים, כמה ימים ויש לך כל חלק שתרצה בארץ.

עריכה אחרונה על ידי madmaxx
  • אהבתי 1
פורסם
לפני כשעה, madmaxx כתב:

טיפולים שגרתיים זה החלק הקל, שמן בתקן, ומסננים שונים שבמקסימום מזמינים מחו"ל וזמינים באינטרנט לכל דורש. מי שמייבא דגם שלא קיים בארץ, מודע לכך שבמקרים מסוימים הוא לפעמים יאלץ להזמין חלקים מחו"ל (או שיזמינו עבורו) כדי לטפל ברכב. רכב כמו זה המדובר זה משחק ילדים להחזיק בארץ למי שמוכן קצת להתאמץ שכן זה רכב נפוץ במדינת המקור, יש גם פורומים פעילים בנושא, ואין בעיה להשיג כל חלק שצריך, זה פשוט ייקח קצת זמן כי לא תמצא מלאי בארץ, אני הייתי הרבה יותר חושש אם הייתי צריך לתחזק לבד (או בעזרת מוסך שהוא לא מוסך יבואן) איזה רכב סיני חשמלי שלך תמצא לו חלקים ולך תדע מה אתה מקבל שכן בניגוד לספקי המשנה המערביים המוכרים, אין לנו מושג או חצי מושג בספקי משנה בסין. האופציה היא כמובן לשלם המון על חלקים ליבואן המקומי כמו בשרשור של אקספנג שעל כמה חלקי פח דורשים סכומים מופרכים. 

את הרכבים שלי, שהם כולם זמינים בישראל, אני מתחזק באמצעות מוסך אמנם אך את מרבית החלקים (ושדרוגים בעיקר) אני מזמין מחו"ל. למעט התשלום הגבוה על יבוא של חלקי חילוף, זה משחק ילדים, כמה ימים ויש לך כל חלק שתרצה בארץ.

כמובן שלאנשים שגולשים כאן זה דיי ברור כל עניין התחזוקה העצמית וההזמנה מחו"ל.

אני שואל על המקרה התיאורטי מאוד אני מקווה, שאדם ללא יכולת/כוונה/רצוח לבצע תחזוק עצמי מייבא רכב שלא יובא באופן סדיר מעולם. אני רואה שבתגובה מעלה העלו את את הנושא של אחריות, אבל ספציפית על דודג' אני מאמין שהאחריות כבר לא בתוקף לכל הרכבים שהגיעו לארץ, וממיטב ידיעתי מוסך דודג' מתמחה רק בדוראנגו ובגראנד קארוואן.

פורסם

אם יש מישהו כזה, שלא מבין כלום ועדיין רוכש רכב שלא קיים בישראל ביבוא רשמי, אז במרבית המקרים אין ליבואן המקומי או מוסך מומחה לטפל ברכב, טויוטה סיינה? איזה SUV של ג'נרל מוטורס, מוסטנג או קאמרו לפני שהיה יבוא רשמי? אלו רכבים שאין בהם משהו מיוחד או משהו שצריך ללמוד באופן כללי. אז פה ושם לפעמים צריך לבזבז עוד שעה כדי להבין איך לפרק ולהרכיב אבל זה באמת לא יותר מזה עבור מוסך, זה רק עניין של זמן והבנה של הלקוח שברכישת רכב כזה לפעמים עלות הטיפול תהיה יקרה יותר ולפעמים יהיה צריך להשבית את הרכב על להגעת חלק. 

עכשיו בתכלס, למעט איזו מחלת ילדות, מרבית הרכבים לא דורשים איזה טיפול מורכב בעשור הראשון, אלטרנטור? מדחס מזגן? איזו משאבה? אלו דברים שכל מכונאי מנוסה יכול להתמודד איתם בקלות. 

פורסם
לפני 4 שעות, נולד לליסינג כתב:

אני שואל על המקרה התיאורטי מאוד אני מקווה, שאדם ללא יכולת/כוונה/רצוח לבצע תחזוק עצמי מייבא רכב שלא יובא באופן סדיר מעולם.

בניגוד למה שהיינו רוצים לחשוב פה בפורום, מה שאתה מתאר זה רוב רוכשי היבוא האישי והאקזוטיקה בישראל, למעט קומץ רכבי אספנות מאד ספציפיים. המכוניות האלה הן בעיקר סמל סטטוס, ומי שרוכש אותן (בעצמו או מתוך מלאי של דילר שכבר עשה את העבודה הקשה) ממש לא הולך לטפל בהן בחניית הבית.

התחזוקה שמכוניות כאלה מקבלות עם הגעתן לארץ מתחלקת בין מומחים מקומיים (כמו אוטו-איטליה) שעברו הכשרה אצל היצרן לבין מוסכי יבואן (כשיש) והמכונאים הכלליים שאותם רוכשים ודילרים עובדים איתם באופן קבוע (בעיקר במגזר), המתקנים ומשפצים כמיטב יכולתם אך לא תמיד עם תוצאות טובות או בהתאם להוראות היצרן.

בגדול, לא קשה לשמור מכונית על הכביש ובמצב נסיעה אם יש לך גישה לחלקים ויכולת כלשהי כמכונאי - עד התקלה הרצינית הראשונה שדורשת דיאגנוסטיקה או ידע של מומחה. לא קשה גם לקבל אישור מוסך שיהיה מי שיטפל בך ע"מ שתוכל לרכוש אותה מלכתחילה. האם היא תשרוד מעבר לחומש הראשון של חייה - פה כבר השאלה מסתבכת, ובעקבות כך רואים הרבה מהאקזוטיקה הזאת מחליפה ידיים מדי כמה חודשים ברגע שהגיעה לגיל או קילומטרז' מסויים. כל פעם דילר אחר רוכש אותה (עם תקלה רצינית או שתיים), מנסה את הקומבינות שלו, וכשזה לא עובד - מוכר אותה הלאה.

• אהבתי 1
פורסם

רק צ'אלנג'ר.

מי מטפל ברכבים כמו לוטוס או מקלארן שהגיעו בייבוא אישי/מקביל?

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם
לפני 8 שעות, madmaxx כתב:

מחזק, להחליף שמן ודברים כמו בלמים זה קל להבין ולקרוא, הבעיה יכולה לצוץ כשיש צורך בדיאגנוסטיקה מתקדמת לבעיות רציניות ואז מגיע הצורך בידע מקצועי. מאמין שיש מוסכים בארץ שפשוט מטפלים ברכבים כאלה, ולוקחים מחירים בהתאם על הידע והמאמצים. 

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...