Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני 4 דקות, DAHUJI כתב:

אני עושה טיפול "שנתי" לרכב בכל שנה וחצי, ובעיקר משתדל להקפיד על מרווח הק"מ - עושה טיפול בכל 10,000 ק"מ (ולא בכל 15,000 ק"מ לפי הצהרת היצרן).

החלטה שגויה. במיוחד עם המנוע הבעייתי שיש אצלך ברכב.

• רעיון טוב! 1

פורד פיאסטה 1.25 ידנית 2012

פורסם
לפני 21 דקות, שחר 1 כתב:

החלטה שגויה. במיוחד עם המנוע הבעייתי שיש אצלך ברכב.

תודה על ההארה שחר (לא ציני).

אתה מתכוון שההחלטה שלי לעשות טיפול "שנתי" בכל שנה וחצי בערך (במקום בכל 12 חודשים בדיוק) היא החלטה שגויה בהתאם לזה שהמנוע שלי הוא ה- 1.2L Puretech המושמץ (מכונה בפורום פיורדרעק) של פיג'ו?

רק מציין שהמנוע שלי הוא לא הגרסה עם הטורבו, הוא האטמוספרי הפשוט והרגיל, ונחשב יותר אמין (לגבי טבעות הבוכנה, הרינגים, אני לא יודע לומר).

אני לוקח ריזיקה שאני מפרגן למנוע טיפול בכל 10,000 ק"מ במקום בכל 15,000 ק"מ עפ"י היצרן... והוא מחזיר לי בזה שהוא לא מתקטנן איתי על 6 חודשי נהיגה.

אבל אם אתה צודק? - אתה כנראה שצודק, וכלל האצבע הוא שמומלץ להיות פדנט ולהחליף שמן מנוע בכל 12 חודשים בדיוק או בכל 10,000 ק"מ. זו ההמלצה ה"רשמית" בפועל של בעלי רכבים ומוסכניקים.

לזכותי ייאמר גם שאני נוהג ברכב בצורה נאותה, לא שובר לו את הצורה, מקפיד לשים לב לרעשים ומצוקות, וגם לוקח אותו לטורים גבוהים בכל כמה נסיעות כדי לשמן ולשמור על המכלולים.

אבל שוב, תודה על ההערה שלך.

פורסם

הסיבה שמחליפים שמן כל 15K או כל שנה היא בגלל שהשמן מתחמצן, מאבד תכונות חשובות ופשוט כבר לא טוב אחרי סיכוך ובליעת חומרים לאחר תקופה-עבודה מסוימת.

יכול להיות שהרכב שלך נתון לסביבה יבשה במיוחד חנייה סגורה וכו' או מכל סיבה אחרת הוא פשוט נהרס אבל אם מסתכלים על הממוצע הכללי זה מה שיצא.

לגבי צמיגות אני מעריך שפשוט הרכיבים הנדיפים שבשמן פשוט מתנדפים מהחום וכו' והוא סופג רכיבים שהם יותר צמיגיים (מתכות וכו')

• אהבתי 1
פורסם (נערך)
לפני 23 דקות, DAHUJI כתב:

אתה מתכוון שההחלטה שלי לעשות טיפול "שנתי" בכל שנה וחצי בערך (במקום בכל 12 חודשים בדיוק) היא החלטה שגויה בהתאם לזה שהמנוע שלי הוא ה- 1.2L Puretech המושמץ (מכונה בפורום פיורדרעק) של פיג'ו?

זו החלטה שגויה בכל מנוע, אבל במיוחד בפיורדרעק הידוע לשמצה (וכן, אני יודע שאתה עם האטמוספרי). השמן מתחמצן ככל שעובר הזמן, ולכן נדרש להחליף אותו כל שנה, גם אם נסעו רק 2000 קילומטר.

זו ההמלצה ה"רשמית" בפועל של בעלי רכבים ומוסכניקים.

זו הוראת היצרן.

להיות פדנט ולהחליף שמן מנוע בכל 12 חודשים בדיוק או בכל 10,000 ק"מ

זה לא פדנטיות, זו החובה הבסיסית. פדנטיות זה להחליף בתדירות גבוהה יותר, למשל כל חצי שנה או כל 7000 קילומטרים.

עריכה אחרונה על ידי שחר 1
  • אהבתי 4

פורד פיאסטה 1.25 ידנית 2012

פורסם
לפני שעתיים, DAHUJI כתב:

ולמה זה משנה כמה ק"מ עשה המנוע?... אתה סבור שמנוע חדש יותר או שעשה פחות ק"מ היה בוודאות ש"מתייחס" לשמן המנוע אחרת

כן בהחלט במנוע עם ק"מ גבוה השמן מתבלה מהר יותר מאשר במנוע שעשה מעט ק"מ.

במנוע עם ק"מ גבוה אטימה של טבעות הבוכנה פחות טובה, יותר גזי פליטה מגיעים ל Crankcase ומחמצנים את השמן, המרווחים יותר גדולים, יותר דלק מגיע לשמן ומדלל אותו וכדומה.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

פורסם
לפני שעתיים, DAHUJI כתב:

אלי יקר, תודה רבה על הסרטון ועל המידע המעניין. ותודה בבעיקר על המאמץ שלך להנגיש ידע בעברית לקהל חובבי הרכב.

אני בדיוק מהאנשים האלו (!)... שמסתכל על כמה ק"מ עבר הרכב ולא על כמה זמן עבר מאז הטיפול השנתי....

בגלל שאני נוסע די מעט ק"מ בשנה (סביבות ה- 7,000~ ק"מ), ומעדיף תח"צ, אני עושה טיפול "שנתי" לרכב בכל שנה וחצי, ובעיקר משתדל להקפיד על מרווח הק"מ - עושה טיפול בכל 10,000 ק"מ (ולא בכל 15,000 ק"מ לפי הצהרת היצרן).

אז למדתי משהו. לא בטוח שאשנה את ההרגלים שלי, אבל למדתי.

מתנצל מראש אם אני שואל שאלה קיטבג מציקה, ניסיתי לעקוב אחרי השרשור ולא בטוח שהצלחתי להבין את הסיפא של הדברים - למה בעצם בדקת את שמן המנוע?

מה רצית לבדוק או להראות? (ברור לי שבדקת, וברור לי שהראת).

בעצם, אם אני מבין נכון - רצית להראות שרכב שעשה 9,500 ק"מ על אותו שמן המנוע, כבר דורש החלפה של שמן המנוע כי אותו שמן המנוע הגיע לסוף חייו כבר אחרי 10,000 ק"מ?

ולמה זה משנה כמה ק"מ עשה המנוע?... אתה סבור שמנוע חדש יותר או שעשה פחות ק"מ היה בוודאות ש"מתייחס" לשמן המנוע אחרת?

שוב, סליחה אם כבר ענית על זה ויכול להיות שאני שואל פה משהו שכבר ענית עליו.

את הבדיקה עצמה עשיתי כדי ללמוד. לא ידעתי מה אקבל ומה יהיו התוצאות. אולי הייתי מגלה שאין בעיה לטפל אחת לשנה וחצי אם נוסעים מעט. בפועל, זה שגוי.

לגבי המנוע - בדיקה זו יכולה לשפוך אור על בלאי במנוע, ככל שקיים.

• רעיון טוב! 1
פורסם

תודה, קודם כל טוב ממש לדעת שיש מעבדה כזאת בארץ אחרי שהרבה פעמים קראתי על שימוש בזה בחו"ל. 

אין לי צורך בזה עכשיו אבל אני יכול לראות מצב שאשתמש בזה בעתיד.

אני מקפיד להחליף שמן ופילטר אחת לשנה גם ברכבים שנוסעים 2500 ק"מ בשנה. 

עכשיו יש לי מצב חדש - רכב מודל 2019 שנוסע 2500 ק"מ בשנה כרגע לא בשימוש. כיסיתי אותו לפני 3 חודשים וכנקראה גם לא יזוז בחודשים הקרובים - הבעלים חולה. הגיע זמן הטיפול השנתי, אבל נראה לי שאדחה אותו עד שישובו להשתמש ברכב. 

• אהבתי 2

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...