Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לחברי הפורום,

אודה לעזרתכם בהתלבטות בין 2 רכבים די שונים.

רקע: הרכב משמש אותי בעיקר לנסיעות בסופי שבוע, שזה לרוב לטובת טיולים או נסיעות להורים. אני מאוד אוהב לטייל, ופעמים רבות כדי להגיע לתחילת המסלול או לנק' תצפית, יש צורך לרדת מהכביש הסלול ולנסוע על דרך לא סלולה. עד עכשיו, הצלחתי להגיע כמעט לכל הנקודות עם רכב בעל מרווח גחון צנוע של 15 ס”מ (אני זוכר רק פעמיים מהשנה האחרונה בהן נאלצתי לעשות אחורה פנה).

העניין הוא, שלא פעם הגעה לנקודה כרוכה בקבלת מכה או שפשוף בגחון. אציין שאני משתדל לנסוע לאט בדרך לא סלולה, אך אני לא עובר להכוונה רגלית. כלומר, כנראה שבחלק מהפעמים ניתן היה להימנע מקבלת מכה או שפשוף, אך זה היה הופך את הנסיעה האיטית לזחילה המדמה יציאה משדה מוקשים.

לפיכך, חשבתי שהפתרון הוא לקנות רכב מעט יותר גבוה, שיאפשר לנסוע בדרכים לא סלולות ביתר חופשיות (לא כאלה המיועדות רק ל-4X4). מבחינת הגודל, אני לא צריך רכב גדול יותר מסופר מיני או משפחתית קומפקטית (הרכב מיועד ל-2 מבוגרים עם מקום לעגלת תינוק).

חיפוש מהיר צמצם את האפשרויות ל- Seat Arona 1.5L FR, בעלת מרווח גחון של 19 ס"מ ול- Subaru XV/Crosstrek 2.0L בעלת מרווח גחון של 22 ס"מ.

ברור לי שכשמדובר ביכולות שטח, 2 הרכבים כלל לא באותה הקטגוריה. אך בהינתן שאני לא מחפש רכב 4X4 בהכרח, איני מצליח להחליט ביניהם. אם לסכם את הביקורת כפי שאני מבין אותן, מצד אחד, יש הטוענים שאין לסובארו כל יתרון על רכבים אחרים, מלבד יכולות שטח נדירות לתג המחיר שלו, ולכן הרכב לא רלוונטי למי שאינו חייב רכב 4X4. מצד שני, אחרים טוענים שיכולת השטח שלו (למי שרואה בזה יתרון), לצד נוחות הנסיעה והאמינות, הופכים אותו לרכב דו-שימושי נהדר, גם למי שלא צריך רכב 4X4.

מידע נוסף

מה חשוב לי מלבד היכולת לרדת מהכביש:

• בטיחות
  • נוחות נסיעה/חוויית נהיגה (עד כמה שניתן)
  • אמינות

תקציב: בסיבות 100-130 אש"ח. אם להתמקד בשני הרכבים שלעיל, זה אומר שנתונים 2019-2023 של סובארו XV ושנתונים 2021-2024 של סיאט ארונה (אם אחליט שאני הולך על ארונה, אולי אמתח את התקציב מעט ואעדיף לקנות רכב חדש).

נסועה שנתית: אני לא צפוי לנסוע יותר מ- 6-7K ק"מ בשנה.

שונות:

• אני מתכנן להחזיק ברכב כ-5-8 שנים (אם זה יהיה רכב חדש, אז אולי אף מעט יותר).
  • מבחינת שיקולי גיר, כרגע אני לא מתכנן להשתמש ברכב במהלך השבוע כדי להימנע מפקקים (אך יתכן שמתישהו בעתיד אצטרך לעשות נסיעות יומיות קצרות).

סליחה על החפירה, ותודה מראש לעונים :)

סופ"ש נעים ושקט.

פורסם

בתקציב הזה הייתי קונה פורסטר בלי להתבלבל.

בטיחותית בהרבה מהארונה והקרוסטרק/XC, מרווחת בהרבה הן למבוגרים והן במושבים מאחור, יכולות שטח עדיפות בהרבה, אמינה מאוד ובאופן כללי רכב הרבה יותר מוצלח מכל הבחינות.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 11 שעות, בימבה91 כתב:

יש הטוענים שאין לסובארו כל יתרון על רכבים אחרים, מלבד יכולות שטח נדירות לתג המחיר שלו, ולכן הרכב לא רלוונטי למי שאינו חייב רכב 4X4.

מצד שני, אחרים טוענים שיכולת השטח שלו (למי שרואה בזה יתרון), לצד נוחות הנסיעה והאמינות, הופכים אותו לרכב דו-שימושי נהדר, גם למי שלא צריך רכב 4X4.

ה"טוענים" כנראה לא נהגו על ה-XV/קרוסטרק,

ה"אחרים" נהגו וצודקים בכל מילה.

אתמול נסעתי עם חבר שבדיוק קנה את ה-XV השלישית שלו.

עשינו קיצור דרך בשביל לבן שב-99% עביר לכל סוג רכב, אבל...

באמצע הייתה "שלולית חול" ובתוכה רבצה קורולה על גחונה, ומאחוריה עוד כמה 'פרייבטים'

שהיו בדרך לבילוי בחוות סוסים סמוכה.

ה-XV עבר לצד ה'שלולית' בחלק העמוק יותר של החול בלי לשהק ובלי לגהק

וכל השאר נשארו לחכות לחילוץ או לעשות רברס וללכת ברגל ליעד.

אז אם טיולים בתפריט שלך, אין בכלל מה להתלבט בין השתיים, ולא רק...

יוצא לי דרך קבע לנהוג על ארונה ועל אותה XV הנ"ל, וגם ב'מנהלתי' הסובארו עדיפה לטעמי.

יותר מרווחת ויותר נוחה, המתלים שלה מגהצים את כל תחלואי האספלט העירוני,

והגיר הרציף הרבה יותר ידידותי ונעים בפקקי תנועה מאשר ה-DSG שדורש הסתגלות מסוימת של הנהג.

הארונה רכב נהדר בפני עצמו, אבל לא ממש בר השוואה ל-XV בפרמטרים שציינת.

• אהבתי 5
פורסם
בתאריך 30.5.2025 בשעה 18:24, פריג'י כתב:

הגיע זמנך ל-XV ידידי...

לגבי הסיאט לא רק ההנעה הכפולה חסרה, גם הגיר לדעתי כלל לא מתאים לשטח.

תודה!

בתאריך 30.5.2025 בשעה 21:07, ... כתב:

בתקציב הזה הייתי קונה פורסטר בלי להתבלבל.

בטיחותית בהרבה מהארונה והקרוסטרק/XC, מרווחת בהרבה הן למבוגרים והן במושבים מאחור, יכולות שטח עדיפות בהרבה, אמינה מאוד ובאופן כללי רכב הרבה יותר מוצלח מכל הבחינות.

תודה! למען האמת, כלל לא חשבתי על הכיוון הזה, בעיקר מפני שמדובר ברכב גדול (בו אין לי צורך בשלב זה). אך בכל ביקורת בה נתקלתי, קראתי רק דברים טובים על הרכב. אני צריך להחליט אם גודל הרכב מתאים לי והאם אני מוכן להגדיל את התקציב (או לרדת בשנתון), כי אם כן, אז  אכן מדובר באופציה מצויינת.

מבדיקה קצרה עולה שאם אני הולך על הפורסטר, זה אומר שאצטרך למתוח את התקציב לכ-130-155 אש"ח בשביל שנתון 2021-2023 (דור 5), או להגביל עצמי לשנתונים 2019-2020 (גם דור 5). לדעתי הרכב ברמת גימור Sport נראה טוב, אך הוא יקר עוד יותר.

בתאריך 31.5.2025 בשעה 06:07, BoazB11 כתב:

ה"טוענים" כנראה לא נהגו על ה-XV/קרוסטרק,

ה"אחרים" נהגו וצודקים בכל מילה.

אתמול נסעתי עם חבר שבדיוק קנה את ה-XV השלישית שלו.

עשינו קיצור דרך בשביל לבן שב-99% עביר לכל סוג רכב, אבל...

באמצע הייתה "שלולית חול" ובתוכה רבצה קורולה על גחונה, ומאחוריה עוד כמה 'פרייבטים'

שהיו בדרך לבילוי בחוות סוסים סמוכה.

ה-XV עבר לצד ה'שלולית' בחלק העמוק יותר של החול בלי לשהק ובלי לגהק

וכל השאר נשארו לחכות לחילוץ או לעשות רברס וללכת ברגל ליעד.

אז אם טיולים בתפריט שלך, אין בכלל מה להתלבט בין השתיים, ולא רק...

יוצא לי דרך קבע לנהוג על ארונה ועל אותה XV הנ"ל, וגם ב'מנהלתי' הסובארו עדיפה לטעמי.

יותר מרווחת ויותר נוחה, המתלים שלה מגהצים את כל תחלואי האספלט העירוני,

והגיר הרציף הרבה יותר ידידותי ונעים בפקקי תנועה מאשר ה-DSG שדורש הסתגלות מסוימת של הנהג.

הארונה רכב נהדר בפני עצמו, אבל לא ממש בר השוואה ל-XV בפרמטרים שציינת.

תודה רבה!

חברים, תודה רבה על התגובות! עזרתם לי להבין שסובארו פשוט יותר מתאימה לצרכיי. עכשיו אצטרך להחליט האם אני נעול על Subaru XV/Crosstrek או שאני מוסיף את הפורסטר לרשימה, או אולי אף מתמקד בו.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

תחשוב על זה ככה, xv זה כמו אימפרזה האצ'בק מוגבהת. 

פורסטר זה suv.

מה יותר מתאים לצרכים שלך?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

לגבי הפורסטר, הגבלתי את החיפוש ביד2 לעד 135,000 שקל, כי זה בכל זאת רק מחיר מבוקש וניתן להניח שלאחר מו"מ ובדיקה המחיר יהיה באזורי ה-130 ואף למטה מכך.

סידרתי לפי שנתונים ונראה שיש למכירה אקזמפלרים משנתונים 2021 ו-2023 שנכנסים בתקציב והם עם קילומטראז' סביר ביותר, ודאי ביחס לאופק הנסועה שלך (גם אם תקנה משהו עם קילומטראז' גבוה יחסית לשנתון - עד שתמכור את הרכב הקילומטראז' יתנרמל ביחס לשנתון ואף יהיה נמוך מהממוצע).

רכב כזה יכול להגיע בקלות רבה מאוד לכל הפחות ל-250 אלף קילומטר טרם יש בעיות כלשהן עם מכלולי ההנעה שדורשות התייחסות כספית מיוחדת מעבר לתחזוקה שוטפת (וברוב המקרים מעל 300 אלף, בהנחה שהרכב טופל כמו שצריך).

אגב, פורסטר כזה למיטב ידיעתי נחשב small suv בחו"ל ולא באמת הרבה יותר גדול מהxv/קרוסטרק, אבל מוצלח משמעותית ממנו מכל בחינה אפשרית בערך.

אגב, מבחני הריסוק של הפורסטר טובים לאין ערוך מאלה של הxv (מבחינתי לפחות זה נתון סופר קריטי במדינה מוכת התאונות הזו) ובאופן כללי מערכת הבלימה האוטונומית של סובארו היא מהמוצלחות ביותר בענף.

כך או כך, בהצלחה במה שלא תבחר!

• אהבתי 1
פורסם
לפני 11 שעות, SlowRide כתב:

פורסטר זה suv.

אם כך, איך היית מקטלג את האאוטבק על הסקאלה?

כששואלים אותי (כאלה שאינם חובבי רכב כמו כאן) אני אומר "סובארו סטיישן"...

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

אאוטבק זה בהגדרה לגאסי/B4 סטיישן מוגבהת.

למרות שהדור הבא כבר יהיה suv שמן ומכוער, וללגאסי כבר לא יהיה דור ממשיך.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

ממה שאתה מתאר אתה כן צריך רכב 4×4 אלא אם כן אתה תהנה להמשיך לקבל מכות בגחון.

החסרון הגדול של ה XV שהוא צריכת דלק גבוהה יחסית הוא לא משמעותי בכלל ברמת הנסועה שלך.

בטיחות גבוהה יש ברמות האבזור הגבוהות. גם מבחינת חתך צמיגים והמתלים הנסיעה נוחה מאד.אם ידני בכל זאת בא בחשבון, אז הוא עדיף, אבל גם הגיר הרציף בסדר.

את הארונה אני לא מכיר אבל לא נראה שלי שהיא מתאימה לשטח הרבה יותר ממשפחתית ממוצעת.

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם (נערך)
בתאריך 1.6.2025 בשעה 20:14, SlowRide כתב:

פורסטר זה suv.

מה יותר מתאים לצרכים שלך?

ככלל, יש לי העדפה לרכבים קומפקטיים, ולכן יותר קל לי להתחבר ל-XV ("האצ'בק מוגבהת"). בטח כל עוד ההרכב המשפחתי לא מצריך רכב גדול יותר. מצד שני, מעולם לא חשבתי על הפורסטר כאופציה..

לפני 18 שעות, ... כתב:

לגבי הפורסטר, הגבלתי את החיפוש ביד2 לעד 135,000 שקל, כי זה בכל זאת רק מחיר מבוקש וניתן להניח שלאחר מו"מ ובדיקה המחיר יהיה באזורי ה-130 ואף למטה מכך.

סידרתי לפי שנתונים ונראה שיש למכירה אקזמפלרים משנתונים 2021 ו-2023 שנכנסים בתקציב והם עם קילומטראז' סביר ביותר, ודאי ביחס לאופק הנסועה שלך (גם אם תקנה משהו עם קילומטראז' גבוה יחסית לשנתון - עד שתמכור את הרכב הקילומטראז' יתנרמל ביחס לשנתון ואף יהיה נמוך מהממוצע).

רכב כזה יכול להגיע בקלות רבה מאוד לכל הפחות ל-250 אלף קילומטר טרם יש בעיות כלשהן עם מכלולי ההנעה שדורשות התייחסות כספית מיוחדת מעבר לתחזוקה שוטפת (וברוב המקרים מעל 300 אלף, בהנחה שהרכב טופל כמו שצריך).

אגב, פורסטר כזה למיטב ידיעתי נחשב small suv בחו"ל ולא באמת הרבה יותר גדול מהxv/קרוסטרק, אבל מוצלח משמעותית ממנו מכל בחינה אפשרית בערך.

אגב, מבחני הריסוק של הפורסטר טובים לאין ערוך מאלה של הxv (מבחינתי לפחות זה נתון סופר קריטי במדינה מוכת התאונות הזו) ובאופן כללי מערכת הבלימה האוטונומית של סובארו היא מהמוצלחות ביותר בענף.

כך או כך, בהצלחה במה שלא תבחר!

תודה רבה. אני לא ראיתי הרבה אפשרויות בטווח המחירים הזה ביד2, אך אולי זה נובע מהגדרות החיפוש שלי (יד 0-1, עד 60K ק"מ, אזור המרכז בלבד וכו'). ראיתי כמה רכבים בסוכנויות/מגרשים, אך אני חושש אפילו להתקרב אליהם. 

אגב, בשביל להוריד 5 אלף ש"ח ממחיר של 135 אלף ש"ח, צריך למצוא תקלות די רציניות ברכב, לא כך?

ככלל אצבע בלבד, זה הגיוני לשלם מעל מחירון לוי יצחק עבור פורסטר במצב טוב?

לפני 16 שעות, פריג'י כתב:

ה-xv רכב נהדר.

הפורסטר גם כן רכב מעולה. 

מכיר כאלו שהחליפו xv ב- xv חדש פעמיים.

עניין של העדפה.

תודה!

לפני 15 שעות, gpro כתב:

יש לי XV כמה שנים ואף פעם לא ראיתי צורך בפורסטר, בהחלט עניין של העדפה.

תודה!

לפני 7 שעות, borsood כתב:

ממה שאתה מתאר אתה כן צריך רכב 4×4 אלא אם כן אתה תהנה להמשיך לקבל מכות בגחון.

החסרון הגדול של ה XV שהוא צריכת דלק גבוהה יחסית הוא לא משמעותי בכלל ברמת הנסועה שלך.

בטיחות גבוהה יש ברמות האבזור הגבוהות. גם מבחינת חתך צמיגים והמתלים הנסיעה נוחה מאד.אם ידני בכל זאת בא בחשבון, אז הוא עדיף, אבל גם הגיר הרציף בסדר.

את הארונה אני לא מכיר אבל לא נראה שלי שהיא מתאימה לשטח הרבה יותר ממשפחתית ממוצעת.

תודה! צריכת הדלק אכן לא מדאיגה אותי ואין לי בעיה עם ידני, אך לא ראיתי בלוח יד2 אקסמפלרים ידניים מהשנתונים הרלוונטיים.

תודה לכולם על התגובות! מבחינה אינטואיטיבית, אני מתחבר יותר ל-XV/Crosstrek מפאת גודלו הצנוע יותר. שכן כמו שציינתי למעלה, ככלל, אני מעדיף רכבים קומפקטיים. מצד שני, מעולם לא חשבתי על הפורסטר כאופציה.. כך שכרגע שאני לא פוסל אותו. נראה לי שאצמצם את החיפוש לשני הדגמים הנ"ל ואתחיל לראות רכבים כדי לקבל מושג טוב יותר לגבי ההבדלים ביניהם.

אך יש לי שאלה נוספת בעניין זה - האם קיימים הבדלים מספיק משמעותיים בין XV ו-Crosstrek? כלומר, האם לדעתכם עלי להעדיף את ה- XV או דווקא את ה-Crosstrek החדש יותר

ראיתי שסקירת וידיאו של כלכליסט ב-Youtube דווקא מעדיפה את ה- XV, אך לא ברור לי עד כמה זה משמעותי.

תודה רבה לכולם!

עריכה אחרונה על ידי בימבה91
פורסם (נערך)

ה-XV ישן יותר (תקינה אירופאית) אבל לדעתי בהחלט יש לו הרגשה של רכב איכותי יותר.

להגיד שזה מאוד מהותי? לא חושב.

עריכה אחרונה על ידי פריג'י

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...