Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי חברים, 

מחפש רכב עיקרי למשפחה עם שלוש ילדים קטנים שנוסעים עד 15,000 בשנה. 

מחפש משהו בתקציב של 70k-80k וחשבתי על רכב היברידי. 

אני מתלבט בין האיוניק לבין הקורולה (אם יש לכם רכב אחר אשמח לשמוע) ורציתי לשמוע מכם מה עדיף? 

חשוב לי אבזור בטיחות ואמינות. 

האם צריך לדאוג לגבי הסוללה בשנתונים האלו? 

אשמח לכל פרט מידע בנושא

תודה 🙏

פורסם
לפני 22 דקות, פריג'י כתב:

איוניק מכונית טובה בפער מהקורולה. חד וחלק.

טובה במה?

יש היבטי נוחות, ביצועים, אמינות, חיסכון, סחירות.

לא בכולם האיוניק טובה בפער...

• אהבתי 1
פורסם

טובה בפער. גם כחבילה, בטח כמכונית משפחתית, וגם לדעתי ספציפית בכל אחד ואחד מהסעיפים שציינת, למעט אמינות שיש ליונדאי קצת נקודות תורפה (בכל זאת, לא מדובר על פיז'ו עם מנוע THP 156 או PureTec).

הגיר באיוניק לא נוטה לבלאי. יש לו מצמדים כפולים ובלאי זה דבר טבעי, אבל זה היה אוטו מאוד נפוץ בליסינג ולא שמענו על זה אפילו שבריר מהמקרים ששמענו על DSG למשל.

במכוניות ההיברידיות אני לא מכיר אישית בכלל מקרים של החלפה של המצמדים האלו.

ספציפית לנושא האמינות - כן שמעתי על תקלת בלם יד חשמלית שהיא מוכרת ליבואן ומטפלים בה, ויש סיכוי לתקלה של התפרקות ממיר קטליטי. זה עשוי לקרות, ולהוביל להחלפת מנוע.

תקלות ברכב משומש יכולות לקרות...

סחירות? יצא לך לעקוב אחרי המחירים של איוניק?? אם כבר לא אמליץ עליה כי היא יקרה מדי כמשומשת.

פורסם

מעניין. אני עם נירו בליסינג שאלו אותם מכלולים של האיוניק.

הלך לי גיר, בקר טעינה, צמות חשמל, חיישן EGR ועוד כמה דברים ששכחתי.

מכיר עוד מספר חברים עם איוניק שהחליפו מצמדים במקרה הקל, או גיר במקרה הפחות טוב.

זה לא שהאיוניק רכב גרוע מבחינת אמינות הוא פשוט לא משתווה לרמת האמינות של טיוטה, ככה שלהגיד שהוא טוב מהטיוטה בפער, זה קצת יומרני, לפחות בהקשר של אמינות.

יש בהחלט פרמטרים אחרים שבהם הוא טוב מהקורולה.

• אהבתי 2
פורסם

איוניק רכב טוב עם תיקונים יקרים מצמדים ובטריה זה סיפור יקר מאוד לתיקון

קורולה תיתן תמורה דומה באמינות גדולה יותר עם פחות סיכונים 

אם יש לך שלושה ילדים תחשוב גם על קורולה סטיישן שהיא עם בגאז' ענק והמחירון שלה נמוך יותר מהמחיר של הקורולה הרגילה כי אנשים לא אוהבים סטיישן 

פורסם
לפני כשעה, tan tan כתב:

קורולה תיתן תמורה דומה באמינות גדולה יותר עם פחות סיכונים 

אם יש לך שלושה ילדים תחשוב גם על קורולה סטיישן שהיא עם בגאז' ענק והמחירון שלה נמוך יותר מהמחיר של הקורולה הרגילה כי אנשים לא אוהבים סטיישן 

המשפט הראשון - אני מסכים לחלק השני שלו.

לגבי המשפט השני - בהחלט מסכים. יותר מזה, המולטימדיה בסטיישן למיטב ידיעתי עדיפה על זו שבגרסת הליסינג. אם כבר קורולה, אז סטיישן.

ועדיין, הייתי מחפש אוקטביה...

לפני כשעה, דור-- כתב:

מעניין. אני עם נירו בליסינג שאלו אותם מכלולים של האיוניק.

הלך לי גיר, בקר טעינה, צמות חשמל, חיישן EGR ועוד כמה דברים ששכחתי.

מכיר עוד מספר חברים עם איוניק שהחליפו מצמדים במקרה הקל, או גיר במקרה הפחות טוב.

זה לא שהאיוניק רכב גרוע מבחינת אמינות הוא פשוט לא משתווה לרמת האמינות של טיוטה, ככה שלהגיד שהוא טוב מהטיוטה בפער, זה קצת יומרני, לפחות בהקשר של אמינות.

יש בהחלט פרמטרים אחרים שבהם הוא טוב מהקורולה.

ואני אחרי שנה עם איוניק לא היה לי שום דבר, ואחר כך עוד 3 שנים עם נירו PHEV ללא שום תקלות. וקרעתי לאוטו את הצורה...

פורסם
לפני שעה, פריג'י כתב:

ואני אחרי שנה עם איוניק לא היה לי שום דבר, ואחר כך עוד 3 שנים עם נירו PHEV ללא שום תקלות. וקרעתי לאוטו את הצורה...

מעולה. זו בדיוק הנקודה. יש חשיפה לתקלה יקרה שאולי היא תתממש ואולי לא.

כל אחד יעשה את השיקול שלו אם הוא מוכן לקחת סיכון, או לתעדף משהו שמרני ובטוח יותר.

• אהבתי 1
פורסם

האיוניק  אם מטופל בזמן לפי ההוראות יצרן, יפגין אמינות טובה לאורך זמן. הרבה רכבי ליסינג עיגלו פינות בטיפולים (למשל לא הוחלף נוזל מצמד הידראולי) שגרם לנזק ודליפה במיסב לחץ ועם הזמן ואז זה גורם לנזק במצמדים (השמן הדולף מרטיב את המצמדים וגורם לנזק). 

פורסם

אני אישית הייתי בוחר בקורולה למרות שהיא גם בינונית בהכל.

מוזמן לקרוא סיכום על רכב שהיה אצל אחותי, בוא נגיד ככה האמינות של האיוניק הפתיעה לרעה, מאוד.

בנסועה השנתית שלך לא רואה סיבה להתעקש על היברידית עם עלויות אחזקה יקרות (הביטוח יקר יותר משמעותית, ביטוח סוללה וכו...)

עוד עניין רשמת שאתה עם 3 ילדים קטנים ב2 הרכבים שציינת יהיה קשה להכניס 3 כסאות או בוסטרים בנוחות.

כדי שתקציב הזה לחפש רכב משפחתי ראוי ומרווח יותר אולי מזדה 6 או ג'יפון כמו ספורטג' / טוסון שיהיה מרווח יותר.

יונדאי איוניק סיכום קצר לתקופה - רכב כללי - פורום רכב - אנשים שאוהבים (לדבר על) מכוניות - קארספורום

• אהבתי 1

• 4 חודשים מאוחר יותר...
פורסם (נערך)

מניסיוני,  בבעלותי שני רכבי טויוטה :

1. טויוטה קורולה היברידית 2020 , 65000 ק"מ, התקלה היחידה היתה פנצר בגלגל ימני קידמי. עדיין נוסע על אותם ברקסים ורפידות מקוריים ואותו מצבר 12V מקורי. צריכת דלק 1:22.

2. טויוטה פריוס 2008- 520,000 ק"מ, נוסע עד היום מעולה, הוחלפה סוללה פעם אחת אחרי 13 שנים ו- 375,000 ק"מ בעלות של 8,700 ש"ח, הוחלף ממיר מתח בעלות של 3020 ש"ח והוחלפה משאבת מיים פעמיים בעלות של כ 2,000 ש"ח כל פעם. תקלה בלוח שעונים בעלות 1500 ש"ח. מעבר לזה החלפת רפידות לברקסים כל 60,000 ק"מ. מצבר 12V הוחלף 4 פעמים במהלך התקופה. הפריוס סובל מבריחת שמן מהיום הראשון נדרש מעקב והוספה אחת לחודש. צריכת דלק היום 1:18.5.

נ.ב. לא יודע אם זאת הסיבה לאמינות המדהימה של הרכבים,  רק מציין שהטיפולים בוצעו במוסך טויוטה 

עריכה אחרונה על ידי spring

נוסע בפריוס 2008

פורסם
לפני שעתיים, spring כתב:

2. טויוטה פריוס 2008- 520,000 ק"מ, נוסע עד היום מעולה, הוחלפה סוללה פעם אחת אחרי 13 שנים ו- 375,000 ק"מ בעלות של 8,700 ש"ח, הוחלף ממיר מתח בעלות של 3020 ש"ח והוחלפה משאבת מיים פעמיים בעלות של כ 2,000 ש"ח כל פעם. תקלה בלוח שעונים בעלות 1500 ש"ח. מעבר לזה החלפת רפידות לברקסים כל 60,000 ק"מ. מצבר 12V הוחלף 4 פעמים במהלך התקופה. הפריוס סובל מבריחת שמן מהיום הראשון נדרש מעקב והוספה אחת לחודש. צריכת דלק היום 1:18.5.

אם זה היה כתוב על רכב צרפתי וואי וואי כמה שכולם היו צועקים ש'לצרפתי הרבה תיקונים'...

• רעיון גרוע 1
פורסם (נערך)

אל נא תכעסו עלי.

לפני תקופה לא קצרה מכרתי גם טויוטה פריוס 2013 גם עם ק"מ די גבוה - 376000 ק"מ - והרכב היה במצב מעולה! פשוט נסע חדש! (לא כמו).

(אפשר לראות פה את המודעה)

וכמענה לשאלתו של פות"ש; כן, לטיפול בחברה יש בהחלט תוצאות בדמות של איכות הרכב. הרכב שהיה ברשותי טופל מיומו הראשון אך ורק בחברה + תיעוד טיפולים מלא והתוצאות אכן היו לא מאכזבות.

וכן גם נתקלתי בתקלה במשאבת מים שגרם להחלפתו וכן מנוע זולל שמן (מה שגרם לי לתהות האם בשורה התחתונה הרכב באמת חוסך לי כסף כשהעודף מהחיסכון בדלק הייתי מוציא על שמן) וכן בתחזוקה שוטפת כמו שכתבת.

@infinty מה שכתבתי היה רק כדי לשבר את האוזן בתדמית של הצרפתיים מול היפניים בשוק, כשאדם ירכוש יפני ויהיו לו שם תיקונים הוא יתייחס אל זה בסלחנות יחסית. אך בתיקונים בצרפתיות אנשים מרגישים שנפלו בפח (איך אנשים היו מגיבים על צרפתי שזולל שמן מיומו הראשון???)

עריכה אחרונה על ידי המגיב

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...